Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 04, 2024, 21:43:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Организация на сватбата от чужбина!!!
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Организация на сватбата от чужбина!!! (Прочетена 245740 пъти)
Lupercola
Гост
Re:Организация на сватбата от чужбина!!!
«
Отговор #210 -:
май 13, 2010, 19:08:48 »
О, да, щом са картон няма да минат
(ние вьтре имахме допьлнителен лист, на който се печата текста)
Дай ги на печатница да ти е мирна главата
Иначе не от финансова гледна точка питах, а защото често чувам за ядове с грешки и шрифтове около поканите.
За цветята сьвет не мога да дам, хич не ми е силната страна
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #211 -:
май 13, 2010, 19:26:01 »
За какъв цвят рози става въпрос, може да ударим по едно рамо с въображение, опит и крадени снимки от нета?
Но имай предвид и че хортензията в България цъфти сега, незнам кога ти е датата, но да не се наложи да поръчвате холандска, защото тя доста ще оскъпи нещата... (казвам го с най-добри чувства, надявам се да не те засегна по някакъв начин...)
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #212 -:
май 13, 2010, 22:57:08 »
Asseto
стискам палци и за халките и костюма, а сега и за хортензията
Ariel
сайта ви е супар браво! И аз прекарах над нашия 1 месец, даже и Lonely Planet четох , за да да препоръчам места извън Варна
Обаче се оказа много полезно за гостите, чак не очаквах
Активен
tsvetentse1
Сватбар
«
Отговор #213 -:
май 13, 2010, 23:22:47 »
Ariel, сайтът е страхотен!! Много ми хареса.
Кой шрифт ползваш за текста?
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #214 -:
май 14, 2010, 10:25:23 »
inaxastra, поръчали сме повечко бройки и ще им дам първо няколко за проба. Ако объркат нещо въпреки това, ще ходят до Франция да ми купят нови...
Денито, аз все такива цветя си избирам, един синчец бях харесала, сега и хортензията...
Ще се поръчва явно, какво да се прави. Те и розите ми казаха, че ги поръчват от Холандия, за да бъдели сигурни, че на деня ще имат каквото им трябва в каквито количества са необходими.
Розите са прасковено розови (не знам как другояче да ги опиша
).
Качвам в галерията един набързо нахвърлян колаж от снощи, който приблизително онагледява представата ми за цветовете на сватбата. Абстрахирайте се от гроздето, то е друга история.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #215 -:
май 14, 2010, 12:24:13 »
На снимката в колажа хортензията има и розови цветчета, има един сорт, чийто цветове са изцяло зелени, мисля че те ще паснат по-добре. Със сигурност ще бъде късно септември за българска хортензия, но миналата година на 20.09 имаше все още изобилно български рози, така че не отхвърляйте с лека ръка тази възможност - все пак цената е поне два пъти по-ниска... Иначе за комбинацията зелени хортензии и прасковени рози ми попадна ето това (макар че тук розите са по-скоро розови, "голямата хортензия" е бяла, но все пак "малката" или май градинска я водят, не съм сигурна, е зелена)
http://www.fromyouflowers.com/products/love_song.htm
Ето и друго, но пак е по-скоро розово
http://www.projectwedding.com/photo/browse?photo_to_show=2634&tag=green
И още няколко
http://www.projectwedding.com/photo/browse?photo_to_show=449531&tag=green&thumbs_page=15
http://www.projectwedding.com/photo/browse?photo_to_show=1183869&tag=green&thumbs_page=59
Дано ти помогнат...
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #216 -:
май 14, 2010, 13:12:46 »
Благодаря, Дени! При мен цветът на розите няма да е точно прасковено, а нещо между розово и прасковено, така че линковете ти определено са ми от полза.
Иначе тези хортензии, които са със смесени цветове (зелено с леко розово, зелено с леко синьо) се водят antique, доколкото се ориентирах, на мен точно те повече ми допадат.
Оххх, сега сме в търсене и на оператор, нещо хич не се бях задействала по тоя въпрос до момента. И сега се усетих, че след седмица пътуваме, а нямам дори една среща с оператор досега, и предварителни уговорки нямаме. Ама така е, като се бори човек на сто фронта едновременно, все нещо остава недовършено...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #217 -:
май 14, 2010, 14:55:51 »
tsvetentse1
, благодаря ти мила!
Ами шрифтът на body текста е Verdana, един от малкото който се чете добре, когато е дребен. Пробвала съм и по-завъртяни шрифтове ама не се чете лесно, макар да е красиво. Иначе заглавията може да са по-завъртяни, моите Headings са със Century Gothic.
asseto,
сори, че не мога да помогна с идеи за цветята, но съм такъв профан в това отношение, чак ме е срам... Но зелената хортензия е едно от цветята, които и аз съм си заплюла за сватбата и чета с интерес всичко, което споделяте.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #218 -:
май 14, 2010, 16:29:22 »
Пак аз... сигурно вече ставам досадна, но този ми въпрос май е по-скоро за тук.
Ariel
, видях, че си писала в темата за грима, че си в контакт със Слав и Джулия Ангелова. Някаква идея как да се свържа с тях (освен по телефона разбира се)? В смисъл, не открих сайтове, цени и подобни, а и честно казано ми се иска да видя момичета, гримирани от тях, за да преценя дали стилът на съответния гримьор изобщо ми допада. Моето лице е супер капризно откъм грим, в смисъл дори съвсем малко да се прекали, изглеждам като клоун и това май ще ми е най-големият проблем – да открия за краткия ни престой в БГ "моя" гримьор.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #219 -:
май 14, 2010, 16:50:30 »
Ще ти пиша на лични каквото знам!
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #220 -:
май 17, 2010, 14:41:54 »
Такааа... като гледам, половината постинги в тая тема са мои, ама... ето ме пак.
Я кажете, аз ли съм побъркана или една фирма, претендираща за качество и добро обслужване, в България наистина може да си позволи да подвежда с цените и то най-официално?
Визирам Филмова къща "Виктор Попов", които ми бяха фаворит за заснемане на сватбата. Имах предвид конкретен оператор от тяхната фирма и т.н.
Обявените на сайта им цени се оказва, че са без ДДС... това ОК, но никъде не го пише! Понеже разглеждах и сайта на конкурентна фирма с малко по-ниски цени, забелязах, че те си пишеха (макар и със ситни буквички), че цените им са без ДДС. И реших, че евентуално по-ниските им цени са камуфлаж и с ДДС излизат сравними с тези на Виктор Попов. Изпращайки запитване до Филмовата къща обаче, ми хрумна да попитам директно... и какво се оказва – техните цени и те така. Добре де, питам аз, не е ли редно това да бъде обявено още на сайта, където е ценовата листа? Или който се сети да пита, сети се, останалите се светват, чак като тръгнат да подписват договора...
Изобщо за мен е неприемливо да се обявяват цени без ДДС, тук в Германия не съм попадала на подобно нещо. Но като ги обявяват така, поне да дават пълното инфо. Може би аз съм прекалено "разглезена", но и така да е, пак ми се струва некоректно.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #221 -:
май 17, 2010, 14:52:35 »
Асето, абсолютно си права да се ядосваш, по-принцип, ако не пише нищо, това значи, че цените са с ДДС, така е по закон
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
май 17, 2010, 15:06:41 »
Благодаря, roumyana, значи все пак грешката не е в моя телевизор...
Аз обаче съм пълен темерут в това отношение, нещо такова ми стига да ме откаже от нечии услуги. Това за мен е некоректен подход към клиента още от самото начало. Мразя такива изпълнения.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #223 -:
май 17, 2010, 15:06:54 »
Напълно съм съгласна с roumyana! Как може? И то от фирма, която претендира да е най-добрата в България. Ами извинявам се много... А иначе господинът влиза да обижда недоволните си клиенти във форума в една друга тема и да заявява как фирмата му е единствена и неповторима! Няма ли начин да се сезират органите на реда - коя е агенцията, която следи за това?
Но въпросът е - ти какво ще правиш? Ще ползваш ли услугите им?
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #224 -:
май 17, 2010, 15:23:23 »
Сега се сещам какъв голям спор имаше със собственика на тази фирма. Като му четях мненията, останах с впечатления, че наистина е ощетената страна. Сайта им изглежда изключително смислено и добре направен, да не говорим колко коректно звучи всичко. И аз бях с хубави впечатления. Но нещо взеха да се натрупват уж "дребни и незначителни" пропуски
Наистина не е допустимо за фирма с такова реноме и самочувствие за високо качество
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...