Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 03, 2024, 20:39:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Църковен брак
Страници: [
1
]
2
3
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Църковен брак (Прочетена 168248 пъти)
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
Църковен брак
«
-:
март 30, 2006, 12:27:03 »
Днес пуснахме статия за Църковния брак. До сега на всички сватби, които съм ходил се прави и църковен брак. Това задължение е ли е за вас или желание.
Към статията за църковен брак
Активен
mikkey
Новак
Re: Църковен брак
«
Отговор #1 -:
март 30, 2006, 12:41:41 »
За мен като невярваща би било емоционално натоварване. Лично аз много харесвам церемонията на католиците... има много романтика и тържественост в нея... нашата не ми допада.. въпрос на вкус и виждане.
Активен
Persiana
Професор
Публикации: 409
«
Отговор #2 -:
март 30, 2006, 13:49:29 »
Тео, по принцип идеята за църковен брак я възприемам. Обаче както всичко останало тук и това е опорочено
Само погледни - самата ни църква не може да се разбере помежду си, та се цепи от противоречия. Два синода и т.н. С такава църква цтрковен брак не става
Активен
Elena
Ентусиаст
Публикации: 140
«
Отговор #3 -:
март 31, 2006, 10:06:26 »
И така да е това са проблеми на хората.
Ние ще ходим само в църквата. Ще подпишем преди това, но официалната сватба ще бъде в църквата
Активен
mariya
Професор
Горда мама
«
Отговор #4 -:
март 31, 2006, 14:03:16 »
Ние не сме имали църковен брак, точно заради причните описани от peshom...толкова ни е опорочена църквата като институция, че нямам думи...след като се разписахме отидохме до Катедралата във Варна да си запалим по една свещичка за здраве и веднага от вратата ни поеха да ни питат за колко часа сме, платили ли сме си и т.н...отврат!!!!
Активен
ani4ka
Сватбар
Публикации: 201
«
Отговор #5 -:
март 31, 2006, 14:37:26 »
ние ще сключваме църковен брак, но се получи малко странно.....когато отидохме в една църква да си запазим час за деня на сватбата ни, понеже часа който ни трябваше е в събота вечер, свещеника ни обясни че не било хубаво да се правят венчавки събота вечер, даже си било забранено.....ако сме отидели в друга църка вероятно щяли да ни венчаят и в събота за да ни вземат парите, но по канон не било позволено.......та сега се получава така че ритуалната зала и ресторанта ще са ни в един ден, а църквата на следващия в неделя.....
Активен
Persiana
Професор
«
Отговор #6 -:
март 31, 2006, 16:41:02 »
еи заради такива недоразумения и защото гледат само да ти вземат парите църковен брак тук не си заслужава
Активен
mariya
Професор
Горда мама
«
Отговор #7 -:
април 02, 2006, 10:06:58 »
ani4ka
, ами не знам какво да кажа, не мисля че това е причината, просто църквата си има работно време (което ми прилича на магазин) и на дядо поп тогава просто не му се работи, по-лесно му е през деня да ви мине на конвейр с другите и готово, защо трябва да си разваля спокойствието вечерта с вас...просто за информация защо не питате на друго място? а за парите...навсякъде ще ви ги вземат, а и колкто и грозно да прозвучи, ама Господ едва ли си почива в събота вечерта, а в неделя "работи"...някак си ми е странно...но вие си решавате, просто мнение
Активен
Persiana
Професор
«
Отговор #8 -:
април 02, 2006, 10:18:36 »
ех мария, мисля си колко си права за съжаление...
Активен
ani4ka
Сватбар
«
Отговор #9 -:
април 02, 2006, 15:45:58 »
незнам не ми се иска да повярвам, че сте прави, аз се смятам за вярваща...така са ме възпитали и за мен църковния брак е доста важен.....незнам какво ще измислим
Активен
Persiana
Професор
«
Отговор #10 -:
април 03, 2006, 09:02:07 »
ани4ка, тогава се отдайте на ритуала и не мислете за църквата изобщо. Все някока се надявам да стане такава, каквато трябва да е....над земните проблеми ....
Активен
mariya
Професор
Горда мама
«
Отговор #11 -:
април 03, 2006, 22:11:50 »
аничка
, аз не съм казала, че съм невярваща, просто много ни е опорочена църквата....не искам да гледат на нас (било то младоженци или бебе за кръщене) като източник на пари, да ни претупат на бързо и да идва следващия по реда...
аз даже съм "за" да се приравни църковния брак като равен на гражданския, да бъде валиден, смятам, че е много по-важен, но в онзи чсит смисъл, който ми се иска всички да влагаме
Активен
ani4ka
Сватбар
«
Отговор #12 -:
април 04, 2006, 10:13:39 »
да за това си права....наистина е така.....сега се замислихме дали да не си намерим църква и да се венчаем в деня на сватбата....само че търсенето се оказа трудно....много от църквите са вече резервирани.....в една от най-хубавите и известни църкви в София ни предложиха дори да ни венчаят преди ритуалната зала.....а уж за сключване на църковен брак трябва да има акт за сключен граждански....вземам да се отчайвам
Активен
Persiana
Професор
«
Отговор #13 -:
април 05, 2006, 15:23:15 »
ооф, тва само затвърждава мнението ми за сегашната ситуация. Хубаво си помислете. По принцип може и по-късно да се сключи....както си решите
Активен
Ивета
Ентусиаст
«
Отговор #14 -:
април 05, 2006, 16:07:52 »
Цитат на: ani4ka в април 04, 2006, 10:13:39
да за това си права....наистина е така.....сега се замислихме дали да не си намерим църква и да се венчаем в деня на сватбата....само че търсенето се оказа трудно....много от църквите са вече резервирани.....в една от най-хубавите и известни църкви в София ни предложиха дори да ни венчаят преди ритуалната зала.....а уж за сключване на църковен брак трябва да има акт за сключен граждански....вземам да се отчайвам
Всичко наистина е заето. Какво мислите да правите с църквата?
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
29
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>