Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 19:23:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Декември е тука, Коледа на вратата чука!
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Декември е тука, Коледа на вратата чука! (Прочетена 54006 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Декември е тука, Коледа на вратата чука!
«
Отговор #195 -:
декември 12, 2020, 10:15:48 »
Ние /имам предвид нас двамата и децата, докато бяха под 18/ избягваме да ядем пържени работи заради деликатни стомаси и по тази причина никога не сме имали фритюрник. Картофи, тиквички и патладжани правя или на фурна, или готвени. Ако на някого много му се прияде, има си МакДоналдс и Хепи
.
Обаче НИ2, на мама детето
преди седмица ме помоли да направя пържени картофи
Ами... честно, изобщо бях забравила как става тая работа. Ми то голяма врътня за една порция като за него- та киснене, подсушаване, специално рязане. Самото пържене нищо не е, слагаш в уок тиган и даже не бъркаш 15 минути. Станаха много хрупкави и вкусни, ама отидоха 2 часа за 5 минути хапване. Трябва да съм съвсем луда да се хвана втори път.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #196 -:
декември 12, 2020, 10:34:55 »
за мен точно картофите, тиквичките и рибата са неща които трябва да се ядат навън.
имам коледна книга с коледна корица, а още й се точа да я почна..
Забелязах междувременно че всички коледни филми, които гледам за настроение, са адски еднакви. Мъжете винаги са извадени от някоя моделска агенция- мускули и сини очи. Жените са едни никакви, с жилетчици и грозни шалове. ИЛи спасяват магазин, или фирма или хотел. Винаги живеят в голям град, но се преместват в малкия заради коледната любов.
Въопреки това, украсите по тези филми са чудесни и ги гледам като картини.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #197 -:
декември 12, 2020, 12:56:31 »
Еми,
да допълня за американските коледни филми, че обикновено става въпрос за стара ученическа любов, която пламва отново. Разделили са се, защото жените искат кариера, а мъжете нещо ги е принудило да останат вкъщи. Малка разлика, едва забележима в сценария, беше спасяването на театър, вместо изброените от теб обекти и в друг филм, че двамата не се бяха забелязали в училище, че тя била дебела, а той си имал гадже, което в последствие го изоставило.
В минали години пък все бяха принцове или принцеси на малки кралства в Европа и трябваше да свикват с нов начин на живот.
Украсите и обстановките са прекалено натруфени за мен, но в Америка си е точно така, чак гащите и сутиените им са коледни, а прозорци, градини, покриви и улици са задръстени със светещи фигури.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #198 -:
декември 12, 2020, 13:18:10 »
Аз съм антигринч и много обичам прекалено украсени декори
Половинката снощи ми пусна нетипичен “коледен” филм- стар, с Никълъс Кейдж. Family man се казва, препоръчвам го.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #199 -:
декември 12, 2020, 17:48:22 »
Хяха ние с мм направо целия сценарий им предвиждаме, жалко че днес по нова не беше с този сценарий. Даже сега подобен сериал гледам Virgin river.
Значи Инстант пота топ, сармата ми стана за 40 мин мозък, почти без никакви миризми, само като отвориш капака неизбежно, сега чакам мляко с ориз да стане готово
Активен
emmmmmy
«
Отговор #200 -:
декември 12, 2020, 17:59:44 »
Ти за седмица ще станеш маСтършеф с този пот !
Сега гледам повторение по вивакомската телевизия на Подари ми Коледа - точно по шаблона
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #201 -:
декември 13, 2020, 23:16:17 »
Добър вечер!
Благодаря ви, всичко е наред слава богу (и дано така си остане). Братовчедка ми била контактна с една коронка, ама уж антигени тест е отрицателен, та дано не са хванали. Драмата му беше, че трябваше да ме гримира и да ми лраив косата, но имах резервен вариант, та спасихме положението и не с еижених без грим и прическа
.
Булче, заинтригува ме с тоя инстант пот, ама и аз като Маги не искам да се затрупам с нищо. Едйо, че е тясно у нас, второ бързо ми минава мерака и спирам да ползвам джаджите, трето място трябва да им търся.
Свекърва, тия картофи за 2 часа мор трябва да са били уникални!
Хайде лека нощ! Стиснете по 1 палци утре сутринта моля!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #202 -:
декември 14, 2020, 08:41:56 »
Рат, направо ме разби с новини, но нека така да е хубава цялата седмица!Много здрави да сте и много да си помагате и да се подкрепяте.Искам снимки!
Аз чаках понеделник с нетърпение.Празника на бебетата мина добре, хапнахме, поговорихме, не мога да кажа видяхме се, защото се виждаме редовно ние.Вчера и племенницата стана на 6, та започнаха празниците в нашето семейство.
Тази стурин Б2, се събуди в 6,30 и аз едва гледам.Чакам да паднат за сън двете, че и аз да поспя малко.
Хубава седмица ви пожелавам!
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #203 -:
декември 14, 2020, 09:31:28 »
Привет!
Рат
, направи старта на седмицата летящ.
Ние събрахме братовчедките да се наиграят и май всички бяха доволни. Вчера ходихме на разходка, но нещо направих гаф с нагласянето на Ж. за пиш и трябваше да я нося и тичам до вкъщи. Голям фитнес ми дойде.
Аз тая седмица трябва да организирам пренасяне, опаковане на подаръци и пак връщане по местата. Намяркала съм и някакви сладки да правя, да видим какво ще се получи...
Коледни филми не съм гледала откакто няма класическия Холмарк. Тия дни си мечтая за Коледа с Милион и 1 желания по ТВ като едно време... някак ми носи спокойствие и уют този спомен.
Хубава седмица!
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #204 -:
декември 14, 2020, 09:35:58 »
Привет! Не съм се включвала тези дни, ама виждам, че има новини - честито, Рат - да сте живи и здрави, и да се раздвате един на друг
Няколко месеца едва смогвам да си свърша работата, не успявам да си почина, постоянно съм на педали и ми свършиха силите. Взехме много добре решение по този повод, от два дни сме на морето
Първия ми уикенд без никаква работа - никакво звездообразуване, никакви протоколи, никакви фотосесии! Днес вече ще работя, де, но си има разлика да не си си вкъщи
Ето наприпер, поръчали сме си палачинки за закуска и после ще излзем да се разходим по плажа. Сега чакам края на седмицата и мисля да си дам една коледна почивка.
В Бургас е облачно и дъждовно, но е много празнично украсено, има много живот по улиците. Отскочихме и до Ахтопол и все едно се чувствах като в сън, толкова ми е нереално, че тези места съществуват извън лятото!
Да ви се похваля и тук, макар повечето може би сте видели по фб - мина ми награждаването, после и интервютата май бяха добре, голямо притеснение ми беше, все едно отивам на изпит.
Еми
, за коледните филми, напускали са по Нетфликс точно както ги описваш, ама за фон стават. Виж класическите коледни винаги са си ми на сърце.
Хайде, хубав ден от мен, имам да ви доизчитам и ще гледам да съм по-редовна
«
Последна редакция: декември 14, 2020, 09:38:49 от Bube
»
Активен
always_and_forever
«
Отговор #205 -:
декември 14, 2020, 09:42:40 »
Добро утро!
Добре си помързелувахме почивните дни. В събота валя цял ден и не излизахме. Единствено аз трябваше да отида до Еконт, но не се оплаквам. Вечерта ядохме пица и гледахме финала на Фермата. По нощите пък Кубрат Пулев. Не знам как издържах да гледам такова нещо до края.
В неделя излизахме, почивахме пак в нас, играхме игри.
Тази седмица мисля да започна да опаковам подаръците, за да видя колко хартия ще ми трябва още. Ще ги набутам някъде, пък дано да не се скъсат. Продължавам да крия по шкафове и гардероби, кой знае от къде ще изкочи нещо. Вече не помня кое къде оставям.
Имам да пускам още 2-3 поръчки, дано да пристигнат навреме.
Поръчах книги за мен и детето и нямам търпение да пристигнат, макар че ще са за под елхата.
Рат
, аз пък изобщо не съм те подозирала, така че ме изненада. Много хубави неща ви се случват. Хубаво е, че отминаващата година няма да бъде запомнена само с лошото.
Маги
, браво за празника. Да сте здрави още веднъж.
Нови отговори...дописвам
Бубе
, честито за награждаването.
Аз свалих няколко коледни анимации снощи, но не сме ги гледали. Алекс искаше и Сам в къщи.
Не само филмите, и книгите се повтарят вече от към сюжет, но се радват на интерес.
Хайде хубав ден!
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
декември 14, 2020, 09:46:18 »
Добро утро!
Хайде и тук честита
Рататуйка
с двойна доза новини!
Уикенда изкарахме добре, главно в тестване на нерви и новия уред. Значи този пот го гледам от поне 3-4 години, беше ме светнала една бивша съфорумка, Хелена ако си я спомняте, и все си казвах ох ама аз с чисто нова кухня за какво ще ми е още един уред. Даже убедих една приятелка да си вземе и много го хвалеше и аз все се дърпах. Ами съжалих... Това нещо ми спести толкова време... Цяло пиле сварено за 10 мин, ама буквално да се разпада... Общо 20 мин ми отне да го сваря пилето + супа да направя.Сега са пуснали нов който и пече и пържи ама тук не ме блазни, фурната ми е топ и за същото време става.
Бубе
видяхме, честитооо! леле как сте се вдигнали до морето хахах, мен това би ме изморило ужасно много.
Адиктед
, ох вие сте в този период дето е ужасен с пишкането навън, с момичета ми се вижда още по-сложно, макар и нашия да му отне време да се научи да пишка прав (в градината се научи де). Вие в новия апартамент ли ще се пренасяте?
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #207 -:
декември 14, 2020, 09:56:31 »
Булка
, по принцип тя си пишка вкъщи и 2-3 часа няма нужда да ходи пак, но тоя път от студ ли от какво, а и бяхме на нова площадка и каза в последния момент.Иначе не, апартаментът в момента е паузиран, че не ми се иска да идват разни майстори докато са такива високи нивата на заболелите. Сега е склад на дядо Коледа и ММ трябва да ми донесе нещата да опаковам и пак там да ги върне докато им дойде времето.
Може да ми се смеете, ама инстант пот, крок пот и мултикукър разновидности на една джаджа ли са.. Миналата година бяхме на курс в Амюз буш и ММ се нави да купува джаджа за су вид, та сега се зачудих какви са разликите... иначе не сме го купили още, де...
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
декември 14, 2020, 10:06:58 »
Адиктед
, не , Инстант пот и Крок пот са марки, Инстант пот готви и като херметик, демек бързо и като Крок пот бавно. Крок пот готви май само бавно. Мултикукър е общото име на уредите. Тук до месец два всички съм ви зарибила
Активен
emmmmmy
«
Отговор #209 -:
декември 14, 2020, 10:26:16 »
Моето е марка крокпот, само бавно готви
Ние и до ден днешен не можем да го научим как да се наклони навън за да не се опика поне малко
, ма се справя що годе вече.
Рат, честито и тук!
Не обичам понеделниците никак! Ма кой ме пита...
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
26
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Декември е тука, Коледа на вратата чука!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден