Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 16:12:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част (Прочетена 148931 пъти)
Iwka
Любопитен
Публикации: 47
Отг: Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част
«
Отговор #330 -:
март 31, 2010, 14:23:43 »
Магито, избрахме си ги за кумове, защото са ни най-близките приятели и сме винаги заедно, събираме се редовно, винаги сме си помагали когато имаме нужда. Не сме се замисляли изобщо с милото дали те да са ни кумове, а и те много се зарадваха като ги поканихме и мислех, че чакат с нетърпение сватбата. Нещо напоследък аз и кумата май не можем да се разберем - не, че се караме, просто ни се промениха отношенията... може пък и да съжаляват вече, че са приели, не знам...А може и аз да не съм права и да приемам нещата много навътре, но напоследък нервите покрай сватбата са ми в повече. Ще говорим и ще се разберем, то е ясно. Не знам и аз защо писах, вече съжалявам честно казано, просто на момента исках да споделя. Не съм искала да се жалвам, така ми дойде - така го написах.
«
Последна редакция: март 31, 2010, 14:26:11 от Iwka
»
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #331 -:
март 31, 2010, 14:28:38 »
Не се коси и аз бях така
Много нерви много нещо беше.И разбирам те напълно, че си искала да споделиш
За протокола аз такова парти нямах и ми беше леко криво, но какво да се прави живот :)не се притеснявай нито извинявай тук сме, за да споделяме, а това, че са ти отговорили остро просто се абстрахирай има всякакви
Късмет с организацията на сватбата
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #332 -:
март 31, 2010, 15:30:40 »
Аз не планирам моминско парти. Някак... не ми харесва идеята. А и каква всъщност е идеята? Да отбележим края на "моминството" ми ли? Не знам... напомня ми тържество по повод нечие пенсиониране
Аз лично не обичам да празнувам края на нещо, предпочитам началото. Но началото на семейния ни живот ще бъде сватбата.
Това са си мои разсъждения, не искам да обидя никого. Може би аз просто не мога и не искам да повярвам, че след сватбата нещо ще се промени. Пак ще съм същата, ще правя същите неща, ще виждам същите хора, ще имам същите задължения... и един пръстен повече
Може би защото ние си живеем заедно вече 5 години, не очаквам сватбата да промени нещо и нямам желание да ме "изпращат". И без това ми е трудно да преглътна, че вече няма да ме наричат с младежкото "г-це", а с онова дъртофелско "госпожо".
Дала съм тържествено обещание пред себе си да не се променя, да не се превърна в "госпожа", да си остана същото момиче, просто дало обещанието, което много отдавна нося в сърцето си към любимия мъж, пред Бога и пред близките ни...
Сега като чета, за пръв път разбирам, че кумата трябвало да уреди моминското парти. Не знаех, и съответно, не го направих за моята кумица... надявам се да не ми се е обидила...
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #333 -:
април 01, 2010, 07:13:22 »
Е това последното беше мноо яко.....
ЕВАЛА...
Активен
manthebest
Ентусиаст
Публикации: 68
«
Отговор #334 -:
април 07, 2010, 11:43:52 »
Oтговорих на Ивка малко по - остро, не с цел да я обидя, а с цел да я амбицирам и да си организира партито сама. Защото ми се струва, че в своите постове тя не дава мнение, а си търси оправдания, за неставането на работите. И после като минат 2-3 годинки от сватбата, ще почне едно натякване на съпруга - "ти имаше парти, а аз -не".
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #335 -:
април 13, 2010, 08:53:23 »
Iwka
, разбирам те за жеста. Не е жалване от твоя страна.
Аз също най-вероятно няма да имам. Просто кумата ми малко "вятър я вее на бял кон"
Ама аз си я избрах, така че...Добричка е, но не се усеща за някои неща, ама това е друга тема.
Харесва ми как разсъждава
Roxanne
Така и трябва да бъде - семейният живот да е едно ново начало и да не ни променя. Аз също съм си дала дума да се постарая да остана такава каквато съм, или поне не по-зле
Та, за партито, аз не съм сигурна, че и половинката ще има дори.Обаче това натякване, за което
Manthebest
говори ми се струва леко смехотворно
Чак пък за това да се сещаме след години...Кой знае накъде ще ни отвее вятъра и какво ще ни е на главите, та за партитата си да мислим
Естествено, бих се накефила да се позабавлявам преди самата сватба с приятелки. Ей така, да пощуреем, да потанцуваме и побъбрим. Нищо специално. Но ако ми го организират, ще бъда истински поласкана от вниманието. Това един мъж няма как да го разбере просто. Много сме различни.
В крайна сметка не това е най-важното. Да сме здрави и след десетилетия пак да се обичаме както сега, е повече от всичко друго
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #336 -:
април 13, 2010, 10:10:12 »
Цитат на: velvet в април 13, 2010, 08:53:23
Естествено, бих се накефила да се позабавлявам преди самата сватба с приятелки. Ей така, да пощуреем, да потанцуваме и побъбрим. Нищо специално.
Да, това определено е много приятно. Преди да замина от София за Варна, се обадих на няколко приятелки и ги попитах, дали искат да се видим преди автобуса (заминаваше в полунощ) като за последно да им се порадвам. Те го приеха много присърце и стана много приятна сбирка в едно заедение. За това не виждам нищо лошо в това сами да си организираме неангажираща сбирка, без каквито и да било приготовления, сценарии и каквото и да е още.
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #337 -:
април 13, 2010, 10:35:05 »
Цитат на: lionelsa в април 13, 2010, 10:10:12
Да, това определено е много приятно. Преди да замина от София за Варна, се обадих на няколко приятелки и ги попитах, дали искат да се видим преди автобуса (заминаваше в полунощ) като за последно да им се порадвам. Те го приеха много присърце и стана много приятна сбирка в едно заедение. За това не виждам нищо лошо в това сами да си организираме неангажираща сбирка, без каквито и да било приготовления, сценарии и каквото и да е още.
При мен беше нещо подобно, аз инициирах нещата, не беше изненада от приятелка или шаферка. Но пак беше мноооого приятно. Даже имах две такива излизания, готвеше се и трето, но за него не остана време
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #338 -:
април 15, 2010, 10:51:16 »
Момичета , кой плаща партито ? Аз лично на всеки съм казала , че няма да поемам нищо. Всеки сам ще си плаща.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #339 -:
април 16, 2010, 10:41:47 »
и мен ме вълнува този въпрос, кой плаща на моминското парти?моля споделете тези, чиито партитат вече са минали.
също така ще се радвам на идеи за хубави момински партита, защото ми предстои да организирам и ме вълнува.
подаряват ли се подаръци на бъдещата булка?
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #340 -:
април 16, 2010, 10:45:07 »
Моето моминско парти беше у дома, бях приготвила всичко за вечерта-хапване ,пийване , украса. Подаръците на момичетата бяха на тема "Първа брачна нощ"-получих различни и много хубави неща,от красив свещник със свещ до секси бельо и дискове с романтична музика. Разбира се имаше и други изненадки и послания , както и еротична торта
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #341 -:
април 16, 2010, 10:52:43 »
Би следвало партито да се плати от неговия инициатор, според мен поне.
Аз като бях кума подготвихме партито няколко приятелки на булката и си поделихме разходите по между си - булката, сестра й и 2-те й братовчедки дойдоха като гости.
Мъжо направи същото за младоженеца, само че друг вид парти.
Руми
, аз назад съм писала май - ние правихме партито тип "хавайска вечер" - с коктейли в пъпеш, плодове и т.н. в дома на едното от момичетата организаторки и мисля, че се получи много хубаво. Бях намерила, в Кауфланд, ако не ме лъже паметта, някакъв ликьор, който се казваше Моминска вишновка, както и други - лимонови и т.н. и купих няколко такива.
Ако ти харесва като идея
Разбира се това може да се реализира и в заведение
Ето, слагам малко снимки:
«
Последна редакция: април 16, 2010, 11:02:09 от bubka
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #342 -:
април 16, 2010, 10:55:19 »
много добри идеи давате, благодаря ви, не се бях сещала, че може да е вкъщи.
за плащането аз се чудих дали кумата плаща всичко или си го делят с другите момичета.
Активен
manthebest
Ентусиаст
Публикации: 68
«
Отговор #343 -:
април 16, 2010, 11:05:51 »
Aз си мисля че и ергенското, и моминското парти не трябва да плащат кума или кумата. Плащат си ги младоженците или ако се организира от приятелите може те да платят вместо младоженците. На мъжете не ни трябва кой знае какво-има ли алкохол и мезета достатъчно е. За дамите - също, някакви хапки сладки и питиета. Важни са емоциите, а не тъпкането с храна.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #344 -:
април 16, 2010, 11:24:27 »
Ние с моята кума не сме си говорили кой да организира. Аз й бях казала за едно заведение дали иска там, тя каза , че да и след това аз реших още кой да поканя да присъства и така. Всеки сам ще си плаща макар , че аз съм основният инициатор. Много искам една такава вечер по женски , не го правя , за да спазя някакви традиции , а защото наистина ми е много приятно да съм само сред приятелки и да си се наговорим , както ние си знаем. С нетърпение очаквам и самата вечер.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...