Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 09:32:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РИТУАЛНА ЗАЛА ИЛИ ИЗНЕСЕНА ЦЕРЕМОНИЯ?  (Прочетена 166740 пъти)

2802
Любопитен
*
Публикации: 34

Красота ще спаси света!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: януари 19, 2009, 15:48:39 »

Благодаря на тези, които ми писаха съобщения просто се изжинявам никой с нищо не съм задължила, е разбрах и сама как стоят нещата нещата, благодаря за "любезния" отговор
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: януари 19, 2009, 16:05:09 »

Здравейте, сигутно се повтарям с темата, но искам малко по актуално информация от тази, която четох досега във форума. Сватбата ни ще бъде през април 2009 - събота. Понеже ще ангажираме хотел-ресторант, защото ще има повече хора, но не от София, а сватбата ще е в София не искаме да ги разкарваме, а и за нас също е по-добре, дали в София е възможно официално подписване да не е в ритуалният дом, а в ресторанта?????
Не знам какво са ти писали ,но отговора е -не sad. Може да има 'шоу',но трябва първо да идете да подпишете и едва тогава да имате изнесен ритуал. По закон е забранено изнасянето на книгата и ритуал извън залата ,освен ако нямате наложителни причини-болен човек и още няколко<не ги помня на изуст> Най-добрия начин е да идете и да питате на място,но не вярвам да ви отговорят,че може blum.
Активен
Cary
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #32 -: януари 19, 2009, 16:09:27 »

Здравейте момичета, и нашият ритуал ще е изнесен  danceg.В момента се колебаем между два ресторанта - и двата много хубави - с външна градина , шадраван и мосче, което минава над водата ( изобщо много по вода ще ни върви  Bravo). а и сватбата ще е вечерна и отсега изпадам в мечти корко ще е красиво като стане тъмно и се запалят лампите в градината .А от ритуалната зала казаха , че няма проблем.Само да си изберем ресторант.Като уточя и платя капаро ще ви кажа и колко ни струваше.
Активен
diavalo
Сватбар
Публикации: 283

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: януари 19, 2009, 16:38:47 »

Нашият ритуал беше също в ресторанта, но трябваше да разпишем предният ден.На нас също ни казаха, че книгата не се изнася и за капак в закона пише, че гражданският ритуал се сключва в общинска сграда определена от кмета.Не знам дали точно такъв е текста,но смисъла е такъв.При нас никой не разбра защото хората си го бяха направили супер професионално.Пак се подписахме.Но наистина излиза малко по-скъпо.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 675

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: януари 23, 2009, 20:22:13 »

Лееллеее,ами тогава при нас как се случи това с изнасянето! shok
Сега ще излезе,че и брак нямаме,бе,момичета... crazy
Активен
rosi09
Ентусиаст
**
Публикации: 147

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: януари 24, 2009, 11:41:50 »

Момичета, в закона пише, че брак може да се сключи и извън определената от кмета сграда, когато има уважителни причини за това, а тези "уважителни причини" всеки си ги тълкува както си иска... Не би трябвало да ви тормозят да подписвате в друг ден и да ви казват че книгата не се изнася, защото самия Семеен Кодекс, мисля в чл.9, ал.2 позволява...
Ние също ще сме с изнесен ритуал (от Стара Загора съм) и ще си подпишем в ресторанта официално.
Активен
Elena_Hristova
Любопитен
*
Публикации: 37

« Отговор #36 -: януари 24, 2009, 21:48:31 »

Аз мисля че това с изнесените ритуали в повечето случай е формалност,тъй като младоженците подписват няколко дни по-рано и им се дава акта за сключен граждански брак.
Но съм присъствала на сватби на който длъжностното лице си носи и книгата,значи не е невъзможно да се изнесе въпросната книга.
« Последна редакция: януари 25, 2009, 01:29:16 от maria_lakova » Активен
eli_m
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1131

Щастието на човека е в малките събития!

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: януари 28, 2009, 10:11:36 »

При нас също беше с изнесен ритуал и при това не сме разписвали предварително!

Жената си дойде, проведе си ритуала и ни даде свидетелството! Всичко е въпрос на договорка! good
Активен
Bianka
Сватбар
Публикации: 179

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: февруари 03, 2009, 23:34:45 »

KlaraFina успя ли да уредиш подписването в ресторанта в Созопол? Беше ли нужно да сте подписали предварително? Ще съм ти много благодана ако споделиш и координатите на ритуалната зала, че никак не ми се лута. Мерси предварително!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: февруари 04, 2009, 22:03:32 »

В всеки град е различно ! В Пловдив се изнася книгата и обредничките са придружени с една полицейска кола винаги !
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: март 15, 2009, 20:37:58 »

нашият ритуал също ще бъде изнесен и ще си подписваме на място в ресторанта
сватбата е в търново, а гостите и ние сме от различни градове, ще има хора, които не са стъпвали в търново
а и вече съм била на сватба с изнесен ритуал там
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: март 16, 2009, 11:56:48 »

нашият ритуал също ще бъде изнесен и ще си подписваме на място в ресторанта
сватбата е в търново, а гостите и ние сме от различни градове, ще има хора, които не са стъпвали в търново
а и вече съм била на сватба с изнесен ритуал там
Истински късметлии сте че живеете в Търново ! И аз скоро бях за първи път и с хората които се срешнах са прекрасни ! Имам чувството че там са невероятно мили и доброжелателни хора ! Успех на всички момичета ! И да покажете снимки защото едва ли има друго такова място където да се направи невероятна фотосесия !  good
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: март 29, 2009, 22:11:02 »

моя ритуал също ще е изнесен аз също ще се женя В Търново така че не винаги има проблем с това..
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: април 06, 2009, 09:20:44 »

Живея в градче близо до Бургас.
Преди 6 месеца мои близки правиха сватба-беше в един ресторант в Слънчев бряг.
Церемонията проведе кмета на града ни като си беше донесъл всички книжки и тефтери.Малко нелегално ми се струва,но обмислям подобен вариант,защото таксите са несравними с тези на ритуалната зала в Бургас.
Активен
telesfora
Сватбар
Публикации: 180

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: април 10, 2009, 17:31:34 »

Здравейте момичета  smile
И  аз искам да попитам, дали може да се направи изнесен ритуал в Бургас! Дали става с молба до кмета? Или какво трябва да се направи за да е вазможно самиа ритуал да е в деня на сватбата,извън питуалната сватба.  girl_wink Хайде момичета помагайте.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: