Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 05:19:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Моят домашен любимец!  (Прочетена 208775 пъти)

Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: април 17, 2007, 08:10:03 »

ХЕ хе, Ели, само ли си е застанало така или ти си го подредила? Моята котка не застава на една линия с неща, които са по - високи от нея   girl_wink

милото седеше отстрани и и нареждаше да седи, което е много трудно за нея хи хи хи ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #91 -: април 25, 2007, 07:26:15 »

А аз имам да споделя една тъжна новина--нашето кученце, кокерът за който бях споменала, умря вчера...Сега ми е едно самотно и странно вкъщи, след като Buffy вече я няма... cray А аз се надявах да и купя рокля за сватбата... cray Така ми се иска и те, душиците, да живеят дълго колкото хората и да са с нас завинаги.
« Последна редакция: април 25, 2007, 07:32:08 от didibaby » Активен
tedyemo
Сватбен ГУРУ
Публикации: 760

щастливо влюбени

« Отговор #92 -: април 25, 2007, 07:50:37 »

ние като си имаме само аквариум, да се броим ли към любимцогледащите? good
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: април 25, 2007, 07:58:15 »

А аз имам да споделя една тъжна новина--нашето кученце, кокерът за който бях споменала, умря вчера...Сега ми е едно самотно и странно вкъщи, след като Buffy вече я няма... cray А аз се надявах да и купя рокля за сватбата... cray Така ми се иска и те, душиците, да живеят дълго колкото хората и да са с нас завинаги.

о мила диди съжалявам  !!!! наситина е много гадно !! няма кой да те посрещне и да ти се радва !!!! cray cray cray
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #94 -: април 25, 2007, 07:59:10 »

А защо не--рибките също се считат за домашни любимци. Родителите ми понеже никога не са искали котки и кучета вкъщи, са се спрели също като вас на рибки и от много години винаги си имат по няколко в едно малко аквариумче. Ех, вярно, че не могат да погалят и погушкат като едно кученце, котенце или зайче, но пък са удоволствие за гледане.
« Последна редакция: април 25, 2007, 08:03:52 от didibaby » Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #95 -: април 25, 2007, 08:00:56 »

о мила диди съжалявам  !!!! наситина е много гадно !! няма кой да те посрещне и да ти се радва !!!! cray cray cray

Ели, благодаря ти много за подкрепата, мила! Тук от няколко часа сме на телефонни разговори с рев, обаче няма начин--ще ни мине. Но е много трудно да се свикне с мисълта поне в началото.
Активен
tedyemo
Сватбен ГУРУ
Публикации: 760

щастливо влюбени

« Отговор #96 -: април 25, 2007, 08:14:26 »

А защо не--рибките също се считат за домашни любимци. Родителите ми понеже никога не са искали котки и кучета вкъщи, са се спрели също като вас на рибки и от много години винаги си имат по няколко в едно малко аквариумче. Ех, вярно, че не могат да погалят и погушкат като едно кученце, котенце или зайче, но пък са удоволствие за гледане.

благодаря, аз се запалих по Фън Шуй и така се стигна до тях, сега си имаме бебенца и ткаа им се радваме DANCE
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**
Публикации: 1863

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: април 25, 2007, 08:16:13 »

Диди,съжалявам за това,което се е случило,милата...Напълно те разбирам как се чувстваш,аз обожавам животните,що рев съм изревала и колко котета съм прибрала от улиците...няма да ти казвам да не се натъжаваш,зная,че е невъзможно,но ще го преодолееш,мисли за хубавите неща,които ти предстоят!
Аз цял живот съм имала котета у дома,но когато забременях и се оказа,че имам токсоплазмоза(най-често се заразява човек от котки,или от недобре опечено месо) и риска от аборт по мед.причини беше единствената алтернатива...тези няколко дни,в които чакахме да излязат окончателните резултати бяха най-тъжните дни в живота ни cray Добре,че всичко приключи с хепиенд,сега се радваме на здраво хубаво детенце!
Зная,че всички вие тук мечтаете скоро или не съвсем да имате дечица.Може би е малко неподходящо мястото,но искам да ви предупредя искрено ако имате дом.любимец(по-точно коте) още преди чудото да стане,направете си нужните изследвания(за токсоплазмоза),за да бъдете спокойни и сигурни за здравето на вашето бебче smile
Активен
didibaby
Баш Майстор
**

« Отговор #98 -: април 25, 2007, 08:20:10 »

Роси, благодаря за съветите!  give_rose Ние решихме сега да изчакаме няколко годинки докато се появят децата и тогава да си вземем ново кученце, което да расте заедно с тях. А за котките съм много съгласна--алергиите към тях са много срещани и аз се изривам цялата дори и да вляза в къща, в която има коте, без дори да съм го пипнала.
Активен
Ита
Професор
Публикации: 423

в интернет влизам рядко... само по нужда

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: април 25, 2007, 08:37:59 »

За токсоплазмозата и котките мненията са наистина много и разнопосочни. Човешкият организъм си създава имунитет към нея особено ако животното е гледано по-дълго време. От изключителна важност е и как се гледа котето, дали се обезпаразитява навреме, реимунизации, къпане и правилно хранене. Тези изследвания са първите които си пуснах вчера, но само за да успокоя любимия. За себе си съм сигурна, че няма опасност, гледам котки откакто се помня и не вярвам да нямам имунитет.   kitty
По отношение на бебетата животни, които се взимат заедно с появата на новия член на семейството, казват, че не е препоръчително много. Ако животното живее с вас дори и няколко месеца преди появата на бебчо, то то има различно отношение към него и инстинктивно го пази, защото усеща, че е пеленаче. Ако и двете обаче са "на един акъл" има опасност да се наранят едно друго докато си играят  cat dog Едва ли може да се каже че това важи и за рибките, но все пак  blum  pardon
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: април 25, 2007, 08:48:49 »

Ита,много си права наистина!В повечето случаи се получава така,както казваш ти-организма вече има изграден имунитет към болестта и тогава няма опасност за бебчо,така стана и при мен,за огромно наше щастие!Токсоплазмозата няма външни проявления при човека и аз дори не бях чувала за нея.Но първите ми изследвания(в лабораторията на АГ-то) показаха наличието й в организма ми,но не даваха повече(най-важната) информация.Затова се наложи да се пуснат нови в специализирана клиника(по паразитология),където вече се потвърди,че имам наличие на антитела и изграден имунитет.Опасността всъщност е тогава,когато бъдещата майка се е заразила с токсоплазмоза по време на бременността си,което рядко се случва,още повече когато си отглеждал котки,както при теб и мен,цял живот.
Ита,радвам се,че си така отговорна и съм сигурна,че няма да имаш проблеми,лека бременност ти желая,много се радвам за теб give_rose
Активен
screwball squirrel
Сватбен ГУРУ
Публикации: 855

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: април 25, 2007, 08:52:54 »

а лекува ли се токсоплазмозата? Вчера говорих с ена жена от болницата, която замалко не е умряла от задух, причинен от токсоплазмоза. А токсоплазмозатае полулучила от одраскване от котка.
Активен
Ита
Професор
Публикации: 423

в интернет влизам рядко... само по нужда

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: април 25, 2007, 09:04:25 »

Лекува се разбира се smile да не говорим, че при възрастен човек вероятността за проява на симптоми е нищожна. Това за одраскването малко ме съмнява, но все пак е възможно. Докторът ми каза, че дори и да нямам антитела и да имам повишени нива на токсоплазмоза, това се лекува с назначаване на антибиотик. Не е много полезно за бебето, но е единствения начин да остане живичко. Освен това токсоплазмозата е опасна само през първите три месеца на бременността, след това няма опасност.
Не трябва сляпо да вярваме на случайни хора, които говорят врели некипели само за да са интересни. изследването е стандартно и не е скъпо, така че ако имаш притеснения  винаги можеш да дадеш кръв и да се успокоиш.  good  give_rose
Активен
Rossistela
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: април 25, 2007, 09:07:37 »

Не трябва сляпо да вярваме на случайни хора, които говорят врели некипели само за да са интересни.
Ита,мила,мен ли имаш впредвид?!?! mega_chok
Активен
screwball squirrel
Сватбен ГУРУ
Публикации: 855

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: април 25, 2007, 09:14:57 »

Благодаря много ме успокои аз почти се бях навила да си подарим котката на някой  nea.
Ще си направя изследвания и ще видим! Има вероятност и да съм алергична към нея, въпреки че не съм забелязала подобна тенденция. В началото на другия месец ще си направя изследванията.  girl_wink
Ита,мила,мен ли имаш впредвид?!?! mega_chok
Мисля, че има в предвид жената, за която говорих в по - горния пост  girl_wink
« Последна редакция: април 25, 2007, 09:25:31 от screwball squirrel » Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: