Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 06:36:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето"
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето" (Прочетена 123219 пъти)
ivaiva
Баш Майстор
Отг: Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето"
«
Отговор #90 -:
ноември 28, 2007, 17:07:43 »
и аз съм съгласна със Сабинка,
порадвай се малко на малкото съкровище и се забавлявай
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #91 -:
ноември 29, 2007, 10:23:57 »
Благодаря ви момичета,но ще си помисля!!! :girlsigh:Била съм вече на такова парти и знам какво ще стане!!!
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!
«
Отговор #92 -:
декември 05, 2007, 14:47:19 »
Момичета от клуба, незнам защо така сте се настроили против хората, които имат деца или говорят на такива теми.Всеки се вълнува от различни неща и това е.И никой не ви насилва да раждате щом не сте готови!Това че много приказки се изприказват от близки и приятели е нормално и то не само по тази тема....Просто не им обръщайте внимание!Радвайте се на щастието си и любовта си и когато сте готови действайте!Успех на всички в борбата, която всяка от нас води по един или друг начин!
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #93 -:
декември 05, 2007, 14:50:38 »
А и още нещо....Чудя се защо след като сте в клуба на изчакващите все пак повчето от вас са активни в останалите теми за бебета?Явно някъде скришно вътре във вас нещо тръпне в очакване....
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #94 -:
декември 05, 2007, 15:15:07 »
didi_vla1983
сигурна съм,че всяка жена(е почти всяка
) е създадена да бъде майка!И съм сигурна,че всяка една от нас в тази тема(макар и аз да не съм активна тук-чудя се за коя тема съм
) ще бъде чудесна майка и каквото и да говори вътрешно си мечтае за бебче,но всяка си има своята причина да изчаква....Аз разбирам и двете страни...Защото от една страна много искам да си имаме бебче,но от друга и аз съзнавам,че вече нищо няма да е същото и каквото и да си говорим жената е най-потърпевша....(извинете ме за израза).Аз вече съм "на възраст"-26 и половина и съзнавам,че ми е време....но от друга страна и аз се ядосвам на пискащите и глезени деца....И се питам дали и моето ще е такова,а аз погълната от него ще стоя с доволен поглед и ще казвам "моето е най-най...." =]Освен това съзнавам,че в професията също ще изостана....в моята професия всеки месец у дома е голяма крачка назад...Но пък в момента и без това съм у дома и би могло след 2г. примерно да започна сериозно след като детенцето вече поотрасне,защото иначе какво-сега да напредна и после съвсем няма да е надобре! *crazy*Така че въпросите са много и всеки съди по собствения си живот!
А и тъй като очевидно още не съм бременна ще потвърдя и аз размишленията на момичетата за темите на бременните и майките...И мен ме смущават =]Разбираемо е да се вълнуват и да говорят предимно за това,но май не е много редно темите да са САМО за това....Все пак животът продължава и земята все още се върти!НО.....може би и ние мили момичета ще сме същите....
:girl_wink:Дразня се и от друго!Наистина вече незнам докъде ми дойдоха всички въпроси от сорта "бременна ли си?а защо не си? а кога ще си?а работите ли?а как го правите?" 8PНа първо място не е тактично!А ако имаме проблем?Ако сега не желаем?Ако си е наша работа?
Та
Диди
за това много добре разбирам момичетата и това наистина си е мястото където да си се подкрепим и успокоим,че не сме луди или неспособни и некадърни само защото още не сме бременни,но това не ни пречи да се радваме и да подкрепяме вас-тези,които вече изпитвате трепетите на майчинството!И не го правим от лицемерие,а защото знаем колко сте го искали и колко се вълнувате сега!
Без лоши чувства!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #95 -:
декември 05, 2007, 15:37:46 »
Мили момичета, мисля също като Тонита, че всяка една от нас е изживяла подобен философски размисъл. И ако това ще ви успокои - хората винаги питат! Нормално е това да ни дразни, защото се отнася за нашият вътрешен мир. На мен лично ми е много досадно да ме питат на всяка крачка, хайде кога ще имате второ. Или да питат синът ни " Ти не искаш ли братче" или пък директно са питали мъжа ми в мое присъствие " Ти работиш ли въпроса". И макар че вече имаме едно дете, усещането по време на такива въпроси е меко казано отвратително. Веднъж дори ме принудиха да бъда груба и отговорих че не съм крава за разплод, за да ми задават навсяка крачка този въпрос. Зная че това е много много грубо, но от тогава въпросната жена не ме е питала.
Разбира се че всяка една от нас иска да бъде майка, ако питат мен искам да имам 5 деца
но това не винаги е възможно
. Родих синът си на 22 и тогава всички си мислеха че е твърде рано, защото все още учих и двете си образования. НО се справих и то съвсем сама, защото в София нямаме роднини. Сега съм на 30 и все се успокоявам че има време, но май истината е че децата трябва да се появат когато им е писано и когато майката е настроена че трябва да посвети поне 1 година от живота си на бебето. И да не забравяме, че появата на нов живот си е Божа работа и колкото и да работим по въпроса детето се появява тогава когато трябва
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #96 -:
декември 05, 2007, 15:52:02 »
На мен също ми става мега тъпо от позобни въпроси отправени към мен. Имам колега в работата, който не спира да ми повтаря, че е време да ми се променяла конфигурацията на тялото в овална посока и мен от третия път когато го каза вече ме дразни
А по повод това, за изнервящите приказки ще ви дам пример с мен самата, по точно с нас нали. Преди почти 3 години когато си обзавеждахме с Петър апартамента, в цялата негова компания имаше само една семейна двойка - кумовете ни -. Ние бяхме на вълна обзавеждане, ремонти, мебели, едно друго всички знаете как е.
*db*Това беше нашия период, в който ние бяхме НА ТАЗИ ВЪЛНА. Година две след като това за нас вече беше минало, всички други си купиха апртаменти и се почна същото нещо.Но ние вече бяхме минали по този път и не ни беше интересно че само за това се говореше и изобщо, загубена история.
А сега пак почти всички вече имат бебета,
и като се съберем навън на кафе става един авто-бебе-парк с колички и само приказки за кремчета, попари, хумани, памперси и квото се сетите, от което на мен ми писва, но не защото ми е противно, а защото това Е ТЕХНИЯ ТАКЪВ ПЕРИОД. Аз съм далеч от това още и не ми е интересно след първите 20 мин вече. Събрали сме се да се видим а не можем.
Та така.
Всичко е въпрос на периоди в живота на човека и на двойката и за всеки един това което му е на дневен ред е нормално да го вълнува най много и да обсебва всичките разговори, защото това му е на сърце, това му е на уста.
Егоистично е от моя страна примерно да искам да не се говори само за това, понеже, видите ли на мен ми е тъпо, обаче , мамка му, нека съм егоист, отколокото умряла от скука.
Да си говорят за бебетата по скайпа и по телефона.
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #97 -:
декември 05, 2007, 15:54:26 »
Знам Тони, за всичко си права и напълно съм съгласна с теб!Всички сме различни и както казах всеки сам решава за себе си и никой никого не насилва докато най-после човек не се почувства готов!Съжалявам ако съм прозвучала грубо или нетактично......Напротив исках да подкрепя момичетата от клуба, че те имат право на свое решение кога, как и защо!Никой на никого не трябва да се меси....Както споделих вече в другите темички ние също не го бяхме планували, просто стана........А това за говоренето е нормално и всеки ще го изпита.Жалко, че така дразни околните.Но всеки живее в свой собствен свят.Аз също не мисля, че е подходящо да имаме бебче сега или когато и да е, защото не виждам никаква добра перспектива за бъдещето и аз незнам накъде да се обърна и погледна.Аз също незнам сега като спра да работя и като не съм натрупала никакъв смислен опит какво ще стане с мен след 2 години?Страх ме е много сега и после и винаги ще ме е страх, защото нямам богати мама и татко и съпруг и разчитам много на себе си.............Малко се отвлякох от темата, но мисълта ми е ВСЕКИ САМ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР И ПОДКРЕПЯМ ВСИЧКИ ОТ ТОЗИ КЛУБ, защото те са преценили ,че така трябва да е за момента!Дано не съм обидила никой.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #98 -:
декември 05, 2007, 15:58:38 »
Ина, не им се сърди. Знаеш ли, усещането е особено. Майката се идентифицира с детето и обратно. Промените, които настъпват са не само във физиката но и в психиката ( а това е по твоята част
. Правят го несъзнателно. Най-хубавото е че процеса е обратим
.
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #99 -:
декември 05, 2007, 16:04:49 »
напълно подкрепям ina_lemon,не можели да си говорят за памперси като са си с други мами и мен ме интересува как се развива бебето на приятелката ми но само първите 20минути,още съм далеч от кашички и сокчета.и наистина всеки си изживява периода в който се намира и аз като си подготвях сватбата само за това говорих,но само с майка ми,мъжа ми,агентката и Вас естествено(нали е сватбен форум) на приятелите си не съм им говорила за сватбени истории,освен ако не ме попитат нещо,защото знам колко е досадно да ти говорят за нещо което не те вълнува
Активен
tonitta
«
Отговор #100 -:
декември 05, 2007, 16:06:44 »
Ей
Диди
аз поне не съм се обидила,споко!Ама просто не разбрах кога и дали някой тук е упреквал и обвинявал бременните!? =]Може и да не съм прочела всичко де....но едва ли някоя от нас си мисли,че може да се меси в избора или съдбата на другите :girl_wink:Естествено,че всеки сам си решава,затова е и тази темичка!А и за приказките-сигурна съм,че и ние много ще четем и ще говорим на тази тема(все пак и със сватбите ни беше така),но просто сега не ни е тема номер 1 и мисля,че знаеш как е...Все пак всяка бременна преди това е била "небременна" нали?
Така че споко-никой не обвинява бременните или майките, дори напротив-поздравяваме ги и им желаем успех!Но нека и вие да разберете нас-все още изчакващите.......
Успех!
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #101 -:
декември 05, 2007, 16:30:04 »
Естествено, изобщо не искам да развалям добрият тон и приятелски отношения, които царят на
www.svatbata.bg
Никъде другаде не срещам такова разбиране и добро отношение и подкрепа!Затова поздравявам всички тук!
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #102 -:
декември 05, 2007, 17:42:14 »
Цитат на: didi_vla1983 в декември 05, 2007, 14:47:19
Момичета от клуба, незнам защо така сте се настроили против хората, които имат деца или говорят на такива теми.
didi_vla1983
не знам защо си останала с такова впечатление, може би заради моето изказване и изказването на Десиславка на предната страница, но мисля че просто погрешно си интерпретирала думите ни. Аз не съм се настроила срещу никого, просто споделих мнението на Десиславка, че се чувствам сконфузно в присъствието на майки, които говорят
единствено и само
за децата си. Но първо искам да отбележа, че не всички майки са такива и второ - това че не намирам обща тема за разговор с тях не означава, че съм настроена срещу тях или пък че не споделям радостта им. Напротив - споделям я и дори си мечтая съвсем открито и мен да ме сполети такава радост някой ден, но просто още не съм готова да направя тази стъпка поради една или друга причина. Не си мисли, че тук сме се събрали защото сме против бременността или бременните жени! И ние като всички нормални жени мечтаем и копнеем да ни сполети тази радост, но просто сме възспрени поради ред причини и обстоятелства. И именно поради силното желание, което на този етап не можем да осъществим, сме активни и в темите за бебета, за да съпреживеем емоцията с всички вас, които я изживявате в момента, а също така и за да придобием опит от вас, които сте изминали вече този път. Моля те, не си мисли, че някой е настроен срещу когото и да било, защото е абсолютно невярно! И не мисли, че нас "изчакващите" не ни вълнуват форумските теми свързани с бременността и бебета, защото това също не е вярно! Вълнуват ни даже много! Надявам се този път да не съм засегнала никого с думите си и да не бъда разбрана погрешно!
«
Последна редакция: декември 05, 2007, 21:29:41 от prin4ipessa
»
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #103 -:
декември 06, 2007, 10:36:04 »
Вероятно съм изтълкувала някои думи погрешно, но напълно ви разбирам и вас
Абе дето се вика така или иначе всички сме в кюпа, родили сме се жени..... Поздрави!
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #104 -:
декември 06, 2007, 14:33:43 »
На 100% съм съгласна с prin4ipessa и се извинявам,ако някой се е почувствал обиден от думите ми!!!
Така или иначе аз страшно обичам деца,въпреки,че все още нямам свое!!!
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...