Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 03, 2025, 23:04:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подаръци или пари ?
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подаръци или пари ? (Прочетена 155240 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Подаръци или пари ?
«
Отговор #105 -:
юни 17, 2008, 20:44:22 »
stefanneli
това е много интересно идейно. Не съм го срещала това стихче обаче. Ще поровя из нета и ако намеря повече инфо ще пиша
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #106 -:
юни 19, 2008, 14:29:02 »
Момичета помагайте моля ви !
Днес или утре трябва да разпечатаме едни листчета дето ще вървят към поканата с допълнително инфо за сватбата
и ни се иска там да напишем че предпочитаме пари, не подаръци, а идея не ми идва как да го формулирам
- може назад по темата да има предложения но времето ме притиска. Ние на по- близките сме казали, ама на другите незнам как да го съобщя...
Не че няма да се зарадваме и на подаръци, ама първо че си имаме всички домакински посуда, второ ще си купуваме сега апартамент и ще ни трябват пари за другото обзавеждане и трето че няма как да ги пренесем със самолета до Прага....
Ще се радвам на всякакви предложения
«
Последна редакция: юни 19, 2008, 14:38:24 от krasunkata
»
Активен
moiatasvatba
Ентусиаст
«
Отговор #107 -:
юни 19, 2008, 15:28:14 »
Ако е шегаджийско или можеш да си го позоволиш може да вметнеш нещо като послепис, за да се обърне внимание и в същото време да не е натрапчиво-подаръци приемаме в плик или по банков път и ли нещо такова, ако са с чувство за хумор твоите хора,не знам!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #108 -:
юни 19, 2008, 15:35:18 »
сещам се за следното (някъде го бях чела)
"за подаръци не мислете, а в пликче ги донесете"
Активен
Mrs.™
«
Отговор #109 -:
юни 19, 2008, 15:36:39 »
Цитат на: Anichka в юни 19, 2008, 15:35:18
сещам се за следното (някъде го бях чела)
"за подаръци не мислете, а в пликче ги донесете"
или поднесете/подарите/носете
«
Последна редакция: юни 19, 2008, 15:38:25 от наденцето™
»
Активен
Diavolitsa
Професор
«
Отговор #110 -:
юни 19, 2008, 15:40:35 »
Аз наскоро гледах една сватба на която младоженците бяха изпратили специялни пликове на гостите заедно с поканите. На пликовете пишеше "от сем. Петкови за Ива и Христо (да речем)". Беше интересно да видиш 100 човека с еднакви пликчета. На мен не ми допада самата идея, но хора различни....
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #111 -:
юни 19, 2008, 15:43:11 »
Цитат на: krasunkata в юни 19, 2008, 14:29:02
Не че няма да се зарадваме и на подаръци, ама първо че си имаме всички домакински посуда, второ ще си купуваме сега апартамент и ще ни трябват пари за другото обзавеждане и трето че няма как да ги пренесем със самолета до Прага....
Моето мнение е, че в тази ситуация не е нужно да го пишеш. Смятам, че е съвсем близко до ума, че няма да можете да пренесете подаръци щом не живеете в България и хората ще се съобразят. А тези, които не се съобразят - и да им напишеш едва ли ще го направят. Но аз съм пристрастна, защото на мен не ми харесва да се каже, ако не са те питали.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #112 -:
юни 19, 2008, 19:25:22 »
Мерси на всички за предложенията
То аз вече се омотах тотално- незнам какво искам- уж да е написано и да си го знаят хората (вярно че има предвидливи, ама има и такива дето не са), а пък някак ми е грозно да го пишем така... Ще мислим тая вечер за последно и каквото стане стане...
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #113 -:
юни 19, 2008, 21:55:51 »
krasunkata аз предполагам, че когато раздавате поканите (или по-късно) ще ви питат какъв подарък искате (разбира се ако не са направили някои от гостите вече). Но мисля, че тогава ще е по удачно да им споменете под някаква леко шеговита форма, че предпочитате "парични подаръци". На мен лично ми е неудобно да напиша какви подаръци искаме на поканите. А и повечето хора питат и след като им кажа устно, лично на себе си си спестявам неудобството да записвам това на поканата. Това е моето мнение, дано да съм ти помогнала!
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #114 -:
юни 25, 2008, 08:39:48 »
Здравейте момичета искам да споделя вече от собствен опит като раздавахме поканите някои ги дадохме лично други не
та още когато давахме поканите и хората си ни питаха какво искаме ами без увъртане им казахме че оправяме апартамента и ще ни трябват средства за обзавеждане ами да ви кажа хората се усмихнаха защото така ги улесняваме няма да ходят да търсят подаръци
а на най близките съм им казала какво искам даже аз си ги избрах нещата и така мисля че стана добре така че не се притеснявайте малко или много хората сами се досещат че по удобно и практично е пари
Активен
Gerka
Професор
«
Отговор #115 -:
юни 25, 2008, 15:26:19 »
И ние мислихме доста по въпроса .... и накрая решихме да сложим на едно картонче в плика с поканата едно закачливо текстче, че предпочитаме парички вместо подарък ..... и ние трябва апартамент да оправяме като стане готов
Аз не бих се обидила на тази "притурка "
....да ви кажа честно като видях миналата година на сватбата на братовчедка ми повтарящи се подаръци и разни микровълнови, сервизи и т.н. при положение , че живеят в обзаведено жилище и са си казали, че нямат нужда от подобни неща , но все пак както решат гостите ..... и ето резултата
Никого не задължаваме с това .... все пак почти всички гости са ни доста близки и разбират, че въпроса не е в сумата , която ще ни дадат
Да ви кажа и 20лв. предпочитам отколкото нещо , което няма да има къде да сложа или ще имам още няколко такива
Някои от най - близките ни ще ни подарят неща , които сме си избрали ние и все пак, които има къде да стоят докато нашето жилище стане готово
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #116 -:
юни 25, 2008, 17:31:03 »
И аз мисля да си кажа, че искаме пари.Миналата година ходихме на сватба на братовчед ми и те ни казаха, че нямат нужда от нищо и искат да отидат на почивка след сватбата.Аз реших идеално ще им дадем пари, обаче родителите ми като се запънаха подарък да е за спомен и ме побъркаха.Накрая ги оставих да купят каквото те искат, че ме бяха ядосали максимално.Купиха тенджара под налягане
.Вярно братовчед ми си нямаше такава ама не мисля, че е по-добре от парите за меден месец например.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #117 -:
юни 25, 2008, 19:22:35 »
ние от много мислене решихме нищо да не пишем- ще казваме лично, а то който си е наумил да носи подарък все ще донесе... Ние сега си купуваме апартамент (необзаведен) и искрено се надявам да не спя на голия под вечер гледайки 10 еднакви тигана, сумати миксери строени до мен поради липсата на шкафове
само не знам как да процедираме с хората на които ще пращаме поканата по пощата
дано да се усетят
така или инче ще имат моя номер за да потвърдят присъствието си, ще се опитам да намекна в разговора че предпочитаме пари. Стискайте ми палци, и аз стискам на вас всичко да се развие по план и всеки да получи това дето иска
Активен
smiling rain
Сватбар
Magic everywhere
«
Отговор #118 -:
юни 25, 2008, 22:41:13 »
Цитат на: krasunkata в юни 25, 2008, 19:22:35
ние от много мислене решихме нищо да не пишем- ще казваме лично, а то който си е наумил да носи подарък все ще донесе... Ние сега си купуваме апартамент (необзаведен) и искрено се надявам да не спя на голия под вечер гледайки 10 еднакви тигана, сумати миксери строени до мен поради липсата на шкафове
само не знам как да процедираме с хората на които ще пращаме поканата по пощата
дано да се усетят
така или инче ще имат моя номер за да потвърдят присъствието си, ще се опитам да намекна в разговора че предпочитаме пари. Стискайте ми палци, и аз стискам на вас всичко да се развие по план и всеки да получи това дето иска
Слънчогледка, напиши на мъничкооо листченце: Благодарим Ви, че ще бъдете с нас! Подаръци не можем да носим, за това Вашето присъствие е достатъчно. За настоятелните - всякакви суми са подходящи, за да направите бъдещият ни дом - дворец на мечтите ни!
Пък и си мисля... едва ли хората, които обичате и каните ще са с по-различни души от Вашата (твоята и тази на любимия ти)... за тях ще е най-голяма радост да бъдат в хармония с вас и вашите потребности, ... да могат да допринесат за вашето щастие. Така че бъди открита, естествена и мила, каквато си, и не отстъпвай пред "материалния аспект" на щастието.
«
Последна редакция: юни 25, 2008, 22:51:14 от smiling rain
»
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
юни 26, 2008, 00:30:09 »
smiling rain
да знаеш че всеки ден ще те споменавам най- малко по 3 пъти с добро
за идеалното предложние- хем не е натрапващо се, хем малко на шега минават нещата, хем казваш на хората че ги цениш не заради подаръка .... Просто идеално
Хиляди пъти по хиляда БЛАГОДАРЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10