Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 01:33:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Ресторанти
Страници:
1
...
74
75
[
76
]
77
78
...
82
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ресторанти (Прочетена 497865 пъти)
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
Отг: Голямото пазаруване-кое колко ви струваше?
«
Отговор #1125 -:
януари 28, 2008, 20:38:57 »
да и според мен това да вземат пари за тоалетната не е нормално.............до сега не съм чувала за такова нещо.........
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Отг: Ресторанти
«
Отговор #1126 -:
януари 28, 2008, 22:51:31 »
да ви кажа, за един от ресторантите в които ни поискаха такса за тоалетна (Малкия Бунарджик в Пловдив) - там тоалетните се стопанисват от друга фирма, която не е част от ресторанта. По тази причина, дори и да си клиент на ресторанта, когато ходиш - си плащаш, защото собствениците на тоалетните не ги бъркат печалбите на ресторанта - те си имат разходи за поддържане на това което предлагат и го предлагат на съответната цена. В тези случаи според мен е разбираемо да има такава такса. (макар, че звучи малко.... странно)
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #1127 -:
януари 29, 2008, 09:33:49 »
Захира, ако посочиш друг ресторант в София, който е с конструктивно определен толкова голям дансинг и обособена сцена кажи. Аз не познавам. Тъмнината се преборва със светлината. Наемете си осветителна фирма.
В други теми на форума казвате, че основно в ресторанта харесвате да има почти само танци. Този ресторант е най-удобния за танци, дори по-удобен от "Макси", "Лебеда", "Форум - НДК", "Скай плаза".
Обслужването в ресторантите от един и същи клас е почти едно и също за събитие като сватбеното тържество. Ако сте в стол - ресторант очаквайте столово оборудване, инвентар и посуда, меню и т.н. и по-ниска цена разбира се. Тук гостите Ви няма да имат закачалка в гардероба и 5-6 места в тоалетната.
За нормалния капацитет на един ресторант може да съдите по четири признака:
1.Броя паркоместа в безплатния паркинг на ресторанта
2.Брой закачалки в безплатния гардероб на ресторанта
3.Брой места в безплатната тоалетна в ресторанта и наличието на безплатни и достатъчни консумативи
4.Площта на дансига да е достатъчна - минимум 1,5 м2 на гост
Ако не е спазен дори и един от признаците знайте, че сте попаднали на място, в което дори и менюто и обслужването са за едни други питейни заведения и заведения от общественото хранене
«
Последна редакция: януари 29, 2008, 09:45:59 от Pachoran
»
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #1128 -:
януари 29, 2008, 10:03:34 »
Нашата сватба беше в ресторант
"Либекс" Овча купел
и съм много доволна!
Наистина дансинга е доста голям, което беше едно от изискванията ни, защото не обичам да се блъскам с други хора, докато танцувам, а и там масите са подредени така, че са на по-високо ниво от дансинга и са около него, което позволява всички гости да имат поглед към танцуващите (освен тези, които са седнали с гръб, разбира се
)!
За тъмнината на ресторанта и на мен ми се стори малко тъмен в началото, но пък на видеозаписа въобще не личи да е тъмно, т.е. не е необходимо дори кой знае какво осветление! Нашия оператор беше ходил предварително до там, за да прецени какво ще му е необходимо, защото го предупредихме, че е по-слаба светлината!
Това, че има безплатен паркинг точно до ресторанта също е голямо предимство, защото там наоколо няма къде да се паркират колите и това улеснява много гостите!
И наистина ресторанта е сравнително нов и има зеленина (макар и изкуствена), което все пак е някаква украса!
Активен
verdad
Сватбар
But baby...you're the right kind of wrong
«
Отговор #1129 -:
януари 29, 2008, 10:14:00 »
Цитат на: maria_lakova в януари 29, 2008, 10:03:34
Нашата сватба беше в ресторант
"Либекс" Овча купел
и съм много доволна!
Наистина дансинга е доста голям, което беше едно от изискванията ни, защото не обичам да се блъскам с други хора, докато танцувам, а и там масите са подредени така, че са на по-високо ниво от дансинга и са около него, което позволява всички гости да имат поглед към танцуващите (освен тези, които са седнали с гръб, разбира се
)!
За тъмнината на ресторанта и на мен ми се стори малко тъмен в началото, но пък на видеозаписа въобще не личи да е тъмно, т.е. не е необходимо дори кой знае какво осветление! Нашия оператор беше ходил предварително до там, за да прецени какво ще му е необходимо, защото го предупредихме, че е по-слаба светлината!
Това, че има безплатен паркинг точно до ресторанта също е голямо предимство, защото там наоколо няма къде да се паркират колите и това улеснява много гостите!
И наистина ресторанта е сравнително нов и има зеленина (макар и изкуствена), което все пак е някаква украса!
А от финансова гледна точка как седят нещата с "ЛИБЕКС"?
Активен
picasso
Ентусиаст
«
Отговор #1130 -:
януари 29, 2008, 13:41:31 »
Здравейте момичета! Преди няколко дни имах щастието да ви открия...Аз съм голям фен на форумите, но уви за първи път се включвам в този...може да познаете защо. Скоро определихме с моя приятел датата на сватбата ни. Някой може ли да ми даде идеи за ресторанти (в гр. София) за около 60човека, които са в близост до църквата Св. София (там се надявам да се венчаем). Засега открих само Сити хотел (на ул. "Стара планина") и Панорамата (на Дондуков), но той ми се струва доста голям. Днес лично ще ги посетя и си помислих, че не е зле и с вас да се посъветвам. Много се радвам, че ви открих и че ще мога да обсъждам с вас някои общи проблеми. Жал ми е заприятелите ми, тъй като колкото и да си стискам зъбите, май доста говоря на тази тема...СВАТБА
Модератор: Пишете
само
на кирилица!!!
«
Последна редакция: януари 29, 2008, 20:54:26 от maria_lakova
»
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #1131 -:
януари 29, 2008, 14:52:33 »
в либекс куверта е между 35-38лв-зависи кое меню си изберете!
Активен
gerjo_k
Ентусиаст
«
Отговор #1132 -:
януари 29, 2008, 16:59:01 »
Здравейте и от мен
,
Аз също не съм писала от много време, но сега вече е уточнена датата и е време да се намери и ресторант по наш вкус, но все още не сме тръгнали на обиколка
Ако някой може да препоръча или поне е чул за добър ресторант в София или много близко до София, които да има предимно голяма градина, защото ние главно се интересуваме от градината. Идеата ни е да направим градинско парти.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #1133 -:
януари 29, 2008, 18:10:43 »
Единствените ресторанти с по-голяма градина са "Лебеда" - Панчарево и "Дипломотически клуб" - Горна Баня"
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #1134 -:
януари 29, 2008, 21:23:44 »
Цитат на: Alucinado в януари 28, 2008, 22:51:31
да ви кажа, за един от ресторантите в които ни поискаха такса за тоалетна (Малкия Бунарджик в Пловдив) - там тоалетните се стопанисват от друга фирма, която не е част от ресторанта. По тази причина, дори и да си клиент на ресторанта, когато ходиш - си плащаш, защото собствениците на тоалетните не ги бъркат печалбите на ресторанта - те си имат разходи за поддържане на това което предлагат и го предлагат на съответната цена. В тези случаи според мен е разбираемо да има такава такса. (макар, че звучи малко.... странно)
Според мен пък е нормално ресторанта да си урежда тези взаимоотношения без да ви намесва вас. Тоест договаря се с другата фирма и вдига цената на куверта 1-2 лв. на човек, без до вас да достига знанието, че ги плащате конкретно за тоалетна.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #1135 -:
януари 30, 2008, 00:38:19 »
здравейте пак от мен
преди няколко дни питах за мнение за ресторант Александър Палас (София), който се оказа че се казва "Той и Тя"
Ще се радвам да споделите нещо за него или ако можете да ми предложите нещо за около 100- 120 човека, куверт до 30 лв и без такса за алкохола... Май взе да звучи нереално
, ама ако има и малка градина към него ще е страхотно
.
Леле чак аз вече не си вярвам дали съществува такъв ресторант
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #1136 -:
януари 30, 2008, 00:48:59 »
Цитат на: gerjo_k в януари 29, 2008, 16:59:01
Здравейте и от мен
,
Аз също не съм писала от много време, но сега вече е уточнена датата и е време да се намери и ресторант по наш вкус, но все още не сме тръгнали на обиколка
Ако някой може да препоръча или поне е чул за добър ресторант в София или много близко до София, които да има предимно голяма градина, защото ние главно се интересуваме от градината. Идеата ни е да направим градинско парти.
gerjo_k идеята звучи доста добре, ама ако времето е лошо и вали е добре да помислиш и за резервен план "Б" и да сте вътре в ресторант. И аз много исках сватбата да е в градина, но моят приятел бързо ме разубеди
като ми каза че лятото времето се разваля за часове, а ако сватбата ви е като нашата около 100- 120 човека ще стане голям хаос при преместването от градината в ресторанта. Ама все пак всичко е въпрос и на късмет
Активен
gerjo_k
Ентусиаст
«
Отговор #1137 -:
януари 30, 2008, 17:31:09 »
Ние точно заради това, че изцяло държим точно такъв тип да е сватбеното ни тържество избрахме и лятото. Много се съмнявам, че средата на лятото ще завали, но все пак всичко се случва и затова ще има и нещо като шатри, където ще са разположени и масите за гостите. Въобще не ни допада варианта, в който ще сме събрани в опушен ресторат посред лято
и затова усилено ще търсим ресторант с градина
А иначе искаме малка и елегантна сватба, така че се надявам да не станем повече от 50 - 60 човека.
Цитат на: krasunkata в януари 30, 2008, 00:48:59
Цитат на: gerjo_k в януари 29, 2008, 16:59:01
Здравейте и от мен
,
gerjo_k идеята звучи доста добре, ама ако времето е лошо и вали е добре да помислиш и за резервен план "Б" и да сте вътре в ресторант. И аз много исках сватбата да е в градина, но моят приятел бързо ме разубеди
като ми каза че лятото времето се разваля за часове, а ако сватбата ви е като нашата около 100- 120 човека ще стане голям хаос при преместването от градината в ресторанта. Ама все пак всичко е въпрос и на късмет
Активен
moiatasvatba
Ентусиаст
«
Отговор #1138 -:
януари 31, 2008, 09:39:55 »
Именно заради възможността да са на открито, младоженците предпочитат летните сватби, в частност вечерните.
При повече късмет и добра организация се получава страхотно вечерно парти!
Само да те предупредя-идеята за шатрите излиза неособено евтино, а и градинските сватби по принцип са малко по-скъпи по принцип.
И все пак с такъв брой гости най-вероятно няма да ти е трудно да спретнеш супер сватба!
успех!
«
Последна редакция: януари 31, 2008, 17:30:30 от maria_lakova
»
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #1139 -:
януари 31, 2008, 10:13:36 »
Аз си мисля, че само в някои случаи градинската сватба излиза по скъпо. Ако например се направи бюфет или коктейл след подписването едва ли цените биха били същите като при стандартно меню.
Активен
Страници:
1
...
74
75
[
76
]
77
78
...