Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 07:58:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените агенции  (Прочетена 140064 пъти)

Rou
Сватбар
Публикации: 273

« Отговор #300 -: септември 13, 2007, 19:20:45 »

Да за мен беше много важно, да знам че след ритуалната зала някой ще напъти гостите ни до автобусите, а не 80 чужденци да се лутат из Варна! Наистина беше хубаво някой да ми направи знак сега ще е речта на еди кой си, или пък сега ще режем тортата... или пък да се погрижи за подаръците и цветята да са занесени в стаята, или пък да кажа скъса ми се обувката и тя съсвем дискретно да ми я събуе и да я залипи и да ми я върне... през цялото време имахме въпроси, не съм била на много сватби и въобще не знам кое протича как... нито пък родителите ми, а за мъжа ми съвсем!

А определено детайли като това да се организират коли, автобуси, цветя, акохол, дж, и т.н. просто беше абсурд да успея да мисля в цялата лудница в която бях!  girl_impossible
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: септември 13, 2007, 20:46:01 »

Е не мога да повярвам,че говорим за една и съща агенция! ohmyда няма 2 такива  тоя град за Бога!извини ме за възклицанията,но на нас ни излезе към 2000лв. и това включва съвсем други услуги със съвсем различно качество и отношение!Аз ти го написах на теб,но сега искам и останалите все пак да разберат какво включваше при нас тази цена.За гафовете няма да пише за да не се повтарям,само ще избрброя какво включва.
Ритуала,калъфите за столовете,цветя по масите(малко),по 2 свещи на маса(9 маси),моя букет,украса на колата,тейбъл картички(ако могат да се нарекат така),част от подаръчетата за гостите,късметчета за хвърляне(ако могат да се нарекат така) и май това е.Всичко останало си плащахме сами и си го търсехме сами,никой за нищо не ни е помагал и дори когато ни звънеше ние я набирахме,веднъж ходихме до ресторанта и до мястото на ритуала-с нашата кола и пак беше забравила едни панделки,които така и после не видяхме,а се бяхме разбрали да ги постели по масите...Изобщо не присъстваше в ресторанта(не сме се и разбирали де)...
Мисля,че разликата е голяма!И не знам ако трябваше да й платим и за останалото щеше да ни излезе с хиляди повече от на вас явно...Как ги изчислява тия цени,как ги калколира не ми е ясно!? girl_impossible
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: септември 14, 2007, 10:33:17 »

Rou не ме разбирай погрешно мила, щом като в тази цена ви се включва и DJ, и транспорт и водещ, и цветята, и фото, и т.н. и т.н. е напълно нормално да дадете 2000лв.То и на нас всичко като калкулираме ще  ни излезе толкова.Но ако е само за украсата (както е горе-долу при Тони като изключим изнесения ритуал) това вече ми се струва много!Още повече, че една и съща агентка при вас да има такава брутална разлика в услугите за една и съща цена..Просто не разбирам  crazy Иначе всичко е изглеждало прекрасно на вашите сватби! Bravo
Активен
tanichka
Сватбар
Публикации: 223

« Отговор #303 -: септември 14, 2007, 15:18:17 »

Rou наистина си имала невероятното щастие да се подредят така нещата при теб, защото мила както си имала и много гости от чужбина, наистина е трябвало някой да ръководи сватбата  и да следи за организацията и гостите. Дори мисля, че си минала с много добра цена. Опитвам се да пресметна нещата, но не се получава. Само за украсата на ресторанта ми казаха, че отивам на 800-1000 лева и оттам нагоре за водещи DJ и т.н. Имайте предвид, че не се изхвърлих с желанията - само калъфи, златна лента по масите и по една малка аранжировка от цветя или свещ с джунджурийки, 20-ти балона само на дансинга и толкова.   

Но сега съм си намерила аранжорка от Добрич и в първоначален разговор каза, че ще ми излезе около 300 лева това, което искам. Диденце бих ти дала координати, но май са ни на един ден сватбите и няма как ви поеме, но ако искаш с идеи може да помагаме. След всичките срещи с варненски агенции се бях отказала от тях и бях измислила цялата украса как да бъде, дори раздадох задачите на две приятелки, като щях всичко да подготвя, а те само да ги поставят /естествено щях да се размина с калъфите нямаше сега и 90 калъфа да шия/
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: септември 14, 2007, 15:54:39 »

tanichka благодаря, аз вече имам точна представа какво искам - бледо лилав акцент, задължително бели калъфи с лилави панделки и лилави ленти по масите, воали зад младоженците и воали по колоните, цвета - аранжировки със свещи и никакви балони.Знам и кой може да ми го направи - Наталина - тя е правила на spirit същата украса ако искаш я виж (аз всъщност от Наталина ми е идеята за тази украса, защото тя ми я показва като вариант като се срещнах с нея и много ми хареса).Само дето сега ми е малко трудно да се срещна с нея, че е много заета...Мерси за идеята все пак!Успех и на теб!
Активен
tanichka
Сватбар

« Отговор #305 -: септември 14, 2007, 19:11:23 »

Благодаря , дано скоро да успееш да отметнеш и тази задачка от списъка good
Активен
moiatasvatba
Ентусиаст
**
Публикации: 100

« Отговор #306 -: септември 25, 2007, 10:12:06 »

tanichka благодаря, аз вече имам точна представа какво искам - бледо лилав акцент, задължително бели калъфи с лилави панделки и лилави ленти по масите, воали зад младоженците и воали по колоните, цвета - аранжировки със свещи и никакви балони.Знам и кой може да ми го направи - Наталина - тя е правила на spirit същата украса ако искаш я виж (аз всъщност от Наталина ми е идеята за тази украса, защото тя ми я показва като вариант като се срещнах с нея и много ми хареса).Само дето сега ми е малко трудно да се срещна с нея, че е много заета...Мерси за идеята все пак!Успех и на теб!
Привет и от мен!
Осмелявам се да те посъветвам щом си се решила за тези нюанси на сватбата да погледнеш и снимките на Radostina защото и нейната сватба беше с такива акценти!
ще се радвам, ако мога да съм ти полезна с каквото и да е!
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: септември 25, 2007, 10:50:53 »

Аз вече се уговорих с Наталина момичета, ходихме и до ресторанта - ще е бледо лилаво!!! DANCE
Активен
tanichka
Сватбар

« Отговор #308 -: септември 25, 2007, 11:22:56 »

Браво Дидке  Bravo  поне ще ти олекне, че май съвсем се беше притеснила - не остана никакво време /миличка имаме 17 дена само и взека доста да ми треперят коленцата/
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: септември 25, 2007, 15:21:47 »

така е миличка, нямам търпение вече  DANCE DANCE DANCE Ти не си ли видя темичката?
Активен
whoopy
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #310 -: септември 25, 2007, 15:53:18 »

Помооооооооооощ!
Момичета, трябва ми съвет за добра агенция в София и естествено на поносими цени.
Проблемът е, че и двамата работим до късно и почти нямаме свободно време, а пък има по-малко от месец до сватбата. Гледах сайтовете на няколко агенции, обаче представа нямам коя става и коя не. Така, че ако имате някаква идея и впечатления......помагайте.
Активен
vlyubeni
Любопитен
*
Публикации: 22

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: септември 26, 2007, 16:20:03 »

Ние имахме желание да ползваме сватбена агенция за сватба във Варна и мислехме, че по този начин ще спестим време, а нали времето е пари... Оказа се обаче, че повечето агенции не предлагат реална услуга, а само си продават контактите и то на доста висока цена. Смятахме, че ще ни предоставят възможност за избор, но ни заявиха "ние работим с най-добрите и това са ...". Интересно как никой не се замисля, че колкото хора толкова и мнения кое точно е добра услуга.
Имахме желание да наемем столове,покривала за столове и техен служител да сложи покривалата на столовете... Ето как си оцениха услугата за обличане на 15 стола в най-голямата парти агенция "Парти Вега" :транспорт , монтаж т.е. подреждане на 15 стола и покриване с покривалата , демонтаж , наем за столове , за наем на покривала и всичко това за цена 520 лв.  След като цялата работа беше за не повече от 15 мин. Решихме да наемем само покривалата, защото много ни харесаха от сайта им. Оказа се, че са кърпени на места, плата е надърпан, бяха нацапани с торта и кал от долу и  толкова намачкани, че се наложи да ги гладим.Освен това се оказа, че за панделките трябва да се доплати по още 2.50 лв. на брой. Макар да не е кой знае колко като цена, смятаме, че все пак трябва да се изхожда от реалната стойност на това което се предлага под наем. Само за сравнение трябва да добавим, че цената на метър органза с ширина 3 м. е окоро 6.00 лв./м., т.е. от един метър може да се направят 5 панделки от по 20 см. Така цената ако си направите сами панделки излиза 1.2 лв., а ако ги наемете и то мръсни и измачкани е 2.5 
За съжаление този бизнес все още прохожда и агенциите поради липса на сериозна конкуренция налагат цени по-високи от от тези на високо квалифициран труд в други области.
Освен всичко останало се налага да поверяваш и тяхната информация, защото понякога се оказва, че личния интерес надделява над интереса на клиента. За съжаление това е нашето мнение. Имахме перфектна сватба, но само и единствено защото проверихме лично всеки един детайл.

Активен
whoopy
Новак
*

« Отговор #312 -: септември 27, 2007, 08:12:21 »

Ужас, каква е тази цена за 15 стола 520 лв.  Oh my ..., та това прави по 34 лв. на стол. Довечера ще ходим на среща с някаква агентка, да видим тя какви цени ще измисли. И аз искам столовете да са бели и с панделка, обаче ако ми искат такива пари просто да забравят. Жалко, че съм вързана в ръцете и не ми се отдава шев и кройка, а като гледам момичетата от форума какви красоти правят сами....
Активен
vlyubeni
Любопитен
*
Публикации: 22

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: септември 27, 2007, 16:29:35 »

пожелавам Ви да попаднете на коректна фирма, но все пак не си пестете въпроси:
Цените с панделки ли са или без?
Ще бъдат ли почистени и изгладени?
Изпробвайте ги преди сватбата на столовете, на които ще ги слагате, за да няма изненади в самия ден. Някои покривала са за столове с подлакътници, а други не, ще се учудите колко вида и форми могат да бъдат столовете и има голяма вероятност да не стоят добре или изобщо да не станат на вашите столове.
Активен
whoopy
Новак
*

« Отговор #314 -: октомври 02, 2007, 11:45:09 »

Момичета да се похваля : вече си наехме сватбена агенция, много съм щастлива и доволна. Имайки предвид перипетиите на vlyubeni бях малко разтревожена, но срещата протече много добре. Деница /така се казва агентката/ беше много мила и търпелива с нас, защото ние не знаехме какво точно искаме. Да си призная всичко, което ни показа и ни предложи ни хареса, ама пустите пари....все не стигат. В общи линии уточнихме украсата на ресторанта, избрахме си много хубави табелки за имената на гостите и с номерата на масите, които ще ни ги направят от агенцията. В крайна сметка калъфите за столове ще ни струват 3 лв., панделките - 1,50лв. на стол. като в цената влиза поставянето и махането им. vlyubeni благодаря за ценните съвети, много ми помогнаха, нямаше да се сетя да питам доста неща.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: