Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 02, 2025, 16:56:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подаръци или пари ?
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подаръци или пари ? (Прочетена 154761 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Подаръци или пари ?
«
Отговор #15 -:
януари 13, 2008, 21:37:30 »
И аз съм определено за парички, даже си мисля в поканата да го споменем по някакъв шеговит начин или да направим както приятелите на magica, а именно да напишем че събираме парички за сватбено пътешествие. Ако пък някой толкова много иска да ни подари подарък дано поне го съгласува с нас
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #16 -:
януари 13, 2008, 22:04:10 »
Напълно съм съгласна ,че най-добрият подарък за едно младо семейство са парите. С тях мога да си купя всичко от което имам нужда и то по мой вкус.На много от гостите съм казвала, че предпочитаме пари. Не са ми необходими сервизи, лъжици, тостери и ютии
Активен
Zahira
«
Отговор #17 -:
януари 14, 2008, 11:23:08 »
В повечето случаи, когато хората носят подаръци, а не пари самите те смятат, че парите не изразяват лично отношение. Самата аз винаги съм се замисляла: "Добре аз сега като дам пари по никакъв начин не показвам моето лично отношение към празника, няма да им остане никакъв спомен от мен."
Но за добро или за лошо практиката е показала, че по добрия вариант за младото семейство са парите, тъй като хората имат различни вкусове и нещо, което на мен ми допада би могло да не допадне на младото семейство. Затова е хубаво човек да изрази личното си отношение с някаква оригинална картичка или символичен подарък носещ послание, освен паричките.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #18 -:
януари 14, 2008, 11:29:31 »
Според мен много от хората ще питат или вас, или родителте ви, или най близките приятели, така че можете да кажете на който ви пита, че искате пари. Аз лично не бих го вписала в поканата.
Ние с милото (предимно аз всъщност
) си записваме неща, които бихме искали да имаме и не са ни спешни с идеята да ги впишем в някакъв списък с подаръци, от който поне част от гостите да могат да избират. Примерно нямаме тинган за палачинки и изобщо имаме нужда от тигани, защото аз като начинаещ готвач съсипах тези, които си бяхме купили
Примерно имаме една много скапана кухненска везна. Нямаме хубав сервиз с чаши, защото аз не мога да избера. Просто предпочитам да имам някакви спомени от сватбата. Сега е малко тъпо, защото някой от тези неща ме сърбят ръцете да си ги купя когато ми потрябват, но до август месец все ще изтърпя
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #19 -:
януари 15, 2008, 20:59:59 »
Ние с милото мислихме доста преди да направим поканите. Решихме да впишем в тях, разбира се шеговито, че искаме парички. Ние сме от доста време заедно и си имаме всичко, пък и нещо да ни липсва предпочитаме двамата да си го купуваме и избираме, просто така му се радваме повече. А сега се сещам, че една от приятелките ми прочете поканата и после ме попита какво искаме пари или подарък, нищо че беше написано вътре.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #20 -:
януари 15, 2008, 21:06:59 »
В една покана, показана във форума беше написано:
За подаръците не се кахърете,
а във плик ги поднесете....
Много ми харесва, особено ако и тона на поканата е леко шеговит
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #21 -:
януари 30, 2008, 17:15:10 »
И аз съм за парите, но повечето гости предпочитат да подарят нещо, което да ни остане за спомен.
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #22 -:
януари 31, 2008, 19:49:46 »
и аз мисля че е по добре пари........но не можем да задължим никой!
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #23 -:
февруари 01, 2008, 12:57:16 »
По принцип е така, но поне ако някой те пита какво предпочиташ си му кажи. Майка ми още има някакви сервизи, одеала и всякакви такива неща, които са й от сватбата и нито един път не ги е използвала. Само си стоят и събират прах в къщи.Нали все пак целта е да се даде начален тласък на младото семейство. Най-добре е да им се дадат пари и те сами да решат кое е най-необходимото за тях.
Активен
Вероника
«
Отговор #24 -:
февруари 01, 2008, 18:42:18 »
Цитат на: d_petrovska в януари 30, 2008, 17:15:10
И аз съм за парите, но повечето гости предпочитат да подарят нещо, което да ни остане за спомен.
Това е така.
Та ние в поканата бяме уточнили че искаме пари както и да ви звучи за мен не беше грубо. В ресторанта имахме кутия и т.н и като минавахме за наздраве по масите и за снимки някой гости ми подаряваха малки слончета или др фигурки за спомен. На слончето отдлоу имаше пожелание, имахме кутийка, и още няколко символични подаръка за спомен, но все пак ако не ти трябва нищо защо са ти ненужни неща.
Всички ни дадоха пари разбира се, но имаше и един -два подаръка -единият е една огромна кристална фруктиера, която сега се чудя къде да подмятам- замислих се ако подаръците бяха повече какво щеше да е
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #25 -:
февруари 01, 2008, 18:51:43 »
ние без да пишем в поканата нашите гости ни разбраха че по добре парични
на приятелите си казвахме "ние не сме новодомци имаме си всичко"а тези които не познавахме родителите увещаваха
и определено по-добрия вариант бяха паричките защото така ще си направим ремонта като си додаем и ние разбира се!!имаме 4-5 картини гоблени комплект сребърни прибори за хранене и един два кашона с домакински уреди!още седят там където ги оставихме след сватбата!!в стаята на девер ми!но като започнем ремонта не ми се мисли къде да ги слагаме :girl_impossible:добре че нямаме повече направо нямам идея какво щях да ги правя!в крайна сметка ако някой е решил че е по-добре да ти подари нещо няма как да го разубедиш
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #26 -:
февруари 03, 2008, 02:20:48 »
Аз също съм ЗА парите. Но ще ми е страшно неудобно да кажа на гостите си "Дайте ми пари"(е, макар не точно с тези думи).Няма някой който да предпочете безсмислените подааръци(а те 70% винаги са такива), пред парите.Но като замисля, че ще има й хора, които едва ще съберат пари за малък подарък, какво остава за пари.Аз например преди 2години бях на сватба, на която не можех да откажа поканата.Само, че така се случи, че точно тогава нямах работа и съответно пари. За да не бера срам купих подарък, който изглеждаше скъп и като се замисля не беше лош.Чувствах се зле, че така стана, НО не можех да си позволя да дам на младоженците ....(няма да споменавам сумата)която имах, въпреки,че прекрасно знам, че парите са желяния подарък.
Активен
kiss вече Краева
Любопитен
щастлива съпруга
«
Отговор #27 -:
февруари 03, 2008, 20:39:06 »
На нашата сватба почти всички подаръци бяха в плик
, което ние предпочитахме разбира се.
На най-близките бяхме казали, че искаме парички, а другите са се досетили.
Така е по добре, защтото дори да ти подарят нещо, което ти трябва не се знае дали ще ти хареса, а когато сам си го избереш можеш да си решиш, че това е купено с паричките от сем.............
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #28 -:
февруари 04, 2008, 09:40:42 »
Хубаво е когато хората сами се сещат.. Дано и нашите гости са толкова досетливи, иначе от 200 човека ще съберем поне 3-4 тостера и 5 комплекта тенджери
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #29 -:
февруари 05, 2008, 10:04:23 »
ние си казваме, че искаме парички.. имаме къде да си живеем и всякакво обзавеждане или уреди по чужд избор ни е излишно... след сватбата ни предстои ремонт, и няма нищо срамно, това е нашият старт в живота
пък и братовчед ми обеща от неговите сервизи и ютии, че насъбра бая на неговата сватба
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
30
Нагоре
Изпечатай