Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 04:04:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Септември златен с дъх на...
Страници:
1
...
33
34
[
35
]
36
37
...
39
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Септември златен с дъх на... (Прочетена 176199 пъти)
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #510 -:
септември 28, 2017, 10:50:23 »
Цитат на: inaxastra в септември 28, 2017, 10:37:57
ФАбио каза, че е супер, но има някаква подправка, която не му е по вкуса. Отговорих, че няма абсолютно никакви подправки и сигурно е от меда. Не било от меда, не знаел какво, ама не било лошо де.
Абсолютно съм сигурна, че са корите на лимона
Цитат на: inaxastra в септември 28, 2017, 10:37:57
Аз го обожих и пак ще правя, докато свикнат с него !!! (биохимично, вкусовите рецептори трябва да се срещнат 5 пьти с даден вкус, за да привикнат с него и да започнат да го оценяват).
При децата не минава. Сензорите за общ вид или мирис го оценяват от далеко и даже не го доближават като го индентифицират
Активен
Lupercola
Гост
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #511 -:
септември 28, 2017, 10:53:40 »
Аз за децата сьм го учила. Не трябва да се карат насила да ядат, но трябва задьлжително да опитат и през известен период от време да им се предлага, докато не стане. Сега 5 пьти е средно. При някои ще е 3, при други 8, но това е принципьт.
А децата са програмирани еволюционно да ядат висококалорична храна, затова всичко мазно и сладко ги привлича неустоимо. Зеленчукьт е само вода и минерални соли т.е реално за оцеляване няма никаква стойност. А обикновено в природата киселите и горчиви неща с отровни, затова не ги искат.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #512 -:
септември 28, 2017, 10:58:58 »
Цитат на: inaxastra в септември 28, 2017, 10:53:40
Аз за децата сьм го учила.
Знам, че е така, шегувам се
Тони, ти варива изобщо ли не можеш да ядеш? Моите нови открития са крем супите, конкретно с моркови,тиква, лук и кокосово мляко-грахова крем супа с извара(или крема сирене) и заквасена сметана-червена леща, булгур, лук, чесън и кокосово мляко.
А току що пробвах тиквички на шайби, оваляни само в брашно, върху хартия за печене, отгоре зехтин(само напръскани), сол и се пекат на средно ниво на фурната, на 200 градуса, 15-20 минути, разкош стават.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #513 -:
септември 28, 2017, 11:00:42 »
Ина
, какво ядете по принцип ?
Али
, ти си се претоплила покрай кърменето, аз бях така. Инак сега съм с есенно дебело яке и шапка.Авиаторски тип, червено, с бяло мекично отвътре
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #514 -:
септември 28, 2017, 11:11:20 »
Тони,
стига да ти се занимава, давай с тиквички. Примерно мусака, но вместо картофи слагаш тиквички. Миш- маш, но вместо домати и чушки - пак тиквички, куркума къри и копър, вместо яхния с картофи, слагаш тиквички, вместо паста - тиквички на тънки ленти, варени или гриловани. Това е многофункционален и полезен продукт, не се отхвърля от никоя диета, има го през цялата година и ако се бели кората, не е необходимо да е био или еко скъпо. Ако, като НИ2, някой не понася меката част със семките, изхвърлете я, или я ползвайте за крем-супа.
Ще ви дам и какво правя с праз, също е полезно и вкусно, но си важи приказката "празец, празец - пръдни гъзец"
Урааа, идва ми подкрепа и тръгвам по любов /демек на покупки/ в Кауфланд. Има на промоция чистен спанак, пушено сирене Гауда и ще видя още какво. Интересно, тази година изобщо не предлагат пащърнак, а много го обичаме.
Мари,
би трябвало Фабио да е свикнал с кората на лимона като италианец.
Да, това за децата и аз съм го гледала по някакво научно тв и съм напълно съгласна с първата им реакция
Хаха, доскоро се чудех и защо котката първо яде соса от нейните си паучове и тогава парченцата месо. Пък то си имало обяснение - в дивата природа първо ближат кръвта, като носител на високоенергийни и бързоусвоими вещества и чак тогава преминават към другата част на плячката.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #515 -:
септември 28, 2017, 11:21:38 »
това за котката е много интересно
тиквички обичам печени на фурна с кашкавал, синьо сирене и прочие
не знам пащърнака как го ядете- поне бебешките пюрета с чист пащърнак, без примеси, са ад.
смърдят ужасно.
кауфланд напоследък ми е ептен противен, откакто му направиха ремонт, не стъпвам. пълен хаос и смрад.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #516 -:
септември 28, 2017, 11:50:02 »
Свекс
, благодаря за идеите, ще ги запазя за другата седмица.. Изчерпах си правото на безмесно ястие за тази.. Хемоглобина ми е станал 113 и Илиян ще ме изхвърли от нас, ако пробутам пак зеленчуци
Понеже от Мари много заобичах Йоли, разглеждах нейни рецепти и се спрях на това
http://www.yoli.bg/entry/rulo-ot-svinska-pleshka
.. На него няма да му се хареса особено, но само то ми се стори примамливо и апетитно на този етап
Пъщърнак не съм яла никога през живота си май.. или не знам да съм го яла
Активен
pandapanda
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1848
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #517 -:
септември 28, 2017, 13:41:30 »
Здравейте, втори опит
Тони, за нисък хемоглобин се яде телешко месо, а не свинско. От свинско повече ще падне.
Аз не обичам телешко, но се прежалвах да го ям на печени кюфтета с телешка кайма, картофи, моркови, лук, сирене и яйце.
Тиквички ядем целогодишно с ориз, с картофи, на огретен, на скара или така
http://lubopitko-bg.com/hrupkavitikvichkinafurna.html
Аз открих сезона на тиквата с огретен с картофи и тиква. И тиквена баница
Браво на Кари, много е хубава
трябват и повече фиби на косата, за да не и пречи.
Тук се пояснява, преди обяд излизахме, дано и след обед, че снощи много късно заспа дребното.
Пащърнакът е хубав за супи или в картофеното пюре.
Активен
Lupercola
Гост
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #518 -:
септември 28, 2017, 14:13:44 »
Пащьрнак и целина слагам навсякьде по малко, за аромат. Пащьрнака, Марта и София го ядат суров, нарязан на лентички, както ядат морковите.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #519 -:
септември 28, 2017, 14:25:32 »
Телешки стек ядохме в понеделник със салата.. Аз ядох и във вторник на обяд..Сега просто да е месо, защото док каза да имам максимум 2 дни в седмицата на зеленчуци и постни ястия, другото да е месо, независимо в каква форма.. Попаднах на една книга, според това коя кръвна група, какви са удачните храни, които трябва да приемаш... Още в първото изречение за моята (А+) пише "Най-добре живеят, ако са вегетарианци".. аз обичам да разнообразявам с месни неща, но веднъж на две седмици, ако може... Прекрасно се чувствах и когато в продължение на година и нещо не хапвах никакво месо, но пък набивах много въглехидрати, които са ми доказано противопоказни
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #520 -:
септември 28, 2017, 14:44:20 »
а рибата дали има желязо? Аз мога да живея на риба. Я вземи и пъдпъдъчи яйца свари и боцкай, бъкани са с желязо
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #521 -:
септември 28, 2017, 15:18:40 »
Чиста работа си е телешкото за желязо, както и всички листни зеленчуци. Аз затова ти казвам мусака, с телешка кайма и тиквички. Скъпо излиза, но в последно време, откакто намерих къде продават овнешко и агнешко, в телешката кайма изобщо не слагам свинско. Можеш и тиквички с кайма да напълниш, варианти колкото искаш.
Хехе, то трябвало да се оплача, че няма пащърнак.
За първи път от година и половина имаше и то съвсем пресен. Да, за пюрета го ползвам и слагам като Ина почти във всичко за аромат. На пазара се утвърди покрай бебешките храни, иначе не го познавахме и не го развъждаха. Много добре се комбинира с кокосов аромат - сметана или масло. Правя го и като гарнитура, подобно на морковите - сварени на ивици във вода и сок от портокал и после овкусени с някаква сгорещена мазнина, сол и черен пипер.
Ина,
аз като нямам натурален шоколад и си правя с необезмаслено какао, някакво мляко и мазнина. Имам още малко кора от портокал и става разкошно
. Лъжица масло, лъжица какао, лъжица захар и 3 лъжици мляко, да клокне на котлона, това е основната рецепта.
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #522 -:
септември 28, 2017, 15:21:08 »
Ей, супер идея на
Свекърва
за пащърнака, ще пробвам така да го "пробутвам" на децата с кокосово мляко. Симеон, откакто видя, че Сами като каже "това не харесва" и може да не го яде и изостави половината си меню, което е хапвал без проблем 5 и половина години
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2489
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #523 -:
септември 28, 2017, 15:28:28 »
Тук на обед беше 12-13С и излязохме с количката. Поне не валеше. Докато се климатизираме ще е гадно. Събирахме кестени и се "радвахме" на есенното време.
Добре, че пишете за манджи, за да крада идеи. Сега правя пилешка яхния с картофи и грах. Онзи ден мусака, вчера пекох месо.
Тиквичките най-често ги правя като Мари, дори сега извадих 2 от хладилника, но този път ще ги пека върху хартия за печене и аз.
Доядоха ми се риба и спагети. Тези дни ще е явно.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #524 -:
септември 28, 2017, 15:49:52 »
Забравих, а все се каня да пиша за пастата. Имаме приятелско семейство, където всеки в някаква степен е засегнат от диабет и непрекъснато си мерят захарта. Най- интересното е, че от хубава паста /примерно Барила/ изобщо не качват индекса.
Мари,
ако имаш време, направи им на твоите кокосово мляко от кокосов орех. Племенникът беше възхитен и сега, като идва нагости, редовно ми носи по един орех и после и изяжда цялата продукция, барабар с кокосовите трици. Не можем да запазим в добър вид само външната обвивка, та и нея да я ползваме за нещо.
Активен
Страници:
1
...
33
34
[
35
]
36
37
...
39
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Септември златен с дъх на...
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines