Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 23:36:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Искате ли да знаете пола предварително
Страници: [
1
]
2
3
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Искате ли да знаете пола предварително (Прочетена 104651 пъти)
nevidimo dete
Любопитен
Искате ли да знаете пола предварително
«
-:
декември 15, 2006, 13:29:47 »
Нека и аз да предложа една темичка...
Винаги съм се питала дали ще искам да знам пола на бъдещото си дете. Хем си миля, че ще е най-вълшебно, когато то излезе и докторът ти каже "Честито, имате си момченце", например, хем не знам, каквато съм си любопитна, дали ще се стърпя до тогава...
Хайде, споделяйте, има ли някой, който не е искал да знае пола предварително? Близките ви искаха ли и те да научат?
Активен
denisimo
Професор
Анна - 01.05.2007 г.
Re: Искате ли да знаете пола предварително
«
Отговор #1 -:
декември 15, 2006, 15:18:22 »
Ами да си призная честно аз искам да го знам, не ми е идея -фикс, по-скоро любопитство дали това, което чувствам ще е окаже истина. В другия форум, в който пиша всички бременни искат да го знаят и то колкото се може по-рано, някой направо стигат до драми, особено татковците с момченцата, ужас.
Има някаква тръпка в това да не знаеш и чак след като изплаче лекарят да каже "Честито имате си момченце/момиченце"
Познавам двойки, които не искат да знаят, но те са малцинство определено! Така или иначе аз не вярвам 100 % на лекари/видеозони преди раждането, така че определена изненада винаги има. Близките и те са любопитни, особено приятелките ми-много!
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
«
Отговор #2 -:
декември 15, 2006, 16:51:52 »
Аз съм прекалено любопитна, и няма да мога да издържа 9 месеца за да разбера дали ще е момче или момиче. А и като зная предварително ще можем да изберем и подходящо име...а пък и останалите приготовления...
Такава съм си аз- всичко да е планирано предварително.
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #3 -:
декември 15, 2006, 17:32:49 »
О, аз не бих издържал на любопитството дали е
или
така предварително стават 2 емоции: първата да се разбере пола, втората да се появи на бял свят
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #4 -:
декември 16, 2006, 14:47:46 »
Аз със сигурност ше искам да зная какъв е пола на бебето предварително.Незнам даже как ще го дочакам цели девет месеца да се роди!
Активен
nevidimo dete
Любопитен
«
Отговор #5 -:
декември 19, 2006, 15:13:24 »
Аз също съм страшно любопитна, но все си мисля, че някак си ще трябва да издържа и да не питам... и без това традициите не са вече това, което са, нека поне една да спазим... то не е точно традиция де, но все пак нали вашите баби, майки и лели, така са разбирали на времето...
Активен
Ита
Професор
в интернет влизам рядко... само по нужда
«
Отговор #6 -:
декември 19, 2006, 15:52:30 »
Живеем в толкова различни времена, от тези, в които са бременеели нашите баби
В днешно време е въпрос на избор дали да родиш по естествен начин или чрез секцио, с или без упойка, можеш чрез изледвания да се намесиш и да предоствратиш някои проблеми на бебето, може да забременееш по изкуствен начин или дори да се намесиш в генетичния код на малкия човек
В тези толкова различни времена си мисля, че няма нищо по-нормално да кажеш здравей на малкото човече, което расте в теб преди да се е появило на бял свят
Аз определено искам да знам, няма да съм разочарована независимо какво е, но както didibaby казва, хубаво е да имаш време да се подготвиш
А и вече е нормално горди татковци да носят снимки на все още неродения наследник в портмонето си
Активен
seny
Сватбен ГУРУ
щастлива мама на двама
«
Отговор #7 -:
декември 19, 2006, 16:04:03 »
Цитат на: Ита в декември 19, 2006, 15:52:30
А и вече е нормално горди татковци да носят снимки на все още неродения наследник в портмонето си
Да определено е така ... ние си имаме и албумче със снимки от прегледите
...
А по темета: Аз исках да знам какво ще е бебчето /както и таткото/ и то не защото искахме момче или момиче, а просто от любопитство, а и за да знаем как да се обръщам към него, когато си говорим.
Всъщност нашия татко и без прегледи беше убеден, че ще си имаме момиче - за разлика от мен. Аз винаги съм си мислила че ще имам нещо като 6-то чувство, а всъщност ... много странно, но нямах никакво усещане какво ще е бебчето ...
Е при нас лекарите познаха...
Активен
nevidimo dete
Любопитен
«
Отговор #8 -:
декември 19, 2006, 16:53:48 »
Да, разбира се, че науката е страшно напреднала в този аспект, разбира се, че ще си го гледаме на прегледите, разбира се, че и аз ще си нося снимчица на още нероденото ми детенце... но все пак мисля, че това, дали ще знаеш пола предварително е с коледните подаръци - губи се карът на подаръка, ако знаеш предварително, какво са ти купили. Не че пак няма да му се зарадваш, но просто няма да е същото...
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
«
Отговор #9 -:
декември 19, 2006, 18:53:24 »
Аз не мисля, че се загубва магията от очакването на първия момент,в който ще видиш човешкото същество което си носила 9 месеца, ако знаеш пола предварително. Полът си е пол, дали е момче или момиче за повечето родители няма значение, но аз си мисля че тръпката да видиш очичките, малките ръчички и крачета е по-важна и по-очаквана.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #10 -:
декември 19, 2006, 18:57:28 »
Цитат на: didibaby в декември 19, 2006, 18:53:24
Аз не мисля, че се загубва магията от очакването на първия момент,в който ще видиш човешкото същество което си носила 9 месеца, ако знаеш пола предварително. Полът си е пол, дали е момче или момиче за повечето родители няма значение, но аз си мисля че тръпката да видиш очичките, малките ръчички и крачета е по-важна и по-очаквана.
А и не мисля че някой вярва на 100% дори и на най-съвременните видеозони! *YAHOO*Хубаво е да знаеш.Можеш да стесниш диапазона с имената например!
Активен
denisimo
Професор
Анна - 01.05.2007 г.
«
Отговор #11 -:
декември 20, 2006, 11:46:14 »
Да ви кажа честно някои вярват, даже чак са ми смешни, като не казват на детето си "бебето" или нещо от сорта, ами направо с витаги името, което са му измислили. То още не се е родило, те викат "днес Десислава много рита" или "Десилава вече е 30 см.", пък аз си се смея наум и си викам-бе кой я знае вашата Десислава преди раждането, може пък аз да съм в грешка, че не вярвам на 100 %, ама и то с лекарите и апаратурата в БГ-стой та гледай. Те едни свестни изследвания не могат да направят, че ще му промениш генетичния код-тия работи само по филмите стават, пък и колкото по-малко май се бъркаш на природата-по-добре. Не че не си правя всички необходими изследвания и прегледи, но не прекалявам, факт е че най-добрият ехографист във Варна казва, че с тези прегледи не бива да се прекалява, не са съвсем безвредни и няколко през подходящи фази от бременността са напълно достатъчни. Ако се случи да видят пола (и да го познаят
)-добре, ако не-чакаш си подаръка
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #12 -:
януари 08, 2007, 19:47:56 »
Цитат на: denisimo в декември 20, 2006, 11:46:14
...колкото по-малко май се бъркаш на природата-по-добре. Не че не си правя всички необходими изследвания и прегледи, но не прекалявам, факт е че най-добрият ехографист във Варна казва, че с тези прегледи не бива да се прекалява, не са съвсем безвредни и няколко през подходящи фази от бременността са напълно достатъчни. Ако се случи да видят пола (и да го познаят
)-добре, ако не-чакаш си подаръка
И аз така мисля!
Но защо говорите САМО за видеозона, като средство з апознаване на пола?
Има и други, които са проверени!!! Ако искате мога да споделя!!!
Активен
seny
Сватбен ГУРУ
щастлива мама на двама
«
Отговор #13 -:
януари 09, 2007, 02:26:57 »
??? Я разкажи-звучи интересно...
аз поне не се сещам...
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #14 -:
януари 09, 2007, 15:32:35 »
Оххх, чакайте сега да го напиша разбираемо!!!
Или по-добре да дам пример?
Та значи:
1) Записва се дата на последния цикъл.
2) Гледата се
навършените години на мъжа и жената към тази дата
!
3) Числото от годините ба жената се дели на 3, а на мъжа на 4
4) Който резултат е по-близък до
цяло число
, полът на бебето е обратен на родителите, т.е. ако числото на майката е цяло-е момче, ако на таткото е цяло ще е момиче!!!
Мисля, че стана ясно?
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
11
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg