Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 19:42:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените агенции  (Прочетена 139822 пъти)

gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: октомври 30, 2007, 08:57:36 »

Мисля че не е тук мястото да си разисквате тези неща.Мисля че булките не ги интересува коя агенция колко ресторанта притежава и колко персонал и така нататък.Интересува ги информация от хора които са ползвали агенция и дали е по добре с агенция или без.Так че моля не обсъждайте други неща тук.
Активен
deizi
Новак
*
Публикации: 12

sem.Kutzidimovi

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: октомври 30, 2007, 13:44:19 »

Здравейте, може ли някои има ли впечатления за няколко агенции:
1. За сватбата на Вашите мечти - мисля, че собственичката е Ади Цанова
2. Брилянт
3. Диаманти
4. Сезони
Благодаря, предварително
Активен
leidileidi
Регистриран

Публикации: 2

уникална украса

« Отговор #332 -: октомври 30, 2007, 19:30:14 »

:yes:ето ме и мен и мннието ми за агенциите в Пловдив.Кой от къде чул и неразбрал организира сватби и има Агенцции. 8PА как става на практика?- Малко са хората който са минали през всички звена на развитие в тази област и с един поглед не могат да бъдат излъгани,най вече от ресторантите.Там стават най големите обирджииства на клиента.Така че, съвета ми е да търсите  хора професионалисти, а не посредствени момиченца,работили да нкажем в Орифлем,продавали прфюмчета и хоп- ше правят сватби или каквото и да е с организация- смешници...сетихте се за кой говоря? }:->Парфюм- ако някой ги е чувал }:->бягайте от некадърници,иначе ще остане един лош спомен за Вас. laugh
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #333 -: октомври 30, 2007, 23:16:49 »

Gucci изказваш се неподготвена. Колкото повече знаеш за даден човек или фирма, толкова по-добре за теб и твоя джоб. Явно забравяш, че ползваш или ще ползваш услуги, които са платени и единствената цел на този, който предоставя услугата е печалбата. За милите и влажни очи на булката никой няма да работи без възнаграждение. Рекламата на всеки под каквато и да е форма не е достатъчно условие за професионализъм. Това е бизнес в сивия сектор в по-голяма степен, който носи добри пари - малко, но достатъчно. И понеже се спекулира с хората във всяко едно отношение, аз като част от този бизнес имам стремежа да помагам с каквото мога. Да - задължително трябва да се ползват услугите на сватбена агенция, но в никакъв случай във вида, в който са 99% от тях. Липсва им опита и познанията в различните етапи на сватбеното тържество. За да бъде добра и обективна една сватбена агенция, то тя трябва да не е обвързана /освен професионално/ с нито един представител на отделните фирми или хора предоставящи услугата. Малкият пазар, ниската печалба и манталитета на хората водят до една изродена представа и същност на сватбената агенция.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: октомври 31, 2007, 16:18:31 »

ЗДРАВЕЙ Pachoran ! Незнам ти колко си веща що се отнася до Сватбените Агенции но излиза че за теб всички са некадърници ,измамници и какво ли още не! След като само ти си най -най,защо не обясниш какво е професионалисти ? И изобщо в България според твоите критерии има ли въобще такава Агенция която да струва? Силно се съмнявам, че  ти не си една от така наречените уж професионалисти !
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: октомври 31, 2007, 16:35:45 »

. Да - задължително трябва да се ползват услугите на сватбена агенция, но в никакъв случай във вида, в който са 99% от тях.
Я сега пък аз да попитам кой  и защо трябва да ми вменява задължение да ползвам агенция? Лично ние я ползвахме само и единствено за украсата на ресторанта. Всичко останало си го правихме сами и сме си търсили хората ние. Вярно, не всеки има време, но и не всеки има възможност да плати на агенция за цялостна организация. Така, че мили момичета всичко зависи от вас, вашето желание и финансови възможности.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: октомври 31, 2007, 16:56:06 »

. Да - задължително трябва да се ползват услугите на сватбена агенция, но в никакъв случай във вида, в който са 99% от тях.
Я сега пък аз да попитам кой  и защо трябва да ми вменява задължение да ползвам агенция? Лично ние я ползвахме само и единствено за украсата на ресторанта. Всичко останало си го правихме сами и сме си търсили хората ние. Вярно, не всеки има време, но и не всеки има възможност да плати на агенция за цялостна организация. Така, че мили момичета всичко зависи от вас, вашето желание и финансови възможности.
Здравей! В отг. на твоя въпрос ще кажа ,че изобщо не е задължително да се ползва Агенция ! Независимо от това ,че това работя ще ти кажа ,а пък и ти вече го знаеш,че тръпката от това да си организираш сама сватбата си е неповторима! Хубаво е когато нещата са под твой контрол,защото се чувстваш по спокойна. Дори да си наела най голямата Агенция никога не можеш да  си сигорна ,че всичко ще е наред или ,че те найстина са най добрите !
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: октомври 31, 2007, 17:07:25 »

Най-после някой го каза!наплно съм съгласна! И аз също съм на мнение,че единствено има нужда за украсата на рестораната от тях, защото не може да си в ритуалната  и в ресторанта едновременно да украсяваш (ти или който и да е от гостите!)
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: октомври 31, 2007, 17:37:47 »

Така е права си за украсата ! Много от булките мислят че е по изгодно сами да си правят украсата но аз лично за това не съм съгласна ! Значи Агенциите си имат инвентар и то във големи количества . Например едни калъфи няма как да ги ушиеш само за твоята си сватба. Първо те излизат безбожно скъпи. А Агенцията ти ги предоставя или на бр. цена или направо си влизат във самата украса ! Цената на 1бр калъф със панделка във повечето Агенции варира между 1,50 до 3,00 лв. А ако трябва да го ушиеш едвали ще ти излезе тази цена. А пък и самата украса изисква хора време и много инвентар!
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: октомври 31, 2007, 18:28:48 »

Така е права си за украсата ! Много от булките мислят че е по изгодно сами да си правят украсата но аз лично за това не съм съгласна ! Значи Агенциите си имат инвентар и то във големи количества . Например едни калъфи няма как да ги ушиеш само за твоята си сватба. Първо те излизат безбожно скъпи. А Агенцията ти ги предоставя или на бр. цена или направо си влизат във самата украса ! Цената на 1бр калъф със панделка във повечето Агенции варира между 1,50 до 3,00 лв. А ако трябва да го ушиеш едвали ще ти излезе тази цена. А пък и самата украса изисква хора време и много инвентар!
ами мен ми искаха за калъф 4лв на бройка,а като се замисля колко евтини платове продават и както можех да шия не ми се даваха 500лв на вятъра.За украсите по масите"за стъкленици ми искаха по 10лв,освен че е скъпо аз не исках да имам украсата на всяка втора булка във Варна,моите вазички които си ги направих сама от водни чашки,крептирана хартия и панделка ми излязоха 25бр-15лв общо,а иначе трябваше да дам 250лв laugh,свещичките и свещничетата ми излязоха 50броя за 40лв,с ароматни свещички и ръчно рисувани свещничета,едва ли на някоя друга сватба ще ги има същите,а не си и помислям колко щяха да струват от агентката Wink,цветята за масите на гостите:при цветарката на агентката ми искаше 10лв за букет от 3 рози и малко зеленина,аз си намерих цветарка която ми направи букети от по 3 рози,4маргаритки и зеленина за по 3лв,разликата в цената е огромна.Table-картичките ми ,които също са уникални и до сега такива не съм виждала защото изискват супер много време за подготовка излязоха 140броя-6лв Wink колко ли щеше да ми иска агенцията за същите?!)всичките ми неща,които съм направила сама за сватбата са в галерията)
така че на 100% излиза по евтино да си направиш украсата сама,друг е въпроса дали имаш време и желание.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #340 -: октомври 31, 2007, 19:56:20 »

nasi наистина в България трудно се намира агенция, която си струва. Не е редно да споменавам имена и примери, защото не е редно и колегиално. Но самата ти виждаш коментарите на крайните потребители. В 90% от слачаите потребителите под сватбена агенция разбират физическо или юридическо лице, което се занимава с украса. Прочети отделните сходни теми във форума. Защо е така? Защото тези представители на бранша най-лесно, най-бързо и доходоносно се справят със задачата /особено представители на женски пол/. Но сватбения ден не е само украса. Процесът започва с месеци преди това. Би ли ми посочила примери на агенции, които започват да работят в толкова ранен период с изключение на по-заможни и достатъчно съобразителни клиенти. Сама виждаш, че българският манталитет доминира над всичко, съчетан с финансовата страна.... Посочи бъдеща булка, която е готова да се довери на теб, да те финансира подобаващо съобразно разходите и човекочасовете. Аз имам един единствен пример през 1996 г.
Не знам, но един твой хонорар от 50 лв. на ден би стреснал всекиго. А хонорар по-голям от посочения?Разбери, че в страната /София/ хората все още са с друга нагласа. Именно нея се стремим да пречупим и превъзпитаме. Не че хората нямат пари. Имат, но не знаят как да ги управляват и похарчат. Даже и една скромна сватба има възможност да стане така, както трябва да бъде и да ползва тези услуги.
Вземи за пример фирмата, в която работиш. С какво тя помага и има възможност да помага на младоженците срещу възнаграждение. Нека да не говорим за основната и дейност. Сигурен съм, че там се справяте добре. Но по какви критерии набрахте ди джеите, с които работите - отговарят ли те на различните групи сватбени предпочитания. Какви критерии използвате за фотографите или операторите. Проучихте ли колко фирми се занимават примерно във Пловдив със направата на сватбен филм, с какво оборудване разполагат и каква е крайната художествена стойност на филма. Събрахте ли поне две оферти с обосновани цени и бюджети. НЕ! Сигурен съм, че критериите са цена и познанства. Забравих комисионната. Аз си мисля, че колкото и да пиша няма да ме разбереш.
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: октомври 31, 2007, 20:24:03 »

Pachoran вообще не си прав.специално за диджея и фотооператора,изгледах и прослушах 3 диджеи и 3 ма оператори и тогава реших,за цена не може да се говори всички във варна вземат почти еднакво.и едва ли всеки мисли само за цената,но като можеш да имаш нещо по добро и уникално на по ниска цена,защо да даваш за нещо банално  3пъти повече пари.
и мен ми се струва безмислено да наемам агенция за цялостна организация за сватбата,след като ми предлагат каталози на примерно халки и покани и те ограничават до там,щеще ли  агентката ми да рови месеци наред до 2-3 през ноща за да открие идеалните халки-не.че аз католози мога да си разглеждам и по магазините без да и давам пари на нея.Естествено ако някоя бъдеща булка е много заета(по ред причини-кариера,дете и т.н.)напълно оправдавам използването на сатбени агенции,но в повечето случай на една сватба и е неопходима допълнителна помощ от външен човек за да украси ресторанта както правим повечето булки.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: октомври 31, 2007, 20:51:21 »

Отново здравей Pachoran ! Виж идеално те разбирам какво искаш да ми кажеш ! Но не съм съгласна с това ,че ние не си подбираме хората с които работим ! Значи във Пловдив работят 72 човека като ДЖ. Операторите са около 40 ,Фотото около 55 човека . Но тези които работят наистина професионнално са общо 40 човека.Повярвай ми при нас имаме работата на всеки един от тях. Те не спират да се усъвършенстват от към техника . Не казвам ,че ние сме най добрите,винаги има и по добри ! А и никой не може да бъде перфектен ! А колкото до подготовката която започва доста мес. преди сватбата  не мисля че и при нас става 1-2 седм. преди сватбата. Колкото до рокли ,костюми и облеклото на родители,кумове и прочие нали се сещаш ,че ние не можем да свършим това вместо тях !
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

« Отговор #343 -: октомври 31, 2007, 22:26:49 »

Мисля, че спора между Nasi и Pachoran излиза извън нормалните граници. Излишно сте тръгнали да си доказвате кой е по-добър.  Mad girl
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: октомври 31, 2007, 22:47:16 »

Права си затова нека сложим край на това защото вместо да помагаме на бъдещи булки ние им вредим! Извинявам се лично на всички съфорумки ! Не ми се сърдете че се увлякох ме в спора ,няма да се повтори поне от моя страна!
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: