Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 19:28:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ако някой скоро е бил/организирал сватба в Пазарджик?  (Прочетена 173299 пъти)

Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #435 -: юли 13, 2009, 22:34:44 »

С риск да си навлека отрицателно мниние от Ваша страна и без да имам абсолютно никаква връзка с агенция и град като Пазарджик, от лични наблюдения мога да кажа следното, което е валидно за четеризвезден хотел с ресторант за град София.
 Процесът на подредба на мебелите в ресторанта /столове и маси/ и тяхната украса е много дълъг процес дори в случаите на просторен ресторант /30 Х 15 метра/ и наличност на място. За да може агенцията да украси всичко, както е описано по-гере и навреме, тя трябва да разполага с минимум 4 човека. Тези 4 човека трябва да извадят от склад вещите, да ги натоварят на транспортно средство, да ги транспортират, да ги разтоварят, пренесат и сложат по мебелите. При положение, че гостите са 100 души разпределени по 6 човека на кръгла маса /примерно/, то следва да се справят със 17 маси. 4 човека, в най-добрия случай обличат 4 маси за 30 мин., а 17-за 2 часа и нещо.
 Украсата по масите не може да се сложи преди слагане на приборите, т.е. 4 -ма сервитьори трябва да оборудват масите за 2 часа и нещо. След това отново идват агентите, които за 1 час украсяват 17 маси + масата на младоженците още 30 минути. 30 минути трябват за арката и платното. Балоните са допълнително време.
 В крайна сметка, ака гостите се настаняват в 18.30 часа, а Вашето влизане е в 19.00 часа , то в 17.30 часа всичко трябва да бъде готово, и за да си свършат тези хора работата трябва да са в склада на фирмата в 11.00 часа. Трябва да останат поне за началото, което е в 19.00, но по стар български обичай е в 19.30. В 20.00 часа са свободни /без координаторите, които във всички случаи са от тези хора/. В най-добрият случай в 01.00 започва прибиране, което трае 1 час и 30 мин, товарене и транспортиране 1 час, разтоварване 30 мин., 30 минути транспорт до в къщи.
 И след толкова много сметки тези 4 човека работят повече от 14 часа. Не говоря, за подреждането в последствие, чистене, гладене и пак наново.
 4 човека по 50 лева = 200 лева
100 калъвки по 2.50 лева = 250 лева
17 покривки по 5 лева = 85 лева
арка 1 брой = 100 лева /според Вас/
украса маси 17 броя по 5 лева = 85
цветя за украса и текстилни материи -приблизително = 300 лева
 Ако трябва да се сметнат и допълнителните неща - тейбъл картички, балони и др. цифрата 1 000лева е съвсем евтина. Не говорете без да сте си направили сметката.
Активен
deskatap
Сватбар
Публикации: 187

Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: юли 13, 2009, 23:05:22 »

Pachoran , аз съм напълно съгласна с казаното от теб. А и момичета, според мен трябва да се замислите и върху още нещо, след като сте решили да се заемете сами с украсата - трябва да решите на кои 3-4-ма души имате доверието за тази тежка задача, които няма да имат против да отделят 3-4 часа, да се зхванат с тази работа и пропуснат посрещането на гостите, забирането на булката, церемонии и т.н. , защото се съмнявам някой р-нт да се съгласи да направите украсата от предният ден (може и да греша и ако е така - моите извиненияи поздравления за чудесният избор на ресторант).

П.С.: Не си налагам мнението, а просто го споделям с вас. Все пак сме за това тук - да помагаме кой с каквото може и да се подсещаме за неща, който в цялата суматоха и приготовления покрай този така важен ден за всяка от нас (за някои от нас вече минал  girl_wink ), може да ни убягнат и да ги пропуснем  give_rose .
Активен
dari_pz
Ентусиаст
**
Публикации: 66

Моят сватбен албум

« Отговор #437 -: юли 14, 2009, 08:04:38 »

shok Май така като гледам и двамата (Pachoran и deskatap) сте върли застъпници на агенция Амур  nea .Мислех се ,че този форум е за да обменяме информация и наблюдения ,но... Oh my ... явно на всякъде си имате агенти  huhhuh.gif.Бих се радвала поне някой да си каже мнението ,който не работи в тази агенция или няма приятели ,които да работят там.Поне да бяхте казали ,че от агенцията са се отнесли добре с вас или по подробно да бяхте обяснили каква ви е била украсата  sad нямаше да бъде толкова очевадно  nea ,но явно някой си прави реклама отново.И да с малко повече късмет ако няма сутрешна сватба ще можем предната вечер да си украсим ресторанта.Но хора вие така се натрапихте ,че дори и да използваме агенция май ще се спрем на Ивона,тя поне предлага услугите си по-евтино или само да ги наемем за нашата маса ще получим и арка в тази цена,което означава ,че всичко ще ни излезе 200лв.Момичета така като гледам не се доверявайте на всеки, който пише в този форум!!! girl_impossible Рали много бих се радвала да ми обясниш къде точно се намират тези магазинчета по Иван Вазов.А ако тръгна по лявата страна на улицата няма ли да ги видя?Ако искаш ми пиши на лично съобщение ,че тук ще ни разпънат така като гледам.То от тази агенция били и дистрибутори на такива дреболийки и може пак с нещо да ги засегнем ,че не им използваме услугите  angry!!!
Активен
dari_pz
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: юли 14, 2009, 08:14:07 »

deskatap би ли се уточнила какви са ви били подаръчетата за гостите, които тогава са стрували по 1,20 и 1,50 за да имаме представа за какво говориш и ,че в Пз няма по-евтини.Няма проблем и Pachoran да отговори (то май сте си "едно цяло" вече).
Активен
dari_pz
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: юли 14, 2009, 08:28:47 »

Процесът на подредба на мебелите в ресторанта /столове и маси/ и тяхната украса е много дълъг процес дори в случаите на просторен ресторант /30 Х 15 метра/ и наличност на място. За да може агенцията да украси всичко, както е описано по-гере и навреме, тя трябва да разполага с минимум 4 човека. Тези 4 човека трябва да извадят от склад вещите, да ги натоварят на транспортно средство, да ги транспортират, да ги разтоварят, пренесат и сложат по мебелите. При положение, че гостите са 100 души разпределени по 6 човека на кръгла маса /примерно/, то следва да се справят със 17 маси. 4 човека, в най-добрия случай обличат 4 маси за 30 мин., а 17-за 2 часа и нещо.
Хъх  nea тогава как ще успее агенцията за 2 часа да ми украси ресторанта(ако има сутрешна сватба)?Като трябва да украсява масите + нашата маса + целия ресторант.Да не би да ми казваш ,че ще докарат един рейс с работници  crazy и че една маса да и сложиш една покривка и да облечеш столовете с плат,който само го нахлузваш отгоре отнема 30мин. *crazy*Момче сигурно не си чистил в къщи и не си оправял апартамента за гости в рамките на 30мин  blum Даже през това време готвиш и оправяш масата за гостите.Малко нереално ми се струва това което пишеш тук.
Активен
jearsy
Любопитен
*
Публикации: 39

« Отговор #440 -: юли 14, 2009, 10:06:02 »

Iskam da vi kaja  , che agenciqta koqto shte organizirta moqta svatba na 14.11 , mislq che raboti na teritoriata na cqla Bulgaria i cenite sa supeeerrr prilichni , zashtoto az sum sverqvala ceni pone 2 meseca chesno da vi kaja ...
Ako nqkoi iska kordinatite da mi pishe na lichni shte mu gi dam , za da ne pravim reklami v saita  , Plus tova mi kazaxa ot agenciqta che moga da si opredelq biudjet v koito te da se vmuknat i da mi kajat za tezi parichki kakvo ot neshtata koito iskam az mogat da mi napravqt  , otdelnooo pri vzimane na pone tri komponenta ( foto , video , ukrasa  - primerno )
mi pravqt oshte otstupki .......
Na vsichki vi kazvam vupros na tursene e
Активен
dari_pz
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #441 -: юли 14, 2009, 10:35:30 »

Jearsy нещо не мога да ти изпратя лично съобщение.Интересува ме тази агенция, за която говориш.Би ли ми писала на лично малко повече за нея и да ми дадеш някакви координати.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #442 -: юли 14, 2009, 13:11:39 »

dari_pz нямам нищо общо с град Пазарджик, агенциите там, бъдещите младоженци и каквото и да е било от града и областта. Даже не искам и да премина през града и околността. Просто давам времева ставка на база тази в София и то от чисто мои наблюдения, а не опит в направата на всичко това.
 Чистенето в къщи няма общо с всичко това. Процедурата не е нахлузване, а отиване на 20 метра, вземане на нещото, връщане 20 метра, нахлузване на 6 стола, връзване на панделка, връзване евентуално на нахлузеното, ако е поръчано такъв тип, процедури с течност по "изглаждане" на нахлузеното на масата и около нея... Аз това виждам, а не кой за колко време си чисти жилището. Аз например не го чистя и не мога да посоча време.
« Последна редакция: юли 14, 2009, 13:19:06 от Pachoran » Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: юли 14, 2009, 14:08:27 »

И аз да изкажа мнение. Абсолютно съм съгласна с Pachoran Така представени нещата от него ме накараха да се замисля доста за предлаганите цени. При мен случая обаче е друг и назад в темата съм описала. Бих дала тези пари, но да е по мой вкус, поне малко.
dari_pz не казвай, че този или онзи е от агенция и я рекламира. Хората тук все пак се опитват да дадат съвет. Никой не може да те накара да ползваш услугите на която и да било фирма, освен ако ти не си решиш. Агенции има много. Цените горе долу са еднакви сравнени с качеството. Огледай се и на други места. В Пловдив също има агенции. София не е далече. Аз няма да ползвам агенция и да ти кажа честно взех да съжалявам, че не съм си наела. Щяха да ми спестят доста главоболия.
А сега за дреболийките, които те интересуват - на "Иван Вазов" магазинчето е отляво още в началото, като тръгнеш посока гара-център. Това е магазина на Мазиар и ще ти препоръчам да отидеш направо в скада им. Той се намира в уличката зад историческия музей (площад Съединение), предпоследния. Там можеш да си купиш предимно панделки на едро и дребно. Точно до тях има магазинче - продават тюл, цветенца, бонбонки, всякакви джундурии за сватбата. Включително и малки сатенени розички 50бр 3,40лв. Но най-горещо ти препоръчвам да отидеш в Асеновград - там има едно складче от което ще си напазаруваш абсолютно всичко на много прилични цени. Включително и подаръчетата за гостите.
Извинявам се за дългия пост. Успех на всички в подготовката и повече усмивки.
Рали  Bravo за роклята. 
Активен
dari_pz
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: юли 14, 2009, 16:16:43 »

Права си Валя,но не ми харесва хората да се правят на такива каквито не са!!! girl_impossible
Хъх  blush може и аз нещо да съм се объркала,но Pachoran доколкото разгледах снимките ти от галерията бяха същите като на Деси ,но.... може и да съм се объркала,но сутринта имаше снимки ,а сега галерията ти е празна(странно нали!!! nea) и снимките ти бяха от Пазарджик (странно нали?  shok) е пак може да съм се объркала  pleasantry.Все пак си познавам града!!!Повече няма да се занимавам по този въпрос ,че то май ще е за нова тема.
Благодаря за изчерпателната информация Валя,и без това трябва да се ходи до Асеновград ,а пък имам и работа до Пловдив и ще посетя и двете места  danceg ,надявам се вече да има с какво да се занимавам,а не да разглеждам само профилите на хората и да ги хващам  pleasantry  blum ,че говорят само истината  pleasantry.Спирам до тук с песимистичното настроение.
Утре ще пробвам да направя няколко покани и ще ги постна тук ,за да си кажете мнението.Надявам се да се получат добре  smile
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #445 -: юли 14, 2009, 18:13:39 »

Никога не съм слагал снимки, в моята галерия и няма начин да ме познаваш от Пазарджик. Въпреки това мога да те посъветвам да отидеш до всяка агенция, да им кажеш какво искаш и как да изглежда, а те да ти предложат варианти с цени. Въпрос на твой личен избор е да избереш партньор. Моят съвет е да не се водиш от цената , а предимно от качеството на услугата - креативност, коректност, точност и разбира се усмихнати и приветливи хора.
Активен
dari_pz
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: юли 14, 2009, 18:28:55 »

Дам,остава ми да се срещна с още една агенция и да им разгледам снимките и какво предлагат.Надявам се поне те да ми харесат  tease и да ми предложат нещо по мой вкус,че нещо от много идеи ,които ми идват май нищо няма да направя  cray .
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #447 -: юли 14, 2009, 19:54:12 »

Не разчитай много на снимките, които виждаш. Те са правени от служители на агенцията без да се използва професионален фотограф. Това е нож с две остриета - в единия случай не могат да се представят нещата най-реално, пълно и красиво, колкото и да си добър, а във втория - изпъкват доста неща, които привидно изглеждат добре.
Активен
vickey
Ентусиаст
**
Публикации: 54

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: юли 14, 2009, 22:49:20 »

Здравейте,

и аз да се включа в спора за агенциите :-))

dari_pz, ако можеш да си го позволиш, не се колебай да използваш агенция. И аз преди сватбата мислех, че цените са им много надути, мога да се справя също толкова добре, колкото агенцията, и най-важното - знам точно какво искам и няма нужда да обяснявам на друг. Въпреки че имах възможност да си платя на агенция, не го направих, и доста съжалявам за това. Наистина се справих с организацията и украсата, но месец преди сватбата вече бях ужасно нервна, да не говорим за седмицата преди събитието. Щеше ми се някой друг да се грижи за всичко, а аз само да се наслаждавам.
Също мога да те уверя, че  deskatap определено не е агент на Амур  Wink Просто е дала съвет, базирайки се на своя опит. Уверена съм, че освен на мен и на други момичета е била от голяма полза със съвети и мнения.

А ако все пак нямаш възможност да използваш агенция, мога да ти препоръчам моята цветарка, която наистина се справи страхотно със задачата и ми излезе изключително евтино  good Само да не излезе, че съм й агент под прикритие накрая  pleasantry
« Последна редакция: юли 14, 2009, 22:50:58 от vickey » Активен
dari_pz
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: юли 15, 2009, 07:38:22 »

Незнам дали си и агент под прикритие pleasantry ,но ще ми е от полза да ми кажеш за твоята цветарка,защото ще ми трябват някои нещица като украсата на колата,букетите и т.н.А така се зачепкахме с агенция Амур,но никой не си каза мнението за агенция Ивона.Има ли някой който им е използвал услугите?
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: