Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 01, 2024, 08:41:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Юни дойде с усмивката на дете!
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Юни дойде с усмивката на дете! (Прочетена 156896 пъти)
addicted_to_u
Професор
Re:Юни дойде с усмивката на дете!
«
Отговор #45 -:
юни 02, 2017, 09:25:34 »
Добро утро!
Миме
, вие за къде сте се насочили за море? Ако е в България аз също не препоръчвам ОИ. Тук не съм попадала на хубал ОИ дори в уж хубави хотели. Ние бяхме големи фенове на Турция, но откакто започнаха да се взривяват и да стават размирици спряхме да ходим. Иначе леля ми, която е ходила и в Мексико, и в Доминикана на море също казва, че като турската услуга другаде няма. За България последното ми море въобще тук беше в Китен, който безкрайно ми е омръзнал, защото татко имаха там база и съм била близо 10 лета там. Та с моя приятелка си избрахме хотелче, което се оказа много чисто и с включена закуска, обяд и вечеря като си правеха от предни ден менюта с по 2-3 варианта на предястие, основно и десерт и всеки си заявява сам. Хареса ми като идея и изпълнение.
Ние доста си запълнихме програмата с море и село, дори свекърите са поканени от нашите на село и ще дойдат. На мен са ми странни такива събирания още и все ме е страх някой да не каже нещо, което да обиди друг. Не съм имала повод, ама по филмите нали от нищото става все
Иначе ще се радвам и на някой уикенд на море особено такъв малко спонтанен и във Варна. Всеки от нас си има история с този град, а се оказва се по времето, през което сме имали тези истории сме се намирали през 2 блока и все искаме да идем вече заедно, дано стане.
Отговори....
Айде че сигурно не съм актуална ....
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #46 -:
юни 02, 2017, 09:37:22 »
Рони
, въобще не са страшни такива сбирки на двете семейства.. При нас поне се получават супер, ние за Великден винаги сме заедно.. Комбинирали сме се и по други поводи. Изкарваме си страхотно, нашите родители много си пасват, макар и на Илиян да са малко по-възрастни.
На мен ми е топло на душата, като видя, че комуникират и са в добри отношения, било то и благодарение на нас (но си мисля, че особено бащите са на една честота точно..)
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #47 -:
юни 02, 2017, 09:44:50 »
Ние в понеделник отиваме в Гърция. Заредила съм пюрета, само за закуска ще правя попара.
И нашите много се събират със свекърите. На мен ми е много странно. Свекърите са много мълчаливи, а нашите само бърборят.
Активен
Alichka
«
Отговор #48 -:
юни 02, 2017, 10:21:07 »
Докато чакам свиждане ще кажа и аз. За дете под година и половина няма много смисъл ол инклузив. Вариант с пюре на обяд, както Мари каза, е повече от добър. Вече за по-голямо дете е лесно, че не го мислиш изобщо. Ол инклузив в България е истински само на Албена. На другите места е по-скоро швецка маса в повече часове за хранене. Качеството на храната за съжаление е непредсказуемо. Майка например много чете за отзиви. Звъни в хотела и пита, разпитва за условия като бебешки кошари и тн неща, които можем да спестим като багаж.
И нашите родители много се събират, но те от край време много си паснаха, барабар със семейни приятели и близки роднини.
Тони, да не става дума за спинер? И нашата вече има такава джаджа за въртене.
«
Последна редакция: юни 02, 2017, 10:24:23 от Alichka
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #49 -:
юни 02, 2017, 10:33:52 »
https://www.visit.bg/hoteli/biych-klub-sereniti-bey-carevo-1327/?gclid=Cj0KEQjwmcTJBRCYirao6oWPyMsBEiQA9hQPbgHRM2BjGpS1J0DSZBagosatx7c9ejpkryOZw2nKApMaAkDB8P8HAQ
Ей този хотел Миме е много подходящ за бебета и малки деца Серенити бей в Царево. Много добър ол инклузив, малко бебешко басейнче с топла вода и със сенник отгоре. На самия плаж. Имаше и микровълнова, в която стерилизирах. Бяхме преди 4 г. Добре чистота и храна. Бебешки кошари. Добър хотел е. Аз съм доста претенциозна.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #50 -:
юни 02, 2017, 10:45:25 »
Хехе, както казват, какъв е този народ, дето чества смъртта или обесването на националните си герои
За мен днес е ден за отдаване на почит на всички, паднали в борбата за свободата на България /или са си мислили, че правят това с цялото си сърце, а историята е решила друго/. Поклон пред огъня в тях и смелостта им
Аз още се чудя какво точно не ми харесва в снимките, не в самия акт на кърменето. Ами май е погледът и наперената предизвикателна поза
Класиката /по картини и снимки/е, че бебето е в скута и се гледат с майката. Освен в случаите, когато се търси друго, както в приложената картина - в очите и има толкова умора и същевременно сила и осъзнато примирение, че човек може само да и се възхищава, без да я съжалява.
И някак без да искам, свързвам идеята на картината с изказването по повод изпитите и въпросите за Косето, че то постъпва правилно, като си гледа семейството и отказва да отиде да копае. Никой, никога не би погледнал с укор кърмещата селянка както преди, така и сега. Нещо ни се пренареждат ценностите сигурно
Големи разсъждения тръснах.
Значи, около 81г. вече се празнуваше 1-ви юни, но само в Центъра и съответно само с децата, които не са на градина, ясла или училище. Правеха сцена на площада пред пощата или до фонтаните, имаше безплатни театрални представления, организираха игри и състезания, но подаръците и почерпките дойдоха доста по- късно, към 90-те с появата на МС Доналдз. Кака Лили възрастово е в категория баба, гони 60
"Абитуриентският" бал на племенника вчера си е бил съвсем като бал - водили ги на заведение от градината и имали аниматор. По груби /и надявам се преувеличени/ сметки на брат ми, цялата работа е към 100лв. за момче, за момиче, заради тоалетите, може и да я надхвърля, отделно консумацията от родителите.
Това е положението...
Днес съм с разграфен часово график във връзка с подготовката на празника. Задръстих вече хладилника със суровини. Като ще е брънч, много неща ще се подготвят в последния момент и ще е лудница. Никой не ми е крив, като се захващам да готвя, вместо да поръчам кетъринг.
Яд ме е, че аз трябва да взимам решение за всичко, за брат ми е все тая, просто плаща половината и не носи отговорност нито за време, нито за вкус, качество и количество. Те ти предимство да се родиш мъж и съответно да си снаха.
4268576525_e5cd87c70a.jpg
(68.35 KB, 350x311 - видяно 2767 пъти.)
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #51 -:
юни 02, 2017, 10:56:48 »
Вярно си е, че честване не е най-удачната дума.. Отдаване на почит си е изцяло.. Гледам снимки и клипове на приятели, които са там.. Обожавам Враца и района около Ботевите дни. Ако сте намислили да отидете някога във Враца, съобразете го с това време, много ми е магично
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #52 -:
юни 02, 2017, 11:28:19 »
Свекс
, аз няма кво да коментирам много, щото според мен си си мазохист ахахаа. Кетъринг и това е, друго не бих си и помислила, още повече щом делиш с брата парите.
И аз не разбирам кво е това честване на смърт, ама карай.
За морето не искам да мисля, не ми се ходи да ми къса нервите бебето и там. Почивам си прекрасно когато съм сама и на някоя пейка с биричка. или с приятели на кино. другата година ще помисля.
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #53 -:
юни 02, 2017, 11:50:42 »
Здравейте!
А за мен такова честване на смъртта има смисъл - както почитаме светците, когато са станали мъченици, а не на деня на раждането им. Поклон пред паметта на героите!
Много ме е яд, че и тази година не успяхме да се организираме за похода По стъпките на Ботевата чета, две години ходих като ученичка и изживяването беше неповторимо. Поне за миг и поне малко се докосваш до историята.
Ох, море
Аз живея за него, Ахтопол е най-любимото ми място в целия свят, така ми се ходи вече... може би ще си спретнем и един Джулай морнинг за загрявка.
Свекс
, вярно ще се измъчиш с приготвянето на храната, ама поне знаеш, че ще е вкусно, че си вложила от себе си, а това няма как да остане недооценено от всички гости
«
Последна редакция: юни 02, 2017, 11:55:23 от Bube
»
Активен
cvete_78
Ентусиаст
Публикации: 87
«
Отговор #54 -:
юни 02, 2017, 12:10:33 »
Добър ден ,слънчеви момичета!
Свекърва,
искрено ти се възхищавам за толерантността и мъдростта и си пожелавам когато аз стана свеки да притежавам тези неща.
Рататуй,
снимките и статиите а много хубави .Аз за жалост кърмих само едното си дете 4 месеца с голяма мъка,другото от самото начало дохранвах.Безкрайно много уважвам кърмещите майки.За мен кърменето още повече заздравя връзката между майката и детето.
Ина,
честито личи си ,че обичаш това което правиш.Пожелавам ти посоката винаги да е най-добрата за теб.
Много обичам Денят на детето и се старая то да живее в мен.Малкото дете е имало празник в детската градина,голямото ходило да се черпи със съученички.Аз нямам спомен от някакъв много специален празник като дете за жалост.Иначе това суетен на деца с балони,вятърни въртележки,тебешири и захарен памук ми харесва определено.
Денс пък е ден ,който ни напомня ,че трябва да пазим достойнството и светостта на безброй смели хора горели и живели с мисълта за свободна и независима България.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #55 -:
юни 02, 2017, 13:00:37 »
Тони
, ооо беше пълно с деца с балони. Всеки, който е успял да отиде по-рано е хванал тържествата. После се намираха само в парти центъра. Както и да е, не е останал с празни ръце и не само 1-ви юни е важен.
Вероника
, не сме се спрели на конкретен курорт. Искаме да е по-скоро на южното Черноморие. Мен все си ме влече към Созопол.
Медените ни 10 дена бяха прекрасни там. И единият хотел, който ни предложиха е там. Другият е в Китен. Там не съм ходила от години, а много ми харесваше. Баба ми все там ни водеше като малки.
Първо се бяхме насочили към Албена, защото знам, че е спокойно. Хотелите на първа линия са хубави, но и скъпички.
В Ахтопол съм била веднъж, но не ми хареса тогава. Бяхме на лагер в бунгала. Може би заради това.
Вие сега ще вземете са ме откажете от ОИ. Аз се бях насочила към него, защото ми се струва по-удобно, вместо 3-4 пъти на ден да обикаляме и да търсим къде да хапнем нещо. Пък дали ще има места, да не е прекалено шумно и т.н.
Руми
, по този хотел отдавна ми капят очите, но за нашият период ще излезе скъпичко, а се пада точно след рождения ден на Алекс и ще бъдем доста "олекнали".
А дано друг път ни огрее.
Простотията е пълна и имаше хора, които не се впечатлиха от сирената в 12ч. Четох и коментари, където един господин пишеше, че не се е родил този, пред който да скланя глава. Нападнаха го, че така са го възпитали, а той ги обвини, че са роби и 500г са им били малко.
Активен
Alichka
«
Отговор #56 -:
юни 02, 2017, 13:39:11 »
Отдаване на почит си е точният израз, че често се чува и за деня на Левски как сме го празнували... В 12 ч бях на кафето и с майка за секунда не сме се замисляли да стоим седнали. Преди време сирената ме свари на улицата. Само се добрах с количката до първата сянка, че беше много горещо и се спрях. Другото е проява на простотия.
За съжаление едва ли много са щадели бременни и кърмачки. Влачели са ги по кърищата. Прабаба ми е разказвала как смоци са се въртели около бебетата, че мирише ли на мляко. Хич приказката за Косето не е случайна, ама кой ли ги е питал.
Аз за първи юни съм получавала Лего. Беше безумно скъпо. Харесахме го с нашите, обикаляхме и въпреки всичко ми го купиха. Имаше и по-евтини модели, но очите на нашите останаха в по-скъпото. Предполагам, че е било лъч светлина в инфлационните години. Не знам доколко Дребната ще помни този ден, но всеки път гледам да има нещо извън обичайните занимания. Сега е имало тържество, но ако е почивен ден, задължително се ангажирам с ходене някъде плюс нещо било и дребно за подарък.
Хубави инициативи има да правят сцени по кварталите и вадят групи от детските градини. Така и за едните, и за другите има по нещо различно. Последно време е практика да се пълнят парковете с хора, което е чудесно. Имаше периоди, в които те бяха по-скоро страшни места със странни индивиди.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #57 -:
юни 02, 2017, 13:52:14 »
Аз знам за наши познати, които бяха в гранд хотел Варна в Константин и Елена. Като дете като сме ходили в станцията на МВР, която е наблизо и ми се струваше, че тоя хотел е друг свят. Е, те бяха яли оглозгани кокали, предложени им като телешко месо преди 2-3 години. Ние бяхме в Банско веднъж на ОИ и храната беше прилична, но на мен ми беше безвкусна и блудкава. Вярно Турция си е Турция, но тук пък грам не се стараем. Аз бих си избрала нещо, което да има добри условия и добра локация и по нея и коментари в различни мрежи и социални приложения да си избера 1-2 места за хранене наоколо.
Тони
, аз от скоро гледам една БГ влогърка, която е като енциклопедия за здравословно хранене и превенция на заболявания. Говори много обосновано и има поне 3 източника на различни езици. Следи също и за изчистен състав на козметиката.Имаше клип за синузита и щях да го показвам на майка, тъй като и тя страда. Ако искаш ще ти я кажа да погледнеш, може пък да те облекчи нещо от методите, които тя споделя.
Иначе нашите семейства с ММ са толкова еднакви, че чак е плашещо. И то не само родителите- и на двамата бабите са били чорбаджийки, а дядовците са били чираци при техните семейства и са се взели. И двете баби са имали по две деца, които са губили, преди да се родят майките ни. Майка ми и свекърва ми не спират да говорят, а бащите мълчат и се обаждат само в крайна необходимост, на една възраст са. Абе, въобще няма предпоставки за драма. Но нали за нещо трябва да се притесня, иначе нямаше да съм аз
Свекс
, какво ще приготвяш за брънча? Аз много харесвам такъв тип почерпка, много изискано и леко ми се струва.
«
Последна редакция: юни 02, 2017, 14:13:33 от addicted_to_u
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #58 -:
юни 02, 2017, 14:17:10 »
Миме, то най -важно да сте до плажа и да е чисто. Другото ще е ок. На Лозенец има много приятни хотелчета до централния плаж. Ние ходим в Арго. Има кошари и асансьор.без храна е , но също са студия и има и пералня котлони и микровълнова. Созопол много харесвам, но с малко бебе може би Каваци е по-добре.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #59 -:
юни 02, 2017, 15:26:16 »
Созопол в последните години е такава лудница, игра да пуснеш няма къде да падне на плажа.. Хич не ми се струва подходящо с малко дете
Там е за парти, то е станало втори Слънчев бряг. Китен и Приморско не ги харесвам хич, като малка ходех на лагер там, пак ми е пълна лудница..
Ахтопол и аз го обожавам, но предпочитам да ходя на плаж на Синеморец
За жалост отдавна Гърция ни привлича повече и ако зависи от мен, не бих я сменила
Рони
, пусни да видя, дали има нещо, което аз не правя
Ще съм ти благодарна
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5