Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 18:33:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Февруари дойде, айде на кафе :)
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Февруари дойде, айде на кафе :) (Прочетена 55390 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Февруари дойде, айде на кафе :)
«
Отговор #255 -:
февруари 15, 2021, 12:29:51 »
Привет!
Честито за събитията на Мениант, Алекс и Маги, на всички останали - кой каквото е празнувал
.
Бубе,
тъкмо се чудех къде е тази хубава обстановка по снимките
Аз си отдъхнах чак като НИ2 се върна от морето вчера. Излезе, че е било много по- притеснително пътуването му в четвъртък от София към Пловдив по късните часове, когато имаше разни катастрофи на ТИР-ове и не бяха опесъчени околовръстното и магистралата. Кофти, че било с много силен вятър и студено в Созопол, ама в хубав семеен хотел нощувката за само 20 лв. ги крепяла.
В последствие ми припомни, че преди 5 години е бил годежът на неговите кумци пак там, та затова б
И
ли толкоз път в студа тримата /кумата, приятелка тогава, сега не им е вече приятелка и не се чували вече/.
Днес ми се обади приятелка, на сина и му предложили годеж и той приел. В първия момент реших, че нещо се е объркала от вълнение, ама не. Момичето чакало доста време, почти 4 години и вчера паднало на колене в парка, на снега, и връчило на момчето положителен тест за бременност, отрицателен тест за Ковид и направо венчална халка. Така е то, трябва да се адаптираме
. Посмяхме се, защото и двете затърсихме конспирация, дали пък момъкът не се измъква от ситуацията, че свекървата не си харесва бъдещата снаха и съответно не поема отговорност, но каквато и да е причината, да са живи и здрави, хубави неща се случват
В тази връзка, снощи гледах за хиляден път "Свекървище", припомних си, че го даваха пак малко преди сватбата на НИ1, смях се от сърце на тогавашните ми дертове и съответно констатирах колко млада и хубава е била Дженифър Лопес
Чудя се дали да се престраша и да ида в парка
Много е заледено, пътеките не са изчистени, а не смея да вървя през снега, че копаха дупки да засаждат дръвчета скоро.... Хубав ден и хубава седмица на всички!
Пандич,
на мен също ми е интересно дали ще има американско гражданство
Байдън май се гласеше да облекчава законите, по тръмпово време беше невъзможно.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #256 -:
февруари 15, 2021, 12:47:37 »
Малее за гражданството не се замислих, аз много им се зарадвах защото едно бяха загубили една бременност и тя си е на годинки,второ мислех че по-скоро ще се развеждат, нещо не си ги представям дългосрочно ориентирани.
Ей
Мениант
честито повишение!
Свекс
тоя годеж ми напомня на едно риалити което гледах сега наскоро, много шантаво, Bling Empire, се казва, за най-богатите азиатци в САЩ, всички наследници на някакви милиардери. Та там едната девойка и писна да чака след второто раждане и предложи. Що не я харесва свекървата? Ох мани я Джъ Ло, мен там Джейн Фонда ми хваща окото, онзи ден и с нея един сериал загледах, егаси жената с главно Ж ми е. Седи си на дупето, навън е мраз!
Хайде и аз се обзаведох с масла, утре и дифузъра чакам да стигне, другата седмица и на хороскоп ще ида, това ако някой преди ми беше казал че аз ще правя щях да му се изсмея в лицето. Ама тая скука в тая пандемия изисква различни подходи!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #257 -:
февруари 15, 2021, 12:47:45 »
Свекс, нищо не разбрах за кумата. кумците са били с него, а кумата била ли е гадже с кума?
навън не е за нестабилни хора като ход, но пък при вас може да е по добре, не знам.
тази нещастна девойка, отсега я мисля. какъв пън трябва да си, да не предложиш на приятелката си толкова време...не че й е дотрябвало принципно, ама нейсе. та това не ми звучи като адаптация, а като отчаяние.
носи му детето, че на колене ще му пада, супер го учи, направо ми се дигна кръвното докато го чета това.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #258 -:
февруари 15, 2021, 13:04:36 »
Еми,
не, кумът /НИ2/ няма нищо общо с кумата, даже не я познаваше преди сватбата. Мария Другата беше шаферка. Тогава беше на мода младоженците да си избират поотделно кумове от приятелските си кръгове, та той се явяваше от мъжка страна, кумата е от женска. Голям зор беше с подаръците и накрая нямаше общ нито към младоженци, нито към кумове, това си спомням.
Булка,
търсим конспирации само, харесва си я
А,
Еми
, равноправие трябва да има в половете
Пак добре, че
тя
ще ражда
«
Последна редакция: февруари 15, 2021, 13:50:14 от svekarva
»
Активен
emmmmmy
«
Отговор #259 -:
февруари 15, 2021, 13:21:36 »
аз Меган я мисля за страшен лисугер и пак всичко си е сметнала както трябва, то сега и работа не може да има като актриса. Тя никога няма да пусне плячката, ако трябва сто деца ще му роди. Ама то така се прави, а не да си разменяме ролите и да предлагаме брак на мъж, дето вика Свекс, хубаво че все още тя ще ражда...
дифузерът ми дойде и е мега! технологията му е майката на повечето домакински битови вещи, много съм доволна.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #260 -:
февруари 15, 2021, 15:05:26 »
Аз все забравям да благодаря на Пандата за насоката за книги!Златна да си!Еми мерсаж за калъфа
Абе с тоя Киндъл се родих!Сега ме е яд, че късно го взех.
Тук е сух студ, но зкарах бебетата на вън.Горките не стават за саксийни цветя, реваха на прибиране.
Рат, пускай го на градина.Добре им е там, забавляват ги, изморяват се емоционално и нямат време да драматизират вечер.
Булка, снощи след РД редиха пъзел.Има 4 планети готови, днес няма търпение да се прибере да направи другите и ще го закачаме на тавана
Еми, мъжете в днешно време са страшно нерешителни и бягат от отговорност като Дявол от тамян.А като гледам какво идва...Късайте пъпната връв девойки докато е време, че после ще си чукате главите в стените.
Манианте, Алексия, честито и на двете!
Манианте, много се радвам за теб!Ти си ми пример, как жена може да е добре и без мъж до себе си, стига да е достатъчно упорита и целенасочена!
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #261 -:
февруари 15, 2021, 15:06:21 »
Привет!
Хич да не си личи, че вече не съм "по без дете", чак сега и по диагонал ви четох.
На нас всички голям страх ни браха как ще пътуваме, та и ние се стресирахме и вчера по радиото към 3 часа следобед се информирахме, че е Св. Валентин. ММ придвидливо тоя път още в четвъртък ми донесе цветя и ми стана по-мило отколкото ако беше на деня. Магистралата вчера следобед си беше изненадващо почистена, само след тунела имаше участък дето в момента валеше и беше малко кишаво иначе беше ок. Нашата градинка дето всички бягат като дявол от тамян, че уж наркоманска, ама днес всички пейки и алеи бяха почистени, та се помотахме с лапето.
Изведнъж има някакво раздвижване баш напук на това, че бях сама 3 седмици и утре трябва да правя големи челни стойки за един ангажимент ама дано си заслужава. Сега чакам ММ да поеме смяната, че трябва да ходя пак по институции, че и пеша ще трамбовам. Навръщане дано има време да мина през една сладкарница да взема торти, че вчера се чудех на еклерите от Квартал, ама ме домързя и с това поне да се отчета за празника и аз.
Специално Щастливеца винаги е бил по-добър в Търново. Ние бяхме в града на НГ преди да открият въобще тук ресторант от веригата. Изобщо не е същото изживяването.В София са претупани ястията, груби са сервитьорите. Ходехме преди докато един път с резервация не висяхме 45 мин и накрая си тръгнахме. Тъкмо излязохме и ни звънят ама вие къде отидохте масата се освободи... ММ им обясни, че сме имали резервация, а не сме дошли без за да чакаме като сополи на входа.След това видяхме една моя колежка от тогавашната ми работа и тя каза, че досега пила кафето в Щастливеца и много я юркали да става. Та за нейното кафе си изгубиха една вечеря. После и ваучер ни дадоха, изядохме си го и повече не стъпваме...
Меган вече тотално ми е опротивяла, не знам защо. Да е здраво, ама ми е все тая и 100 да роди, изглежда ми стъпила на врата на принца и че ще го натиска докато й е кеф.
Аз пък нещо се вдъхнових да гледам за къща в гръцко за лятна почивка. Тая година пропуснахме и детето няма спомен хич за море и ме е яд, та сега се оглеждам. Ако имате препоръки за селища, че ние много си харесахме хотела от 2019, но селото е един път и тесни тротоари.Иска ми се да има къде да се разхожда лапето, някоя площадка или крайбрежна алея. Неа Врасна сме ходили като гаджета и младо семейство, но ми е много стил Кител 95та. Не че не харесвам Китен, но...
Активен
emmmmmy
«
Отговор #262 -:
февруари 15, 2021, 15:15:32 »
сух, несух студ, всички навън
. тоз вися и той 2 часа на площадката, за съжаление този път ефект няма и пее от час в леглото без тенденция да заспива.
аз го чакам да придреме че да работя на спокойствие и да се козметизирам, ма явно ще импровизирам, че днес съм сама вкъщи.
Много ме уморяват тия битовизми тип непрекъснато затрупана кухня, нонстоп има нещо за правене, било то за вода да се ходи, за зеленчук или за аптечни работи... явно ме удря Меркурият тук мен. Аз и без това не понасям този омагьосан кръг, откакто сме в локдауни и прочее- ептен.. това готвене всеки ден, миялни по две на ден, пране всеки ден, всички са си вкъщи и консумират...
Оплаках се, не че нещо ще се промени, но... затова се кефя на технологиите- улесняват ни и ни съкращават слугинажа ( който въпреки еманципацията, масово си остана женска работа
в повечето семейства които познавам ) .
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #263 -:
февруари 15, 2021, 16:25:35 »
Привет от мен!
Ние вчера нищо не празнувахме, още дояждаме торта от рд на ММ, пренаредихме и стаята на децата, че нещо фън-шуя не ме кефеше.
Маги, да ти е честита рожденичката!
Аз от днес съм една седмица отпуска, днес мисля да го ударя на кулинария - агнешки кюфтенца с ментов сос и десерт шоколадови браунита с течна вътрешна част, лава кейк ли се казваше?
Еми, за съжаление временно е такава новата реалност, разбирам те напълно
ние нашия малък човек вече не го слагаме наобяд да спи, защото вечер после до 1 часа не мога да го сложа да спи
пък и да свиква - от септвмври като тръгне на училише няма да има обеден сън
между другото при сух въздух, не е ли по-добре овлажнител за въздух, дифузера пуска ли достатъчно влага? Ние имахме такъв проблем в предишното жилище, 28% влажност вечер, случвало се в вечер да изхаби цялата вода около 1,5, за да я вдигне до 39-40% . Тук не съм я мерила, но може би трябва да видя, доста ми се е изсушила кожата.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #264 -:
февруари 15, 2021, 16:42:17 »
Ох много лоша новина, др. Кадъм е починала
https://www.24chasa.bg/novini/article/9518734?fbclid=IwAR2BVewaIcKp2kalwm6xZFy33F1kHCAg2jk7xDMHFRYrWFupKmPi8X7LJAM
Много тъжно за педиатрията, тази жена е помогнала на толкова деца...
Активен
emmmmmy
«
Отговор #265 -:
февруари 15, 2021, 16:53:48 »
Алекс, не очаквах, но много овлажнява въздуха, направо невероятно. този смятам още година да го помъча със следобедния сън със сигурност, вечер в 10 успява да си легне с подсещания.
лава кейк се казва,да, евала че толкова сложни неща правиш.
Бог да прости лекарката, после нямало пандемия нали..
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #266 -:
февруари 15, 2021, 17:39:57 »
Много жалко за др. Кадъм! Лека ѝ пръст,
Меган имам чувството, че оня ден загуби бебе, днеска е вече с корем... Кога мина тва време?
Иначе, миналата седмица и няква принцеса (избяга ми името ѝ) писаха, че е родила. Тая дето наскоро се ожени.
На мен пък ми се видя добре за разходка, снега е много сух и няма лед, та доста лесно се ходи и не се хлъзга. Ние изкарахме около час, едва го прибрах, че като се скрие слънцето и не е много яко. Обаче го свикнах да има по 2 разходки, та сега пак излезе с баща си, дано го остави да поиграе.
Свекърва, е тая мацка направо го е бомбандирала с информация-то 2 теста, халка... А тоя, извинявам се, ама голям глезльо, ще го чака тя 4год, ще му роди дете, че и ще му пада на колене и ще му с емоли да я взима
. Той за какво е мъж, да си пие бирата на дивана само ли?
Еми, права си за слугинажа, аз много се радвам на всички малки удобства (робот, миялна, пералня и т. н.), ама най-се радвам че тоя път поне Р не е принцеса и може да върши почти всичко домакинско и без да се цупи ме отменя спокойно.
Булче, ти какъв дофузер си поръча?
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #267 -:
февруари 15, 2021, 18:00:06 »
Да почива в мир, д-р Кадъм! Много голяма загуба
И аз си обичам всички домакински уреди. Иначе Девата нямаше да има изтрайване.
Тук няма лед (само в реката). Но пък хората се оплакват, защото много сол и химикали са хвърлени по улиците и не е ок за животните. Улиците са бели от сол. Но пък е приятно да се разхождаш спокойно.
И ние откарахме два часа разходка днес. Голяма забава му е строежът на гарата.
Аз се кефя на мацката с предложението. Може би и той е щял скоро да и предложи, а тя го е изпреварила. И Моника предложи на Чандлър
И аз изнудих ММ да ми предложи
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #268 -:
февруари 15, 2021, 18:52:32 »
Аз и друг път съм казвала. На 6 м. откакто бяхме гаджета с ММ си изясних позициите, че дълги години без брак няма да живея. Няма какво да си губим по 10 год. и накрая кой от къде е, защото нашите от такива големи любови накрая са останали стара мома и ерген и цял живот са казвали, че ги е страх дали ще са живи да ме изучат, да изплатят заеми и т.н. Изложих си вижданията и че дете без брак не правя и че до 26 год. трябва да съм започнала да правя опити за бебе, та картите бяха долу. Като започнаха да наближават срокове му бях казала, че до НГ, ако нямам пръстен багажа от ваканцията директно заминава за Пловдив. Та може и да не съм паднала на колене с тестове, ама си го "насърчих".
Много жалко за д-р Кадъм. Ето тези хора няма как да ги заменим, но "няма вирОс" шайката нямат капацитета да го осъзнаят.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #269 -:
февруари 15, 2021, 18:56:19 »
Лека й пръст на лекарката, само като и е съм я чувала, но нека почива в мир!
Със солта през зимата проблемът е доста сериозен, защото не само на домашните животни пречи (както и на колите, поради което всеки себеуважаващ се майстор в България ще ви препоръча да не си взимате кола втора ръка от Германия
), но и освен това се променя киселинността на почвата и подпочвените води, което вече си има последствия.
Еми, за пълна прозрачност трябва да кажа, че този път десертът не е from scratch, а със заготовка на Нестле, само яйца и масло се слага
сигурно ще мога да го направя и сама, но помагачите не са за толкова дълги проекти
Аз нямам годежен пръстен. Бяхме решили, че ще заминаваме и подписахме, сватбата беше след 1 година. Някакси естествно се случиха нещата, но имах е много изненадани приятели
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...