Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 05, 2024, 20:28:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Весела сватба
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Весела сватба (Прочетена 322797 пъти)
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
Отг: Весела сватба
«
Отговор #375 -:
май 09, 2010, 12:57:32 »
Цитат на: diminioni в април 20, 2010, 20:10:05
А някой да е правил или присъствал на сватба със някакъв сърдечен - благодарствен жест към родителите - обмислям нещо като кратко стихче даже може да е с чувство за хумор към родителите - аз да благодаря на родителите на мъжът ми, че са отгледали такъв прекрасен мъж и той съответно да благодари на моите , че са отгледали невероятно съкровище с някакви символични награди - или нещо такова. Може те ли да помогнете ???
аз до последно мислех да направя трогателен жест за родителите като бях измислила текст подходящ за целта и исках след рязането на тортата вместо игра с несемейните двойки да ги извикаме тях и да ги захраним с идеята че както те са ни хранили както са се грижили за нас и са ни глезили и са ни давали всичката си любов сега е наш ред от тук нататък да върнем жеста...нещо от сорта...но в деня на сватбата е толкова емоционално че като видях баща ми пли влизането в ресторанта после на блуса с мен (има и снимки в албума) просто щеше да е още един повод за сълзи и се отказах и вкарахме в действие играта с неомъжените двойки... то пак зависи и от самата ситуация от родителите и всичко...на моя баща му се беше насъбрало много и просто емоцията му преля...
а сега като знам как замислях да направим не знам си каква игра и каква изненада за да стане сватбата весела искам да споделя след като събитието мина че всяка игра отнема от веселбата и ще кажа защо...защото е много кофти когато всички са на дансинга разгорещени да ги накараш за да си изнесеш програмата която си подготвил...при нас в крайна сметка останаха смо две игри и то водещата ги направи една след друга за да не се спира постоянно...и се получи много по хубаво защото след това докато да се разиграят всички на нова сметка и тъкмо като се разиграят пак да спираш става малко кофти...
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #376 -:
май 14, 2010, 12:18:35 »
Пуска поста си тук, макар да не съм сигурна дали е точното място
Според моите представи хвърлянето на букета и на жартиера спадат към това, което прави една сватба весела.
Само че аз никак не харесвам момента с влизането на младоженеца под роклята на булката и измъкването на жартиера. Колкото и да съм била в приповдигнато настроение, цялата сцена ми е била глупава и нелепа. Извинявам се, че по този начин ще засегна някого
Това си е моя странност. Защо я определям така? Ами, всички хора, с които обсъждах този въпрос, ме гледаха странно и казваха, че това е страшно готино нещо. Явно нямам никакъв усет за купони
Имам една голяма молба към вас. Някой може ли да предложи нещо, с което да се замени измъкването и хвърлянето на жартиер? Все пак да не остават ощетени неженените мъже на сватбата
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #377 -:
май 14, 2010, 12:23:42 »
michelle, на мен също не ми допада особено този момент.
Поговори с ди-джея ви, той вероятно ще има идеи как да подходи. Някъде назад по темите четох примерно, че ди-джеят обявява, че младоженецът не е имал търпение и вече е свалил жартиера на булката. Съответно младоженецът вади жартиера от джоба си и тогава го хвърля. Не знам дали обясних много добре.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #378 -:
май 14, 2010, 13:00:07 »
Друг вариант е на фона на еротична музика (която обикновено пускат докато младоженеца се бори с подплатата на роклята), с плавни женски движения да му свалиш вратовръзката и той да хвърли нея. Пак се получава закачка, пак го има палавия момент, но без завирането под роклята...
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #379 -:
май 14, 2010, 13:12:49 »
Денито, asseto
Много ви благодаря, момичета
Идеята с вратовръзката е много добре обмислена и интересна и май вероятно ще е този вариант.
На мен явно нещо ми е сбъркано
Някак си не мога да свържа палав и еротичен момент да го проявим пред гостите ни. Не ме разбирайте погрешно, не съм крайно затворен и консервативен човек. Но не мога пред очите на родителите и бъдещите ми свекъри да постъпя така. В изцяло приятелска компания, купонджийска обстановка и естествено настроение на висок градус
съм си напълно ОК. Даже може и още по-закачливо да бъде
Благодаря много за идеите, определено много помагат
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #380 -:
май 14, 2010, 13:26:12 »
michelle, не се притеснявай, аз имам точно същия проблем. Особено като прибавим и два чифта баби и дядовци и работата ми изглежда още по-нелепа. Горе главата, направете го по начин, по който на вас ще ви е приятно и забавно, а не както някой си е решил, че трябва да бъде.
Активен
tsvetentse1
Сватбар
«
Отговор #381 -:
май 14, 2010, 14:23:08 »
michelle, аз също въобще не харесвам хвърлянето на жартиер. За мен винаги е било най-неприятният момент от всяка сватба. Просто хич не ми се връзва с обичта, семейния огън и невинната бяла рокля
Плюс това въобще не е българска традиция. Сигурно на много хора им е весел този обичай, на мен ми е неудобно, даже
гадно
Надявам се и аз да не обидя някого, но така се чувствам..
Наскоро бях на една сватба, където всички, не само мъжете наддаваха за жартиера. На мен и това не ми хареса, сигурно съм много капризна, но за вас може да е приемлив вариант.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #382 -:
май 14, 2010, 14:44:49 »
Според мен хвърлянето на букета/жартиера по-скоро отегчава гостите, отколкото да ги забавлява. Предвид това, че половината насила ги викат за това
Има много други начини за забавление, написани в темата.
Букетът е симовол на моминството и едно време момата го е хвърляла назад, излизайки от бащината къща, а по-късно - излизайки от църквата към
всички
присъстващи.
Ако искате подобен род игри, може да наддавате за вратовръзката или да хвърляте нея. Съответно за булото на булката.
Ако имате балони, в един от тях да сложите изненада и неомъжените да ги пускат по избран от вас начин и при който е изненадата, той да е следващия, който ще се жени.
По-горе съм описала и весел вариант за пилето/тортата за кумувете.
Едно време всички са се опитвали да си отчупят парче от питката на младоженците(тази за разчупването над галвите)....и тук може да се измисли нещо забавно.
Друга игра е - на излизане булката и младоженеца пишат на дясната подметка имената на неомъжените поканени и към края на вечера публично показват кои са се изтрили - това ще са следващите омъжени.
Щом не ви харесва това с жартиера, защото въобще обмисляте да го включите в сватбата. Това е вашата сватба, а не копие на тази на братовчедка ви или съседката.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #383 -:
май 14, 2010, 14:58:40 »
lionelsa
, разбирам те за всичко. На мен много ми се иска да вкараме в ход всички идеи, които сме си замислили. Но тъй като не можем да сме сигурни кое е достъчно весело, се допитваме до DJ-я. Относно букета много ми хареса това, което си написала. Много по-истинско и естествено звучи
За жартиера на мен ми е такава "драма" не само поради описаните причини, но и защото като говорехме с DJ-я той подчерта, че ако го махнем, става в кръга на шегата дискриминиране на мъжете. За жените имало букет, а за мъжете-нищо... Идеята с наддаването също е хубава, ама булото не си го давам
Ще ти бъда благодарна, ако ни споделиш източници на ритуали и игри било то български или не, понеже забелязвам, че знаеш най-различни
Активен
Lilium
Ентусиаст
Публикации: 83
«
Отговор #384 -:
май 14, 2010, 14:59:12 »
Аз пък мисля да хвърлям друг букет, не булчинският, който да се състои от три малки букета и така момичетата ще очакват да хванат един букет, а на края бъдещите булки ще бъдат 3
Мисля, че това ще бъде различно и гостите ще се изненадат приятно
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #385 -:
май 14, 2010, 15:10:13 »
Аз до колкото знам това с булото си е стара традиция и не е само за неомъжените. Правило се е надиграване за него и който го спечели, взема булото, а на 40-тия ден от сватбата младото семейство отива у въпросните хора и си го "откупува" (точно как не знам, за което се извинявам
)
На майка ми булото са го спечелили един братовчед на татко и жена му, до колкото си спомням. И те са ходили да си го откупят от тях, сега си е у нас
Активен
tsvetentse1
Сватбар
«
Отговор #386 -:
май 14, 2010, 15:11:42 »
На нашата сватба няма да има жартиер, даже няма да си купувам такъв
Но играта с балоните, или пък идеята на Лилиум с 3те букета много ми харесват!
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #387 -:
май 14, 2010, 15:16:31 »
bubka
ме е изпреварила с обяснението
michelle,
миналата година организирах битова сватба, която в последствие не се състоя. Тогава разучавах българските обичаи от множество източници. А за игрите - повечето сами си ги измислям
Въпрос на муза е.
Това с булото - реално булката не знае у кого е булото. Научава на 40-тия ден като й се обадят да ходи да си го откупува
На мен много ми харесва това и бях решила и на моята сватба да го има.Кумата го сваля и тайно го дава на някой или той си го откупува, но всичко става зад гърба на булката.
Предлагам ти на излизане от църквата да хвърлиш букета към всички и така дискриминирани няма да им. Освен това толкова са свикнали с тези чужди привички по сватбите, та ще има и елемент на изненада.
Като цяло хубавата музика и присъстващите правят веселбата, а не игрите. Съветът ми е да ги сведете до минимум.
На моята неусъщестевна сватба сценарият беше следния: След изнесения ритуал щяха да ни дадат две тъпи ножици и на едно платно с нарисувано сърце да започнем да режем от двата края и заедно да изрежем сърцето. Шаферите щяха да държат платното, а младоженецът да ме пренесе през вече направената дупка сърце. Самото изрязано сърце щеше да бъде закачено някъде и гостите на него щяха да си напишат пожеланията. Оговаряхме ансамбъл, който да подгрее гостите в началото с програма, докато всички се настанят и окопитят. Харесахме си една игра в заведение в Пловдив - танцуващите избират двама от публиката и ги дърпат на сцената. Обличат ги и ги внедряват в танца. Много забавно стана и решихме и това да взаимстваме, след което да поканят и останалите гости да танцуват. По някое време, когато всички седнат по масите, ние с младоженеца щяхме да изиграем сватбения танц (ръченица по хореография), а после и надиграването на кумувете. Като оредеят гостите по дансинга щеше да има и надиграване м-у тях, а кумувете щяха да обявят победителите и да им дадат награда - бутилка вино с наш облик на етикета. Трети вариант за повдигане на настроението случайно, ако всички заседнат по масите, щеше да е разчупването на питката над галвите ни и ние да захраним по наш избор някоя неомъжена двойка и да им предадем щафетата. А при въвеждането ни в залата с гостите, щяха да ни обърнат с гръб към огледало. Според поверието, който пръв се огелда в него, на него ще приличат децата.
Реално сценарий нямаше да има, а да се реагира според гостите и тяхното настроение.Това е моят съвет към всички - обсъдете го с DJ-я и нека според гостите да бъдат и танците и игрите. Иначе рискувате да им досадите с игрите си като на театър или да им прекъсвате забавата като отклонявате вниманието им към нещо си.
«
Последна редакция: май 14, 2010, 15:37:14 от lionelsa
»
Активен
Мърче
Сватбен ГУРУ
come true..........
«
Отговор #388 -:
май 14, 2010, 16:23:36 »
Момичета, пускам ви текста на една Конституция на младото семейство, която беше предвидена да ни я прочете и връчи кумата, но тъй като в суматохата я забравихме - пускам я сега тук - дано да свърши работа на някой друг.
К о н с т и т у ц и я н а м л а д о т о
с е м е й с т в о
1 .............................(пишат се имената) имат право да създадат здраво и сплотено семейство,задължени са да го съхранят и запазят до края на дните си.
2.Жената се явява висш законодателен орган.
Мъжът е неин заместник и орган на изпълнителната власт .
3.Жената е министър на финансите, на културата, търговията, хранителната промишленост и здравеопазването.
Мъжът се явява министър на енергетиката,газовата промишленост,месната и млечната промишлености,селското стопанство и министър на вътрешните работи.
4.Жената има право на почивка,мъжът-на работа.
5.Жената е задължена всеки ден да приготвя лека вечеря.
Мъжът е задължен всяка сутрин да приготвя горещо кафе.
6.Съпрузите имат право да се целуват не по-малко от пет пъти на ден.
7.Съпрузите имат право да имат от 1 да 15 деца.
Децата трябва да знаят кой се явява баща и кой майка.
8.При спазване на всички точки от конституцията,съпрузите имат право да празнуват след 25г сребърна сватба и след 50г-златна.
Е, май малко е в полза на жената, но...това не е лошо...
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #389 -:
май 14, 2010, 16:31:11 »
Лионелса е много права.На нашата сватба имаше посрещане, първи танц, хоро водено от кума, кумска ръченица и една игра, а да и букет и жартиер, но това беше към 12 вечерта вече
.Всичко беше много весело, не накъсвайте сватбата с безброй игри, изберете си една две и това да е.Действайте според настроението на гостите.Ние бяхме със сватбоводеща и тя като видя, че хората танцуват въобще и не ги прекъсна за букета и жартиера.Също така бяхме на една сватба на която една от игрите се състоя след 12 по същата причина, чак тогава хората бяха седнали.След това пак имаше танци манци
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...