Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 17:35:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ресторанти
Страници:
1
...
56
57
[
58
]
59
60
...
82
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ресторанти (Прочетена 495688 пъти)
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Отг: Ресторанти
«
Отговор #855 -:
ноември 14, 2007, 09:52:38 »
наси, аз съм от Бургас
родителите на мъж ми живеят в Стария Град, а ние в София
търсим ресторант на по-удобно място, близо до хотел (2 в 1 е най-добрия вариант) за около 120 човека, от които около 70 ще трябва да са настанени на хотел.
Ходихме до "Малкия Бунарджик" (х-л Лайпциг е близо, ритуалната е на удобно място, църквата - също), но ми се стори много захабен. Храната и обслужването бяха страхотни, чувала съм че и ритуалите им са много хубави, но самия ресторант ми се стори захабен и тесен и съответно отпадна (засега)
Активен
abel
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #856 -:
ноември 14, 2007, 14:18:37 »
Цитат на: gadamer4e в ноември 13, 2007, 12:40:43
divna концепцията ми за градината се промени просто защото не харесах местата, където това се предлага като вариант - в Горна Баня е доста позавехнало като обстановка, а и казаха, че вечерната сватба трябва да приключи в 23.00 часа, което нас не ни устройва. В Царско село пък не правили сватби навън, само вътре, тоест ритуалите може навън, ама сватбата вътре, което също не ми хареса, а и кувертите бяха по 50 лв., които пари не бих дала специално за тези условия. За Лебеда е ясно, казвала съм го по-напред.
Иначе от блок-маси не съм се отказала, в Централ Форум го предагат като възможност. Второ - май има някаква градина там, ама не съм сигурна - т.к много исках ритуалът да е изнесен, а сега се оказа, че в София е невъзможно(тоест трябва да е фиктивен), което пак не ми се нрави. Накрая след всичкото умуване решихме да подпишем само ние двамата с кумовете в гражданското и после в ресторанта да направим църковното венчание пред всички гости.
Иначе според менюто, което са ни дали най-евтиният куверт е 24 лв., а най-скъпият - около 30 лв. Мисля, че тази цена е много добра за условията в него, а и ми допадна, че предлагат безплатна украса, което би м испестило половината пари за украсата - сега ще остане само централната маса и тук таме по нещо дребно. Има си и over time, ама то навсякъде има, поне не ни ограничават във времето на приключване. 100 лв. такса з аалкохол не ми се струва толкова много, при положение, че има откъде да си купим марковия алкохол с отстъпка.
Някакси ни се искаше да избягаме от рутината на сватбените церемонии - и двамата се ужасяваме от неприятните соц ритуални зали, съпровода на "тържествена" музика и приканянето да побързат младоженците с поздравите, че вече чакат в предверието следващите за женене. Затова искахме изнесен ритуал, градинско парти, шведска маса - да разчупим малко стандарното протичане на сватбите, менюто от салатка, пържолка, ракийка, както и репертоарът на диско водещия, който си знае всичко наизуст и на всички сватби казва все едни и същи изтъркани лафове. Но....за съжаление в БГ това е възможно само ако имаш възможност да дадеш десетки хиляди левове и да си направиш сватбата някъде извън града. В интерес на истината ние имаме парична възможност, обаче и двамата мислим, че не си заслужава да дадем толкова много пари за една единствена вечер. Все още има време да измисля нещо по-свежо и нестандартно.
Здравей,
в интерес на истината има вариант да реализираш идеите си на 90%
Понеже ние имахме сходни на вашите идеи в началото, огледахме част от местата, които ти споменаваш... Истината е, че качественото обслужване, добрата обстановка и по-прецизната организация наистина поглъщат повече средства.
НО - цената и качеството не се увеличават пропорционално. Това са моите наблюдения за София.
Можеш да получиш по-качествена услуга (храна, обслужване, декорация и т.н.) и на много висока цена, но при добро планиране и организация - може да се оптимизира - да е съвсем малко по-скъпо, а в пъти по-качествено. За мен това беше въпрос на пручване, сравнение и избор
Ние надхвърлихме планирания бюджет, но не чак толкова, а и не съжалявам за нито един даден лев.
Така че - един съвет от мен - ако нещо някъде ви допадне наистина и можете да си го позволите - не се колебайте, ами действайте.
В общи линии - Сватбата е съвкупност от множество неща и когато човек ги е подбрал и съчетал - обикновено резултата е чудесен, без чак такава връзка с вложените средства.
За някои неща ние платихме повече от нормалното, за други - смешни суми, но смятахме, че така се съчетават перфектно и резултата беше идеален за нас.
А ако на вас ви допада, ще си проличи... и всички други ще са доволни
Нещо, което аз самата осъзнах след събитието е, че обслужването от страна на персонала е от ОГРОМНО значение. Аз си мислех, че когато е сватба - всички се стараят. Но се оказва, че на обещания всички са щедри, но на дела...
Мога от сърце да ти препоръчам нашия ресторант - Sky Way в Симеоново.
Като оставим на страна някои дребни организационни неща (казвам дребни сега, по време на подготовката ми се виждаха недопустими
) - условията им са перфектни, цените им са нормални, обслужването - може би най-доброто, което сме получавали в София!
Имат си всичко необходимо - включително и градина с басейн, калъфи за столовете, предлагат различни цветови комбинации.
Но най-важното е: храната е супер, а обслужването е прекрасно и обстановката е перфектна.
За от детайли - на лични мога да споделя каква беше нашата оферта.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #857 -:
ноември 15, 2007, 19:24:24 »
Здравейте, момичета, аз пак да опитам за Гранд Хотел София
Наистина ли никой няма инфо за сватба там? Много ми трябва някакво мнение...
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #858 -:
ноември 16, 2007, 10:51:22 »
Искам да ви кажа,че за разлика от историята с DJя,съм възхитена от ресторанта.Вчера ходихме да уточняваме нещата.Управителката ни обърна цялото внимание на света,стоя два часа след затварянето на ресторанта.Приготвиха ни всичките ястия за които се колебаехме и то за сметка на заведението.Каза ни,че украсата на ресторанта ще е подарък от тях,само без цветята.Просто съм възхитена.Значи има и хора които си вършат работата и то перфектно.
Активен
Гери
Професор
Много щастливи!
«
Отговор #859 -:
ноември 16, 2007, 11:57:53 »
Kali_gali моля те прати ми на лични цената на куверта, за да решим има ли смисъл изобщо да ходим да гледаме ресторанта. Предварително благодаря!
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #860 -:
ноември 17, 2007, 16:57:49 »
Здравейте:) Ние също капарирахме ресторанта вече - "Тоскана" на "Парк хотел Витоша". Просторен е и ще има много място, има тераса, на която можем да направим изнесения ритуал, готвят много вкусно, любезни са, правят само една сватба на ден. Минус е, че ресторанта няма никаква украса и всичко ще трябва да си измисляме и плащаме допълнително.
Още първия път когато обикаляхме ми хареса най-много, но ми трябваше около месец да се реша. Сватбата ни ще е на 09 август 2008 г. Знам, че е рано, но така съм по-спокойна и нямах никакви съмнения дали е свободен или не. Мисля март-април да им звънна да се уверя, че пазят дадата
Моето обикаляне по ресторанти ми показа, че идеално място няма (поне за мен). Представях си, че още като вляза и ще позная кой е моя ресторант, но не се получи. Избрах този ресторант, защото успях да си представя как ще се случат нещата в него и по гореизброените прични.
Успех на всички, които още търсят
Активен
toni3030
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #861 -:
ноември 18, 2007, 14:47:22 »
NASI Благодаря за инфото за р-т Финес! Ходих ме и много ни хареса! Обиколих ме целия град но така никъде не ни посрещнаха. Страхотна организация. Вечерях ме там за да опитаме кухнята беше перфектна а обслужването невероятно. Вече съм доволна че имаме р-т а и за Нова Година се записахме със кумовете и приятели да празнуваме там. Ще пиша за другите подробности пак.
«
Последна редакция: ноември 18, 2007, 14:49:52 от toni3030
»
Активен
Sunshine
Любопитен
«
Отговор #862 -:
ноември 18, 2007, 17:42:07 »
Abel, днес ходихме до Sky Way, но нямаше управител и сервитьора, които ни посрещна каза, че не може да ни даде цени, дори и ориентировъчни, а и управителя нямало да може, офертите се изготвяли от marketing отдела
, разгледахме залата,хареса ми, но можеш ли да ми кажеш поне приблизително какви са цените на кувертите там и ниакакви други подробности, такса за алкохол и т.н. Много благодаря
предварително
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #863 -:
ноември 19, 2007, 10:02:36 »
Аз ходих в Sky Way преди десетина дни Спряхме се на друг ресторант в края на краищата но в Sky Way ми предложиха сами да си направим кувертите като ни разпечатаха цялото меню
Активен
sladuranka2
Любопитен
Публикации: 23
«
Отговор #864 -:
ноември 19, 2007, 16:44:56 »
Преди време ми попадна менюто на Скай Уей и ако не се лъжа примерен куверт излизаше над 40лв. но ако в това е включена и украсата мисля, че цената би излязла същата ако сами си я правите. Друг е въпросът, че самото меню не ми допадна - ястията не бяха никак традиционни и познати. Посрещат се всички гости в градината
нещо като коктейлче преди празненството.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #865 -:
ноември 19, 2007, 21:52:26 »
Момичета, страшно съм доволна от нашия ресторант!!!
Сватбата ни беше преди 2 дни -17.11.07 - в ресторант Биляна в Студ.град. Нямаше нещо, което да бяха обещали и да не го изпълнят!!! Страшни са!!!
Гостите бяха приятно изненадани от огромните и вкусни порции. Всичко беше много красиво направено и много вкусно и топло.
Сервитьорките бяха много любезни и през цялото време усмихнати, което е направило впечатление на всички.
Много съм доволна и го препоръчвам на всички!!!
Активен
bunnie
Новак
Публикации: 10
р-т Панорама на дондуков
«
Отговор #866 -:
ноември 20, 2007, 10:59:31 »
Здравейте.
трябва ми спешно мнение за ресторант Панорама на Дондуков. намира се в бившия битов комбинат.
ще правиме сватба за около 180 човека а ме наплашиха че там било тясно. управителката обаче твърди че ресторанта събира 220 човека спокойно.
моля ви ако някой е ходил там или е правил сватаба там да ми даде повече инфд
Активен
abel
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #867 -:
ноември 20, 2007, 11:41:31 »
Цитат на: Sunshine в ноември 18, 2007, 17:42:07
Abel, днес ходихме до Sky Way, но нямаше управител и сервитьора, които ни посрещна каза, че не може да ни даде цени, дори и ориентировъчни, а и управителя нямало да може, офертите се изготвяли от marketing отдела
, разгледахме залата,хареса ми, но можеш ли да ми кажеш поне приблизително какви са цените на кувертите там и ниакакви други подробности, такса за алкохол и т.н. Много благодаря
предварително
Привет,
ами цените за куверта могат да са най-различни
Защото те ти дават банкетното меню (което с по-ниски цени от нормалното) и ти си сглабяш куверт от каквото ти хареса и за колкото прецениш - нямаш ограничения какво да включваш. Ние имахме само храна, минерална вода и безалкохолни напитки. Алкохола и тортата си бяха наши. Реално можеш да направиш куверт от 20 лева... до колкото вие можете да си позволите
А за да си сигурна - препоръчвам ти да се обадиш в работно време (9-17 часа) в хотела и да поискаш да говориш с управителката на ресторанта. Така може да си направите среща и да уточните всичко - тя е много любезна дама, с много дъдлг опит в като банкетен мениджър в БГ хотели. Така ще си сигурна, че получаваш вярното инфо. Ние винаги имахме предварителна уговорка с нея преди да отидем.
Успех
Активен
divna
Сватбар
«
Отговор #868 -:
ноември 20, 2007, 12:31:44 »
Момичета,имам нужда от помощ! Вчера разгледах и SKY WAY и CENTRAL FORUM! И двата са много хубави,само като си дойде милото за коледа трябва да ги види и да решаваме! Имам обаче едно притеснение!Не знам защо,но и двата ми се виждат нещо малки! Моля ви,момичетата,които правиха сватбите си там да споделят колко гости имаха и имаха ли проблеми с пространството за танцуване! Ние ще сме около 130 души и ми се иска масите да бъдат по 10 човека максимум,което прави минимум 14 маси! Вчера и двата ресторанта бяха подредени за конференции и аз колкото и да се опитвах ,някак си не успях да си представя как точно ще се съберем! Моля ви,споделете как беше при вас!
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #869 -:
ноември 20, 2007, 14:23:25 »
Здравейте момичета, ние вече капарирахми Централ форум, но преди това се бях обаждала на доста места и разбира се условията бяха различни. Но добро впечатление ми направи ресторантът на хотел Триада. Той се намира в Слатинь, близо до Зала Фестивална и до една църква,която е доста хубава, но се извинявам, защото й забравих името. Та ние бяхме решили да е втози район, но ни се объркаха плановете и сменихме мястото. Но ще ви кажа за двата ресторанта които съм гледала там. Като оставим настрана Крали Малко, ресторант Елиас е готин, ценита са умерени, обсужването е добро, НО има голяма колона, която разделя една част от ресторанта, и не могат всички гости да виждат какво точно се случва от другата страна. Ето му и линка:
http://www.restaurant-elias.com/
Когато говорих за куверт ми казаха, че цените варират от 30 до 35лв. и можела да се внася алкохол, но трябвало да говоря с управителя. до такъв разговор не стигнах, защото се отказахме от него.
Ресторантът на хотел Триада го видях в нето и ми хареса. Обадих се по телефона и ми казаха, че нещата стоят по следния начин:
1. Прави се договор, като цената на куверта е 40лв., включка лукзозното бельо за укасата.
2. Щом се подпише договора, цената Не може да се променя
Това много ми хареса. Ето и линка на хотела и ресторанта:
http://www.hoteltriada.com/?lang=bg&page=zavedenia.restorant
http://www.hoteltriada.com/
А също така звънях и в новооткритият ресторант "Помпей", там също любезно ми обясниха,че куверта е 35лв. включва салата, преястие, основно и десерт, спомням си нещо за алкохол. Може иначе да се внесе, но не си спомням условията. Четейки коментарите в линка, хората са останали много очароани. Но ние като минахме само отстрани да го видим, лошото беше, че няма къде да се паркира. Кофти. ето и линк на ресторант Помпей:
http://sofia.zavedenia.com/?id=750
Активен
Страници:
1
...
56
57
[
58
]
59
60