Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 29, 2024, 19:00:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбените агенции  (Прочетена 140166 пъти)

Boryana_Nik
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #270 -: септември 07, 2007, 10:18:20 »

Здравейте smile
и на мен ми предстои сватба в края на октомври.
Искам и аз д асподеля за моите сватбени агентки smile
те са две невероятни момичета, които правят всичко осърдно, много съм доволна от тях и страшно и страшно много ги целувам kiss2

Искам да ви кажа, че за едно нещо не съм си мръдналал пръста, а и деите им са повече от великолепни.
След сватбата ще ви покажа снимки от украсата, която е невероятна!!!
Пожелавам ви безкрай щастие и усмивки!!! girl_in_love

Моля пишете само на кирилица!!!

« Последна редакция: септември 07, 2007, 19:45:30 от Bulechka_TS » Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: септември 08, 2007, 10:31:46 »

Момичета искам да споделя с вас нашия опит с агенциите, за да знаете от кого и от какво да се пазите!
И така-ние сме от Варна и когато решихме,че искаме да наемем агент,който да се погрижи за украсата и ритуала си представяхме нещо съвсем различно от това,което накрая ни се "сервира"!Ние се спряхме на агенция "Свят за двама", която ни беше горещо препоръчана от управителката на хотел "Корал", където беше нашата сватба.Аз директно попитах управителката коя агенция би ни препоръчала,тъй като искахме калъфки за столовете и живи цветя и тя ни каза тази агенция и че имат опит с нея(в прибирането на пари явно).Казвам това,защото може да сме много търпеливи и добрички,но определено надушваме "пързалките" и не сме толкова глупави!Но както и да е.Като отидохме в агенцията управителката започна да ни разказва кое как е правила и да показва касетки(но така и все не ни даваше да изгледаме една в къщи),вечно бързаше и беше много заета,но аз реших,че това е за добре и че явно е добра щом е заета...Преглътнах факта,че за 2 месеца се видяхме и чухме най-много 5 пъти,а тя все не вдига телефона,все претупва срещите и уж всичко е разбрала,всичко ще се нареди.А аз нали съм си доверчива и вярвам в професионализма на хората и се успокоявах,че всичко ще е наред...Та по-накратко да кажа,че повечето неща сами си набавихме и свършихме-идеите и концепцията са наши,събирах и пращах снимки(често кореспондирахме с имейли!), набавихме си портокалите за украсата по масите и т.н.За да бъда до край откровена ще ви кажа какво свърши тя-ритуалът няма да крия беше невероятен.Открит ритуал в Ботаническата градина-тя украси и имаше и водещ актъор.Но.....още от 9ч. сутринта когато наистина много валеше тя започна да звъни и да ни убеждава,че ритуалът трябва да е в хотела,макар да знаеше колко много държим да е в Ботаническата.Явно е мислила трезво при тоя дъжд,но ние по прогноза знаехме,че ще спре дъжда и дори ще напече(както и стана!) и добре,че милото я убеди,че всичко ще е наред и да изчакаме поне до обяд за да вземем окончателно решение!Дъжда спря,изсъхна и напече-до 18ч. всичко беше перфектно!Другото е че тя все обещаваше да ни даде да си изберем сценарий на ритуала,щяло да има различни текстове и все ще ми праща словото на водещия за да знае за какво става въпрос и да променим нещо ако се наложи-е нищо не ни пратио и всичко беше изненада(добра или лоша...) и добре,че милото не се притесни,защото този като каза"повтаряйте след мен" и......Но както и да е-мина добре,но не беше етично от нейна страна!Трябваше да има и 2 масички,които тя трябваше да наеме,за да сложим на тях почерпката при поздравленията-е нямаше масички и накарала мои 2 приятелки да държат бонбони и сладки-нещо,което аз изрично не исках да става,защото съм била в тхната ситуация и дори не успяха да ни поздравят момичетата:(После в ресторанта трябваше да има пътека-украсена,чаши за шампанско(от ресторанта и шампанско,украсено от агентката),но.......по време на снимките телефоните ни звъняха непрестанно и близките ни бяха много притеснени,че няма нищо такова!
Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: септември 08, 2007, 10:32:09 »

И се започна едно търчане да ги карат пак приятелките и роднините да постилат пътека,започна късане на китки и мятане на цветя безразборно,търсене на чаши и шампанско(за което накрая платихме 20лв. в ресторанта!) и всичко това се правеше пред гостите,а и така се забавихме и аз чаках навън в колата...Добре,че имам такива приятелки и че бях разпечатала сценарии и наставления и списъци кой къде стои.Калъфките на столовите-добре,така ги искахме,украсата....така я бяхме говорили,но някак не бях много впечатлена, а за тейбъл картичките да не говорим!-идеята беше да има портокали,увити в сребриста панделка и тейбъл картичките забучени в тях...,но нямехме предвид напечатани имена на принтер с номерца,че на място и сгрешени!(например Илиана,вместо Илиан и а-то накрая задраскано с химикал!).Такива и аз можех да ги направя!Най-голямата грешка беше,че агентката трябваше да ни състави примерни и да са готови много по-рано и да ги опсъдим и изберем,но тя беше многоооо заета(явно не с нашата сватба!),а дори предния ден беше и в София!Освен това бяхме говорили да има сребристи ленти опънати на масите,ама....нещо липсваха!Доволни сме от картичките-подаръчета за гостите,които тя даде да се печатат в една агенция,макар че пак станаха в последния момент и тя ни пращаше варианти по мейла пак и ние избрахме един,но аз ги видях готови вече на самата сватба и добре,че ни харесаха и че нямаше грешки в текста!А зарята,която бяхме поръчали агентката я оставила някъде и толкова и към 12,30ч. започнахме да я търсим и да се чудим как се пали,защото кой да ни обясни!Та започна звънене пак по телефоните,но обясни тя къде я сложила и как се палила...И добре,че момчетата от ресторанта се натиснали да я запалят,макар управителката да се дърпала(ясно защо girl_wink),но инае зарята беше много красива!Доволна съм много и от жената,която прави букета и украсата на колата-приказни бяха и няма да крия,че агентката ме заведе при нея и съдейства за това!
Ами май това се сещам за сега, но определено си представях по друг начин нещата!Добре,че поне ритуалът си струваше и че имам такива ценни приятелки,че свършиха доста от работата на агентката!Съжелявам,ако звучи неблагодарно,но аз имах големи симпатии към агентката и много надежди,както и не съм била претенциозна и капризна и й имах доверие!Но....за жалост се разочаровах!Дали е защото е много заета,дали е друго,но нещо куца!Ако са трябвали повече пари да беше казала поне,но трябваше да има организация,а не близките и младоженците да се тревожат и грижат за всичко това,което според мен тя трябваше да свърши!Особено за пътеката много се ядосах и за шампанското!Както и за тейбъл картичките-щяла да санкционира персонала си,а на мен сватбения миг кой ще ми го върне!?
Съжелявам,но мимичета имайте предвид всичко това и не се предоверявайте!И имайте предвид,че явно всичко е не пари,а много пари!И имайте предвид,че нашата сума не беше никак малка!
Успех и извинете за дългия разказ! give_rose
Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

« Отговор #273 -: септември 08, 2007, 10:37:06 »

Ех Тони,понякога и така става....но за сметка на всичко ти си била прекраса..и едва ли някой е гледал тейбъл картичките.... kiss2 Наистина НЕ СЕ ПРЕДОВЕРЯВАЙТЕ!!!
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: септември 08, 2007, 10:46:28 »

ние с милото за това решихме че не ни е нужна агентка само ще вземе много пари и накрая ще се окаже че пак аз ще си върша всичко за съжаление този биснес в България навлезе много скоростно и нямаше кой да обясни на подобни агенции и агентки как да се справят с работата която претендират че вършат и за която им се плаща солено за това мисля че е по-добре да си върша работата сама а не да плащам и пак така или иначе аз да си я върша мила Тони много съжалявам че така се е получило с твоята агентка ти беше така доволна от нея и и имаше голямо доверие наистина не трябва да се предоверява човек на никого *THUMBS*нали знаете защо на вълка му е дебел врата...защото си върши работата сам
Активен
nqma me
Сватбен ГУРУ
Публикации: 654

« Отговор #275 -: септември 08, 2007, 10:52:47 »

Нистина пониятието агентка е много размито тук!Ако човек не взима присърце това което прави,не6тата няма как да се получат....но наистина е мн важно ,когато пла6та6 и да получава6 необходимото .Навъдиха се безброй агенции които види6 ли имали опит и правили сватби....То ако става6е така..трявба много опит за това и голям екип от професионалисти..не става хайде и хоп.....Но мимичета кураж...и на тези на които им предстоят да избират агенции..Затова ако имате приятелки на които им се отдават тези не6та..по-добре на тях платете..поне 6те сте сигутни в качеството.. Wink
« Последна редакция: септември 08, 2007, 11:08:35 от bibsi » Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: септември 08, 2007, 10:58:45 »

за съжаление този биснес в България навлезе много скоростно и нямаше кой да обясни на подобни агенции и агентки как да се справят с работата която претендират че вършат и за която им се плаща солено
Много съм съгласна ей...сега се сещам, че в нашият сватбен ден и аз имах подобни изцепления, за които адски много ме беше яд, и въобще не ме интересува, че хората не са забелязъли, аз знам , че не беше така и това беше напълно достатъчно да ми стои , като в трън в очите, друг е въпросът, че не сватбата е мястото, където трябва да се уточняват тези подробности.. pleasantry
Ще Ви дам прост пример, бяхме се разбрали балонената украса да бъде с т.синьо, бордо и екрю (по ред причини пък и да се комбинира с др. неща.. DANCE)...ходихме предварително избирахме цветовете, и уж всичко беше точно. В самия сватбен ден около 13.00 ч. звъни телефона на майка ми и те я питат да правят ли украсата, защотото същата не била потвърдена... angry shok...представяте ли си, не била потвърдена... Oh my ....Незнам какво са правили и как са надували балони, но до към 18.00 ч ресторанта беше украсен...но...каква беше изненадата ми, когато вместо предварително избраните от мен цветове...бяха сложили т.синьо (единствено съвпадение), алено червено и др. цвят беше нещо от сорта на цвят пъпеш... Oh my ... Oh my ... Oh my ..., направо.... beating....да никой не забеляза, но не беше въобще това цялостната идея....това май- въобще не беше идеята...сега като се присетих и... bad diablo bad
За съжаление мое, обаче за пореден път ще кажа...хубава работа...ама българска... nea nea nea
Активен
Rou
Сватбар
Публикации: 273

« Отговор #277 -: септември 10, 2007, 11:25:39 »

Тони, толкова съжелявам че се е получило така, просто не мога да повярвам че Дора не се е справила! В крайна сметка това е работата на един агент, да се грижи за детайлите и да се справя да не ти звъни телефона! И да има някой който да мисли вместо теб!

При нас нещата с Дора бяха съвсем различни! А не е да съм имала малко изисквания! Много много жалко че няма постоянност в професионализма и!

Все пак не изглежда че е провалила деня ти!! Изглеждала си прекрасно!   girl_in_love
Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: септември 10, 2007, 11:37:42 »

Благодаря ти много Rou , никой и нищо не беше в състояние да развали деня ни!Толкова бяхме весели и щастливи,а и като те почне въртелешката...Но все пак можеше и без тези неща!Да ти кажа мила грешката явно е моя....просто аз не тормозих хората на които поверихме сватбата си!Гледах както винаги да съм тактична и да им се доверявам,нямах много претенции и не им мрънках,но....явно за тях това не е било стимул,а добре дошло!Явор все ми се кара,че съм прекалено мекушава,явно има защо!Написах на Дора един доста дълъг имейл и мисля,че би й бил от полза и ако е професионалист ще си вземе бележка,но тя ми отговори с разни оправдания,които не ми се виждат сериозни,а и на място в случая...Какво да правим махленски истории,аз смятам,че съм достатъчно интелигентна да кажа на хората нещата в очите,а и дори й признах това,в което се е справила и дори намерих за редно все пак да й благодаря,но тя по-скоро май се е засегнала!Какво да се прави!Жалко,че не съм малко по-нахална и проклета,срамота е,че съм юрист май....трябваше да работя в социалната свера cray
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: септември 10, 2007, 11:45:36 »

Тони, мила, не се ядосвай за неща, които са вече минало. Да, може гостите да не са обърнали внимание на недостатъците, но знам, че тебе са те дразнели много. В крайна сметка ти сама каза - никой и нищо не е било в състояние да ви развали настроението. Просто се опитай да не си толкова доверчива, бъди по-нахална и си спомняй само хубавите моменти от вашата сватба. А като гледам снимките - цялата е била един приказен миг.  give_rose
Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: септември 10, 2007, 11:51:42 »

Благодаря ти много plamik !Аз освен,че съм мекошава не съм и злопаметна :laugh:Така че вече съм го забравила и не си го слагам на сърце,но исках просто да предупредя останалите момичета,които разчитат на друг да им свърши работата,защото май така се получава!Аз веднъж в живота си да се доверя на друг за естетическата част на нещата и гледай....
Ама както и да е-момичета аз нямах възможност сама да си направя и наредя нещата,но май ако вие имате възможност дерзайте!Поне после ще се сърдите на себе си girl_wink
А сватбения ни ден наистина беше приказка и най-важната поука за нас беше,че си отсяхме приятелите и след 8г. връзка започнахме на ново и на чисто!И сега сме по-щастливи от всякога!А и близките ни много ни подкрепяха!
Е,една агентка ли ще ни събори?!
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: септември 10, 2007, 11:56:52 »

Агентката нека е жива и здрава - ще си намери майстора.
А за приятелите си абсолютно права - май това е един от моментите , в които си проличава кои са истинските и кои са само за яденето и пиенето.
Отплеснах се от темата, но нали ще ме извините?!  blush give_rose
Активен
didi_vla1983
Сватбен ГУРУ
Публикации: 808

най-прекрасния син на света!!!!!!!!!!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: септември 12, 2007, 16:28:41 »

аз за Дора мога да кажа, че след като я издирвах милион пъти успях да се срещна с нея преди месец и оттогава чакам да ми изпрати оферта...То бива да си зает, ама чак пък толкова!Как да й се доверя?
Активен
tonitta

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: септември 12, 2007, 19:28:40 »

Аз вече разбрах с какво е толкова заета-с изборите!Политик ще става!!!! ohmyЗащо ли не се очудвам!?те всички са такива нахални и лакоми...Представете си какво доверие ще гради у хората само.днес видях и късметчетата дето й бях поръчала за хвърляне-оказа се че и те не са поръчаните от мен,а едни мизерни!По-бедни късметчета не бях виждала-с 1 бонбонка и 3-4 зрънца жито!!!!Май са скалъпени от такива цветенца за закичване и част от воал или нещо такова.... O_Oнаправо съм адски възмутена...Имам съмнение и за още една злоупотреба,но докато не съм сигурна няма да я публикувам,все пак "всеки е невинен до доказване на противното",така че първо да завърша до край разследването... laugh
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: септември 12, 2007, 19:56:21 »

тони миличка,много лошо е направила вашата агентка,но аз вече се обеждавам че не ги наемеш да ти организират цялата сватба,не ти обръшат никакво внимание и накрая пак сам си варшиш нещата angry
а в крайна сметка те сами си определят цените които искат за услагата за която ги наемаме,поне да правят онова за което сами си определят цената.аз ще ви разказвам след сватбата по тази тема около нашата подготовка,че да не предизвикам съдбата blum
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: