Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 11:26:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Организация на сватбата от чужбина!!!
Страници:
1
...
33
34
[
35
]
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Организация на сватбата от чужбина!!! (Прочетена 244728 пъти)
djosi
Сватбен ГУРУ
Re:Организация на сватбата от чужбина!!!
«
Отговор #510 -:
януари 03, 2016, 19:36:55 »
Може и друг да отиде да ви запише.. Трябва да отидете около 10 дни предварително, за да занесете всички документи и копия на лични карти. На място ще ви кажат подробности..
Активен
radity85
Любопитен
Публикации: 43
«
Отговор #511 -:
януари 20, 2016, 14:48:45 »
Цитат на: vanis в декември 07, 2006, 11:03:01
здравей
мисля че ако близките ти помагат ще успееш
трябва да направиш един списък...и почвате да действате
хайде всички булки варненки ...мобилизирайте се и казвайте.....къде ,какво...кой...
В ритуалната зала
венчални халки
поднос за халки
ритуални чаши с украса
украсено шампанско
късмети за хвърляне на излизане от ритуалната зала
видеооператор и фотограф
В църквата
ритуални свещи
ритуална чаша с украса
украсено вино
погача, мед
късмети за хвърляне на излизане от църквата
малки бонбонки
В ресторанта
украсено шампанско
подаръци за гости
погача, мед и сол
бакърено менче
дисководещ
балони за украса
Други аксесоари
украса за кола
цветя за ревер
покани и печатане на текст
панделки за коли
карфици за цветчета
Доста ми помогна и на мен
12239680_1030621386969320_1814272624472575864_n.jpg
(46.18 KB, 832x300 - видяно 854 пъти.)
Активен
irinchety
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #512 -:
март 21, 2016, 16:16:41 »
Здравейте! Нашата сватба ще е през Септември 2017 в Пловдив, живеем в Австрия и сега изникна следният проблем : аз предпочитам да сключим граждански брак тук в Австрия (от гледна точка на удобството за смяна на документи и т.н.) , а годеникът ми иска в Пловдив... таа.. възможно ли е първо тук и след това в Б-я ( за да са всички доволни
)? До сега не можах да получа информация от никъде... ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще му бъда много благодарна ако може да ми помогне!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #513 -:
април 07, 2016, 22:20:58 »
Не мисля, че можете да направите два истински брака в две различни страни. Частични решения на вьпроса са официален брак в едната страна, цьрковен в другата или брак в едната, само ритуал (без истински подпис)/празник в другата.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #514 -:
април 07, 2016, 22:46:37 »
Цитат на: irinchety в март 21, 2016, 16:16:41
Здравейте! Нашата сватба ще е през Септември 2017 в Пловдив, живеем в Австрия и сега изникна следният проблем : аз предпочитам да сключим граждански брак тук в Австрия (от гледна точка на удобството за смяна на документи и т.н.) , а годеникът ми иска в Пловдив... таа.. възможно ли е първо тук и след това в Б-я ( за да са всички доволни
)? До сега не можах да получа информация от никъде... ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще му бъда много благодарна ако може да ми помогне!
Не можете да сключвате два пъти граждански ритуал. Можете да го сключите в Австрия, а в Пловдив ритуала да се направи за пред гостите.
Активен
Pronovias_SP
Любопитен
One love, one dream:)
«
Отговор #515 -:
април 08, 2016, 12:19:03 »
irinchety, няма как да сключите два пъти граждански брак. Ако толкова държите бракът да е сключен в Австрия, тогава ще направите там реалния ритуал, а в Пловдив ще организирате например изнесен ритуал, който ще е за пред гостите на сватбата. Такъв тип ритуали се водят от водещ/а, наети например от сватбена агенция, а не от длъжностните лица на общината.
Относно смяната на документите не мисля, че ще имате проблеми в Австрия, ако сключите граждански брак в БГ. Ние сключихме брак през юли 2015 във Велико Търново, съответно от общината поискахме да ни издадат освен удостоверение за сключен граждански брак и т. нар документ "Формуляр В/ Извлечение от Акт за граждански брак", тъй като ние живеем в Германия. Документът е на три езика:български, английски и френски и отговаря на всички изисквания на Европейския съюз, не е нужно да се превежда или легализира. После представих само този документ пред Bürgerbüro в Германия и те ми актуализираха фамилията в тяхната система.БГ лична карта и паспорт ги смених директно след сватбата с бърза поръчка.
Активен
irinchety
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #516 -:
април 13, 2016, 08:20:29 »
Благодаря за информацията:)
Активен
Mellie
Сватбар
Публикации: 202
«
Отговор #517 -:
август 26, 2016, 22:59:50 »
Здравейте момичета! И аз се записвам при вас. Четох, четох и направо ме заболя тлавата, но пък много неща научих!
При нас ситуацията е следната - живея в Германия, любимият е немец. Имаме 2 дъщерички и сватбата я мислим за началото на юли догодина. Наплашиха ме тук, че ако до края на октомври не запазим ресторант, нямаме никакъв шанс за юли и аз се размърдах веднага да си изясня нещата. Предполагам на всички главния проблем е като моя - чии гости да пътуват... мойте ли.. неговите ли. Мойте по принцип ще са по малко. Аз съм извън БГ от 15 години и повечето ми познати и приятели са тук. Надявам се мама и тате и на-близките ми роднини да дойдат, но няма да са повече от 10-12 човека. От друга страна баба и леля не са добре със здравето и ще трябва да пропуснат... Та се замислихме за 2 сватби една тук и една в София... обаче аз ще съм най-нещастната булка ако мойте хора ги няма на сватбата тук. Неговите родители (особено мащехата и доведената му сестра) не ни дообичват. Имам чувството, че ако наще ги няма ще се чувствам сама. Ще търча след децата докато той угажда на гостите си и аз ще съм като натрапник на собствената си сватба. Мойте хора пък него го приемат за син и много го обичат и той държи да са тук, за да имаме поне едни щастливи родители на сватбата. Истината е, че ако няма кой (а то нйма кой друг освен наще) да ми помогне с децата, просто цялото мероприятие не го виждам. А ако само те дйдат ще се чувстват неловко - нито езика знаят, нито някого познават... направо ми се реве и не виждам изход. Мисля си, че малко от неговите ще се дигнат до БГ на сватба... има ли някой да сподели идеи и опит? Също 2 сватби финансово не го виждам, макар че ни знам как са цените в БГ...
«
Последна редакция: август 26, 2016, 23:02:49 от Mellie
»
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #518 -:
август 26, 2016, 23:45:45 »
Цитат на: Mellie в август 26, 2016, 22:59:50
Здравейте момичета! И аз се записвам при вас. Четох, четох и направо ме заболя тлавата, но пък много неща научих!
При нас ситуацията е следната - живея в Германия, любимият е немец. Имаме 2 дъщерички и сватбата я мислим за началото на юли догодина. Наплашиха ме тук, че ако до края на октомври не запазим ресторант, нямаме никакъв шанс за юли и аз се размърдах веднага да си изясня нещата. Предполагам на всички главния проблем е като моя - чии гости да пътуват... мойте ли.. неговите ли. Мойте по принцип ще са по малко. Аз съм извън БГ от 15 години и повечето ми познати и приятели са тук. Надявам се мама и тате и на-близките ми роднини да дойдат, но няма да са повече от 10-12 човека. От друга страна баба и леля не са добре със здравето и ще трябва да пропуснат... Та се замислихме за 2 сватби една тук и една в София... обаче аз ще съм най-нещастната булка ако мойте хора ги няма на сватбата тук. Неговите родители (особено мащехата и доведената му сестра) не ни дообичват. Имам чувството, че ако наще ги няма ще се чувствам сама. Ще търча след децата докато той угажда на гостите си и аз ще съм като натрапник на собствената си сватба. Мойте хора пък него го приемат за син и много го обичат и той държи да са тук, за да имаме поне едни щастливи родители на сватбата. Истината е, че ако няма кой (а то нйма кой друг освен наще) да ми помогне с децата, просто цялото мероприятие не го виждам. А ако само те дйдат ще се чувстват неловко - нито езика знаят, нито някого познават... направо ми се реве и не виждам изход. Мисля си, че малко от неговите ще се дигнат до БГ на сватба... има ли някой да сподели идеи и опит? Също 2 сватби финансово не го виждам, макар че ни знам как са цените в БГ...
Почти всяка година имаме поне 20 двойки с двойни сватби. От финансова гледна точка преценете в коя държава от двете имате повече гости и направете една сватба. Защото най-близките задължително, ще дойдат. Където и да решите, че ще е тържеството. Ясно е че тук, ще ви излезе в пъти по-евтино, защото стандарта е друг. Според мен две сватби е безумни разходи. Друг е въпроса ако можете да си го позволите, защо пък не.
Колкото до запазването не само на ресторант, а и на видео,фото, дж, агенция и др.. всичко се случва от 6 месеца до 1 година по-рано тук в БГ. В Пловдив за 2017 вече почти няма ресторант със свободни съботи например.
Активен
Mellie
Сватбар
Публикации: 202
«
Отговор #519 -:
август 27, 2016, 00:00:14 »
Леле, то сериозна била работата с резервациите! Аз досега не се бях интересувала и мислех, че е рано от сега да се организирам.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #520 -:
август 27, 2016, 00:09:02 »
Цитат на: Mellie в август 27, 2016, 00:00:14
Леле, то сериозна била работата с резервациите! Аз досега не се бях интересувала и мислех, че е рано от сега да се организирам.
Изобщо не ви е рано. В София най-вероятно е още по-натоварено. Не че ще останете без ресторант или друго, но въпроса не е в компромисите, когато това, което харесвате е заето.
Активен
Nijolovateddy
Ентусиаст
«
Отговор #521 -:
август 27, 2016, 22:12:28 »
Цитат на: Nina Style в август 26, 2016, 23:45:45
Колкото до запазването не само на ресторант, а и на видео,фото, дж, агенция и др.. всичко се случва от 6 месеца до 1 година по-рано тук в БГ. В Пловдив за 2017 вече почти няма ресторант със свободни съботи например.
Още сме август 2016 а казвате че почти няма свободни съботи в Пловдив? Ние с мъжът ми мислехме тази година но плановете ни доста се объркаха и остана за 2017 в Пловдив. Проблема е че нямаме дата на 100% и мислим до края на годината да сме решили и да потърсим агенция тъй като няма да имаме възможност да си дойдем до БГ за организацията. Аз си мислех че има време, но сега като прочетох коментара ви и се притесних че може би трябва да побързаме с решаването на датата и избирането на ресторанта.
Активен
Neven85
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #522 -:
август 28, 2016, 21:12:26 »
Ние също организирахме всичко чрез агения,защото също не живеем в Пловдив. Страшно сме доволни и ни спестиха толкова време и пари, защото ние нямаше как да пътуваме постояно. С агентката си пишехме почти всеки ден на viber.
Активен
Nijolovateddy
Ентусиаст
«
Отговор #523 -:
август 29, 2016, 00:54:20 »
Цитат на: Neven85 в август 28, 2016, 21:12:26
Ние също организирахме всичко чрез агения,защото също не живеем в Пловдив. Страшно сме доволни и ни спестиха толкова време и пари, защото ние нямаше как да пътуваме постояно. С агентката си пишехме почти всеки ден на viber.
Neven85, би ли споделила коя агенция си ползвала?
Активен
Nijolovateddy
Ентусиаст
«
Отговор #524 -:
септември 06, 2016, 22:48:45 »
Momicheta da popitam i tuk, mislq che po bih mogla da polucha preporaka. Tarsim si fotograf i videooperator of Plovdiv i raiona. Ste preporachate li nqkoi ot koito ste dovolni? Blagodarq vi
Активен
Страници:
1
...
33
34
[
35
]
36
Нагоре
Изпечатай