Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 19:12:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ако някой скоро е бил/организирал сватба в Пазарджик?
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ако някой скоро е бил/организирал сватба в Пазарджик? (Прочетена 173120 пъти)
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
Отг: Ако някой скоро е бил/организирал сватба в Пазардж
«
Отговор #210 -:
март 09, 2009, 11:48:57 »
Vickey, нашата също е в Елегант,ние сме си платили само капаро за сега не съм разбрала, че трябва да плащаме куверти за персонала?? Но и не сме уточнили още менюто, може би като отидем да го уточним ще ни сервират тази новина
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #211 -:
март 09, 2009, 14:24:11 »
интересно ми е когато се капарира ресторант за сватба, от там дават ли договор, в който да пише права и задължения на двете страни. защото ако има такъв едва ли ще има непредвидени плащания и неприятни ситуации по време на и след сватбата.никъде във форума до момента не съм срещала нещо относно договор.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #212 -:
март 09, 2009, 14:55:41 »
За съжаление от ресторантите не искат да се обвързват с договори, защото цените се променят. Ние дадохме капаро срещу разписка, още в края на януари, а сватбата е септември, като един месец преди това трябва да уговорим подробностите, но ако ползваме украса, калъфи и т.н., смятам да пишем нещо като договор или оферта, а не да ни шантажират ...
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #213 -:
март 09, 2009, 15:02:46 »
и аз знам че никой не се ангажира с договори..но пък ако си настоятелна може и да стане знае ли човек.. на нас също ни дадоха само разписка, и то добре че се сетихме да им поискаме иначе си правеха углушки...
Активен
vickey
Ентусиаст
Публикации: 54
Отг: Ако някой скоро е бил/организирал сват
«
Отговор #214 -:
март 09, 2009, 22:51:31 »
И аз не съм чула някой ресторант да сключва договор. Относно кувертите на персонала - казаха ни го чак като отидохме да уточняваме менюто и то по-скоро беше "измрънкано". Аз го смятам за напълно неприемливо, не смятам че съм длъжна по какъвто и да е начин да осигурявам прехраната на персонала. Това си е грижа на работодателя
Също така е напълно нормално след като се уточни куверта и се формира цената му по менюто, да се иска отстъпка. Дори е нормално самия ресторант да предложи отстъпката, все пак точно за това предварително се уточнява еднакъв куверт за всички гости. Поне тук във Варна е такава практиката, както и в доста други градове
Така, че момичета моя съвет е да си искате отстъпката, все пак гостите на сватбата няма да си поръчват по менюто, нали куверта е улеснение и за ресторанта
Ние с колеги празнувахме скоро тук в един ресторант (15 човека), куверта излизаше 25 лв, но заради това, че плащаме 15 куверта ни намалиха цената на 22 лв. За един човек не е кой знае какво, но за 100 вече си е сума, поне аз така мисля
«
Последна редакция: март 09, 2009, 22:57:07 от vickey
»
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #215 -:
март 10, 2009, 11:19:45 »
Благодаря за съвета, vickey. Наистина не се бях замисляла за отстъпка, но за 150 човека си заслужава човек да пита. На нас ни казаха минимална цена на куверта - 23 лева, като можем ние да си избираме менюто. Като ходим следващия път в ресторанта, ще питаме. Все пак това е цена само ядене +3 безалкохолни.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #216 -:
март 10, 2009, 12:50:57 »
merilen на теб предложиха ли ти торта от ресторанта и от къде ще ти я направят. А някой опитвал ли е тортите, които се правят в цеха зад самия хотел Тракия
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #217 -:
март 10, 2009, 13:16:12 »
аз!! когато живеех с родителите си, които живеят съвсем близо до тракия за всеки празник си поръчвахме торти от там, вкусни са и не си пестят материала. Но за сватбена торта незнам.. аз съм се спряла на Захарната къща
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #218 -:
март 10, 2009, 13:30:54 »
Цитат на: valia_diva в март 10, 2009, 12:50:57
merilen на теб предложиха ли ти торта от ресторанта и от къде ще ти я направят. А някой опитвал ли е тортите, които се правят в цеха зад самия хотел Тракия
Предполагам, че и ти контактуваш с Ива. На нас тя ни каза, че можем да внесем тортата, но трябва да има сертификат за годност или нещо от сорта. Каза ни още, че работи с няколко фирми и цената на парче няма да е като в София. Сподели, че дори цените в "Захарната къщичка" са скъпи, но не сме говорили по-конкретно, защото това ще го уточняваме като знаем конкретния брой гости, защото писето иска гостите да хапват от нашата торта, затова ще поръчваме няколко еднакви торти на поставки.
Предполагам, че ще ни предложи услугите на цеха в "Тракия", но ще опитваме и ще решаваме
Една позната много ми хвали цех за торти в Белово. Тортите им били много вкусни, а и на снимката, (която ми показа от сватбата на приятелката и) изглеждаше страхотно - 7 торти на поставки на различна височина. Като се видим, че я помоля да вземе координати от приятелката и
Активен
Daisy_d
Ентусиаст
«
Отговор #219 -:
март 10, 2009, 14:14:27 »
Като стана въпрос за тортите, някоя от вас да знае някаде из Пазарджик да се предлагат сватбени поставки за торти, но не тези обикножените дето са една върху друга тортите, а има едни по разчупени! Направени са мн оригинално, самата поставка е от метал и има различни варианти, такива с листенца настрани, разни във формата на сърца, много са ефектни. Нещо като тази на снимката долу.
Аз виждах такива преди време в Благоевград и направо си влюбих в тях! Видях същия каталог в Захарната къща и ми казаха, че ги предлагат, споделих с приятелка която също организира сватба на нея и казали, че нямат такива и аз пак там да питам отново и ми казаха че нямат, странна работа!Страшно много се надявам да намеря някаде!
pic_464_180.jpg
(28.14 KB, 180x185 - видяно 2923 пъти.)
«
Последна редакция: март 10, 2009, 14:16:09 от Daisy_d
»
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #220 -:
март 10, 2009, 15:23:09 »
Дейзи, такива поставки в нашето градче не съм виждала никъде, а дори и да има, те 100% ще се поръчват от някъде другаде.. ние намерихме подобни в и-бей, но по-малки съответно защото на нас такава ни трябва.. провери все пак
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #221 -:
март 10, 2009, 16:38:18 »
Цитат на: merilen в март 10, 2009, 13:30:54
Предполагам, че и ти контактуваш с Ива. На нас тя ни каза, че можем да внесем тортата, но трябва да има сертификат за годност или нещо от сорта. Каза ни още, че работи с няколко фирми и цената на парче няма да е като в София. Сподели, че дори цените в "Захарната къщичка" са скъпи, но не сме говорили по-конкретно, защото това ще го уточняваме като знаем конкретния брой гости, защото писето иска гостите да хапват от нашата торта, затова ще поръчваме няколко еднакви торти на поставки.
ами не, защото аз съм в Пловдив и до сега в ресторанта не съм ходила.Свекърва ми е поела ресторанта, защото живее точно там.Но понеже исках тортата аз да си я избера ще е много труден транспорта от Пловдив, а и ще се увеличи цената доста.Иначе тук в Скалата са по 1,50-1,70 парчето.А си мисля, че от цеха ще е най-добре и няма да се притеснявам кой и как ще ми достави тортата и дали няма да стане някой фал.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #222 -:
март 10, 2009, 17:20:18 »
Цитат на: valia_diva в март 10, 2009, 16:38:18
ами не, защото аз съм в Пловдив и до сега в ресторанта не съм ходила.Свекърва ми е поела ресторанта, защото живее точно там.Но понеже исках тортата аз да си я избера ще е много труден транспорта от Пловдив, а и ще се увеличи цената доста.Иначе тук в Скалата са по 1,50-1,70 парчето.А си мисля, че от цеха ще е най-добре и няма да се притеснявам кой и как ще ми достави тортата и дали няма да стане някой фал.
В твоя случай наистина е най-добре от цеха на Тракия. Ива на нас ни каза, че парчето ще е към 1,50 лв, така че свекито като ходи да урежда нещата да разпитва. Ива обяснява подробно ... а пък и през почивните дни ресторантът работи, почти всяка седмица има сватби, Пловдив не е толкова далече и може да се разходиш до Пазарджик
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #223 -:
март 10, 2009, 21:49:57 »
Цитат на: Daisy_d в март 10, 2009, 14:14:27
Като стана въпрос за тортите, някоя от вас да знае някаде из Пазарджик да се предлагат сватбени поставки за торти, но не тези обикножените дето са една върху друга тортите, а има едни по разчупени! Направени са мн оригинално, самата поставка е от метал и има различни варианти, такива с листенца настрани, разни във формата на сърца, много са ефектни. Нещо като тази на снимката долу.
Аз виждах такива преди време в Благоевград и направо си влюбих в тях! Видях същия каталог в Захарната къща и ми казаха, че ги предлагат, споделих с приятелка която също организира сватба на нея и казали, че нямат такива и аз пак там да питам отново и ми казаха че нямат, странна работа!Страшно много се надявам да намеря някаде!
Daisy_d, погледни тук
http://www.zmeeborets.com/?page_id=2&record_id=130
, но е в София за съжаление
. Все пак може да ти е полезно като идеи
Активен
vickey
Ентусиаст
Публикации: 54
Отг: Ако някой скоро е бил/организирал сват
«
Отговор #224 -:
март 10, 2009, 22:17:40 »
Здравейте,
относно тортите - цеха зад Тракия и на мен ми го похвалиха, много вкусни торти правили. Ходихме до там, наистина има хубави торти, а пък и не са много скъпи.
Иначе смятам да поръчвам от Ния (сравнително нов цех, срещу Мебелната къща се намира). Имат доста голям каталог на добри цени. Имаше уникално красиви торти
Аз лично не съм опитвала тортите, но една приятелка, която редовно си зарежда заведението от тях, каза че са много вкусни, винаги пресни и т.н.
За Захарната къща ми казаха, че тортите не са много вкусни, а пък и цените са ми доста солени там.
Ходихме и в Радост, там сметанова торта на 5 етажа (110 парчета мисля) беше 80 лв. На брат ми на сватбата тортата беше точно такава и изглеждаше доста добре, а и вкусна беше (слагам една снимка в галерията)
За тези разчупените поставки (но без висулки, съвсем изчистени са) със сигурност има в Захарната къща, цеха на Тракия и Ния
Така изглежда поставката
http://www.yoannacakes.com/index_files/cakes/big/weeding/w71.html
http://www.yoannacakes.com/index_files/cakes/big/weeding/w50.html
«
Последна редакция: март 10, 2009, 22:32:14 от vickey
»
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
33
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ако някой скоро е бил/организирал сватба в Пазарджик?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума