Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 03, 2024, 21:02:55

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 39   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Септември златен с дъх на...  (Прочетена 177504 пъти)
 
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: септември 13, 2017, 11:03:13 »

Булче, той не яде ли вашите манджи?Аз на Моника отдавна не готвя отделно, каквото има за нас.А това лято се научи и филии да яде и то с пастет  blush Да знаеш дечурлигата предпочитат кайма, щото не я дъвчат много.Та в тоя ред на мисли всички манджи с кайма са на почит у нашата къща.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 627



« Отговор #256 -: септември 13, 2017, 11:13:53 »

Булче, той не яде ли вашите манджи?Аз на Моника отдавна не готвя отделно, каквото има за нас.А това лято се научи и филии да яде и то с пастет  blush Да знаеш дечурлигата предпочитат кайма, щото не я дъвчат много.Та в тоя ред на мисли всички манджи с кайма са на почит у нашата къща.

Не ядеше завалията, та сега при майка ми като беше започна да яде. То и ние не готвим хич вкъщи, обаче сега заради него готвя. Иначе за каймата знам, точно ония ден сготвих за 2 дни ориз, кайма домати и чушки. Днес мисля една супа от сьомга да му направя.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848



Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: септември 13, 2017, 11:21:24 »

Здравейте

У нас положението е малко болно. Кофти му на завалийчето, гърло, сопол, температура. Или мрънка или се гуши. Това е хубавото да нямаш деца - не ти се разболяват.

А докато беше здрав още, ходихме пеша до Ринг Мол и видяхме НИ2 и Михаела Маринова lol все известни личности Wink

Ние ядем основно манджи и Бамбук много често яде от нашето. Просто ядем много еднообразно и с кухнята разнообразяване.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: септември 13, 2017, 11:27:24 »

По темата с готвенето:

Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #259 -: септември 13, 2017, 11:44:36 »

Коя е Михаела Маринова  lol lol lol
Пукани чушки са онези уж люти, ама не парливи. Някои им казват рибки. Та ММ ги прави на скарата само да се пекнат, без да им изтича сокът. После в буркани с чесън и марината.
Снощи имаше супа от свекърва ми. междувременно говорех с нея по телефона. Малката даваше зор да се чуе с баба си. Попита я каква е тая супа с топчета. Свекърва ми отвори"Ами така се казва - супа топчета". "Неее, бабо! Супа топчета е с едни сиви топчета. Тази супа е с бели". Тогава свекърва ми се сети "А тази се казва супа кук-кус... пилешка супа с кус-кус" Wink
Ще покажа после шев и кройка положението из нас какво е.
За говорене високо баба е свикнала така. Едно прабаба ми не чуваше и беше викане, друго, че баба така се превъзнася и привлича вниманието. Майка ми има навик да пита нещо от друга стая. То е ясно, че и да вика, отговор няма да чуе, защото е разсеяна и не слуша. Много го мразя това! Сега и малката се пробва с Мамооо и аз да търча. Цъ! Спрях да го правя, освен ако не усетя, че е нещо супер важно, страшно, спешно. Е, и аз викам, ама то семейна обремененост. Пък ММ с какъвто мощен глас е!!! Стига да иска, могат да го чуят и от другия блок.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848



Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: септември 13, 2017, 12:14:59 »

Забелязвам, че НИ2 е по-известен от Михаела Маринова lol lol
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #261 -: септември 13, 2017, 12:56:09 »

Панди, ама не са били заедно, предполагам.  Wink Хехе, ти как го позна НИ2?
Истински Wink миш - маш, по хасковска рецепта, но без точни пропорции: 1-2 глави нарязан кромид се задушават в сгорещена мазнина /олио или олио с масло/, добавят се 3-4 белени и нарязани домати /ако са воднисти, добре е да им се махнат семките/сол, черен пипер и кимион. Като се поизпарят доматите, слагаме нарязаните печени чушки, натрошено сирене или извара 4-5 яйца и бъркаме до готовност.
Панирани чушки: чушките се печат цели, с дръжките /много е важно/ smile, белят се и се нареждат по ръба на голяма чиния  Wink/също важно/. На съвременен език, трябва да се подсушат на домакинска хартия и да има с какво да се захващат една по една. Потапят се първо в брашно, после в разбито яйце, после в галета или в брашно, в които има сол и черен пипер. Държат се за дръжките и след второто брашно се пъхат в сгорещена мазнина в тигана. Обикновено се сервират с гъст доматен сос, който пък се прави задължително по следния начин: в мазнината, където са били панирани чушките, се слага счукан чесън, да си пусне миризмата. Добавят се настъргани домати на едро ренде blum /така се отстраняват и люспите/, кафяна лъжичка захар, сол, черен пипер. Сгъстява се с лъжица - две препечено брашно и се завършва с почти цяла връзка гьозум.
Чушки бюрек, пак по хасковската баба: този път чушките се печат без дръжки и семе. Почистват се от люспите и се подсушават, като пак се нарежда по ръба на чинията, но с широката част към центъра и /там да тече от наклона водата им/. Пълнят се със смес от сирене или извара с яйца, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Не се препълват и задължително сместа се избутва чрез леко притискане на отвора. Тиртиплиите домакини промушват клечка за зъби, да се затвори и да не изтече плънката. Панират се и се пържат по гореописания начин.
 Yes Yes Yes
Естествено, че е по- известен в наши среди funnytooth Михаела е една млада изпълнителка, известна от Х фактор и Като две капки вода. Има гласови данни, но е малко шантава, което пък я прави любимка на нечалгарското юношеско общество.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: септември 13, 2017, 13:02:56 »

Аз правих много лесен миш маш с пресни чушки, че не ми се печаха пак.Нарязах чушките на еднакви парчета и ги запържих леко в сгорещено олио, добавих 2 големи домата рендосани предварително и това го оставих да ври, докато панирам чушките бюрек, като разбърквах от време на време.Като видях, че е извряла повечето вода и чушките са меки сложих яйца, щом те се сготвиха добавих сирене и отстраних от котлона.Стана пак вкусно.Подправките са сол, малко захар и магданоз.

Да НИ2 е по-известен тук.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #263 -: септември 13, 2017, 13:13:43 »

Забелязвам, че НИ2 е по-известен от Михаела Маринова lol lol
Да, аз изобщо не се шегувах! lol
Хехе, сигурно НИ2 е свикнал да го гледат с интерес. Ако не е свикнал, му обясни, че майка му има очи навсякъде tease
Когато писах за шевната машина пред телевизора, се сетих за сушилнята и тишината, която е била същата вечер. Сама се смях! Е, при нас този телевизор в хола е най-неползваният вкъщи. Вече свикнах с машината. Направих си много корекции на дрехи, които исках. Намерих много добре заредена кинкалерия. Дантелите там са от хубави по-хубави, релефни, с лъскаво, без лъскаво, с пайети, гладки, изчистени, натруфени - за всеки по нещо. Уших си подплата и цип на една плетена чанта, ших и тенджера с капак на дребната от филц. Шия голям дантелен елемент (като тези на булчинските рокли) на гърба на една блуза. Имаше кламер в пералнята и гърбът й се нацъфка на места. С дантелата ще стои много добре, обаче платът е като жив и шия 3 см, вадя, гледам, застопорявам карфиците, пак шия 3 см... Много тегаво! Сега съм се заела с колекция пролет-лято 2018 lol Всяко ново е добре забравено старо! Това е *db*комунистическа мантичка, която много ми хареса като идея с този кръстосан гръб. Супер лесна кройка и мисля да я сътворя за другата година. Видях я и във вариант с изчистен на десен плат и харбали отдолу. Харесах за мен една туника и един потник с гръцко деколте - все са с лесни кройки smile Тия рускини какви работи правят и показват в интернет... Само време да има човек!


* Untitled1.jpg (66.17 KB, 405x579 - видяно 241 пъти.)
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: септември 13, 2017, 14:09:42 »

Добър ден!

Днес съм недоспала, защото детето се въртя и буди 241234 пъти през нощта. angry На всичкото отгоре ставах още толкова до тоалетната, защото реших да ям диня преди лягане.  pardon Сутринта, пък се ядосах с едни приятели, които ни поканиха на рожден ден на детето им - довечера?! Покрай този рожден ден и с други неща се ядосах, но не ми се обяснява. huhhuh.gif

Стига бе, Сузаните даже аз я знам  girl_haha

Еее, то не е за хвалба.  lol То ясно, че е недоразумение, но на 14, айй стига бе.  beating

Иначе много хубав подарък от майка ти.  good
Розови домати ОБОЖАВАМ! Диня ОБОЖАВАМ!  heart

Ние не сме си ходили на село повече от година. Преди все се намираше/ ни намираха какво да правим. И накрая всеки дойде наготово. Всеки отиде, обере, каквото му хареса и си тръгне.  girl_impossible Айде сега да видим как можело и без нас. Лютеница правим всяка година. Свекървата миналата година прави сама, но беше пълно с люспи от чушките и си й върнахме продукцията. Мразим гадните люспи.Тази година каза, че било по-добре. Майка ми също прави много хубава лютеница, та й тя ще ни даде.
Майка ми си прави и едни заготовки в буркани за миш-маш, накрая само чукваш яйцата и готово. Много вкусен става.

Ааа ще дойдете вие на моЙта, като ви се оплаквах от нашите нови/стари съседи. Подлудяват ни! Ужасно е да живее някой на горния етаж.

Имам нужда от седмично меню, иначе често блокирам с това готвене.

Панди, да се оправя Бамбук. heart

Свекърва, ние тези чушки с доматения сос ги правим само с печени чушки, не панирани. Чудни са. smile

Само за ядене пишете, хем обядвах и пак съм гладна.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848



Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: септември 13, 2017, 14:58:01 »

Е как няма да го позная. Гледам една двуметрова свекърва излиза от Ринг Мол. Добре, че поне не казах здрасти. Не беше с Михаела, ама не беше сам Wink Wink Wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #266 -: септември 13, 2017, 15:54:30 »

Еее, то не е за хвалба.  lol То ясно, че е недоразумение, но на 14, айй стига бе.  beating

Ауууу... зла си !!!  beating
 lol lol lol

Тая последната не я знам. НИ2 е по-известен, сьгласна сьм.

Мерси за рецептите  give_rose Купих си чушки, да знайте. Довечера на спокойно пак ще прегледам и ще реша на какво да ги посветя.

Нямх време да прочета всичко, трябва да трьгвам за Марта. Само погледнах на диагонал. Сьжалею за което.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #267 -: септември 13, 2017, 17:23:13 »

https://fakti.bg/life/259415-orhan-murad-suzanita-e-nerazbrana-zashtoto-za-tova-se-iska-intelekt
За Сузанита се заговори усилено по времето на Издислав, зная я от тогава. Писмото на Орхан Мурад заслужава да се прочете, дава различна гледна точка и съм склонна да се съглася с него. Нима не изписаха купища простотии за Крисия /на Слави/? Пък за жестовете /дупене, кълчене и разни сластни движения/ и без да са я гледали, момиченцата от махалата още в детската градина са я надминали. pardon Ами няма как всички да са балерини и да подскачат на па де дю от Лебедово езеро. blush Нали някой трябва да ги води на балет или на художествена гимнастика, всичко е с пари, даже с много пари. Дори и да имат мераци и те, и родителите им, след 10- 12 години остават само най- кадърните, никой не обръща внимание на посредствените. Колкото до възрастта, 14 години си е сериозна работа. Хайде да си спомним на колко е била Жулиета когато тайно се е оженила, или пък кога Майкъл Джексън започва да прави онова движение с пипане на нещото...
Хехе, Миме, ти покрай детето си изпуснала информацията Wink Да порасне още малко Алекс и ще те ограмотява. Пък и ти само ще започнеш да се интересуваш, ако не искаш да си от "задръстените" майки Wink
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 627



« Отговор #268 -: септември 13, 2017, 17:37:09 »

Аз само ще ви представя това чудо на природата, сълзи ми текът всеки път като го гледам, има и с Фики, Криско, Азис и реакцията там му е съвсем различна
https://m.youtube.com/watch?v=ADrFLhpdHfE
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: септември 13, 2017, 17:46:50 »

От миналата зима ни е много любимо шакшука. Сега го правя с пресни чушки и домати, а зимата с домати от буркан и чушки от туршията. Много е вкусно и един огромен тиган свършва за едно ядене.

Наследникът кара на пил.хапки и ориз, а и мляко с топчета. От време на време спагети Болонезе и филии с пастет. Пица от Домино също не отказва, с всичко др е скаран. Омръзнал ми е този ориз  nea 

НИ2 първо реших, че е Николета Лозанова, не питайте защо tease но секунди по-късно разбрах кого се визира. Ей, нищо скрито няма. Той може и да си мисли, че има и мама е далеч, но не знае колко души го познават.
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 39   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines