Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 30, 2024, 01:34:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбените агенции
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбените агенции (Прочетена 140241 пъти)
abel
Сватбар
Публикации: 162
Отг: Сватбените агенции
«
Отговор #180 -:
май 27, 2007, 22:36:04 »
Цитат на: Sheila в май 27, 2007, 12:00:03
Едно предложение: не мислите ли, че коректността на сватените агенти би била малко по-реална, ако си поискате договор за обслужването към който да приложите и одобрените цени? Т.е., уточнявате какво искате и карате агенцията да подпише договор с вас. Не че въ България договорите не се нарушават, но... мисля, че е време нещата да станат малко по-коректни, нали?
Да,
това беше първото нещо, което направихме, след като избрахме консултанта - подписахме договор и упоменахме нещата, които вече бяхме обсъдили с агента. Там са описани ангажиментите и на двете страни във връзка със събитието
Също така имаме фактура за капарото в ресторанта
Това определено ми дава спокойствие - дано да е с основание.
И аз мисля, че е крайно време да се предлагат услуги на основата на договор, който да гарантира поетите ангажимени
Активен
screwball squirrel
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #181 -:
май 28, 2007, 09:35:25 »
и ние имахме договор, в който пишеше задълженията на фирмата и нещата, които те трябваше да организира, обаче не бяха упоменати цени и срокове и всичко ставаше супер мудно.
според мен в договора трябва да се дават цени и срокове за изготвянето на всеки детай по отделно, в противен случай агенцията може да си прави кавито си иска разходи и да дава каквито си иска цени след това!
Активен
abel
Сватбар
«
Отговор #182 -:
май 28, 2007, 09:52:23 »
Ами при нас нещата, които са посочени в договора имат цена и срок. То това е идеята на договора...
А аз си мислех, че тези неща са така навсякъде
Явно трябва да се внимава!
Активен
screwball squirrel
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #183 -:
май 28, 2007, 10:33:25 »
Това е много хубаво, надявам се повечето агенции да правят подобни договори. Но във Фасилити ООД договора включваше само задълженията, без срокове и цени. А също така в началото искаха цялата сума да се плати още преди да е започнала подготовката. След като ние променихме тази част от договора, цената на услугите им се качи с 50%.
Активен
Teo
Отговорник
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #184 -:
май 29, 2007, 16:57:15 »
Цитат на: screwball squirrel в май 28, 2007, 10:33:25
След като ние променихме тази част от договора, цената на услугите им се качи с 50%.
Как така повишиха цените си с 50%.
Тази тема като цяло покачва точната ситуация в България със сватбените агенции. Има хора професионалисти в организацията, но некоректните в този бранш накърняват постоянно репутацията на сватбения агент. Не говоря за конкретният случай, не съм запознат с него и не искам да взимам отношение. Става въпрос по принцип.
Кажете ми по какво съдите за един сватбен агент дали ще ви свърши работа?
Договор - какво трябва да съдържа този договор?
Все пак вие наемате сватбения агент, той наема свои подизпълнители. Но той не гарантира услугите на подизпълнителите си. Т.е. вашият договор не покрива всичко. Тогава...
«
Последна редакция: май 29, 2007, 17:09:48 от Teo
»
Активен
abel
Сватбар
«
Отговор #185 -:
май 30, 2007, 15:14:16 »
Ами мога да кажа ние какво направихме:
Доста почетох в нета, порових се, за да съберем впечатления и да се ориентираме.
Направихме си среща, поговорихме, уточнихме основните неща:
Какво искаме ние, какво очакваме, кога е датата и т.н.
Какво предлага агента, на каква цена, при какви условия.
Получихме информация за стойността на услугите.
Имаше си портфолио, даде ни много първоначална информация за това какво можем да очакваме.
Видяхме човека насреща, имахме възможност за оценка/преценка.
И остана да помислим.
Следващата ни среща беше за подписване на договора.
Тогава уточнихме детайлите и направихме примерния бюджет.
В общи линии помощта е комплексна.
Имахме предложения за повечето услуги, от които имахме нужда - във вид на препоръки.
От нейна страна имаме гаранцията, че хората/услугите, които ни се предлагат са изпитани и имаме гаранция, че каквото ни се обещае това ще получим.
Това е и упоменато в договора - пема се отговорност при посредничество.
Като за съответните услусги си имаме ценова оферта.
До момента всичко е наистина така.
Бяхме и предупредени къде може да са некоректни.
Но това е във формата на препоръки, не сме били задължени да избираме само от тези предложения.
Просто за хората/услугите, ангажирани от нас нямаме гаранция, че ще са такива каквито ни обещават.
И това смятам е съвсем нормално.
Има си срокове за плащане, има си уточнена цена...
За мен нещата в този си вид са достатъчни сериозни и обвързващи - защитават интересите на двете страни.
Живот и здраве ще разкавам като мине всичко
Но би било добре, ако повечето услуги са на това ниво.
И ние като потребители също трябва да настояваме.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #186 -:
май 30, 2007, 16:39:46 »
Извинете, че ще ви прекъсна дискусията
но дали на някой от вас му се е налагало да ползва агенция в Пловдив. Ще съм ви много благодарна за всякаква информация по този въпрос.
Активен
Sheila
Сватбар
«
Отговор #187 -:
май 31, 2007, 13:53:38 »
Ако не се лъжа, работата на сватбения агент да бъд посредник. Ако нещо се издъни, то.... Кой тогава според вас ще трябва да носи отговорността? Редно е в посредническия бизнес всеки да гарантира за подизпълнителя си. Т.е., ако фотографа, който сватбения ви агент е повикал вземе та се напие на сватбата и оплеска снимките от ресторанта (под оплеска разбирайте, че снима влизането на младоженците в ресторанта, удря три-четири бири+нЕколко ракии - това го видях наскоро!), тогава той е длъжен да осигури неустойка заради поетия ангажимент към сватбения агент. Св. агент от своя страна пък е отговорен юридически пред вас.
Но пък като се замислите...?И какво като човека се напие е опропасти снимките ви? Връщане назад няма... Този ден е само един единствен за нас, нали? Дай боже по малко такива проблеми. Късмет на всички!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #188 -:
юни 01, 2007, 15:09:19 »
Много интересни са темите за сватбените агенции. Чудя се как се оправяха бъдещите младоженци само до преди 5-6 год. Тогава подобни посредници се брояха на пръсти, а и нямаше кой да им плати за услугата.
Проблема на агенциите се състои основно в избора им на подизпълнители. А това е така, защото повечето собственици или управители на подобни фирми никога не са се занимавали с подобна и сродна дейност. Те са били най-често управители на ресторанти или сервитьори, собственици на цветарски магазини, фотографи и т.н. Може би всеки е бил добър в неговата си област, но нямат детайлна представа за всички останали неща около една сватба. Дори и днес те развиват в по-голяма степен своята дейност.
Честа практика на сватбените агенции е да наемат подизпънители на ниска цена. Пазара го изисква, но това важи за всички сфери. Отгоре на всичко те прибират и комисион, който допълнително утежнява нещата. Често се доверяват на подизпълнител, който за по-лесно / или доходно / води друг подизпълнител, за когото сватбената агенция нищо не знае и няма никакъв контрол. Така между другото е най-лесно и най-евтино - пести се време, пари...
В по-голямата си част сватбените агенции се състоят от взаимосвързани лица - роднини близки, приятели.. Един е едното, друг е другото, а клиента как да знае за тези неща. Той се доверява и в крайна сметка резултата във всички случаи не е добър.
Липсата на отговорност е пословична. И така продължават да си я карат всички. Броят се на пръсти агенциите, които са наистина добри и важното в случая е, че те са само комисионери. Не притежават оборудване и техника, сгради и помещения, магазини или офиси. И още нещо важно - истинската агенция не се занимава само с нещата в сватбения бранш, най-малкото, защото е сезонна дейност. Реално тя има работа през цялата година в различни сродни и подобни браншове, където става въпрос за много по-сериозни отговорности, работа и пари.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #189 -:
юни 01, 2007, 15:14:09 »
Момичета, дали някой е чувал или ползвал услугите на сватбена агенция "Сватбарите".?
Активен
maslinka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3663
«
Отговор #190 -:
юни 03, 2007, 21:38:39 »
Цитат на: olive в май 14, 2007, 09:20:23
Аз искам да разкажа за Party Partners или Wedding Party.
Егати смешните хора! Визирам Йоана Икономова
!
http://www.partypartnersbg.com/
http://www.svatbata.com/agents/wedding_party/index.htm
Тая женица, ми изпрати такива цени, че първо ми се приплака
, а после се смях с дни
!... Тая воооооооообще не е в час!!!!!!!!!!!!!!
Представете си - фоерверки - 1200 лева
!!!!!!!!!!! Не съм объркала нулите - 1200 беше цената, каято ми даде!!!!!!!!!!!!! Все едно светлинно шоу на Жан Мишел Жар ще има на сватбата ми или лазелен лъч в космоса ще изпращаме
!!!!!!!!!!!!!!! Следва - видео оператор - кам 800-850 лева
!!!!!! Фото - 400-450 лева
!... Номера на масите - 50 лева! Картончетата с номерца на масите - 50 лева!...
... И хонорар си писала - 500 лева! В хонорара й влиза забележете списък на гостите и подреждане на гостите по маси!... Тя ще ми прави списъка на гостите... и тя ще ги подрежда по маси! Нито ги знае нито ги познава хората
!...
Простооооооооо.... нямам думи, изрази и словосъчетания!... А ми беше препоръчана от приятелка на майка ми! Явно си мислиха, че не мога да я смахна, ама.. ела да видиш!
А...и цените ми ги дава в последния момент, да няма на къде да се измъкна, ама аз да не съм бял лебед!...
Препаръчвам на всички Ади Митрева, аранжор. Уникална жена с невероятна дарба, талант и познания! Не е посредник (като повечето сватбени агинтки-патици), а е аранжор!
Успех на всички!
``ако говориш за професионални фоерверки едва ли има по евтино от предложението което са ти дали
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #191 -:
юни 04, 2007, 15:37:36 »
Olive явно си мисли, че каквото си помечтае, това ще се случи. Всичко си има цена. Не е хубаво да се злослови по този начин спрямо Й.Икономова. Познавам я повече от 7 години и се справя отлично с работата си и смея да твърдя, че е незаменима в голямо отношение. Занимава се с организация на много по-сложни и много по-добре платени събития. За разлика от сватбените агенции, които имат сезонно работа, агенцията на Й.Икономова работи целогодишно и не се занимава само със сватби. За да се получат упоменатите цени или olive е била доста претенциозна или иска нещо, което не може да си позволи.
«
Последна редакция: юни 05, 2007, 12:30:58 от Pachoran
»
Активен
kiki
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #192 -:
юни 04, 2007, 23:52:59 »
Здравейте.Можете ли да ми подскажете някоя агенция за декорация на сватбеното тържество.Аз организирам сватбата си сама ,но с украсата на ресторанта няма да се справя.Препоръчаха ми агенция Шейла(става въпрос за град София).Имате ли някякви мнения за въпросната агенция?
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #193 -:
юни 05, 2007, 05:54:43 »
Преди повече от три седмици имах възможност да се срещна с тях. Шейла е сравнително нова агенция. Нейните членове са дъщеря, брат и майка. Конкретно на тази сватба се бяха справили доста добре с аранжировката на масата на младоженците в ресторанта, украсата на пространството пред и около нея. Преди това се справиха добре и с украсата в ритуалната зала. Доколкото разбрах, цената бе доста приемлива за тази услуга, но ми се стори малко ниска /може би защото цветята бяха изкуствени/. На първо четене като страничен наблюдател ми харесаха първо като хора, второ като свършена работа, трето като отговорност.
Една важна особеност - братът е диджей и бе такъв на сватбата. От 14 години имам допир с този бранш и смея да твърдя, че музикалния подбор на изпълненията бе уникален - чух парчета в оригинал или преработени, които друг не е използвал в този ред и версия. За да ми направи на мен впечатление значи има нещо.
Мисля, че спокойно бихте се доверили на тях.
Активен
kiki
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #194 -:
юни 05, 2007, 23:07:00 »
Цитат на: Pachoran в юни 05, 2007, 05:54:43
Преди повече от три седмици имах възможност да се срещна с тях. Шейла е сравнително нова агенция. Нейните членове са дъщеря, брат и майка. Конкретно на тази сватба се бяха справили доста добре с аранжировката на масата на младоженците в ресторанта, украсата на пространството пред и около нея. Преди това се справиха добре и с украсата в ритуалната зала. Доколкото разбрах, цената бе доста приемлива за тази услуга, но ми се стори малко ниска /може би защото цветята бяха изкуствени/. На първо четене като страничен наблюдател ми харесаха първо като хора, второ като свършена работа, трето като отговорност.
Една важна особеност - братът е диджей и бе такъв на сватбата. От 14 години имам допир с този бранш и смея да твърдя, че музикалния подбор на изпълненията бе уникален - чух парчета в оригинал или преработени, които друг не е използвал в този ред и версия. За да ми направи на мен впечатление значи има нещо.
Мисля, че спокойно бихте се доверили на тях.
Мерси за изчерпателния отговор.Дали имаш някакви техни кординати ?
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...