Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 16:39:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във ВАРНА!!!!!  (Прочетена 199983 пъти)

mariyanage
Любопитен
*
Публикации: 33

« Отговор #225 -: август 17, 2008, 11:14:51 »

на 13.09. ми е сватбата. ние ще пътуваме на 14-ти за Рим. аз няма да си сменям веднага документите, не само че няма време, но и резервациите са на мое име,(със старата фамилия) и кредитната ми карта също.
преди около седмица си подадох документи за шоф.книжка - със старата фамилия, така че смятам едиствено да си сменя личната карта(след като се върнем от рим) и да си изкарам една декларация за идентичност на имената. и без друго и сега се обръщат към мен с "госпожо"smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: август 17, 2008, 11:25:52 »

По принцип 20 дена е периода за смяна и през него няма глоба.След това има глоба.Иначе в чужбина няма да имаш проблем щото никой няма откъде да знае че си си сменила фамилията.Така че нито  в България докато не отидеш да си сменяш фамилията някой знае че си я сменила нито в чужбина.Просто ако се забавите повечко ще платиш глоба-не съм сигурна колко е тя ако някой знае и може да ти каже.
mariyanage ако имаш разлика в документите от кат може да те глобят по нататък.Така че по добре сменяй и двете.
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: август 17, 2008, 15:41:36 »

За документите срока по закон е 1м. след промяна на обстоятелствата,но при брак не по-рано от 14 дни след сключването му,което ще рече,че ти остават две седмици,в които можеш да го направиш.
След този период може да ти съставят акт и размера на глобата,която ще платиш е в зависимост от срока,с който си просрочила.Но не е задължително да ти съставят акт.Всичко зависи от жената на гишето.Ако имаш познати-действай чрез тях за по-сигурно :girl_wink:На много приятелки акт не им съставиха въпреки голямото закъснение.Аз лично пътувах на меден месец след сватбата със старите документи и закъснях със смяната им.Проблеми не съм имала :girl_wink:Така че споко! girl_wink
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: август 17, 2008, 18:36:17 »

Благодаря ви момичета!
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: август 19, 2008, 11:08:55 »

http://www.ecoprint-bg.com/bg/wine3.html
Здравейте дами,
Ходихме тук и казаха така: Отидете в Осеново да си изберете бутилки,цените са около левче,тапите са по скъпи от бутилките  girl_impossible
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: август 19, 2008, 11:31:59 »

някакви отзиви за Милена (фризъор)?
Лично аз преди време ходих при Милена за подстригване и кичури. Бях много доволна и на няколко пъти се върнах при нея. Но един път отидох с молба за прическа и тя ми каза че ще струва към 130-150 лева, като се има в предвид че моята коса не е от най-дългите а от средна дължина и че ще отнеме време 2-3 часа!!!
И аз естествено се отказах. Така че смятам че не всеки фризьор става за всичко. Пък и лично аз съм виждала булки правени при Милена, на които прическите им "падат" след няколко часа.
По мое лично мнение Милена е много добра в подстригване и боядисване/кичури. Там няма равна. Но за прически....
Лично аз мога да ти препоръчам една фризьорка, която работи в Дом Младост на втория етаж - казва се Дияна. Подстригва страхотно и прави много добри прически, даже наскоро ходи на курсове за специализиране точно в тази област. Аз на няколко пъти съм си правила прически при нея и съм много доволна. На един 8-ми декември ми направи такава прическа на късата ми косичка, че трябваше после в ресторанта да се въртя като пумпал да ме огледат всички. Аз лично смятам да се доверя на нея за сватбата.
Оффф, извинявам се че стана толкова дълъг пост.
Айде като изберете точно фризьор и гримьор, споделяйте...
Активен
mariyanage
Любопитен
*

« Отговор #231 -: август 20, 2008, 06:52:46 »

10x за инфото.smile бяха ми казали че Милена е скъпа фризъорка, но не ми бяха казали точно колко Wink
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: август 20, 2008, 06:56:03 »

И аз знам, че взима скъпо, но не знаех точно цени!
За подстригване обаче явно е много добра и цените са около 20лв с измиване и стилизиране, което е що годе нормално за Варна.
Активен
pishmanie
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #233 -: август 20, 2008, 10:01:00 »

Момичета, някой да е чувал нещо, да знае нещо за фотографката Нуши? Препоръчаха ми я от агенция Бижу.
Активен
mariyanage
Любопитен
*

« Отговор #234 -: август 20, 2008, 21:05:20 »

за фотографката не зная, но агенцията има много свежи идеи. днес гледах снимките от една сватба, организирана от тази агенция - мн ми допадна.
Активен
Abii
Професор
Публикации: 451

http://svatba-biju.com/

« Отговор #235 -: август 20, 2008, 22:16:59 »

http://www.myspace.com/nushifoto
ето това е тя и част от нейната работа
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: август 21, 2008, 11:54:52 »

Някой може ли да ме светне:
1. Във Варна на кумовете с какво се играе - торта и пиле или торта и питка, или и трите???
2. От къде може да се поръча украсено пиле - от онези интересните с глава, очички и прочие?
3. Хубава пекарна за питки можете ли да ми препоръчате?

Мерси!
Активен
kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: август 21, 2008, 14:27:30 »

Аз знам за кумата торта а за кумът питка с пиле.Пекарна има на Нептун smile но за пилето немога да съм полезна  pardon
Активен
mariyanage
Любопитен
*

« Отговор #238 -: август 21, 2008, 19:54:35 »

хлебозавод корн - страхотни питки правят и ум правят украса.
Активен
Abii
Професор
Публикации: 451

http://svatba-biju.com/

« Отговор #239 -: август 21, 2008, 23:07:05 »

аз съм доволна от пекарната под Черно Море май се казваше пчеличка
такова пиле с питка домашно правена с домашен голям петел плюс украса на петела като овчар и около него от яйца пиленца  ми поискаха 80,00 лв ако те интересува на лични ще ти пратя телефона
Колкото за обичая на кръсницата се играе с торта на кръстника с питка и пиле
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: