Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 08:27:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Църковен брак
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Църковен брак (Прочетена 167271 пъти)
ilusion
Сватбен ГУРУ
Re: Църковен брак
«
Отговор #105 -:
март 14, 2007, 14:21:00 »
А ние ще сме в храм Света Параскева Петка-Варна.Много е хубава след реставрацията
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #106 -:
март 14, 2007, 23:58:54 »
Цитат на: Юлия в март 14, 2007, 13:41:29
Не искам да ви разочаровам, но когато ходих в св. Атанасий украсата ми се стори много черничка
Но на мен така или иначе самата църква не ми допада. Може за това да ми се е сторила кофти.
А в Аспарухово също има украса. Нашите кръсници когато се жениха купиха окраса и после я дариха на църквата. Така, че има и там. Може и ние да направим така и да допълним с нещо украсата.
е виж Юле това си е твое мниние *THUMBS*на един му допада тази църква,на друг-не..малко грубичко от твоя страна да се изкажеш по този начин
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #107 -:
март 20, 2007, 13:10:21 »
Е защо да е грубичко, нали сама казах "Извинявайте - лично мнение беше" ако не си забелязала. Всеки си има мнение. Моето е такова трябва ли да се извинявам за това?????
Както и да е аз мисля така и си казвам. Не обичам да си трая и да се подмазвам " Ама много е хубаво това, прекрасно е онова...." Не е в мой стил.
Ако си се обидила съжалявам. Просто съм директна. Какво да направя като на мен не ми харесва.
PS// Тук сме за да споделяме мнения!!! В никакъв случай не съм искала да обидя някой!!!
Активен
Yana_Bah
Ентусиаст
«
Отговор #108 -:
март 20, 2007, 19:09:54 »
Момичета, не се карайте........... Има един лаф, че за вкусове не се спори.
Аз съм бясна - на свекито й се обадили от църквата (Св. Неделя) и и казали, че вдигали таксата с 50 лв.
Е това ако не е рекет пък на. То е ясно че понеже вече сме притиснати от времето и или ще платим, или нема да се женим в църква......... Супер безобразно е това за мен.... До 2. юни могат да ми поискат още няколко пъти по 50 и аз какво да правя..........
Няма да изказвам мнение за българските църковни институции че ще стане страшно....
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #109 -:
март 20, 2007, 21:12:05 »
аз в никакъв случай не съм се почувствала обидена.просто не ми хареса че се изрази по този начин.нормално е при толкова много хора мненията да се различават.пък и не е от особено значение за мен да харесвате църквата в която ще се омъжа.....нали на мен си ми харесва
Активен
geri84
Сватбар
Публикации: 150
«
Отговор #110 -:
март 21, 2007, 08:56:46 »
Цитат на: Yana_Bah в март 20, 2007, 19:09:54
Момичета, не се карайте........... Има един лаф, че за вкусове не се спори.
Аз съм бясна - на свекито й се обадили от църквата (Св. Неделя) и и казали, че вдигали таксата с 50 лв.
Е това ако не е рекет пък на. То е ясно че понеже вече сме притиснати от времето и или ще платим, или нема да се женим в църква......... Супер безобразно е това за мен.... До 2. юни могат да ми поискат още няколко пъти по 50 и аз какво да правя..........
Няма да изказвам мнение за българските църковни институции че ще стане страшно....
Няма какво повече да кажа от това-За пореден път от както се занимавам с организирането на моята сватба и чета за вашите сватби съм потресена!!!Абсолютно на всякъде гледат да те изклатят.Нямам думи.
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #111 -:
март 21, 2007, 09:01:00 »
Yana_Bah мога да попитам дали има такова нещо. Но само ще се ядосваш ако кажат, че няма. Аз по принцип знам (от някъде не си спомням), че таксата в църквите която е законна е към 60лв и всичко над се определя от самата църква . Тези пари които са отгоре са за църквата. Или за някой друг ама не знам
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #112 -:
март 29, 2007, 16:38:46 »
аз онзи ден получих обаждане от жената в църквата,съобщи ни че в цяла българия цената на църковния брак се вдига с 20 лева :girlsigh:останах доста учудена от това
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ
най-щастливата жена
«
Отговор #113 -:
март 29, 2007, 17:02:45 »
Цитат на: сиска в март 29, 2007, 16:38:46
аз онзи ден получих обаждане от жената в църквата,съобщи ни че в цяла българия цената на църковния брак се вдига с 20 лева :girlsigh:останах доста учудена от това
Сиска съвсем е възможно защото всичко скача
Аз и моята половинка решихме,че няма да сключваме църковен брак на деня на сватбата,защото е доста оттегчително за всички гости
Иска ми се да се венчаем в църква и ще го направим в някой храм/но не в Русе защото всички божии служители са почти постоянно пияни/ а в някой храм,който си заслужава да посетиш и ще сме само с кумовете-но все още незная кога ще бъде
Активен
desito07
Ентусиаст
«
Отговор #114 -:
март 29, 2007, 17:27:58 »
Цитат на: BEBO_SN в март 29, 2007, 17:02:45
Сиска съвсем е възможно защото всичко скача
Аз и моята половинка решихме,че няма да сключваме църковен брак на деня на сватбата,защото е доста оттегчително за всички гости
Иска ми се да се венчаем в църква и ще го направим в някой храм/но не в Русе защото всички божии служители са почти постоянно пияни/ а в някой храм,който си заслужава да посетиш и ще сме само с кумовете-но все още незная кога ще бъде
Аз съм била на сватба във Русе и църковният брак се състоя в една църква точно до Техномаркет Европа и много ми хареса церемонията, попа беше млад и се представи много добре!!!Аз също съм чувала за Русе, че има много пияни свещеници, но не вярвах
А междудругото имате си много красива катедрала в града!!!!Имам предвид католическата църква, до Дунав!!!Величествена е
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #115 -:
март 30, 2007, 10:26:41 »
Цитат на: сиска в март 29, 2007, 16:38:46
ха такали
на нас все о6те не са ни звъннали
то пак добре 4е е само с 20
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #116 -:
март 30, 2007, 22:57:51 »
а дааааа
и вие сте във същата църква........ще ви се обадят и на вас
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #117 -:
март 31, 2007, 07:45:49 »
Вчера моята кума ми каза, че има наистина увеличение на цената на венчавката в църква. В нашата е с 10лв, но може това да е процентно изчислено. По принцип в тази църкрква цената винаги е била по-ниска в сравнение с останалите.
Така, че не се притеснявайта има наистина такова повишение в цената.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #118 -:
март 31, 2007, 09:23:33 »
жената от църквата ми каза че това се отнасяло за цяла България,но не спомена дали във всяка църква ще е с по 20 лева *THUMBS*аз толкова пари ще се изръся че тези 20 лв. въобще не ме притесняват
Активен
ROSI KRASTEVA
ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО
«
Отговор #119 -:
март 31, 2007, 14:29:46 »
Цитат на: сиска в март 31, 2007, 09:23:33
жената от църквата ми каза че това се отнасяло за цяла България,но не спомена дали във всяка църква ще е с по 20 лева *THUMBS*аз толкова пари ще се изръся че тези 20 лв. въобще не ме притесняват
те ако са само 20лв ще е добре ама да не стане след няколко дни о6те 20, 20
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10