Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 08, 2024, 13:59:51

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 39   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Септември златен с дъх на...  (Прочетена 177811 пъти)
 
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #510 -: септември 28, 2017, 10:50:23 »

ФАбио каза, че е супер, но има някаква подправка, която не му е по вкуса. Отговорих, че няма абсолютно никакви подправки и сигурно е от меда. Не било от меда, не знаел какво, ама не било лошо де.  beating


Абсолютно съм сигурна, че са корите на лимона good


Аз го обожих и пак ще правя, докато свикнат с него !!! (биохимично, вкусовите рецептори трябва да се срещнат 5 пьти с даден вкус, за да привикнат с него и да започнат да го оценяват).



При децата не минава. Сензорите за общ вид или мирис го оценяват от далеко и даже не го доближават като го индентифицират funnytooth
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #511 -: септември 28, 2017, 10:53:40 »

Аз за децата сьм го учила. Не трябва да се карат насила да ядат, но трябва задьлжително да опитат и през известен период от време да им се предлага, докато не стане. Сега 5 пьти е средно. При някои ще е 3, при други 8, но това е принципьт.

А децата са програмирани еволюционно да ядат висококалорична храна, затова всичко мазно и сладко ги привлича неустоимо. Зеленчукьт е само вода и минерални соли т.е реално за оцеляване няма никаква стойност. А обикновено в природата киселите и горчиви неща с отровни, затова не ги искат.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #512 -: септември 28, 2017, 10:58:58 »

Аз за децата сьм го учила.

Знам, че е така, шегувам се smile

Тони, ти варива изобщо ли не можеш да ядеш? Моите нови открития са крем супите, конкретно с моркови,тиква, лук и кокосово мляко-грахова крем супа с извара(или крема сирене) и заквасена сметана-червена леща, булгур, лук, чесън и кокосово мляко.

А току що пробвах тиквички на шайби, оваляни само в брашно, върху хартия за печене, отгоре зехтин(само напръскани), сол и се пекат на средно ниво на фурната, на 200 градуса, 15-20 минути, разкош стават.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #513 -: септември 28, 2017, 11:00:42 »

Ина, какво ядете по принцип ?

Али, ти си се претоплила покрай кърменето, аз бях така. Инак сега съм с есенно дебело яке и шапка.Авиаторски тип, червено, с бяло мекично отвътре biggrin
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #514 -: септември 28, 2017, 11:11:20 »

Тони, стига да ти се занимава, давай с тиквички. Примерно мусака, но вместо картофи слагаш тиквички. Миш- маш, но вместо домати и чушки - пак тиквички, куркума къри и копър, вместо яхния с картофи, слагаш тиквички, вместо паста - тиквички на тънки ленти, варени или гриловани. Това е многофункционален и полезен продукт, не се отхвърля от никоя диета, има го през цялата година и ако се бели кората, не е необходимо да е био или еко скъпо. Ако, като НИ2, някой не понася меката част със семките, изхвърлете я, или я ползвайте за крем-супа.
Ще ви дам и какво правя с праз, също е полезно и вкусно, но си важи приказката "празец, празец - пръдни гъзец" blush
Урааа, идва ми подкрепа и тръгвам по любов /демек на покупки/ в Кауфланд. Има на промоция чистен спанак, пушено сирене Гауда и ще видя още какво. Интересно, тази година изобщо не предлагат пащърнак, а много го обичаме.
Мари, би трябвало Фабио да е свикнал с кората на лимона като италианец.  crazy
Да, това за децата и аз съм го гледала по някакво научно тв и съм напълно съгласна с първата им реакция good
Хаха, доскоро се чудех и защо котката първо яде соса от нейните си паучове и тогава парченцата месо. Пък то си имало обяснение - в дивата природа първо ближат кръвта, като носител на високоенергийни и бързоусвоими вещества и чак тогава преминават към другата част на плячката.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #515 -: септември 28, 2017, 11:21:38 »

това за котката е много интересно good
тиквички обичам печени на фурна с кашкавал, синьо сирене и прочие blum
не знам пащърнака как го ядете- поне бебешките пюрета с чист пащърнак, без примеси, са ад. angry смърдят ужасно.
кауфланд напоследък ми е ептен противен, откакто му направиха ремонт, не стъпвам. пълен хаос и смрад. nea
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #516 -: септември 28, 2017, 11:50:02 »

Свекс, благодаря за идеите, ще ги запазя за другата седмица.. Изчерпах си правото на безмесно ястие за тази.. Хемоглобина ми е станал 113 и Илиян ще ме изхвърли от нас, ако пробутам пак зеленчуци sad Понеже от Мари много заобичах Йоли, разглеждах нейни рецепти и се спрях на това http://www.yoli.bg/entry/rulo-ot-svinska-pleshka .. На него няма да му се хареса особено, но само то ми се стори примамливо и апетитно на този етап  pardon

Пъщърнак не съм яла никога през живота си май.. или не знам да съм го яла  blush
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848



Моят сватбен албум

« Отговор #517 -: септември 28, 2017, 13:41:30 »

Здравейте, втори опит

Тони, за нисък хемоглобин се яде телешко месо, а не свинско. От свинско повече ще падне.
Аз не обичам телешко, но се прежалвах да го ям на печени кюфтета с телешка кайма, картофи, моркови, лук, сирене и яйце.

Тиквички ядем целогодишно с ориз, с картофи, на огретен, на скара или така
http://lubopitko-bg.com/hrupkavitikvichkinafurna.html

Аз открих сезона на тиквата с огретен с картофи и тиква. И тиквена баница smile

Браво на Кари, много е хубава  smile трябват и повече фиби на косата, за да не и пречи.

Тук се пояснява, преди обяд излизахме, дано и след обед, че снощи много късно заспа дребното.

Пащърнакът е хубав за супи или в картофеното пюре.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #518 -: септември 28, 2017, 14:13:44 »

Пащьрнак и целина слагам навсякьде по малко, за аромат. Пащьрнака, Марта и София го ядат суров, нарязан на лентички, както ядат морковите.

Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #519 -: септември 28, 2017, 14:25:32 »

Телешки стек ядохме в понеделник със салата.. Аз ядох и във вторник на обяд..Сега просто да е месо, защото док каза да имам максимум 2 дни в седмицата на зеленчуци и постни ястия, другото да е месо, независимо в каква форма.. Попаднах на една книга, според това коя кръвна група, какви са удачните храни, които трябва да приемаш... Още в първото изречение за моята (А+) пише "Най-добре живеят, ако са вегетарианци".. аз обичам да разнообразявам с месни неща, но веднъж на две седмици, ако може... Прекрасно се чувствах и когато в продължение на година и нещо не хапвах никакво месо, но пък набивах много въглехидрати, които са ми доказано противопоказни  pardon
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 627



« Отговор #520 -: септември 28, 2017, 14:44:20 »

а рибата дали има желязо? Аз мога да живея на риба. Я вземи и пъдпъдъчи яйца свари и боцкай, бъкани са с желязо
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #521 -: септември 28, 2017, 15:18:40 »

Чиста работа си е телешкото за желязо, както и всички листни зеленчуци. Аз затова ти казвам мусака, с телешка кайма и тиквички. Скъпо излиза, но в последно време, откакто намерих къде продават овнешко и агнешко, в телешката кайма изобщо не слагам свинско. Можеш и тиквички с кайма да напълниш, варианти колкото искаш.
Хехе, то трябвало да се оплача, че няма пащърнак. Wink За първи път от година и половина имаше и то съвсем пресен. Да, за пюрета го ползвам и слагам като Ина почти във всичко за аромат. На пазара се утвърди покрай бебешките храни, иначе не го познавахме и не го развъждаха. Много добре се комбинира с кокосов аромат - сметана или масло. Правя го и като гарнитура, подобно на морковите - сварени на ивици във вода и сок от портокал и после овкусени с някаква сгорещена мазнина, сол и черен пипер.
Ина, аз като нямам натурален шоколад и си правя с необезмаслено какао, някакво мляко и мазнина. Имам още малко кора от портокал и става разкошно smile. Лъжица масло, лъжица какао, лъжица захар и 3 лъжици мляко, да клокне на котлона, това е основната рецепта.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #522 -: септември 28, 2017, 15:21:08 »

Ей, супер идея на Свекърва за пащърнака, ще пробвам така да го "пробутвам" на децата с кокосово мляко. Симеон, откакто видя, че Сами като каже "това не харесва" и може да не го яде и изостави половината си меню, което е хапвал без проблем 5 и половина години nea
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2489



Моят сватбен албум

« Отговор #523 -: септември 28, 2017, 15:28:28 »

Тук на обед беше 12-13С и излязохме с количката. Поне не валеше. Докато се климатизираме ще е гадно. Събирахме кестени и се "радвахме" на есенното време.

Добре, че пишете за манджи, за да крада идеи. Сега правя пилешка яхния с картофи и грах. Онзи ден мусака, вчера пекох месо.
Тиквичките най-често ги правя като Мари, дори сега извадих 2 от хладилника, но този път ще ги пека върху хартия за печене и аз.
Доядоха ми се риба и спагети. Тези дни ще е явно.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #524 -: септември 28, 2017, 15:49:52 »

Забравих, а все се каня да пиша за пастата. Имаме приятелско семейство, където всеки в някаква степен е засегнат от диабет и непрекъснато си мерят захарта. Най- интересното е, че от хубава паста /примерно Барила/ изобщо не качват индекса.
Мари, ако имаш време, направи им на твоите кокосово мляко от кокосов орех. Племенникът беше възхитен и сега, като идва нагости, редовно ми носи по един орех и после и изяжда цялата продукция, барабар с кокосовите трици. Не можем да запазим в добър вид само външната обвивка, та и нея да я ползваме за нещо.
Активен
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 39   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines