Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 03, 2025, 18:40:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подаръци или пари ?  (Прочетена 154986 пъти)

echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: август 28, 2008, 15:04:12 »

ние предпочитаме парички,
наистина е много готино чувството да разопаковаш подарък, но като гледам подаръщите на брат ми от сватбата (преди 9 години) все още седят при майка ми и баща ми и те се чудят хората какво да ги правят и къде да ги сложат.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #136 -: август 28, 2008, 21:13:21 »

Бяхме казали на всичките ни приятели да не ни подаряват нищо - нито подаръци, нито пари. На едните, защото идваха от толкова далече и си плащаха самолетни билети и хотел, а на другите, защото не беше честно спрямо първите.
За подаръци - живеем в 25кв.м и нямаме място дори и за дрехите си, но пък би ми било приятно да имам нещо, за което да казвам един ден "Това ми е от сватбата" (като порцелановия сервиз на баба).

За голяма наша изненада - получихме много пари (дори и от приятелите идващи от чужбина). Също от роднини на Фабио, които въобще не бяха канени на сватбата и които ги бяха пратили на родителите му с поздравителни картички. Не знам каква сума сме събрали - още си стоят по пликовете, както са ни ги дали.

Подаръци получихме просто разкошни. Нямаше нито един за отбиване на номера. Само неща показващи ни обичта на тези, които са ги избирали.

Така че, имам и от двете. С парите ще си купя сребърни прибори и един сервиз класически френски порцелан (който на Фабс се вижда малко бурж, но ще го преживее).
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: септември 14, 2008, 15:25:22 »

Ние пък имаме да си купуваме все скъпи неща (ще си правим кунхя, диван за дневната), така че ако някой ще ни подарява нещо - то по-добре да са пари. Иначе от няй-близките наистина ми се иска да си има спомен, но по-добре пак ние да си го купим - например комплект прибори за хранене, много хубав подарък ми се вижда, и почти вечен... LOVING
Приятелите не искат много много да ни дават пари, искат нещо изненада, така че всъщност всеки ще си реши сам.
Активен
smiling rain
Сватбар
Публикации: 175

Magic everywhere

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: септември 14, 2008, 21:35:37 »

При всички положения гостите за това са гости, за да вземат участие в празника. Парите и подаръците са жест, който те даряват и това е процес, който не може и не трябва да бъде под щатна рестрикция. Въпреки листите за подаръци (който ги има), въпреки думите в поканите за пари, всеки преживява и прави даруването по свой начин. За това е дар, а не комисионна или входна такса.
Ние получихме пликове, но и подаръци - все стойностни или полезни неща. Някои съвсем без картичка.  Благодарна съм, че всички които бяха поканени изразиха своята обич с присъствието си, с подаръците си и техните лица на сватбата ми донесоха огромна радост, въпреки че сама сватба си беше странно стечение на обстоятелствата.
Така че, не се притеснявайте особено за парите и подаръците. Пък ако случайно попаднете на нещо непотребно за вас - вземете и го подарете на някой, който има нужда или просто го хвърлете - по добре, отколкото да трупате ненужни спомени или горчивина от "непотребната вещ" или "несъобразителния гост".
Активен
silviq-tamara
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: септември 15, 2008, 11:06:31 »

аз лично не бих хвърлила някой подарък дори да не ми харесва, все пак това е спомен.надали когато конкретния "гост" го е избирал си е мислил че няма да го одобря.на нашата сватба всички се бяха съобразили с това че парите са ни по необходими в момента и получихме доста "пликчета".но някои от гостите бяха добавили и подаръци, които бяха избрали точно по наш вкус и много им се зарадвахме.smile
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: септември 15, 2008, 14:05:48 »

Нашето жилище ще стане готово около 2 месца след сватбата и ще имаме нужда от много неща и финанси smile В същото време обаче живеем отдавна заедно (на квартира) и обичайната за подаръци "малка бяла техника" си я имаме.  Offtopic
За това мисля да кажем на който пита, че събираме парички за новата къща. Незнам дали ще събера "смелост" обаче да го напиша в поканите.  blush
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: септември 15, 2008, 16:09:42 »

Ами - при нас как стана...Нас като ни питаха какво искаме за сватбата - казвахме, че искаме гости... Обаждали ми са се да ме питат директно и пред това да имам комплект тенджери (това съвсем сериозно) или да ми дадат пари - е, казах че предпочитам пари. И на който не се чувствах неудобно, при този въпрос отговорих че искам пари.

От там нататък - кавахме, че няма значение. Все пак малко са тези, които правят сватба, за да вземат пари. А и не всеки има възможност. За това ние имаме по малко от всичко - и парички, и подаръци, и картички...

И да - парите се изхарчват мнооого бързо, ама все пак - не ми трябват тенджурки, аз кухня нямам pardon
Активен
moiatasvatba
Ентусиаст
**
Публикации: 100

« Отговор #142 -: септември 18, 2008, 12:32:21 »

Така е-прави сте, може да е неудобно, но в крайна сметка предназначението на подаръка, какъвто и да е той-е да ви зарадва и да ви послужи-няма значение как. И е далеч по-добре да си кажете, че искате пари, отколкото после да складирате разни подаръци...моето уважение-нищо против, но се предполага, че поканените са ви достатъчно близки, за да се разберете предваритело и всички да са доволни...
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: септември 28, 2008, 15:42:03 »

Братовчедка ми на нейната сватба бяха поканили 200 човека...какво се получи накрая...
има6е 6 скари...еднакви...3 йутии...7 тостера...куп други повтаря6ти се ел.уреди а да не говорим колко сервизи които не и вър6ат работа...и накрая подари каквото подари насам натам на роднини и другото го направи на томбола в една дискотека кудето обича6е да ходи... danceg
и така с подаръците и от сватбата
затова мисля направо да си кайа 4е предпочитам пари...каквито и да са подаръци няма как да си ги замъкна насам после...имайки в предвид ограничения багаж по лети6тата...
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: септември 28, 2008, 19:58:39 »

Ние пък изкарахме ужасен късмен
никой не беше ни питал какво изкаме но всички даваха пари имахме само 4 подаръка просто не повярвах очаквах повторения но уви много се радвам за това но според мен по добре са си паричките ние сами си знаем за какво ще ни трябват и как да си ги похарчим Wink
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: октомври 03, 2008, 21:10:33 »

Аз пък много се чудих дали изрично да упоменавам в поканите, че предпочитаме подаръците да са в брой (е, не точно по този начин казано) именно поради същата тази причина, че в къщи нищо не ми трябва, всичко си имам, а и място за още сервизи нямам. А и повечето ни приятели знаеха моето мнение относно подобни подаръци по сватби. И в крайна сметка си написах аз на поканата каквото трябва, въпреки че ме убеждаваха, че никой нямало да го вземе под внимание, обаче явно хората се бяха съобразили и от 80 човека получихме само 2 подаръка и то много стойностни- един много красив сватбен албум и икона. Така че, моят съвет към тези от вас, които се чудят дали да казват или не какво предпочитат- подаръци или пари, да не се замислят и да си кажат предпочитанията. Така или иначе се предполага, че на сватба се канят само близки хора, така че съм сигурна, че те ще ви разберат. Money
Активен
lqnka_bs
Регистриран

Публикации: 1

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: октомври 03, 2008, 21:26:22 »

здравеите!предстои ни свадба март 2009г. и аз също нямам нужда от подаръци.Как по точно написа в поканите че иска6 пари а не подаръци?Много 6те ми помогне6!благодаря ти предварително yahoo
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: октомври 04, 2008, 17:26:36 »

Ами написах най-отдолу: И за подаръците не мислете, а в плик ги донесете.
Мился, че не звучи толкова кофти и е добър вариант да кажеш на гостите си какво предпочиташ.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: октомври 07, 2008, 10:50:32 »

ние също предпочитахме парички и написахме най-отдолу в поканата "подарете ни възможност да осъществим мечтите си".
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423

www.album.bg/kate_to

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: октомври 07, 2008, 15:43:52 »

Ние също предпочетохме парички. Не заради друго но в момента си стягаме апартамент и се нуждаем от пари Имаме нужда от всичко така, че много се радваме, че гостите ни решиха да ни дадат пари и съответно ние да си изберем какво да си вземем.  smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: