Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 03, 2024, 21:07:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Септември златен с дъх на...
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
39
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Септември златен с дъх на... (Прочетена 177507 пъти)
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #165 -:
септември 10, 2017, 17:19:22 »
Аз обожавам да приготвям зимнина.. Миналата седмица правихме лютеница. Купена ненавиждам, а Илиян само такава яде
Маги напълно те разбирам за рецептата, която е останала в историята с баба ти.. И при нас така се случи... правим айвар, по рецепта на македонската ми колежка, но далеч не е като на баба лютеничката
А каква лютивка правешее.....
Не обичам да готвя с консерви, не обичам да купувам лютеница, не обичам да вземам домати консерва.. Всичко с домашните зимнини ми се струва в пъти по-вкусно
Активен
Marri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1853
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #166 -:
септември 10, 2017, 17:51:07 »
Много зависи и от предлагането... Например италианските доматени сосове и прозводните им са много добри.
Аз съм за баланса..., защото приготвянето на зимнина си е голямо усилие.
На мен много ми хареса да изляза с една празна купа и да набера пресни зеленчуци от градината за хапване и за готвене.
Тук много ми харесва какво решение са намерили хората, слагат си зеленчуци само, колкото за прясна консумация, на съвсем символична площ и имат от всичко по малко. Но настина консервите са качествени и вкусни.... и скъпи, но времето на хората е още по-скъпо...
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #167 -:
септември 10, 2017, 18:59:16 »
аз съм от хората, които обичат да си мързелуват, съответно всичко купувам. Има и в Бг мн хубави сосове и прочие, макар и скъпи и ако ми се иска нещо такова- взимам от магазина.
Не може ме накара никой да меля, стържа и прочие, евала на справящите се с това мацки.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #168 -:
септември 10, 2017, 19:04:43 »
Мама да е жива и здрава, всичко мели, стърже и прави, но тази година се отказа че безбожно бяха скъпи доматите и не си струва. Купешка лютеница има хубава ама и парите са и хубави, Велика на дерони и на Софра са много вкусни
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #169 -:
септември 10, 2017, 19:35:22 »
За сос за паста и пица, определено вземам консервиран, но всеки друг случай предпочитам домашните
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #170 -:
септември 10, 2017, 21:01:13 »
И аз бях като Еми.Всичко купувах, мързеше ме, абе нищо не правех.Но преди години открих че не е толкова трудно, а е в пъти по-вкусно, поне за нас.Чушките изпекох за 2 часа, сега са в камерата.През това време карфиола беше на водна пара.Днес направих прасковите на сладко, ама ги варих на слаб огън и между другото се изкъпах, лакирах и т.н. а сутринта ходих и до офиса да побачкам.Та намира се начин.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #171 -:
септември 11, 2017, 07:29:40 »
Добрютро!Вчера последна, днес първа!
Топла седмица ще е, надявам се и работна, но не чак лудница.Хубав ден от мен!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #172 -:
септември 11, 2017, 07:48:47 »
Привет!
Аз пък си вкарах автогол с готвенето в почивните дни
НИ2 и неговата М. бяха тук и реших да правя тиквички- талиатели със сос Болонезе Първо да ги избеля /правих ги с белачката за картофи/, после да ги гриловам, после останалото и хвръкнаха 3 часа нон стоп на котлона. Не ми стига това, ами и адана кебап си натресох за другия ден, а после, като така и така бях вмирисана, готвих имамбаялдъ. Последното го правя един път в годината, да ми държи влага
. Накрая М. ми вика:"Блазе ти, ти май много обичаш да готвиш!" Да бе, приритвам чак от удоволствие, отекоха ми краката от стоене права.
Пък те по Бирфест, из Капана, по кафета... Пусти лоши навици от едно време детето да яде домашна храна
Ина,
ще видиш, че изобщо няма да ти е мъчно за къщата. Ако хората, свързани с нея не са там, мястото ще придобие съвсем друг смисъл. Макар брат ми да живее в бащината ни къща, като ги няма баба ми, баща ми, чичо ми, братовчедите и съседите, изобщо не ми трепва сърцето като ходя нагости. Само орехът е останал, но и той е окастрен за да не прави сянка на цветята. Обаче като се събрахме 4 приятелки от най- ранното детство, всички спомени оживяха, все едно е било вчера.
Фани,
пък ти го жалеше детето, че не било яло нещо кой знае какво като са много
На боб ли го посрещна, нали щяхте от МакДоналдз да взимате?
Наде,
сърце на място си вече със старата колежка
То пък бивало да не продължат такава програма
Как да не е мърлява работата на клипа, направо си е "кошмар в кухнята". Тиганът е повече от опасен с това немито гранясало дъно, пък печката и плочките...
. Мъжка работа, готвят, без да мият и чистят след това. Моите момци са същите, така се смазвали домакинските уреди
Хаха, нали съм ви разправяла, как майката на единия съквартирант на НИ2 взела всички съдове, завила ги в едно одеало, метнала ги в пикапа и ги занесла на пароструйка.
Иначе нямали измиване.
На нас с Родния седмицата ни е културна, на три театрални постановки сме, после идват три дни на музеите и разни събития из Капана
.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #173 -:
септември 11, 2017, 08:03:07 »
Добро утро
И аз днес съм на готварски ден.. Ще правя патладжани с кайма; а после и спагети болонезе, защото се притеснявам да не ми се развали каймата. Искам и супа да си направя за мен, че Илиян нали не е по супите, ама да видим
Вчера пак толкова се разхождахме, че беше
И ние бяхме по музеи. На 13-ти сме на филм фест, а имам и две лекции тази седмица, на които искам да отида.
Илиян като готви цапа много съдове и ги трупа.. Откачам.. Аз всяко нещо, което спирам да използвам, го измивам веднага, нищо че имаме съдомиална.. Подтиска ме като видя много съдове
Хубава и успешна седмица!
Активен
addicted_to_u
Професор
Пол:
Публикации: 340
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #174 -:
септември 11, 2017, 08:41:49 »
Добро утро!
И ние вчера се завърнахме от село и за тая година спираме с пътешествията по родните земи. София- Пловдив не го броя.
Свекърва
е много права. Аз всеки път като си ида на село и ми е все по- различно -приятелките ми комшийки едната е в Англия, другата женена в съседното село и с детенце, къщатата не мирише вече на баба и дядо и все едно съм на ново място, а детството е останало далеч. Сега и това се замислих, че ми беше много хубаво да ида за 22 септември след лятото и понеже учениците са си били там ни беше най-весело и не съм обръщала внимание как природата сякаш издиша последния огнен дъх и започва да съхне... Сега само това ми беше в очите.
А естествено мама, като всяка мама, беше приготвила 120 неща за ядене, не че толкова обича да готви, но нали е за децата. И последно по темата готвене - аз талиатели от тиквички правя с една джиджавка от Джъмбо дето прави тънки ленти (като шредер за документи) и после само ги варя за 2 мин иначе с гриловане ми се вижда много енерго и трудоемко.
Ние снощи бяхме с братовчедка ми на концерта на Фортисимо пред Народния театър беше много приятно. Особено на песента от Войната на таралежите беше без вокал и отвсякъде се чуваха майки и бащи, които припяват на децата си. Аз се сдобих с една торба рокли от братовчедка ми и сега ги разгледах- някои са с етикетите, днес ще е ден за модно ревю.
Хайде хубав и усмихнат ден от мен!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1848
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #175 -:
септември 11, 2017, 09:02:10 »
Здравейте
За мен дни, в които не готвя се отбелязват, защото те са изключение. Аз обичам да готвя, според мен ми намалява стреса. А и докато готвя явно изглеждам много заета, защото Бамбук се занимава сам. Но това е покрай работата. Преди беленето на картофи ми изглеждаше много времеемко и трудоемко, сега ми е междудругото. Ако готвя нещо във фурната, почти винаги правя и една супа междудругото.
Днес ще готвя пиле с картофи.
Нас винаги ни водеха да помагаме с приготвяне на зимнина. Сега ми е съвестно, че не ходим, но командировкоте на шефката през септември винаги са по 2-3 седмици и за сега няма как.
Аз много обичах лютеница. На филии с лютеница си изкарах студентските години. Обаче нали е леко запържена и с много домати и вече не ям. И всички спряха да правят. Оказа се, че съм била основният консуматор и вече на никой не му се занимава. Сега само печени чушки в буркани или във фризера. Аз си ги пласирам и така си правя чушковица
Успешна седмица на всички!
Активен
Lupercola
Гост
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #176 -:
септември 11, 2017, 09:25:59 »
Цитат на: svekarva в септември 11, 2017, 07:48:47
Ина,
ще видиш, че изобщо няма да ти е мъчно за къщата. Ако хората, свързани с нея не са там, мястото ще придобие съвсем друг смисъл.
Знам, че е така, но ми трябва време да го преживея.
Аз пьк пак захванах месечните менюта, от когато ходех да училище. Иначе само се чудим какво да ядем, не се сещаме за някои неща и все едно и сьщо правим. Пьк като идем в супермаркета, главобльскаме какво да купим.
Все искам да разнообразя и ми е интересно да чета както пишете, че готвите. Разпитвам и жените около мен, но после: а, те моите това няма да го ядата, онова няма да им хареса и накрая нищо ново не правя.
Вчера Фабио прави Болоньезе. Една част от него е предвидена за вторник, за паста на фурна. Вечерта домашни хамбургери.
Днес за вечеря ще има правя нещо бьрзо - филии намазани с яйца и сирене, и запечени вьв фурната и салата от домати. А в сряда - ризото.
«
Последна редакция: септември 11, 2017, 09:35:18 от inaxastra
»
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #177 -:
септември 11, 2017, 09:37:54 »
За спомените и тъгата, времето минава и нищо не е същото.Моята майка е от Русе, там си карахме летата.Имахме къща, която преди 10 години бутнаха и построиха блок.Мислех, че ще ми е тъжно, но не беше.Сега си ходя там с удоволствие и си спомням кое как и било.Радвам се, че мога да покажа този красив град на мъжът си и детето си по по-различен начин.
Ина, много тесто ядете
ние наблягаме на месото. До вчера имаше гювеч на фурна с каквото се сетиш сезонно.Вчера Мерал направи пълнени чушки с кайма и ориз, след тях сигурно ще готвим боб за тях, а за мен пица с блат от сладък картоф.Набелязала съм да правя карфиол с пилешко, гъби и лук на фурна, ама ще е след пицата.Филии и т.н. предлагам за закуска събота и неделя иначе ги избягвам.
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2391
Mom of 2
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #178 -:
септември 11, 2017, 09:48:38 »
Привет!
Хабсолютно моИ да ми завидите. Чакам ей туй си чудо в СрЯдата...
http://sunlight.net/catalog/ring221190.html
Дано да е хубаво!
Инка, силно гуш. На всички, които им предстои генерална промяна искам да ви кажа: Ето ме, аз съм доказателството, че всичко е възможно... Миналата година си мислех, че никога няма да свикна, а я ме виж сега - даже деца каня на гости. Когато близките ти са около теб и са доволни и ти свикваш бавно и неусетно.
Бързам, трябва да намеря самолетен уикенд до Санкт Петербург, по възможност преди да дойде зимата...
дано намеря нещо подходящо.
Свекс, детИто беше цял ден у нас, тъй че имаше време и за Мак и за фасул. То това дете гладно няма да остане де, много е пробивно. От нищо не се притеснява, иска си ядене, пиене. Пък и беше донесло със себе си Киндер Сюрприз яйца и шоколадчета, Барни и шоколадови бонбони.
Диетата отиде по дяволите. Офффф, чувствам се толкоз дебела, а каква фиданка бях миналата годиназ по това време. Инж. все ме окуражава, че съм добре, но на мен така ми се иска само - 5-6 кг. Казвайте бързо ефикасна диета!!!!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Септември златен с дъх на...
«
Отговор #179 -:
септември 11, 2017, 10:13:49 »
Како, няма ли да задират тези коронки?
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
39
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Септември златен с дъх на...
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines