Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 21:41:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Февруари дойде, айде на кафе :)
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Февруари дойде, айде на кафе :) (Прочетена 55581 пъти)
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
Re:Февруари дойде, айде на кафе :)
«
Отговор #225 -:
февруари 12, 2021, 09:42:21 »
Абеее навън е за бели мечки! Вчера беше ад ходих до декатлон и се прибирах в час пик по Малинов, беше страшно, нищо не се виждаше. Сега сутринта беше Замръзналото кралство... Но пък не бях виждала толкова много снегорини като вчера, пред половин час минаваха през нощта и булевардите бяха сухи сутринта, поне в нашите квартали тук.
Днес ми е много напрегнат ден, ще смуча Бахови пастили цял ден
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #226 -:
февруари 12, 2021, 09:59:08 »
Булката, в това време що си тръгнала до декатлон? Малинов винаги е ад.
Аз нещо не съм им фен на бах - преди 11 години много се тъпчех с такива бахови есенции, ама ефект нула. Включително онова за спешните случаи при стрес...
и шуслерът- извън единицата за целулит, другите грам не ми действат....
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #227 -:
февруари 12, 2021, 10:40:43 »
Привет! Ние сняг нямаме, изцъклено е - слънчево, но ветровито и студено, нищо общо с предишните дни. Попадаме в някакъв улук и снощи цяла нощ буча вятърът, та изобщо не можах да спя. Днес съм като парцал... На всичко отгоре НИ2 ще пътува към морето, а от Гърция се задава някаква буря Медея и направо ми изправя косата от притеснение. Да ви кажа, добре ви е с малки деца, правят бели и не слушат, ама с големи е ужас, само нерви да има човек. И като ти кажат да си гледаш живота, хич не си правят сметката, че то просто няма как да се случи...
Али,
тази Масленка героиня от детския свят ли е? Във ФБ ми се напъха някакво спонсорирано предложение за Масленка, блог за здраве и красота, който в последствие разбрах, че препоръчва натурални масла.
Много имунизирани приятели от медицинските среди имам вече, все около моя възраст. Както се опъваха преди, сега нещо се преориентираха. Може и борбата за пациенти да си казва думата. Родният имаше доста ходене из болници тези дни и казва, че първите думи на докторите били "аз вече минах Ковид" или "имунизиран съм", нещо като "спокойно, можеш да идваш при мен"
Казвам го по повод на реакциите към ваксината - при първа игла никой не се е оплакъл, най- много болки в ръката. При втората брат ми каза, че е имал 7 от 10- ти симптома, бая го е разтресло, но минало за два дни. Препоръчва на колегите си да направят така, че да си вземат почивни дни или да не записват много пациенти за дните около втората, за всеки случай.
Хайде, спокоен ден и да сме здрави ние и семействата ни!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #228 -:
февруари 12, 2021, 11:01:17 »
И аз трябва да отида до Декатлон, но ще е другата седмица, тая нямам време и сили нещо.Каката решила да суши едни играчки(измихме ги че бяха ужасно мръсни) със сушоара и взела кърпата за коса да ги бърше.Обаче не ме вика, а сама.Сушоара от зад засмуква кърпата за коса и се подпалва вътре.Идва детето изплашено, че ще и се карам, че кърпата била изгорена и с дупки.Аз се изплаших, че е щяла да подпали къщата.Не виках де, обясних спокойно какво е трябвало да направи и си поговорихме.
Аз с Шуслеровите само съм пробвала, ами малко като захарни бонбончета са ми.Вечер от известно време пускам в дифузера лавандула за по 4 часа и девойките взеха да спят по-спокойно пу-пу да не се хваля.
Булка, имам едни ментови капсулки дето не мога да приемам, искаш ли да ти ги пратя да ги пробваш?На мен много ми помагаха психически при второто ин витро.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #229 -:
февруари 12, 2021, 11:02:05 »
Привет!
Свекс
, добре че казваш. Майка ме пита, че ЛЛ я питала и аз не знам какво да им кажа. Иска ми се да се ваксинират, ама като не познавам реални хора на тяхната възраст и как я приемат...
Масленката е детски сериал за сладкарница, дето готвят едни като феички. На мен ми е много сладко.
И баба ми се е затюхкала, че утре ще пътуваме към Пловдив да си вземем детето и в неделя наобратно, та като стане и за внуци и правнуци да се мисли не е по-добре положението.
Нашето рогато вчера исках баба й и дядо й да отбележат на лист колко е голям крака, за да преценя от Geox кво да поръчам. Ей, 1 час ревала, че не дава и седяла боса. Вечерта преди да легне викала Ще ми нарисувате ли пак крачето... Та от понеделник ще ми е интересно, явно е в ретроград и тя, ама каквото такова.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #230 -:
февруари 12, 2021, 11:08:08 »
Свекс, тук пък някъв капчук има дето ни побърква при дъжд...
Искам да ти кажа че проблемът в съвременните родители и тяхната свръхтревожност е отчасти и заради свръхинформираността ни. Ами ако нямаше къде да прочетеш или чуеш за бурята? Хващам се и аз на моменти в този капан на информацията спрямо детето.
Продължавам да си мечтая да е голям и да можем да си говорим, дори и разговорът ни е да тип: Остави ме на мира, аз си знам.
Изключително важно е именно затова че обменяме инфо тук за ваксинирани близки и познати, така лека полека по -особените случаи ще имаме някаква извадка, макар и да не е представителна точно.
Много почвам да се замислям дали да не си купя лампа за етерични масла от по-скъпите, моята е със свещичка и доста я ползвам, оняден си купих мандариново и портокалово масло и са разкош. Някой има ли опит с такива?
Адиктед, а ако й премерят стелката на ботушчето не ти ли върши работа?
Маги, сешоарът изгоря ли финално?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #231 -:
февруари 12, 2021, 11:14:55 »
Еми, аз обожавам лимон и портокал.Навсякъде ги слагам
Иначе съм с дифузер, по-лесно ми е, а и тоя е някакъв светещ и детето се кефи
Не изгоря, имал защита и сам изгаснал, аз не знаех мъжът ме светна.Сега работи, но просто изтръпнах какво е можело да стане.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #232 -:
февруари 12, 2021, 11:22:47 »
Еми
, ние имаме от Лидл. Аз масла не съм слагала, ползвам го за овлажнител, но съм доволна. Сега нали се зарибих по корейки и там са измислили как скъпите свещи да не ги гориш. Имат лампи дето нагряват, свещта се разтапя и замирисва после се стяга и пак си я ползваш. ММ ми търси сега из Алиекспрес, ама пусто скъпи ни се виждат за нещо такова маловажно към настоящия момент.
Бе иска ми се баш крака да е.Ботушите в началото на зимата й бяха една идея големи, а за сандали ми се иска да са точни и не знам ся тия ботуши по-скоро точни или умалели са й. Измерен е, ама ще чакам да си дойде, та като получа пратката да мога да меря и да видя ще става ли или не.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #233 -:
февруари 12, 2021, 11:28:35 »
аз харесах един ултразвуков, уж били най ок, тъмно дърво цвят, че да пасва на хола
Адиктед, още се колебая за сандалките именно по подобна причина- може да порастне по бързо крачето до лятото... сега и да го меря- относително ще е.
Активен
Alichka
«
Отговор #234 -:
февруари 12, 2021, 11:42:40 »
Днес точно ще ходя да меря ботушите си. Много се надявам да са добре, защото са много точно дадени размерите спрямо номерацията. Така занапред ще имам пробвана марка. Аз супер трудно си намирам обувки заради тясно стъпало и прасец. Купувам по възможност без да храня куриерите. Да не говорим, че всяко връщане е разкарване, а не ми се чакат и пари обратно.
Ето, харесах си още едни ботуши, ама според техните специалисти вместо 38 трябва да си взема 36 номер. Леко абсурдно звучи и директно се отказах от марката.
Идва времето на нов номер за Кокона. Мисля го отсега за маратонки и пролетни обувки. В повечето случаи за сандали "задържа" номерацията, че са все пак без чорап. Дребният ми е по-лесен. Все още е на евтина номерация и спокойно му намирам Адидас и Найк на около 40 лв.
Ние имаме фондю от 4-5-6 години
За първи път вчера намерих сирена и ще го тестваме. Ако не стане, директно го превръщам в лампа за масла. Със свещичка е и може да стане.
За Масленка щях да казвам - много симпатично и позитивно детско е. Даже имах идея за евентуален маскен бал да направя такъв костюм. Обаче Кокона се разминаха с празник покрай 4-та група в градината
«
Последна редакция: февруари 12, 2021, 12:17:15 от Alichka
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #235 -:
февруари 12, 2021, 12:46:32 »
Еми,
това с многото информация от една страна наистина е повод за повече притеснение, но от друга и за повече спокойствие. Щото ако зная, че времето и пътищата са добри, поне това няма да го мисля
Аз по принцип не съм спокойна, когато някой от семейството е на път, независимо дали лети, шофира или е с влак.
Хаха, интересното е, че пътувам с удоволствие и даже и не съм си помисляла да ми минават черни мисли, че нещо може да ми/ни се случи, щом съм участник. Май съм луда за връзване, та ще взема и аз да си пусна дифузера, белким помогне
. В такива случаи завиждам на Родния, който казва, че като искам да се притеснявам, да си се притеснявам, само другите да не притеснявам /малко като Божинката/
Маги,
редовно засмуквам коса като се суша и замирисва на пърлено. Сешоарът автоматично спира, докато се охлади, макар да е от най- никаквите за 20лв. Ръката ли си въртя много, косата ми ли се ветрее, нямам идея, ама нещо правя погрешно.
Али,
като каза за фондюто, се сетих за Кокона как ядеше кашкавал в завидни количества като малка. Понеже и племенникът е същият, та си мисля, дали ще ме бият, ако взема да му подаря едно такова уредче?
Активен
Alichka
«
Отговор #236 -:
февруари 12, 2021, 12:52:20 »
Ами преди време много упорито търсих сирена за фондю. Гледаха ме странно и вдигаха рамене. В Лидл пускат чат-пат, ама свършват много бързо. Същото като със сушито им.
А за течен шоколад някак не виждам смисъл да се ползва, ама това са си мои съждения.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #237 -:
февруари 12, 2021, 13:32:03 »
Добър ви ден
Ох, фондю, раклееет
много обичам и затова ненси купувам, че ще търкаляме по хълма
пълно е по магазините със сирена за тези уредчета при мас, има и си и специализирани магазини, обаче толкова вкусно става, че човек не може да се спре и затова не сме купили досега. Иначе съм яла и разтопен шоколад с плодове на фондю, обаче в ерата преди да имаме деца, сега бих си го причинила
Еми аз също имам дифурзер за етерични масла, обаче трябва по много малко да капва. Аз се въздържа, заради децата, те поотраснаха, ама нали не се препоръчва за много малки деца и така ми е останало.
За тревижността - преди бях супер тревожна, постоянно очаквах астероид да ни падне на главата. Обаче после установих, че няма смисъл да се притеснявам излишно, а като ми дойде до главата да го мисля. Не че не се притеснявам, ако някой пътува или не вземам меекинпревантивно - правя го, но започнах да се старая умишлено да съм по-спокойна, защото иначе ще изперкам още на млади години
Маги, и у нас де правят тортите от мен, всяка година има различна поръчка - коли, коли, автобуси, кораби.
Али, имам много хубава рецепта за бананов хляб от книгата на Отчаяните съпруги, винаги става, ако искаш мога да ти я пратя
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #238 -:
февруари 12, 2021, 14:45:11 »
За фондюто - за първи път чувам, че има специални сирена. Сега потърсих в гугъл кои са подходящи за фондю - в една статия бяха изброили синьо сирене, ементал, бри и камембер - а тези се намират лесно.
Аз мразя студа - ако можех, нямаше и носа да си покажа навън в това време.
Утре ще имам хем гости, хем ще идват да ми монтират най-накрая гърба на кухнята, огледалата в коридора и паравана в банята. Дъщерята ще е доволна от огледалата - много страда сега, че няма такива освен малкото огледало над мивката в банята.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #239 -:
февруари 12, 2021, 19:28:20 »
Али, аз за фондю съм виждала да ползват най стандартните френски основни видове сирена също.
Менианте, твоята кифла малка е като мен
Алекс, тази рецепта за бананов хляб ще стане ли за хлебопекарната?
Свекс, мъжът ти е напълно прав, пускай дифузера. Ако нямаш наблизо масла, кажи, аз ще ти купя и пратя.
И аз си засмуквам косата със сешоара най редовно, но не спира.
Аз се притеснявам само за детето, покрай екстремните спортове на брат ми и на бивши половинки, обръгнах и минах на философско спокойстив поне за големите ми роднини
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...