Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 05:49:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ? (Прочетена 167345 пъти)
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
Отг: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?
«
Отговор #90 -:
ноември 21, 2011, 09:05:52 »
Не съм сигурна дали е законно или не, но в Пловдив книгата се изнася. Тя е съпроводена от полицейска охрана/не СОТ или друго а полиция/, което ме навежда на мисълта, че кмета е разрешил такава практика. Не знам новия кмет какво ще реши, но по-мое мнение след като сме си платили за дадена услуга не е редно да се променят условията едностранно.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #91 -:
ноември 21, 2011, 15:46:54 »
Да, този форум е за бъдещи булки, които се сблъскват тепърва с целия процес на организиране на сватбата. Да, много по-ценно е истинското лично мнение от реални кандидат-булки, а не скритата реклама. Според мен това се отнася за различни неща - идеи, предложения...
В случая обаче става въпрос за точна информация (цитиран е закона), и конкретни примери от практиката на човек, реално занимаващ се със сватби (години наред, освен това наскоро организирал своята собствена). Типично по женски (казвам го като жена) си представяме някакви неща, много ни се иска, настроили сме се вече и когато някой ни каже че няма да стане, няма как да стане и ако някой ни обещае, че ще стане то има вероятност да лъже...ами трудно приемаме.
Всеки интелигентен човек прочитайки темите може да си направи изводи кой е искрен, кой заслужава доверие и тн.
Ако не ви харесва тона на някой, просто не го четете.
Тона обаче не определя дали човека е компетентен или не. Абсолютно съм съгласна, че професионалистите често нямат търпение да си изразят мнението, когато очевидно (за тях) са прави..
Това обаче не означава, че грешат, просто на нас ни се иска да е така
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #92 -:
ноември 21, 2011, 17:11:30 »
Цитат на: famille в ноември 18, 2011, 23:41:44
Така и така тази тема очевидно отиде по дяволите, а аз отдавна минах на лични по тази причина, та поне да се изкажа.
Мили бъдещи булки,
това е сайт за ... бъдещи булки. Форумът е за ... бъдещи булки, които споделят, търсят, обменят информация от и за други ... бъдещи булки.
Това е ценното на подобни теми - търси се независимата оценка,
била тя професионална или не, компетентна или не, от хора в същата ситуация.
Затова,
призовавам ви
да бъдете
честни, открити и
колкото си искате некомпетентни в мненията си!
Споделяйте впечатленията си точно такива, каквито са, защото с 2 или 200 поста - един средно интелигентен потребител ще разбере дали сте истински или скрити рекламодатели. И му е важно именно вашето "потребителско" виждане,
защото колкото и да е несправедливо, наивно или погрешно, то най-вероятно ще е най-близо до това на другите бъдещи булки.
Лесно е да се "светне" човек, че Вие нямате професия "булка", предполагаемо ще имате един такъв голям ден в живота и може и да не сте наясно с това и онова от техническата страна...Всъщност, нали и затова сте тук.
Относно изнасянето на книгата - да, незаконно е, знам го перфектно по професионални причини (както и мога да измисля хиляди съвършено законни уважителни причини за заобикалянето на правилото - както се казва: законът е тясна врата в широко поле). И последващите коментари "ама защо да го пазя в тайна" са може би наивни или неуместни. Но ако тръгна към моите клиенти с подхода - "как можа да го направиш това" или "много си отворен, ама нищо не разбираш", мога да спокойно да си пусна кепенците и да прекратя практиката си.
Мили момичета, не се сърдете на "професионалистите".
Това е класическа (макар и много тъпа) грешка в работата на всеки
- в един момент нещата са ти толкова ясни в твоята сфера, че започваш да се чудиш как другите не могат да го проумеят и да дрънкат/правят такива глупости. Или, не дай си Боже, да ти противоречат на теб - професионалиста. Само че такива хора забравят, че тяхната професия съществува именно благодарение на некомпетентността на другите в тяхната област. И тънката разлика между професионалист и пишман такъв е именно в това как ще поднесат новината за необходимостта да им се довериш: "Леле, колко си зле..." или "Това е твоят ден, приеми моят съвет за..."
Ако получите приятелски съвет, приемете го, ако е злобен или назидателен, подминете го - вече е "професионални" лекьосан.
С най-добри пожелания!
С най-добри пожелания ще направя някой коментари върху този призив и мнение.
Форумът не е само за бъдещи булки. Той е за младоженците и всички от бранша. Повечето сериозни теми във връзка с организацията са поставени именно от професионалисти в услуга и помощ на бъдещите младоженци. Този форум едва ли щеше да просъществува само от бъдещи булки които се чудят какво да правят с организацията на своята сватба.
