Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 30, 2024, 04:44:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбените агенции
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбените агенции (Прочетена 140319 пъти)
Sheila
Сватбар
Отг: Сватбените агенции
«
Отговор #195 -:
юни 06, 2007, 16:27:38 »
Мили момичета, рядко имам време вече да се зачитам във моя форум... Но сега чета и изтръпнах! Наистина агенция Шейла е отскоро на пазара - казвам го, защото аз я основах. Много се опасявах, че няма да задоволя желанията и мечтите на хората, които ме наемат... Сега обаче чета и наистина ми стана безкрайно приятно от положителното ви мнение.
Надявам се, че не нарушавам някое от правилата на форума като пускам този пост тук, но тъй като тук стартирахте темата... Агенция Шейла НЕ Е "стандартна" сватбена агенция, ние не предлагаме "всичко"; по скоро агенцията се занимава само със сватбената декорация на помещения и нестандартни сватбени подаръчета. Освен това с брат ми работим в една и съща фирма, и за да можем да "издържаме" на разходите, която една фирма неминуемо има.
Цените, на които предлагам сватбената декорация и конструкциите не мисля, че е ниска. По-скоро бих я нарекла реална. Имаше една приказка: "За сватба и погребение човек не жали пари". Затова масово се обявяват цени, които не мисля за реални. Разбира се, ако пожелаете арка, украсена с естествени цветя, да кажем със 100 рози, съгласете се, цената няма да е такава...
Благодаря ви още веднъж за "топлите" думи. Ще се постарая да продължавам да ви се харесвам. Оттам нататък, каквото сабя покаже! А на всички вас пожелавам да имате безоблачен и усмихнат сватбен ден!
«
Последна редакция: юни 06, 2007, 17:01:14 от Sheila
»
Активен
kiki
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #196 -:
юни 07, 2007, 23:16:27 »
Цитат на: Sheila в юни 06, 2007, 16:27:38
Мили момичета, рядко имам време вече да се зачитам във моя форум... Но сега чета и изтръпнах! Наистина агенция Шейла е отскоро на пазара - казвам го, защото аз я основах. Много се опасявах, че няма да задоволя желанията и мечтите на хората, които ме наемат... Сега обаче чета и наистина ми стана безкрайно приятно от положителното ви мнение.
Надявам се, че не нарушавам някое от правилата на форума като пускам този пост тук, но тъй като тук стартирахте темата... Агенция Шейла НЕ Е "стандартна" сватбена агенция, ние не предлагаме "всичко"; по скоро агенцията се занимава само със сватбената декорация на помещения и нестандартни сватбени подаръчета. Освен това с брат ми работим в една и съща фирма, и за да можем да "издържаме" на разходите, която една фирма неминуемо има.
Цените, на които предлагам сватбената декорация и конструкциите не мисля, че е ниска. По-скоро бих я нарекла реална. Имаше една приказка: "За сватба и погребение човек не жали пари". Затова масово се обявяват цени, които не мисля за реални. Разбира се, ако пожелаете арка, украсена с естествени цветя, да кажем със 100 рози, съгласете се, цената няма да е такава...
Благодаря ви още веднъж за "топлите" думи. Ще се постарая да продължавам да ви се харесвам. Оттам нататък, каквото сабя покаже! А на всички вас пожелавам да имате безоблачен и усмихнат сватбен ден!
Здравей мила.Наистина за вашата агенция се говорят само хубави неща.За което ви поздравявам най-сърдечно.Били могла да оставиш някакви кординати?Мисля че има проблем със сайта ви в интернет.
Активен
afrodyta
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #197 -:
юни 11, 2007, 21:45:06 »
Цитат на: Alucinado в май 30, 2007, 16:39:46
Извинете, че ще ви прекъсна дискусията
но дали на някой от вас му се е налагало да ползва агенция в Пловдив. Ще съм ви много благодарна за всякаква информация по този въпрос.
Извинявай за латиницата, нямам кирилица.
Аз ще се жена през октомври в "Тримонциум" и ще ползвам агенция "Амур". Цените им са добри. Присъствала съм на две техни сватби, всички са очаровани, затова и аз ги избрах.
Моля, пишете
само
на кирилица!!!
«
Последна редакция: юни 11, 2007, 21:47:28 от Bulechka_TS
»
Активен
dorado
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #198 -:
юни 21, 2007, 10:52:29 »
Здравейте на всички, в момента работя в тази посока-създаване на сватбена агенция.За мен ще е много
полезно всичко което вие ме посъветвате и препоръчате,какво очаквате от агента си като услуга и цена
- всичко което ви дойде наум
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #199 -:
юни 21, 2007, 12:27:32 »
dorado, първото нещо, което ми прави лошо впечатление у повечето агенции е, че слагат лимит на срещите с клиентите си, и за всяка среща, извън платения пакет, младоженците трябва да заплащат определена сума.
Когато се доверявам на някого да превъплъри моите мечти в реалност, считам за естествено да обсъждаме и да работим заедно толкова колкото е необходимо, а не толкова колкото съм си платила. Наемайки агенция, аз не искам да плащам за приказки, а за свършена работа. Също така не искам да се чувствам изолирана от цялата подготовка.
надявам се, че съм се изразила достатъчно ясно
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #200 -:
юни 21, 2007, 12:56:10 »
Във всички случаи трябва да има някакво ограничение. Веднъж платил, клиентът си мисли, че може да те изполва 24 часа в денонощието. А да ли си е платил за това? Повечето сватбени агенции работят с много ниски комисионни спрямо крайния клиент. Това е така, защото никой не плаща достатъчно за извършена услуга, а от друга страна се търси най-евтината услуга. Допълнително пари сватбените агенции печелят от комисионните, които вземат от подизпълнителите. Това автоматично води не само до по-лошата услуга, а и до "разводняването" на нещата във всяко едно отношение.
Решение на въпроса може да има при почасово заплащане на услугата. В този случай може и да си спинкате един до друг
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #201 -:
юни 21, 2007, 13:25:50 »
Pachoran, разбирам те донякъде. Но съгласи се, че когато една агенция ми предлага услугите си за осъществяване на сватба мечта, тя трябва да разбере каква ми е мечтата в действителност. Не искам да ми е позволено да влизам и излизам от офиса им когато ми хрумне. Но да платя пълния пакет услуги, в който са включени 3 (точно така, 3!!!) срещи с агента, ми се струва нереално.
Този човек трябва да има свръхестествени способности, за да може да разбере дали определена декорация или концепция ще ми хареса.
Не виждам нищо лошо в това да се срещам с агента в удобно за него време. може да е веднъж за цял месец, или три пъти в седмицата, в зависимост от това на какъв етап е подготовката. Искам ако имам нова идея за концепцията на тържеството, да мога да я споделя с агента без да плащам 160 лв, за да прецени той или тя дали не е по-удачно и по-подходящо.
И аз съм била "от другата страна", знам че както има много толерантни и разбрани клиенти, за които си готов да огънеш рамките, таксите и правилата, така има и такива които остро напомнят и затвърждават всички наложени ограничения - но винаги има компромисен вариант. Нищо не пречи в договора с агенцията да има клауза за организирането на срещи с агента, както и неговото право да не приема срещи или да ги съобразява със своето професионално време. Но 160 лв за половин час, за да изложа аз своите идеи (които, нека не се лъжем, могат и най-вероятно ше бъдат използвани в нечия друга сватба)......
не мерси!
«
Последна редакция: юни 21, 2007, 13:58:49 от Alucinado
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #202 -:
юни 21, 2007, 15:13:48 »
Здравейте и от мен
въпреки че не използвам сватбена агенция и нямам конкретен допир с някой агенция мисля че просто в България нито едната нито другата страна е дораснала до нивото Клиент и Агенция.Има капризи и от едната и от другата страна които в първия случай са несъобразителни а във втория непрофесионални.Но мисля че има и нещо друго.Смятам че повечето булки искат качествена услуга на минимална цена.Което няма как да се получи.Но мисля че по добрия вариянт е не да се предлага незадоволителна услуга а по скоро да се направи разнообразие в пакетите.Според мен трябва нещата да са направени по целенасочено.А и договорите се сключват само като някаква формалност.А според мен не трябва да е така.А и една агенция момичета не се занимава само с вашата сватба.Просто защото ако се занимава само с Вашата сватба ще умре от глад.Смятам че компромиса трябва да е от двете страни както и добрия тон във взаимоотношенията.Смятам че първите срещи са за да се разбере дали този човек може да ти предложи това което искаш.Много е важно дали са го правили и дали имат капацитета да го направят.И обещанията трябва да са твърди а не да казват агенциите това ще го направим а после да кажат ама не може.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #203 -:
юни 21, 2007, 15:31:24 »
Да, във всички случаи си права. Ето защо има слаби, средни....мн.добри и т.н. Цената на услугата не е признак колко добър си в областа, в която работиш. Трябва да притежаваш необходимите качества, за да просперираш. Този бранш обаче е пълен с еднодневки. Занимават се хора, които не са за тук. Говоря за бранша като визирам сватбените агенции и всичките им подизпълнители. За да управляваш подобна агенция се изисква страшно много обучение в минало време, опит, психология, комбинативност. Задължително трябва да си работил и достигнал високи нива в поне 2 или 3 дейности в бранша, които съдържат елемента на създаването на дълговечен продукт с ясно изразена художествена форма. Трябва да имаш и много опит в други подобни сектори. Трябва чувсвото за отговорност и организираност. Последното е много важно- по друг начин изглежда човек, който прави повече от едно мероприятие на ден в различни точки на града, в различна творческа и техническа комбинация, пред 1 или 20 000 души и т.н.
Отново повтарям, че нещата в този бранш са малко АЛА-БАЛА
Активен
ками
Сватбен ГУРУ
Алекс
«
Отговор #204 -:
юни 21, 2007, 15:39:51 »
Pachoran, Kъм кoя сватбена агенция работиш?
Активен
silverarrow
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #205 -:
юни 22, 2007, 16:14:59 »
Цитат на: abel в май 30, 2007, 15:14:16
Ами мога да кажа ние какво направихме:
Доста почетох в нета, порових се, за да съберем впечатления и да се ориентираме.
Направихме си среща, поговорихме, уточнихме основните неща:
Какво искаме ние, какво очакваме, кога е датата и т.н.
Какво предлага агента, на каква цена, при какви условия.
Получихме информация за стойността на услугите.
Имаше си портфолио, даде ни много първоначална информация за това какво можем да очакваме.
Видяхме човека насреща, имахме възможност за оценка/преценка.
И остана да помислим.
Следващата ни среща беше за подписване на договора.
Тогава уточнихме детайлите и направихме примерния бюджет.
В общи линии помощта е комплексна.
Имахме предложения за повечето услуги, от които имахме нужда - във вид на препоръки.
От нейна страна имаме гаранцията, че хората/услугите, които ни се предлагат са изпитани и имаме гаранция, че каквото ни се обещае това ще получим.
Това е и упоменато в договора - пема се отговорност при посредничество.
Като за съответните услусги си имаме ценова оферта.
До момента всичко е наистина така.
Бяхме и предупредени къде може да са некоректни.
Но това е във формата на препоръки, не сме били задължени да избираме само от тези предложения.
Просто за хората/услугите, ангажирани от нас нямаме гаранция, че ще са такива каквито ни обещават.
И това смятам е съвсем нормално.
Има си срокове за плащане, има си уточнена цена...
За мен нещата в този си вид са достатъчни сериозни и обвързващи - защитават интересите на двете страни.
Живот и здраве ще разкавам като мине всичко
ДОстатъчно ми е само да прочета за да ми стане ясно, че говориш за Ади Цанова.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #206 -:
юни 23, 2007, 00:45:15 »
Не работя за нито една на брой сватбена агенция. Нямам нищо общо с подобни фирми. А що се отнася за Ади Цанова, пълен непрофесионализъм при събития големи и с повишена сложност /Бил съм свидетел нееднократно. Ади е №1, но изпълнението е 0/. Собственик съм на фирма, която самао 10% от дейност и оборот са в този бранш / и то сезонно/. Имам допирни точки с бранша от повече от 15 години. Нито една сватбена агенция до този момент не се е свързала пряко с мен / а може би и аз не искам/.
Активен
Теди
Любопитен
Публикации: 31
«
Отговор #207 -:
юни 23, 2007, 23:38:04 »
Здравейте!От няколко дни се ровя и не мога да намеря нито една агенция в Русе.Въззможно ли е?Моля ви кажете ми поне една
Активен
Kuku
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #208 -:
юни 28, 2007, 20:50:08 »
Има ли сватбена агенция в Ловеч???
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #209 -:
юни 29, 2007, 11:20:57 »
Здравейте на всички!Предстои ни сватба във Варна, но така както помагах на много приятелки да се омъжат и да организират сватбата си, така сега съм поставена в много странна ситуация-не знам какво да правя за моята! :(За година и половина бяхме на 7! сватби и всичко ми омръзна, а и Варна не е толкова голям град за да направиш нещо различно.За това ви моля най-горещо,ако имате някаква идея за хубав ресторант,сватбена агенция или каквото и да било да го споделите с мен, че времето тече-мислим да е в началото на септември...Не искам да е нещо кой знае какво,по-скоро да е веселяшко и красиво.Дори не желая да има гайди,купуване на булката,ритуална зала и т.н.Навита съм и на агенция,но не искам да се разочаровам както с всичко в БГ.
Така че ще бъда много щастлива да ми дадете вашите мнения и съвети!Благодаря предварително
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...