Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 19:34:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част (Прочетена 149012 пъти)
Lionelsa
Баш Майстор
Отг: Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част
«
Отговор #345 -:
април 16, 2010, 11:27:32 »
Според мен младоженците са само гости на парито и не бива да имат разходи по него. Разходите се поемат от останалите. Или както правят в чужбина - с разни игри и закачки събират пари от минувачите по улицата или в бара, в който са отседнали.
Едно парти може да се направи в домашна обстановка и после да се отидете на танци. Както самата сватба, така и партито може да има тематика. В нета има много снимки от такива партита. Може дори да правите разни нетипични неща като каране на кънки на лед, блъскащи се колички или каквото ви хрумне.
Подходящо би било и пижамено парти.
Сещам се и за друго - разкрасителни процедури като запазите някой салон преди това и да бъбрите по женски докато ви оправят маникюра или ви боядисват косите като по филмите. Персонала също ще допринесе много за атмосферата и ще се черпи с вас.
А за подаръците - неща необходими на булката през брачния й живот, нещо секси за първата брачна нощ и все неща от този род.
«
Последна редакция: април 16, 2010, 11:29:14 от lionelsa
»
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #346 -:
април 16, 2010, 11:51:59 »
Преди месец бях на моминско парти на моя приятелка. Тъй като кумата беше доста боса по отношение на организацията, й помогнах с напътствия и идеи (доста, от които взети от тук, мили дами
). Та беше запазила маса в едно заведение в Пловдив, в битов стил, с програма народни танци и т.н. бяхме 12 мимичета, булката знаеше, че ще има парти, но нищо повече.
Та на партито й подарихме нежна нощничка в розово (любим цвят на булката), розови ушичкина диадема, букети от розови цветя, точилка опакована с розова панделка да има и за мъжа й подарък
, скойто да бъде съветван
. Имаше и голяма картичка, в която всички написахме пожелания, на които после поплакахме де, докато ги четеше булката
Друга част от момичетата бяха събрали пари и й купиха сервиз чинии ?! Били подразбрали, че искала такова нещо. Но и на тях се зарадва тя.
Булката беше изключително щастлива и въодушевена, чак си облече нощничката върху роклята и танцува с нея цяла вечер, а и ушичките бяха на главата й. Абе от входа се чуваше и виждаше, че има моминско парти в заведението.
Невероятна емоция е, искрено се надявам и аз да имам моминско парти.
Ааааа, забравих да кажа, че всеки си плащаше сметката и събрахме парички, за да платим сметката и на булката!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #347 -:
април 16, 2010, 11:57:03 »
И аз мисля, че
не
булката/ младоженеца трябва да плащат. Това е реверанс към тях, особено пък ако не знаят за организирането на партито.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #348 -:
април 16, 2010, 21:03:26 »
И аз се чудя как стоят нещата с моминското и ергенското парти
Милото се е разбрало с кума той да му го организира, но аз дали ще имам не знам ... един път бях подметнала на някоя приятелка (вече дори не помня на коя
), че ще се радвам, ако ми бъде организирано моминско парти, но дали някой ще се наеме с ангажимента не знам ... Кумата до този момент никаква инициатива не е проявила, та и за партито не знам ...
Иначе относно плащането и аз мисля, че не е редно така младоженците да се натоварват с поредния разход. Още повече, ако някой друг им го организира и съответно друг избира мястото. Но с милото бяхме говорили за неговото парти, че ще каже на младежите някакъв неголям лимит, а извън него всеки да си плаща. Аз, ако имам изобщо парти, ще видя как ще го измисля за плащането ...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #349 -:
април 17, 2010, 11:28:09 »
divanetata,
ако искаш парти, просто звънни на няколкоприятелки и им кажи: "Искам да се позабавляваме заедно за последно докато още съм неомъжена дама. Хайде да да се налудеем еди кога си!"
Ако никоя от тях не се усети да поеме инициативата и да ти вземат подарък, то поне ще имате щур купон в някоя дискотека/бар и много снимки за спомен. Всеки ще си плати сметката, както обикновено и готово.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #350 -:
април 17, 2010, 17:47:25 »
Зa моето пaрти дa споделя-знaех,4е ще ходим някъде.Кумaтa ми беше оргaнизирaлa няколко приятелки.Подaръци не сa ми прaвили.Имaше бaлони зa повдигaне нa нaстроението.Зaведохa ме в мъжки стриптийз бaр
Те си умряхa от кеф с голите млaдежи,aз не бях голям ентусиaст.Сметкaтa плaти кумaтa ми
Зaедно с другите моми4етa де.През цялото време се 4увствaх неуобно от фaктa,4е "лежa" нa 4ужди рaзноски.Хубaво си прекaрaхме и нaй-голям кеф ми достaви и помощa,която мъжо им окaзa.Той знaеше зa цялaтa оргaнизaция по изненaдaтa и сaмо дето не дойде с нaс
Милия пък нямaше ергенско пaрти.Кумa явно не се усети нaвреме.Кумaтa беше готовa и него нa стриптийз дa води-добре 4е нa време я спрях
Активен
Vessy
Сватбар
влюбена в живота и в мъжа си :-)
«
Отговор #351 -:
април 20, 2010, 12:33:51 »
Какво мислите за него? Ще имате ли, къде и всичко, което трябва за едно моминско парти. Аз сигурно ще имам, не за друго, а за да се съберем и да се повеселим само жените
Активен
desi_angelova
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #352 -:
април 20, 2010, 14:38:49 »
Сватбари от Шумен, моля за помощ! Който е организирал или е бил на такова парти в този град моля да сподели
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #353 -:
април 20, 2010, 15:53:58 »
Ами и това е вариант наистина, но все пак се надявам някой да се сети да ме изненада
Активен
Vessy
Сватбар
влюбена в живота и в мъжа си :-)
«
Отговор #354 -:
април 21, 2010, 16:25:36 »
Цитат на: lionelsa в април 21, 2010, 14:18:30
Какво разбираш под:
Никъде няма писани правила. Всеки го прави както му харесва, или както му го организират
да със сигурност, честно казано незнаех, че кумата трябва да го организира, мисслех, че трябва аз да го правя
Естествено ( както тя ми намекна) тя ще го направи.
Ама като незанм, това имам предвид
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #355 -:
април 22, 2010, 04:25:49 »
аз бях решила, че няма сама да си организирам моминско парти нито пък ще намеквам на някой за него, защото според мен приятелките и кумата трябва да го организират и най вече да бъде изненада, но никой от тях не го направи, тъй че нямах моминско парти, не че е болка за умиране, но щяхме да се позабавляваме по женски
Активен
Vasilissa
Любопитен
Мечтателка
«
Отговор #356 -:
април 22, 2010, 15:05:16 »
Моминското парти не е кой знае каква "традиция" по тези географски ширини, така че правила няма - общо взето е кой както си го направи. Моето вече мина и мога да споделя. Организираха го няколко приятелки, не кумата (не ми е особено близка, едва се познаваме, така че е разбираемо). Събрахме се в една от приятелките ми, пихме вино, говорихме си по женски за мъже и сватби - аз съм първата, която се омъжва от тази компания и на всички ни е ново и интересно. Гримирахме се една друга, обсъждахме прически - забавно беше. Храната и напитките ги купихме заедно, някои бяха от домакинята, някои си ги поделихме. Изобщо идеята беше да прекараме малко време заедно по женски, символично като за последно преди да се омъжа. Подаръци не е имало - не съм искала, нито пък съм очаквала.
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #357 -:
май 04, 2010, 12:18:11 »
Didkata1984
така както разказваш моминското парти на което си била-мисля че случайно бях точно тогава във въпросния ресторант
Наистина булката ви беше много весела и ме удиви че не свали нощничката цяла вечер и със сигурност се е получило едно прекрасно и щуро моминско парти
Ние мислехме партитата да са сега на 6 май понеже искахме да отидем в един бар на Максимус / понеже те са тук само четвъртък/ но се отказахме много неудобно е за всички ,а и кой ще празнува георгьовден кой не
Оставихме го за началото на юни
Аз си мислех че аз трябва да платя, но от писането тук разбирам че изобщо не е е така май
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #358 -:
май 05, 2010, 10:08:58 »
savka
, много готина случайност...
Пожелавам и на теб супер весело парти и много да се забавлявате!!!
И да знаеш - булката излиза без портфейл
не би трябвало нищо да плащаш
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #359 -:
май 05, 2010, 10:42:45 »
Моето парти мина преди 4 дена. Аз направих резервация в едно заведение с жива музика, поканих приятелки да дойдат. Бяхме общо 6 на брой, най - близките ми. След това заедно отидохме до 1 дискотека наблизо , но беще абсолютно празна в събота вечер , аз не очаквах. Излязохме от там и отидохме в един нощен бар и там до към 2h пихме питиета. Някои се напиха даже
. Беше весело и забавно. По едно време се чухме с мъжката компания , защото ние искахме да ходим до 1 клуб и искахме да ги питаме дали не са там , ако са там да не ходим. Те бяха точно там обаче, дори ни поканиха да се присъединим , но кумата ми не искаше да ходим при тях
. Малко след като се чухме решихме и да си ходим. В къщи се прибрах 15 мин преди младоженеца, който също решил , че е време да си ходи. Както виждате няма някакви правила за организиране на такова парти. Аз реших сама да си го организирам , защото така или иначе никой друг не беше поел инициативата за това. Не съжалявам , че го направих , можеше и без парти да мина , но си остава спомен , снимки имаме. Който не дойде от приятелките ми може само да съжалява.
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...