Едва ли някой влиза тук, за да потърси непрофесионално или некомпетентно мнение по даден въпрос. Точно обратното. Повечето кандидат младоженци търсят най-доброто решение за тяхната сватба. В този смисъл призивът за некомпетентни мнения е просто неуместен. Честни и открити да. Но защо некомпетентни? "Наивните и погрешни мнения" едва ли биха били прегърнати с ентусиазъм от която и да е бъдеща булка.
"Класически и много тъпи грешки" не виждам кой е направил. Тук сме във форум за споделяне и мнения. Ако някой се държи по същият начин в своя офис с клиентите си то това си е за негова сметка. Виждам че има и такива които не правят разлика между форума и работата в своя офис или шоурум. Проблемите в някой теми идват точно от това. Има сватбени агенти които са решили, че този форум е сватбеният им шоурум и всяка кандидат булка която влезе тук е техен потенциален клиент. Посрещат я като у дома си и размахват пръст собственически всеки път когато някой колега изкаже мнение различно от тяхното.
Темата за изнасянето на книгата мисля е вече достатъчно изяснена. Кой както иска да разбира. Дадоха се доста професионални и непрофесионални мнения. Кой на кои мнения ще повярва си е негов проблем. При всички положения мисля че професионалните мнения могат само да помогнат на бъдещите младоженци. За вреда не може да става дума. И обратното, некомпетентните постове в стил "чатинг" само разводняват темите и пречат на дискусията.
«
Последна редакция: ноември 21, 2011, 17:57:18 от AIVEN
»
Активен
Leyla
Любопитен
Публикации: 39
«
Отговор #93 -:
ноември 29, 2011, 09:36:51 »
Сериозно ли е незаконно да се изнася книгата? Аз до сега си живеех с убеждението, че е както реши кмета в определена община. Е то тогава целия този цирк става безсмислен. От една страна е мега тъпо да си плащам за театър. Магията си заминава. Ще си знам, че вече ще съм си омъжена. От друга страна това разкарване от гражданско към ресторанти като индианска нишка ми се струва мега смешно. Мразя тези традиционни глупости. Тъкмо вече си представих уникалната за мен сватба дето няма да прилича на ориенталщина и вие ме разочаровахте. Сега ще кажа на милото, че ни отиде сватбата на кино.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #94 -:
ноември 29, 2011, 12:06:01 »
Ами в Пловдив мисля, че е законно ...все паккнигата се изнася с полицейска охрана, а те като органи на реда би трябвало да спазват закона!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #95 -:
ноември 29, 2011, 12:13:19 »
В Пловдив е позволено изнасянето на книгата! Не е театър,а реален подпис се прави.
Активен
Leyla
Любопитен
Публикации: 39
«
Отговор #96 -:
ноември 29, 2011, 14:12:41 »
Благодаря! Това само за града Пловдив ли става въпрос или може и някъде около Пловдив? Аз по-скоро се интересувах за Плевен. Пловдив ще ми е малко странично, защото съвсем нямам никаква връзка с този град
Чувала съм, че и в Троян можело да се изнесе.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #97 -:
ноември 29, 2011, 16:37:06 »
Ами предполагам, че ще е най-добре да питаш в Ритуалния дом, като си запазваш часа или просто да се обадиш по телефона...там ще е най-надеждната информация
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #98 -:
ноември 29, 2011, 17:16:52 »
Цитат на: punk_girl123 в ноември 29, 2011, 16:37:06
Ами предполагам, че ще е най-добре да питаш в Ритуалния дом, като си запазваш часа или просто да се обадиш по телефона...там ще е най-надеждната информация
при нас също може и то съвсем редно и легално. най-добре е да се обадиш лично в ритуалният дом на твоят град за да провериш как стои въпроса и какви са кметските наредби в тази връзка.
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #99 -:
ноември 29, 2011, 23:42:46 »
Цитат на: theone в ноември 29, 2011, 17:16:52
при нас също може и то съвсем редно и легално. най-добре е да се обадиш лично в ритуалният дом на твоят град за да провериш как стои въпроса и какви са кметските наредби в тази връзка.
Момичета, чак сега виждам спора и извинявайте, че се намесвам, /в случая наистина като професионалист, защото съм юрист/, но наистина не е "легално" да се изнася книгата. Това, че някъде го правят, пък било то и с разрешение, не го прави законно, именно, защото не са налице уважителни причини това да се случи. Някой по-горе беше дал много точни примери - затворник, болен на легло и др. Изнасянето следва да става не с обща заповед на кмета, а с индивидуална и мотивирана /относно мотивите можете да се обърнете към АПК относно реквизитите на индивидуалните административни актове/.
И на мен не ми харесва сегашното разкарване и състояние на обредните домове в София, но това е законът и доколкото живеем в правова държава, според мен следва да го спазвате. Нищо не пречи да подпишете само с кумовете в отделен ден и после да разиграете театъра с подписването пред роднините, щом държите на това.
Но изнасянето на книгата и сключването на брак на неотреденото за това място, може да влече сериозни последици, ако някой един ден тръгне да оспорва валидността на Вашия брак.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #100 -:
ноември 30, 2011, 01:34:51 »
Да, точно така. И аз това се опитвах да обясня, ама хората решиха , че ги заяждам. Представете си чисто хипотетично следната ситуация. На вашата сватба всичко се документира. Видео, фото, любителски снимки. И един ден, някои решава да използува в съда това нещо. Просто защото има такава възможност. Или просто, защото адвокатът му е много добър и решава, че случайните обстоятелства са в негова полза. Всичко това чисто хипотетично. А, забравих, никой не се жени с мисълта да се развежда. Да, ок, и аз така . Обаче като отидох в съдебната зала, там опашката беше сериозна, а картинката никак не беше приятна ( имам зад гърба си 2 брака и един развод, просто да поясня). И там нещата седяха по друг начин. Доскорошните съпрузи, другари до живот, вече бяха врагове. Там картинката е кофти, никой не подбира средствата. Всичко това чисто хипотетично, като друга гледна точка. Монетата има 2 страни все пак.
Активен
Hecate
Професор
«
Отговор #101 -:
декември 01, 2011, 11:23:05 »
Цитат на: Leyla в декември 01, 2011, 10:42:23
Аз ви вярвам, че сигурно е нелегално. До сега не се бях интересувала от тези неща и имах собствена концепция за сватбата си. Общо взето съм разочароваба, че в тъпата ни държава и това не е в ред! Направо ми отиде цялата идея за хубава сватба и желанието да правя сватба
Недей така, най-важното е, че си открила човека, с който ще прекараш живота си, а къде ще си кажете "да" пред роднините и приятелите за 10-20 мин надали е от такова значение. Те ще се радват така или иначе. Важното е, че Вие вашето "да" сте си го казали вече и ще имате много хубави моменти на много прекрасни места.
Лично за мен сватбеното сигурно ще е много по-вълнуващо от церемонията /също в зала, която не харесвам, но която ни е удобна в София/.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #102 -:
декември 01, 2011, 11:32:18 »
Лейла
, проблемът с "тъпата държава" се преодолява лесно с женитба в друга по-малко "тъпа държава" или с малко воля да се не се приема като край на света изнесения ритуал. В крайна сметка той ще е по ваш вкус, макар и да не носи юридически последствия, а това не го прави лош. Ако толкова държиш на истинския подпис и ритуал, подготвен от държавата, смятам, че няма как да я намираш за тъпа.
Аз например предпочитам изнесен ритуал, защото така може да го води всеки, който ние с годеника ми решим, може да се каже това, което ние искаме и да бъде изцяло по наш вкус (разбира се, ако успеем да открием правилните хора и имаме възможност да се занимаваме с това). Струва ми се по-скоро една добра възможност за реализиране на идеалния, мечтан ритуал, тъй като не е е обвързан с никакви държавни и правни последствия, които да ни задължават да го проведем в някакви рамки.
«
Последна редакция: декември 01, 2011, 11:36:21 от Деничка Звездичка
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
декември 01, 2011, 12:17:39 »
Не плюйте държавата ! По този начин обиждате нейните граждани ! Тя не е виновна за вашите капризи и измислени представи и желания. Младоженците не стоят над законите. Има закони, които вие като младоженци трябва да спазвате. Дори нямате право на коментар. Пред закона всички са равни.
Така не се намери един юрист, който да разясни казуса с изнесения ритуал. Решаването на този казус зависи от няколко закона, Семейният кодекс е един от най-маловажните в случая.
«
Последна редакция: декември 02, 2011, 13:05:08 от fiibi_bg
»
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #104 -:
декември 01, 2011, 20:14:49 »
Относно дали е законно или не изнасянето на книгата, аз мисля, че няма нормативен акт, в който да е точно уреден този въпрос. Ние също имахме изнесен ритуал, пуснахме молба, получихме разрешение от кмета и всичко си е законно и валидно. Не виждам проблем. Не стряскайте толкова много бъдещите булки
«
Последна редакция: декември 02, 2011, 13:05:33 от fiibi_bg
»
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]