Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 14:41:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Януари 2018- нова година, ново начало!
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...
54
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Януари 2018- нова година, ново начало! (Прочетена 189328 пъти)
ratatui
Баш Майстор
Re:Януари 2018- нова година, ново начало!
«
Отговор #525 -:
януари 17, 2018, 14:09:22 »
Честит имен ден, Тони и на други празнуващи ако има!
Фери, аз на нито едно затворено място не бих отишла в момента. Пълно е с болни и масово хората не им дреме, че са заразни.
Бекъм го следях като беше активен спортист, след това не особено. Даже имах плакат в стаята /не че.ми беше любимия футболист, ама.само това имаха на Реал/. Виктория ми харесва, че беше с него още като не беше на върха на кариерата си и останаха заедно въпреки всичко.
Бубе, мисля че Яначкова/ендото в Щерев/ във вторник преглежда по ЗК. Обади се б и питай. Ако е така, с направлението отиваш ори нея и тя ще ти пусне изследвания. Дано да нямаш Хашимо! И дано бързо откриете причината!
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #526 -:
януари 17, 2018, 14:11:39 »
Бубе, щитовидните минават по ЗК, може и личната да ти пусне направление май (Маги е по запозната) и да ги занесеш на Яначкова след това. В щерев по ЗК не минават изследвания, поне не и в тяхната лаборатория до колко знам
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #527 -:
януари 17, 2018, 14:16:16 »
Аз за Ентелегенция не съм говорила, а за приятелството - точно същото имах предвид.
Тези панталони на Виктория ми харесват, но аз по принцип харесвам такива панталони - широки много или тип чарлстон. Шивачката ми шие само такива гащури, даже сега ме чака нов чифт за проба.
Другите неща - нямам фигура за тях, та не знам. А и толкова пари...
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #528 -:
януари 17, 2018, 14:23:32 »
Bube
, по ЗК минават само 2 хормона ТСХ и фТ4, другите фТ3, ТАТ и МАТ се заплащат, но като се изследваш е хубаво да пуснеш всичките за яснота и пълна картина.Само с двата по ЗК нищо не се разбира.
Тук вали дъжд и се топи снега.Довечера и утре сутрин ще е за кънки.Аз излизах на кафе с едни познати, къде се забихме не е истина.Уж на центъра, уж кафе, а вътре се пушеше и контингента беше от най-съмнителните.Няма да ми стъпи кракът там втори път!
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #529 -:
януари 17, 2018, 14:43:52 »
Благодаря, момичета. Аз прегледах ценоразписа на насрочените за изследване хормони, та е поносимо като пари, аз си представях, че ще е нещо много, та затова си мислех дали не може по здравна каса. Иначе вече бях точно при Яначкова, гледа ме на ехограф и каза, че щитовидната е променена, но не се знае дали не ми е била така винаги. Т.е. задължително първо ще пуснем кръв и после ще ми обясни как да процедирам, ако се окаже, че има проблем.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #530 -:
януари 17, 2018, 15:32:38 »
Bube
, дано всичко да е наред, стискам палци
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #531 -:
януари 18, 2018, 09:03:08 »
Добро утро, как сте днес?Тук е особено духовито и така ще е цял ден.Поне е топло и няма лед, че след вчерашния дъжд щеше да е приключение.
Хубав и успешен ден!
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #532 -:
януари 18, 2018, 09:04:41 »
Добро утро!
Включвам се тук на ранина да споделя, че червеното зеле по рецепта на
Свекърва
стана жестоко
Комбинирах го с пилешко на скара, мням.
Правих също така и какаови сладки с пълнеж от фъстъчено масло, за който обича фъстъчено масло да знае, станаха много добри, половината свършиха още снощи.
Свекърва
, ако имаш някоя друга интересна рецепта, да не си мълчиш
Виктория Бекъм я харесвам като стил на обличане, не харесвам нейната линия, не харесвам и модата на позиране в стил "начупена тинейджърка", която въведе.
Мдаа, тук вече трети ден ще ни отвее, отделно, че и вали, направо е ....да не си подаваш носът навън....
Гледам през прозореца малките ученици и децата от детските градини, много са мили, екипирани от - до, как се борят с вятъра и дъжда...горкичките
, но това е животът...
«
Последна редакция: януари 18, 2018, 09:06:21 от Marri
»
Активен
Alichka
«
Отговор #533 -:
януари 18, 2018, 09:18:33 »
Добро утро!
Аз не мога да се захвана с упражненията, че ставам вир-вода, а и на косата днес й е ден за миене. Чакам майстори за пералнята. Снощи казах на мъжо, че това е последен жълт картон. Още един проблем да направи и я фучваме за сметка на нова.
Ние две години ползвахме една Елекролукс от магазина. Много бях доволна! Моят мъж обаче реши, че нещо му тропала
и я дадохме на нашите. Сега гледах нови перални - и пак тяхна пералня харесах. Не че Бош е лоша марка, ама...
Снощи слушах какъв дъжд валя и се чудех тази сутрин дали ще може да се стъпи изобщо вън. За моя изненада вън няма поледици и почти не личи, че е валяло. Ама и тук така духа
Поне вече няма мъгла и има хубава гледка
Мечтая за повече време с децата навън!
Бубе, успех с изследванията!
Лек ден на всички
Активен
Feribotka
«
Отговор #534 -:
януари 18, 2018, 09:33:40 »
Добро утро
Снощи май мернах НИ2 в подлеза на метрото на Орлов мост, просто няма как да съм му сбъркала размера
Мама е болна, а тоя месец тя е детегледачка
Паркирах я днес вкъщи и ѝ казах да се барикадира в нейната стая и да не доближава Мис. Снабдила съм я с лекарства, направих ѝ една пилешка супа снощи и се надявам да се размине леко...Иначе пак ще мислим схеми, може би ще си остана да работя от вкъщи утре...
Тук пък е заледено и много ветровито също...ужасно
Нашата пералня е някакво китаксо чуди, май Мидеа, доста доволна съм, предвид натоварването ѝ почти всекидневно
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #535 -:
януари 18, 2018, 09:42:57 »
Добро утро!
Али, ние сме с електролукс комбинарана и съм страшно доволна! Много си я харесвам
Фери, дано бързо св оправи майка ти и да не зарази никиго!
Аз само надникнах навън и тук вятъра вилнее, дано поутихне, че трябва да излезем поне за малко, а и не съм сигурна че шефа ще изтърпи цял ден у дома.
Малко да си помрънкам: не знам какво ми става, ама от около 20 дни не мога да се наспя. То кошмари ли не бяха и се оцъклям, спя до 3-4 и после край! Седя и се въртя. Отделно и дребното като се събуди няколко пъти на нощ и почвам да си се дразня сама на лудостта.
«
Последна редакция: януари 18, 2018, 09:45:27 от ratatui
»
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #536 -:
януари 18, 2018, 09:44:40 »
Бутро!
Тук е наистина ураган, добре че не е много заледено но и аз щях да се подхлъзна с колата на един баир..
Аз съм ужасно сополива, май уикенда ще отпадне, Зверчо е по-добре но още точи сУполи и кашлюка, та мм не му се рискува да го оставим.
Нашата пералня е комбинирана, и точно на мм вчера разправях че може малко да е шумна и сушилнята да не е като отделна, но вчера изпрах 10кг дрехи, почти двойно в сравнение с обикновенна пералня, пуснах я да суши и по деликатните дрехи оставих на парното, и точно преди лягане всичко беше прибрано по шкафовете.Та хич не се оплаквам от нея!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #537 -:
януари 18, 2018, 10:17:57 »
Фери,
не си сбъркала, в този район му е квартирата
Мари,
всеки, ял това зеле при нас го харесва, но никой после не го готви
Ти си първата рискувала
Ще ти дам още една рецепта, която НИ2 не отхвърля и е за по- нестандартен вкус.
Пилешко по азиатски /в същото време е и АИП/
- една пеперуда пилешки гърди, изтънени през средата и нарязани на едри късове.
- 2 глави червен кромид, нарязан
- 3-4 скилидки чесън, също нарязан
- джинджифил корен, колкото палец, настърган
- 1 с.л. куркума
- 1ч.л. къри на прах
- 1ч.ч. кокосова сметана или гъсто кокосово мляко
- сол, пипер
- 3-4 лъжици зехтин /аз слагам и малко кокосово масло/
Кромид, чесън и джинджифил се задушават в мазнината, овкусяват се с подправките, за да отпуснат вкусовете, в захлупен тиган. Добавя се месото, обработено с черен пипер и сол, да се запечата в същия съд, без капак. Добавя се кокосовата сметана и всичко къкри до готовност. В последния момент се ръси с нарязан кориандър или магданоз. Сервира се с ориз Басмати.
Ухае /или вони/ на индийска кухня, после ароматът /миризмата/ остават по косата и кожата дълго време, та е добре да се слага кърпа при готвене.
Доволна съм от мама Бош- ка, но реално ползвам две програми - за цветно и за бяло, плюс винаги още едно плакнене с центрофуга. Хич не и трябват другите екстри и чувства. Със сушилнята свиквам само когато има дрехи за скоростно съхнене. Тя също върти една програма - XL памучни, обаче проявява характер и редовно се престарава да ги мота по 3 часа. Филтърът винаги е пълен с оскубани власинки, но видимо все още дрехите не изглеждат захабени. Донесоха ми едни кърпички, които се поставят против мачкане и наелектризиране, има ефект.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #538 -:
януари 18, 2018, 10:30:50 »
Благодаря,
Свекърва
!
Вкъщи сме с особено мнение към индийската кухня, обаче може и да се престраша да я пробвам тази рецепта. Реално само къри не ползвам и сигурно оттам и тази миризма, за която говориш....Но аз отдавна съм се наканила да пробвам някакъв вариант на пиле с къри.
Иначе за зелето, малко е туткаво като се вари в обикновена тенджера и обратно на твоят съвет, доливах вода и го пазих да не загори, но то си е нормално.
Някой спомена, че е гледал филм(доколкото разбрах) по книгата "Хиляди сияйни слънца", учудих се, че има такъв. Аз случайно попаднах на книгата и честно казано ме зашемети....
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #539 -:
януари 18, 2018, 10:34:06 »
На каква тематика е тази книга?
Моето пиле с кьри е супер. Вече над 10 години го правя, ако те интересува, свиркай. Което ме сети, че отдавна не сьм го правила.
Активен
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...