Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 18, 2024, 17:21:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Април 2020  (Прочетена 74768 пъти)

always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: април 16, 2020, 13:59:55 »

Добър ден!

Вкъщи не мирише на козунаци, а на меденки. smile  Досега не съм правила козунак, защото все майка ми ги въртеше, но вече няма как, та ще се яде от магазина. ММ е поръчал и шефът му всяка година също дава на всички (от едно и също място). Спомням си, че миналата година беше вкусен, нищо че в нас имаше за една седмица напред от на майка ми. Трябва да се престраша някой път да пробвам. Сутринта с Алекс правихме меденки със зайчета и мечета. Такива форми намерих в нас.
Два дена сглобявах Лего и мислех, че няма да ми остане време от него, но вчера  свърших и днес реших да пека. Липсваха ми две части от Легото и все пак успях някак да го сглобя. Оригинално си е, запечатано и затова ми е странно.
Мисля да си оправя малко ноктите и да изгледам епизода на Един за друг, че стана време за другите.

Пелена и да не я използва сега, все есен и зима ще дойде и ще е от полза за количката.

Хубав ден!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: април 17, 2020, 14:53:34 »

Здравейте на Разпети петък smile аз се чудя къде сте, ама ти е почивен ден smile
Активен
магито
Global Moderator
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: април 18, 2020, 07:41:05 »

Добро утро!При нас вчера две нервни и ревящи госпожици и не можах да се включа. Днес ще боядисваме яйца, да видим как ще се справим.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #198 -: април 18, 2020, 08:24:11 »

Маята чипна, на шюшлюнки... белтъко го овиждам, мажем жълтъко с ръката на козунака и ръсим захар... ей така като се наслушах с нови думички от шопско македонска баба, че почвам заредена деня и чистенето и готвенето... Айде слънчев ден, спорна работа, после на отчет с яйцата и да сте здрави smile
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #199 -: април 18, 2020, 11:32:50 »

Привет!
Яйцата тази година май станаха по- поносими цветово. Къщата ухае/вони на кромид и куркума, ама това е Wink Козунаци и сладки ни донесоха, сега подлежат на дезинфекция и после на запичане във фурната за кратко.
Използвам слънцето и съм опнала чаршафите да гълтат витамин Д.
Да сме живи и здрави, догодина да сме и пълни къщи с близки хора! heart heart heart
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #200 -: април 19, 2020, 11:23:35 »

Христос воскресе!
Бъдете живи и здрави и благословени, вие и семействата ви, мили момичета!

Активен
svekarva

« Отговор #201 -: април 19, 2020, 16:57:42 »

Воистина воскресе! Живи и здрави да сме, всичко друго ще се нареди! heart
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: април 19, 2020, 17:19:53 »

Во истина възкресе.Да сте много здрави и щастливи!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: април 19, 2020, 19:19:14 »

Честит Великден!
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: април 20, 2020, 07:10:32 »

Панде, да е жив и здрав Бамбук и много да ви радва!
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #205 -: април 20, 2020, 08:38:10 »

Христос Воскресе! Воистина Воскресе!

Вчера аганце, днес дроб сарма, дано ми се получи, от сега събирам кураж да понеса миризмата след варенето  angry
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #206 -: април 20, 2020, 08:58:34 »

Воистина воскресе!

Бъдете здрави и по-добри! До тук много лежерни празници караме, не прекалихме с готвенето, днес доядохме козунака, другия беше за армаган и го подарих smile Днес ще трябва да затропам пак с тенджерите, за да има какво да ядат змейовете.
Активен
svekarva

« Отговор #207 -: април 20, 2020, 09:11:35 »

Цитат на: bulche91 link=topic=38289.msg740962#msg740962 dat =1587364690
    днес дроб сарма, дано ми се получи, от сега събирам кураж да понеса миризмата след варенето  angry
А, то и варенето е отврат, ама поне не отнема много време. smile. Аз от свекърва ми зная, че се пускат няколко пръчици карамфил, да убият миризмата. Махам червата, нямам нерви да ги мия, а и те са най- вонящите angry. В последните години слагам задължително гъби /преди не се намираха/, та и те променят вкуса и аромата. Булка, как няма да се справиш, това е едно от най- лесните ястия с ориз good Много зависи и от вида ориз. Басмати има силен собствен мирис и може да надделее над "карантията". ползвам бланширан, зърната не се слепват, става бързо, пък и съм му хванала "цаката". Заради С. правих и само с гъби, много пресен кромид и гьозум, че нали не се препоръчват дреболии за бременни. Ама си го изядохме и ние и те още в събота smile.
Днес дояждаме картофите и морковите от печеното с добавка на фасул и грах, нещо като гювеч, ама не съвсем.
Откривам неща, които никога не съм и знаела за племенника. Изключително организиран е, Ако и да е близнак зодиакално. Намерил си е програма за планиране на седмично меню за бременни и по него прави покупки еднократно. Хаха, предложихме им от нашите домати за салата, но категорично отказа, защото си имали нужното количество и щели да се развалят. Викам, направете най- старите на доматена супа, не можело, щял да се обърка графика pardon. Покупките за бебето също са планирани ден по ден, да не се натрупат доставките и сглобяването едновременно Wink. Като нищо да програмира и бебето кога да спи, кога да реве blum. Дано му се получи всичко и да не се разочарова, щото животът, както знаем, често си прави шеги smile
Та така, хубав и здрав ден. Отивам да хвана малко витамин Д на терасата, че нали идват дъждове и лошо време, а и да преброя котките, да видя кучкарите в парка и изобщо да водя социален живот  smile
« Последна редакция: април 20, 2020, 09:53:18 от svekarva » Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: април 20, 2020, 09:34:38 »

Благодаря, Маги smile

Ние само с ядене на торта прекаляваме. У нас беше повече рожден ден. Днес добре, че Бамбук ни подсети, че има още яйца.
Сега минаха Великден и рождения ден и е малко скучно.

Вие как сте? Имам чувството, че всички са много гневни.
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: април 20, 2020, 10:49:23 »

Защо гневни Панде?Аз не съм, по-скоро апатична.Взе да не ми пука за другите, което е лошо, но и на тях не им пука за мен.Гледам си семейството, моята си кочинка и толкова.

Аз обичам дроб сърма, но миналата година прясно бременна се хванах да режа и варя дреболиите и щях да си оставя моите там на масата.И така тази година не можах да се пречупя да направя, за това пък майка ми донесе сготвена, а свеки ми изпрати сварени дреболии smile Пак намазах.

Свекс, така ще му е запълнено времето на твоя племенник, а после живота ще го научи, че не е както той иска, а както госпожицата smile
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: