Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 07:53:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето"
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето" (Прочетена 123342 пъти)
eli_m
Сватбен ШАМАН
Щастието на човека е в малките събития!
Отг: Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето"
«
Отговор #225 -:
април 17, 2008, 08:19:40 »
И аз съм в клуба на Изчакващите!
Първо, защото сего подготвяме сватба и не искам да съм бременна булка и второ, защото и аз смятам да сменям работата на есен!
Ако случайно стане - няма да го върнем, но в близките 2 години не смятаме да се местим от тая темичка!
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #226 -:
април 17, 2008, 10:47:15 »
И аз съм тук
Надявам се догодина да си направим сватбата, да отидем на сватбено пътешествие в Рио или на Карибите (ама колко съм скромна) и тогава да действаме
Но най-важното е в близките месеци да си купи жилище!!! Защото все пак това наистина трябва да ни е подсигурено.
Иначе като гледам снимките на форумските бебчета или като чета за бременноста и майчинството и много често си поплаквам
Но да сме живи и здрави, всичко ще ни се случи
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #227 -:
април 17, 2008, 11:13:19 »
ами айде момичета и аз да се запиша тук
има приказка, че за бебе никога няма подходящ момент, и винаги може да се измисли причина. психически не съм готова да стана майка, има толкова много тривиални неща да оправим в живота ни (сватба, жилище, работа, университет). може би е най-добре просто да се случи и да си имаме бебче без да се обвързваме с такива неща, но пък времето ще покаже
засега съм твърдо в клуба на изчакващите, макар че с радост ще отписвам всяко момиче от тук
Активен
Rou
Сватбар
«
Отговор #228 -:
април 17, 2008, 12:14:58 »
fidanka
ако питаш мен отидете в Бразилия, 1000000000000 пъти по-хубаво е от Карибите. Бразилия ми е едно от любимите места които съм посещавала... Карибите са нищо в сравнение. Ако все пак решите да са Кариби, отидете в Белиз много по-хубаво е там, няма чак толкова много туристи, по евтино е и много по-интересно.
Anichka
тези суми звучат доста фрапиращо... в Англия е безплатно но не се знае какво ще ти се случи... аз съм решила живот и здраве като ми дойде реда да се прибера във Варна и там да си родя, майчето да е до мен, а и наш семеен приятел бил главен в АГ така че съм заформила план на действие но да видим аз си падам доста по "планирането" но Господ само знае какво ще ни си случи.
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #229 -:
април 17, 2008, 13:25:50 »
Rou, и аз предпочитам Бразилия, това ми е мечтата
(а за Крибите се запалих от твоите снимки
)
Ако си имаме бебче преди да отида, ще трябва да чакам поне 2 години, за порасне бебчо. Е то аз ако стана мама сигурно изобщо няма и да ми е до екскурзии в началото
Активен
Rou
Сватбар
«
Отговор #230 -:
април 17, 2008, 13:33:35 »
Дааа и аз го мисля много този момент с пътуването и с това да съм майка, и си мисля че може да се възползвам от моята майка да ми го гледа ако ми се мръдва на някъде... но кой знае майчинския инстинкт може да е по-силен и да не мога да си го оставя.
Жалко че не знам къде са ни снимките от Бразилия там да видиш каква красота беше.
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #231 -:
април 17, 2008, 13:52:30 »
Не мисля, че като си имате бебче,а може и две
трябва да спрете да пътувате и други приятни за Вас неща
Ние поне така мислим
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #232 -:
април 17, 2008, 13:57:22 »
Разбира се, че не трябва да се отказваме от пътувания, кариера и т.н. Просто доколкото познавам себе си, аз няма да искам да се отделя от бебо, а не върви докато е съвсем мъничко детенцето да го "мъкнем" на големи разстояния.
Активен
renka_87
Професор
Най-чакания месец Април
«
Отговор #233 -:
април 17, 2008, 14:01:21 »
Аз също съм съдласна с мнението,че светът не свършва с едно дете,живота не спира.
А за пътуванията-едно дете е много по-здраво и му се изгражда имунната система,когато сменя климата
Естествено че първите година две може да се поограничи излизането от страната,но на по-къси разстояния може и дори е препоръчително
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #234 -:
април 18, 2008, 20:32:32 »
Rou
- не мога да кажа точни суми със сигурност, но това, което съм се интересувала и питала от познати - такива са сумите, ако нямаш застраховка за раждане.
Ние и двамата работим на чекове (не работим за себе си само, за да можем да намалим доходите си) и минаваме границата за доход, която е за одобряване за безплатно раждане.
Поне в Илинойс не е задължително работодателя да ти плаща здравна застраховка. Работим в много малки фирми и самия работодател ни дава пари на ръка за застраховка, но тази застраховка е лична и не покрива раждане.
може да се направи лична застраховка, която покрива раждане, но ако да кажем я започнем Септ. 2008, то не може бебето да се роди преди Септ 2009, защото няма да ти платят раждането, въпреки, че си плащал парите за точната застраховка. след това не можеш да я спреш веднага самата застраховка, а трябва само на годишнина. а и не е хубаво да се спира здравна застраховка, защото може после да ти откажат такава. Личната застраховка с раждане е два пъти по-скъпа от обикновената.
И накрая - пак зависи от фирмата, в която работиш, но май по закон имаш право на 45 дни преди раждане и 45 дни след раждането на отпуска. След това работодателя има право да те уволни.
За нас алтернативите са 3:
- аз сменяма работата с такава, в която има поета здравна застраховка (тогава раждането ти е или частично покрито или изцяло) и чакам майка ми да се пенсионира след година и 8 месеца и да поеме бебето, за да мога аз да ходя на работа (тя за сега отказва да дойде)
- напускам работа да кажем в 7-ми месец, раждам в БГ...гледам детето в БГ, докато мога финансово да си позволя да не ходя на работа и или се прибирам с детето и майка ми или оставям детето на майка и татко в БГ...
- печелим от лотарията и аз не трябва да работя 2 години
Много ще се радвам да греша в проучването си и някое от момичетата от САЩ да даде съвет за друго разрешение на моята дилема....леле...много дълго стана...извинявам се...
«
Последна редакция: април 18, 2008, 20:38:05 от Anichka
»
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #235 -:
април 18, 2008, 20:35:14 »
относно пътуването - според мен е много добре детето да излиза на въздух и да се калява.
Просто трябва да се внимава, че едни познати качиха малката си с лифт на еди коя си планина и налягането не се е отразило добре на детенцето и то се върна глухо..сега е с апаратче и е ок.
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #236 -:
април 18, 2008, 21:17:32 »
Ние малко отклонихме темата
, но по въпроса за пътуванията, проблемът не е само по отношение на това дали ще се взема и бебето на екскурзии, но и финансовата страна. Все пак след раждането бюджетът съвсем се променя
Anichka, при вас изобщо не е лесно положението с бременността и раждането. Винаги съм си мислела, че здравната система в САЩ е много добра
Активен
gingerina
Ентусиаст
Публикации: 87
«
Отговор #237 -:
май 09, 2008, 06:07:12 »
Момичета, на мен ми мина сватбата, би трябвало вече да се отдадем на бебеправенето, ние може да се каже, че сме започнали, но незнам дали ще сме толкова смели и другата седмица като наближи времето за овулация.
Дали е заради дългия период на изчакване и многото мислене, но постоянно си измислям причини, поради които да чакаме. Искам да поотслабна, да отида на гинеколог, да си отпочина от сватбата, да мине още време в работата. Това последното ми е и най-притеснителното, след 3 седмици правя една година, но още не се чувствам на мястото си и знам, че всички биха реагирали положително, но все пак се притеснявам дали не е много скоро.
Активен
блясъчко
Професор
щастлива звездичка
«
Отговор #238 -:
май 25, 2008, 09:35:49 »
момичета, да не сте се изписали от клуба
ние следсватбено имаме бебешка концепция - ще поизчакаме поне до дипломирането ми (февруари), но не много след това... и трябва малко да поспортувам, за да заякна и да кача някой друг кг...
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #239 -:
май 26, 2008, 09:30:39 »
Цитат на: zvezdiche в май 25, 2008, 09:35:49
момичета, да не сте се изписали от клуба
ние следсватбено имаме бебешка концепция - ще поизчакаме поне до дипломирането ми (февруари), но не много след това... и трябва малко да поспортувам, за да заякна и да кача някой друг кг...
тук доста сте отклонили темичките, но това е различни са причините за изчакването.
Аз съм си твърдо при вас и то заради новата работа - поне до следващото лято съм тук - а после живот и здраве ще видим.
Все повече и повече мечтаем за бебе, но и двамата мислим, че е по-добре да изчакаме - а иначе не се притеснявам, нито за пътуванията след това, нито за нищо смятам, че беби няма да пречи за нищо, само искам да има поводи да се гордее с родителите си
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...