Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 00:40:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част (Прочетена 149132 пъти)
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
Отг: Ергенско и моминско парти: ЗА или ПРОТИВ - 2 част
«
Отговор #120 -:
ноември 24, 2008, 00:27:01 »
предлагам да не разводняваме темата, но все пак да кажа че всеки си прави сметката и си решава..за това на "пазара" има избор-за всеки по нещо,всеки като е решил да прави нещо мисля че добре си е направил сметката и е решил какво може да си позволи и какво не.
И все пак темата е за или против ергенското или моминското парти..
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #121 -:
ноември 24, 2008, 11:23:48 »
Аз да се потретя в темата,ама съм ЗА!!!
Моминското парти по специално..... е едно приятно изживяване за момичето което се омъжва,а също и за нейните най добри приятелки и близки.Усещането че всички са излязли в тази вечер специално заради ТЕБ,организирали са дали Те или дамата която се омъжва,нещата около въпросното парти... някак си те карат да се чустваш супер готино и наистина на другия ден се чустваш "разпуснал/а".Възприятието за стриптизьори/ките е мн погрешно,ама това няма да коментирам,тази част от вечерта специално при жените е само и единствено малко емоции,смях и повдигане на адреналина,при мъжете всички знаем че това възприятие не е точно така,затова и мисля че разбиранията на всички нас са различни.Аз имах моминско парти,бяхме 11 момичета,изненада от мойте приятелки,в бар,пийнахме поиграхме,дойдоха и стриптизьори,които танцуваха за всички не само за мен,но всичката тази хамалогия е в рамките на 15-20 минути с стриптизьора,което само както вече казах повдига адреналина и те кара да се смееш от сърце.Отностно разходите, Пачоран такава глупост че можело да ги прехварлим откъм куверта пък изобщо не бях мислила,имала дала,както за всеки един елемент по сватбата.Все едно за бутониери вместо примерно по 2,50-3 лева за гост да им купя по 20 стотинки а да им вдигна куверта,всичко това е личен избор,така сме решили,така е станало.И да завърша по темата,мога да кажа само едно,че беше много весело и нито аз нито приятелките ми сме мислили че така ще се забавляваме от сърце в този ден,който така или иначе не се различава от едно излизане по женски.Въпрос на личен избор
а който е решил да не пропусне тази част от предсватбените емоции съм убедена че няма да съжелява и ще има един весел спомен
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #122 -:
ноември 24, 2008, 20:41:50 »
киколина, подкрепям те напълно!!!
не мога да кажа, че моминското парти е било разход, защото предимно кумата черпеше и на двете ми вечери (първата си излязохме само двете), въпреки, че и аз си бях подготвена... какъв е този разбор, да се прибави към куверта на гостите, не го приемам. мъжете не правиха парти в заведение - грубо сметнато минаха с 2-3 бутилки уиски, пак не е нещо, което да се пропусне. в ресторанта за какво ли не сме платили, ергенското и моминското парти са най-малкият разход
«
Последна редакция: ноември 24, 2008, 20:43:50 от блясъчко
»
Активен
Bybet0
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #123 -:
ноември 26, 2008, 15:47:49 »
И аз съм ЗА моминско и ергенско парти! Странното е, че обикновено жените са по-склонни да са против подобни неща, но до тук прочетеното се оказва, че мъжете са върли противници (поне тук във форума)
Пачоран,
според мен партито не е изличен разход, а както споделиха момичетата малко разпускане преди големия ден. Моето парти ми го организира шаферката (понеже кумата е ангажирана с малка бебка) и не съм дала и стотинка за каквото и да било. Мъжа ми също. Принципно партито се организира от приятелитяа за булката и младоженеца, за да се позабавляват. Ние направихме точно това - веселихме се! Отрази ни се добре, определено, на бръмчащите ни главици от организационните задачи.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #124 -:
ноември 26, 2008, 16:12:56 »
И аз съм много учудена, че точно мъжката част е против тези партита
Да кажа първо, че не виждам защо изобщо трябва да се говори за изневери и тем подобни - за да си направиш купона ( не "като за последно", защото купони има цял живот, ако си ги правиш) не е нужно да ходиш по чуждо или да се напиеш като за световно.
Относно разходите - нека ви кажа какво направихме ние с приятеля ми за нашите приятели, на които кумувахме това лято.
Аз се уговорих с няколко момичета, поканени на сватбата - измислихме сюжет и тема на партито. Те напазариха, понеже аз се появих във Варна в самия ден. Паричките за пазара си ги разделихме 5-6 организаторки - излезе ни по около 20-30лв. Купона беше "хавайска" нощ със съответните коктейли, гердани и т.н. в апартамента на една от организаторките. Булката, сестра й и братовчедките й не са били финансово ангажирани с нищо.
Същото направиха и мъжете - напазариха приятелите и се събраха в апартамента на брат му.
По някое време дойдоха на нашето парти мъжете да правят стриптийз - уж. Ама нали са ми свенливички - едва съблякох на младоженеца тениската и колана
Беше много хубаво, финансово не натоварващо никой съществено и абсолютно без "забранени" неща.
Пожелавам на всички такива партита
Активен
expert
Ентусиаст
Публикации: 88
«
Отговор #125 -:
януари 04, 2009, 22:28:13 »
Ние също ще си правим. Аз с моите приятелки ще бъдем в една дискотека, а мъжете в друга. Просто ще си направим купон. Задължително в Солун, защото там в техните таверни има музика на живо, винаги с известен техен изпълнител и много хубава и разнообразна програма от 23:00 ч. чак до сутринта. За "Бум", "Фикс" или "Орион" се отнася. Ще отидем за някой weekend. През деня ще се разхождаме по кафета и магазини, после вечеря в някой типичен ресторант и накрая - таверната! Със сигурност ще ни бъде много хубаво.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #126 -:
януари 06, 2009, 17:57:57 »
тук чувам различни мнения
Първо аз съм определено ЗА! Милото нещо се дърпа и не иска ергенско парти, но аз го навивам, че трябва да има. След това тук нещо е объркано в това, което чета. Моминското и ергенското парти се организират от кумата съответно кума и от шаферките съответно шаферите и всички приятели. Аз зная, че те трябва да са изненада за бъдещата булка и респективно младоженец и, че наистина идеята е да стане невероятен купон. Аз нямам никакви притеснения от барове със стриптизьорки и т.н та това е нормално. На моя приятелка на сватбата и я изненадахме със стриптизьор и тя наистина беше в екстаз. Никой не говори, че с тоя човек се прави нещо повече. Какво пък толкова важното е да има парти
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #127 -:
януари 15, 2009, 11:43:20 »
Аз също съм ЗА! Била съм на моминско парти и купонът беше невероятен
Имаше и стриптизьор - но това е просто за забвление, беше по-скоро смешно, отколкото секси. Мисълта ми е, че дори на ергенското парти да има танцьорка, то ще е за купона. Ако някой смята да изневерява, то не му трябва ергенско парти, за да го направи
Аз много бих искала да си имам моминско парти, но не знам дали ще има кой да ми го организира
Не знам дали е удачно аз сама да си поканя приятелки и колежки
Активен
23
Професор
«
Отговор #128 -:
януари 15, 2009, 11:55:37 »
Цитат на: Слънце в януари 15, 2009, 11:43:20
Аз много бих искала да си имам моминско парти, но не знам дали ще има кой да ми го организира
Не знам дали е удачно аз сама да си поканя приятелки и колежки
Слънце
, а защо не! Аз смятам така да направя - ще събера най-близките ми приятелки и сестра ми и отиваме да бушуваме някъде. Важното е купон да има!
Та по темата..... ТВЪРДО ЗА!
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #129 -:
януари 15, 2009, 11:59:49 »
Ще се постарая да го има, независимо кой ще го организира
Момичета, не се отказвайте от това забавление по женски
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #130 -:
януари 15, 2009, 12:02:05 »
Момичета, аз предполагам, че вашите приятели сами ще се сетят и ще ви спретнат партита - не се тревожете за това
А на мен ми е малко тъжно по тази тема, защото като сватбата е в Казанлък, милото има доста приятели там, а моите и общите ни приятели ще пристигнат сигурно предния ден или дори същия. Та не съм сигурна с моето моминско парти какво ще се случи
Активен
tsvetenden
Ентусиаст
Най-истинските неща са невидими, те се чувстват
«
Отговор #131 -:
януари 15, 2009, 12:07:47 »
Цитат на: Слънце в януари 15, 2009, 11:59:49
Ще се постарая да го има, независимо кой ще го организира
Момичета, не се отказвайте от това забавление по женски
По принцип би трябвало това да се организира от кумата и/или шаферките на булката, но може и да се наеме някой, който да го организира. Просто трябва организатора да влезе във връзка с гостите, да има само леки насоки от булката. После започват изненадите....
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #132 -:
януари 15, 2009, 12:37:28 »
Цитат на: tsvetenden в януари 15, 2009, 12:07:47
По принцип би трябвало това да се организира от кумата и/или шаферките на булката, но може и да се наеме някой, който да го организира. Просто трябва организатора да влезе във връзка с гостите, да има само леки насоки от булката. После започват изненадите....
Звучи страхотно ....
Бубка, защо да не ти е в София партито. Може да е 2-3 седмици преди сватбата, в удобно за теб време и така да може да събере твоите си приятелки
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #133 -:
януари 15, 2009, 13:02:31 »
Цитат на: bubka в януари 15, 2009, 12:02:05
Момичета, аз предполагам, че вашите приятели сами ще се сетят и ще ви спретнат партита - не се тревожете за това
А на мен ми е малко тъжно по тази тема, защото като сватбата е в Казанлък, милото има доста приятели там, а моите и общите ни приятели ще пристигнат сигурно предния ден или дори същия. Та не съм сигурна с моето моминско парти какво ще се случи
ох нещо направих с цитата
моминското парти може да бъде дори седмица или две по-рано не е задължително да е в деня преди сватбата, даже е препоръчително да не е, че на другия ден ще ви е тежко
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #134 -:
януари 15, 2009, 13:03:31 »
аз зная, че партито се организира от кумата, шаферките и останалите приятелки на булката, че всичко за нея е изненада
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...