Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 16:38:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Февруари дойде, айде на кафе :)
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Февруари дойде, айде на кафе :) (Прочетена 55179 пъти)
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
Re:Февруари дойде, айде на кафе :)
«
Отговор #195 -:
февруари 10, 2021, 17:04:59 »
Цитат на: Alleksia в февруари 10, 2021, 15:54:01
Е точно те пък би трябвало с училището да са подписани поне декларация за неразпространение, аз в тях притеснение нямам.
ами уви не, и никой няма проблем с това, виж клечка в носа е голяма драма. Ей това са двойни стандарти
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #196 -:
февруари 10, 2021, 17:13:49 »
Цитат на: bulche91 в февруари 10, 2021, 17:04:59
ами уви не, и никой няма проблем с това, виж клечка в носа е голяма драма. Ей това са двойни стандарти
мда и аз се наслаждавам на коментарите във фб
и се чудя и мая.
Четох днес интервюто на Анджелина Братпитова
за Воуг и честно казано съвсем като ПР акция в нейна полза ми прозвуча, въздух под налягане и хвалби... изкара се света вода...
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #197 -:
февруари 10, 2021, 17:21:56 »
Добре де при нас всички тия снимки са по желание и се записваш предварително, дали искаш или не. Има дата, даже май 2 дати и е само с предварително записване. Миналата година трябваше да ги снимат и да имат снимки на шкафчета та и на кърпите- въпроса бешв искате ли в детската фотограф или всеки да си заведе детето да го снимат и да занесе снимка, там с определения формат.
Е в едната градина в квартала, изобщо нямат такива снимки. Родителите не са съгласни и дори не им се предлага вече коледни и осмомартенски снимки.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
февруари 10, 2021, 17:30:13 »
ама Рат и тестването е по желание
, но за снимките не ме разбра (боже колко пъти го написах) че масово се прави без да се слага под съмнение, не говорим за изключенията.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #199 -:
февруари 10, 2021, 17:37:49 »
Е разбрахме се де. Тестването никой не е казал, че не е по желание. Снимките всеки си поставя под съмнение за негонсининсинотказва ако реши, просто не му се дава такава гласност.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #200 -:
февруари 10, 2021, 18:27:36 »
Привет, лейдис
Ехааа, каква интересна дискусия, замислихте ме. Аз нямам дете и не смея да се изказвам как бих реагирала и по двата казуса, че току виж ме изпере хормона и запея други песни след време
Цитат на: bulche91 в февруари 10, 2021, 09:01:39
Това със скритата тромбофилия не е опасно само за бременни, даже е по-малко опасно за тях. Моя позната изкара супер лека бременност и секцио без да знае че има. Наложи се камъни от жлъчката да и махат и откачи тромб след операцията, едвам я спасиха и като я тестваха се оказа 5G май. Пу пу да не плашим, живее се с това, аз слава богу само това нямам, имам MTHR само ( така ли се казваше?)
Цитат на: магито в февруари 09, 2021, 18:25:10
Опасно е по-време на бременност, иначе не вярвам да ти пречи на начина на живот, но при бременност, зависи от мутацията, се започва назначения препарат и се ходи на консултации.
Девойки
, тромбофилиите са много опасни при най-различни ситуации, медицината още не ги е изучила достатъчно. Просто на млада здрава жена се проявява при бременност. Но те влияят в още по-голяма степен в други ситуации, но докторите те първа почват да търсят тяхното участие в уравнението. От стрес кръвта се сгъстява, от там тромби или други куп глупости и Чао! Имам един приятел доктор по клинична медицина, той работи в изследователска лаборатория, в която определят протоколи и стандарти как се визмат проби и правят тестове в нормални лаборатории. Има неща като "оксидативен шок" (най-лайшки казано, че забравих медицинския термин
), което е свързано с оксидирането на кръвта при стрес, свободни радикали има намесени и разни други сложни неща. С няколко думи тези мутации отговорят за това в какво общо здраве си и какви болести можеш да развиеш. Нещо като бомби със закъснители, спящи в нас, които могат да бъдат задействани или пък не. Друго, което ми обясниха, че се изследва относно тях. Примерно в моя род си умират от днес за вчера (ако помните за леля ми преди сватбата), баба ми и тя така си отиде на 67 в съня си. Пръскат ни се кръвоносните съдове, масирани кръвоизливи и Чао! И това са доста случаи в рода назад, че и не сме с дълголетен ген. Общо взето в момента изучават и това, доколко тези мутации, които се предават с ДНК-то влияят. Защото това са едни и същи проблеми поколения наред. Медицината още не го е изучила камо ли аз. Но ако примерно при стрес ми се оксидира кръвта или се сгъсти, тялото не може да я разреди, от там ако имаш стеснение в кръвоносен съд или изтънен, можеш да получиш исхимичен инсулт, съответно разслояване на кръвоносен съд/инфаркт. Баща ми и двете му сестри са с проблемни кръвоносни съдове и сърдечни проблеми, което, да, проявява се с напредване на годините, но всички го имат и се брой за наследствено. Тези сърдечни проблеми се изучават от наукута доколко се дължат на тези мутации в кръвта. Да не говорим, че една от мутациите е за усвояването на фолиева киселина (В9), а фолиевата киселина не е важна само за бременните. Тя държи веригата на ДНК-то да не се разпада, т.е. да остарява (бавно умира) организма.
Така че отбор тромбофилки не искам да ви плаша, свиркайте си, но тези мутации без да знаете ще ви влияят и в бъдеще
Говорете ми за ретроГАДен Меркурий, тъкмо офис техниката се е кротнала и е под контрол пу-пу-пу
Лека вечер и както ми казаха вече двама доктори червено вино му е майката. Не случайно римляните са го казали: "Във виното е истината." Виното е здраве
ЕДИТ: Изчетох си поста и се смях с глас така съм бързала и съм писала с краката, скачам в два проблема, които освен като самостоятелни, се търси влияят ли си.
Не мога да го обясня хубаво, защото мозакът ми още е на моно от липсата на кислород
«
Последна редакция: февруари 10, 2021, 18:58:59 от marry_me
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #201 -:
февруари 11, 2021, 08:42:50 »
Доброви утро, как сте?Аз вчера пак голямо обикаляне, направо едното коляно ме заоля накрая.но вечерта излязох малко по магазините с приятелка.Имаше нужда да пазарувам, нямаше хора, приказвах си и се почувствах човек!
Аз днес трябва да готвя и мисля да направя блатовете за тортата на каката.Иска торта Лего Нинджаго, моето дете, ама двете да сме я украсявали.И сега ще е три дни правили торта
При друго положение щях да се радвам, но в момента съм труп физически и дано намеря сили за това.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
февруари 11, 2021, 09:12:47 »
Добро утро!
Аз казвам днес "Сбогом слабо тяло". Премерих се на кантара, виждам отслабнала съм. От три дни се събуждам тук с мисълта че ми се яде Софийска баница с бекон и реших че днес си черпя душата. Сега мога само да изгрухтя, амааа си струваше. Пухиндрела нещо се е побъркал, буди ме в 6 всяка сутрин, идва и ми говори, мърка, закача ме... направо ме влудява.
МериМи
бая си изписала, аз успях да ти проследя мисълта. ФК не знаех че трябва да се пие, ама моята мутацийка е на 35%, не е от най-фаталните.
Маги
не знам от къде намираш сили за торти, па и Нинджаго хахах. Звяр ми даде ясни инструкции за неговата, с планети които се ядът! Единствено се надявам да не са затворили пак до тогава, много иска и той да раздава кутийки в градината а вкъщи да е с крем тортата.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #203 -:
февруари 11, 2021, 10:38:16 »
Привет!
Вчера ние двете с Еми с манджи, днес рано- рано Маги и Булката с торти....
Така де, "рънъта прави борбътъ"
Мери Ми,
че са сериозни нещата, сериозни са, но като си ги знае човек и си ги следи, свиква да живее с тях. Дано имаш късмет да попаднеш и на добър доктор, да погледне цялостно на проблема и на когото да имаш доверие.
Ох, снощи пак включих на Черешката и попаднах на Персиан Петков. Що за личност е това, изпуснала съм го и него явно. На мен ми харесва, не само защото е от моята овнешка порода, интересно ми е да науча повече къде какво прави. Прилича ми на подобрен вариант на Евгени Минчев. На първо четене нищо не намирам из мрежата. Той какво общо има с Нова, та е включен в предаването?
Хубав и ползотворен последен за седмицата топъл ден!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #204 -:
февруари 11, 2021, 11:12:11 »
ние вчера бяхме при едните роднини, та моето ядене не беше опитано
, но аз още съм жива.
естествено моят син на чужди места не хапва, това ми е наказанието - правех същото като дете.
Маги душо, що не я поръча готова тази лего торта бре?
Активен
Alichka
«
Отговор #205 -:
февруари 11, 2021, 11:19:15 »
Здравейте!
Вчера изненадващо успяхме да походим по центъра, поръчахме си огледалото и някак се оформят нещата
Моите измишльотини се материализират
Неочаквано и маса си харесахме за хола, ама търсим вариант за доставка от София или Стара Загора (с познати). Оказа се, че Айко нямат транспорт до нас, а с куриер. Абсурд!!! Най-хубаво би било да успеем лично, ама пак зависим от свободно време.
В събота се каня да правя бананов хляб, че този епизод на Масленка е много любим на Кокона и отдавна мисля да пробвам какво точно ще се получи.
Предстои рождения ден на татко и днес ще съм за подаръци.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #206 -:
февруари 11, 2021, 12:10:09 »
Слушах брифинга, та да кажа, ако не сте чули - тестването ще е само за училищата, объркали като питали за детски градини и ясли и ще е доброволно, със съгласието на родителите, като ще се извършва от квалифициран медицински персонал. Както и се очакваше - много шум за нищо. 50:50 били отговорите на родителите, тестването е с цел разбиране на моментното състояние, както това, което правиха при учителите.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #207 -:
февруари 11, 2021, 12:49:56 »
Привет!
Именно от това тука има, тука нема се внася целият смут, ама то така е изгодно да бъде явно щом си е вече системно.
Свекс
, баш си нацелила с този Пресиян, че е новият Минчев. Не съм сигурна в Огледала ли му почна кариерата или в Мармалад. Аз го знам от сторита и влогове на една от репортерките на Гала, че са си най-добри приятели с нея и се появява често. Само непрекъснатият напън за хумор ми идваше в повече. ММ се впечатли от готвенето му, аз четях и не се задълбочих.
Али
, за мен банановият хляб си е жив кекс, ама гледах една американка го препичаше и мажеше с масло... То верно, че техният хляб е сладък колкото наш неособено сладък кекс, ама знам ли.
Булка
, гледах една фотографка как стяга декор с планети и беше адски красиво. Сега нали има и една майка-илюстраторка-инстаграмърка, дето направи някакъв сет за игра/обучение с планети и също ми изглеждат доста пипнати, та е много красива тема.
Маги
успех с Лего-тортата.
Аз тия дни намерих заготовките за миналогодишната тема за РД, като гледам и тая няма да има къде да се ползват, ама дано е за последно
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
февруари 11, 2021, 13:21:51 »
Свекс
още вчера гръмна това, ама мен мнението ми остава непроменено по въпроса
Тоз и аз се чудех какъв е, само началото изгледах и не ме впечатли.
Адиктет
, мамин златен ще те продаде на тема астрономия, направо след някоя година го пращам при Бубето. Сутринта в колата ми казва, мамо, вселената е много опасно място, има астероиди, горещо слънце, абсолютно не можем да стъпваме на Венера много е горещо, на Марс няма атмосфера, а ако някоя Черна дупка те глътне и ще те изстиска като червей. Знае всички планети ( + джуджетата) и всичките им сателити и всички размери и от какво са създадени. Много му е объркващо кой е създал вселената и трудно го свързва с дедо Боже. Имаме всичко възможно за планетите + всички документални е изгледал... Мания му е. За това ходи и в Музейко, да се докосне до репликата на Нийл Армстронг.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #209 -:
февруари 11, 2021, 14:49:10 »
Здравейте!
Маги, успех с тортата. Звучи като предизвикателство!
Булче, браво на Звяр! Племеникът ми и той е луд по планети космос. Беше си измислил песен за джуджетата. Ама тя сестра много се интересува от такива неща. Тя искаше да учи Астрономия и метеорология, ама баща ми се беше изказал, че ми стига една дето учи за безработна (мале, как ме е проклел). За мое щастие Бамбук се в ограничил до луната.
А миналата седмица му показах една реставрирана карета и той пита: "Това от хиляда осемстотин и коя година е?" Горкото дете, явно го засипвам с дати (от 1848г е
)
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16