Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 04:34:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ? (Прочетена 167281 пъти)
tinkarbell
Ентусиаст
Публикации: 74
Отг: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?
«
Отговор #60 -:
юни 23, 2011, 08:45:06 »
pinkbird
и аз незнаех, че книгата се изнася. Това е много хубаво тъй като можеш да подпишеш на красиво местенце в деня в който ще е самото тържество
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #61 -:
юни 23, 2011, 09:02:19 »
Но не навсякъде. В началото и аз исках изнесена церемония, но кмета категорично е забранил книгата да се изнася. За това ще си карам по установения ред. За Самоков става въпрос.
Активен
Susito
Ентусиаст
Ще ставам госпожа :-)
«
Отговор #62 -:
юни 23, 2011, 09:16:19 »
Аз ще бъда с изнесен ритуал
Годеникът ми много настояваше за него, защото не искаше да се редим няколко булки пред ритуалната зала. На всички сватби е имало или закъснение или младоженците са влизали по-рано да подпишат. Поради тази причина избрахме изнесен ритуал. Доколкото знам в София не дават да се изнася книгата.
«
Последна редакция: юни 23, 2011, 13:26:15 от Susito
»
Активен
Marie_Anet
Любопитен
Публикации: 20
«
Отговор #63 -:
юни 23, 2011, 12:39:44 »
Цитат на: Susito в юни 23, 2011, 09:16:19
Аз ще бъда с изнесен ритуал
Годеникът ми много настояваше за него, защото не искаше да се редим няколко булки преди ритуалната зала. На всички сватби е имало или закъснение или младоженците са влизали по-рано да подпишат. Поради тази причина избрахме изнесен ритуал. Доколкото знам в София не дават да се изнася книгата.
Да, и моят годеник настоява за изнесен ритуал, но ще видим какво ще стане щом за София не се знае дали изнасят книгата.
Активен
pinkbird
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #64 -:
юни 23, 2011, 13:21:36 »
В Стара Загора изнасят книгата
Там всъщност не е книга, а са листи, но са си официалните документи, които трябва да се подпишат, за да се счита за валиден гражданския брак
Активен
Marie_Anet
Любопитен
Публикации: 20
«
Отговор #65 -:
юли 02, 2011, 10:12:01 »
Здравейте, момичета! В София не изнасят книгата. Остава сега да решим как точно сте го направим.
Искаме да подпишем пред нашите гости, а след това да е църков брак. Чудя се обаче ако подписваме в хотела, дали е добра идея да се изнесем всички към църквата и после пак да се върнем. Иска ми се да се венчаем в храм, а не на открито.
Ще се радвам да споделите как беше при вас.
Активен
Lovly
Любопитен
Публикации: 46
«
Отговор #66 -:
юли 02, 2011, 11:58:54 »
Тъй като ресторанта ми е извън Пловдив и имам 230 госта, реших да е изнесена цеермония. В градината на ресстроант ще има арка под която ще ни венчаят и после всички ще влезем в ресторанта. Смятам, че изнесените церемонии са много практични за големи сватби. Ако сватбата е в по-тесен кръг обаче смятам, че би било хубаво поне църковната церемония да бъде в църква
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #67 -:
юли 06, 2011, 16:01:45 »
Lovly,
ако не греша твоята сватба ще е в р-т градина Марково. Сега като се зачетох в темата, се сетих да ти кажа, че миналата година бях там на сватба и се получи прекрасна церемония в градината. Е, беше малко ветровито и се получиха няколко комични момента, беше много весело.
Недостатък на изнесената церемония, когато е на открито е, че сте зависими от метеорологичните условия в сватбения ден.
Marie_Anet
, мой познат се жени наскоро в София, в Студентски град, в р-т Биляна (не съм сигурна дали това беше точното му име, но се намира на ъгъла, където чакат маршрутки 32 и 23) и доколкото разбрах са си подписали направо в ресторанта. Ако не сте се избрали още къде ще се проведе тържеството, може да се обадиш в ресторанта и да попиташ или пък в общината към този район.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #68 -:
август 14, 2011, 15:28:26 »
Цитат на: Marie_Anet в юли 02, 2011, 10:12:01
Здравейте, момичета! В София не изнасят книгата. Остава сега да решим как точно сте го направим.
Искаме да подпишем пред нашите гости, а след това да е църков брак. Чудя се обаче ако подписваме в хотела, дали е добра идея да се изнесем всички към църквата и после пак да се върнем. Иска ми се да се венчаем в храм, а не на открито.
Ще се радвам да споделите как беше при вас.
единствения ви вариант е да подпишете предварително, да отидете в църквата и след това "ритуал" в градината на ресторанта....
неудобно ще е да ходите в ресторанта, после до църквата, после пак в ресторанта... може би просто трябва да се лишите от едното-или изнесен ритуал или в църква.
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481
«
Отговор #69 -:
август 21, 2011, 13:30:47 »
Аз на нашата сватба бях с изнесен ритуал в самия ресторант беше много забавно и красиво и твърдо съм за изнесен ритуал а и така всички гости присъстват а ако е в ритуална зала не идват винаги всички гости.
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #70 -:
август 22, 2011, 06:33:23 »
Няма никакво значение, това дау, просто
ви е допада водещият (ритуалчикът) Ритуал или в зала? За зала (за горещо време е по-приятно в залата (има климатик). Успех в организацията! За изнесен навън - нямам мнения.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #71 -:
ноември 18, 2011, 10:41:16 »
???? На мен не ми беше съобщено като тайна и не виждам с какво да "се съобразявам". Има градове и общини, в които официално си е позволено изнасянаето. Трябва да крием кои са ли? Тогава хората как ще научат, или предлагате да обикалят България и хиляди ресторанти, докато им се съобщи лично? След което да го пазят в строга тайна и те, и всичките им 150 гости
Не разбрах идеята, но карай.
Иначе черното и мен ме дразни, това ми е основен аргумент "против" този рестоанр, просто обстановката не е предразполагаща...
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #72 -:
ноември 18, 2011, 11:22:21 »
Много стана скучна темата. Едни и същи ресторанти се коментират от доста време. Предлагам на широката аудитория едно място където не се правят много сватби но определено си заслужава да се обсъди. Условията са доста приемливи. Кувертите са от 25 до 40лв. Разполагате с голям паркинг. Има градина за 120 човека. Интериора също е добър и не е нужно много украса.
http://max-bg.ucoz.com/
http://www.supermarketmaks.com/
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #73 -:
ноември 18, 2011, 13:00:42 »
Макар, че мястото на дискусията за мястото на сключване за граждански брак не е за тази тема посочвам едно приятно четиво за бъдещите младоженци. То трябва да се прочете от всички кандидати, защото така е редно. Обърнете внимание на чл. 8 . Линкът е
http://www.lawsbg.com/codecs/1142-nov-semeen-kodeks.html
В същност ресторантите и организирания в тях т.нар. "изнесен ритуал" нямат нищо общо със закона. Преди години се стигна до луди спорове за разнасянето на някакви книги насам-натам и то, защото не четете законите и наредбите. Който учи, той ще сполучи ! Делийски правилно е констатирал факта за "скрития ритуал" на длъжностното лице в община Панчарево. Но това е над 10 г., така че страшно няма....
«
Последна редакция: ноември 18, 2011, 13:07:48 от Pachoran
»
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #74 -:
ноември 18, 2011, 14:27:56 »
Цитат на: Deliysky в ноември 17, 2011, 22:05:23
Не всичко е за споделяне, съобразявайте се.
какво означава не всичко е за споделяне?!?!?! нали форумът е за информация. някой нещо нередно ли прави? много са ми интересни мненията на професионалистите/агентите тук. когато нещо от написаното не ви харесва веднага се започват нападки. не забравяйте и се съобразявайте, че този форум е за булки, не за вас.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...