Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 01, 2024, 05:41:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Юни дойде с усмивката на дете!
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Юни дойде с усмивката на дете! (Прочетена 156446 пъти)
addicted_to_u
Професор
Re:Юни дойде с усмивката на дете!
«
Отговор #390 -:
юни 22, 2017, 11:08:20 »
Хаха, мислех вече да спра, ама Булче пак ме подсети и за друго, дето си мислех, докато пишех. На мен като бебе и дете, и въобще през целия ми живот никой никога не ми е пазил тишина... Едно, че майка ми също е била от тия, дето много не се стряскат и в резултат бях най-хилавата, най-леко облечената в градината и най-здравата. Друго, че баща ми работеше на смени и нямаше как в 2 през нощта да спи пред входната врата, защото живеехме с баба и дядо в едната стая и ние тримата- в другата. Та човекът трябваше все пак да си ляга и майка ми абсолютно умишлено не ми е пазила тишина. Резултатът спя като пън и не само спя като пън на шум, но и ако се събудя съм абсолютно способна да се врътна и да си заспя пак.
ММ е отгледан по коренно противоположната схема, измисляне на маймунджалъци за яденето, слагане на кърпа в гърба като е потен и пазенето на абсолютна тишина, докато спи. Думи на майка му са " Леле, имахме един петел в комшиите и като закукуригаше ми идваше да ида и да го заколя, че ми буди детето". Резултатът изнежено дете, което едва в пубертета си израства всички видове заболявания и мъж, който страда от недоспиване, защото се буди от най-малкото нещо и не е способен да заспи след това. Ами, той не е доволен и се дразни, че майка му така го е отгледала и завижда на моя сън.
Случката на Тони ми напомня за това, че всеки родител възпитава детето си по различен начин и се съобразява с това, но трябва да знае, че само той е длъжен. Рано или късно то ще се сблъска със света, който не му е длъжен да му пази тишина, и по никакъв начин да се съобразява с него, а повярвайте ми след една възраст тази мисъл е много трудна за преглъщане. Виждала съм дете, което е казвало" Щом не ми даваш да направя еди си какво (нещо, на което не му е времето, мястото и е в пълен ущърб с всичко), аз утре ще ти донеса една отровна бира и ти ще се отровиш и аз ще те заровя и ще си правя каквото пожелая", последвано от сцени на агресия или автоагресия.
Сигурна съм че това дете е много обичано, обгрижвано и ценено, но съм сигурна и че вкъщи мама не смее да му каже не и сега кой е светът, че да му отказва нещо и да иска да спазва някакви норми на поведение, така че да съжителстват и да се чувстват добре - обществото и бъдещият възрастен в него.
Само давам пример за това какво се случва и с прекаленото обгрижване и защита, а честно казано и родителите бяха се видели в чудо до къде ги е довело всичко това и определено не го бяха целели. Имам и пример пред очите си за такова дете само че е на 40 години и все още вкъщи никой не смее да му каже не, а то ходи и раздава юмручно правосъдие навън, когато светът откаже да се съобрази с желанията и разбиранията му. И пак казвам родители са образовани, възпитани и скромни хора, всичко е правено с най-добри намерения и с най-голямо вълнение и радост, че имат дете.
Във всичко това пак казвам не визирам никого, не споря с никого и не налагам мнението си на никого. Разказвам от собствен опит какво съм наблюдавала и защо моите убеждения са такива. И повтарям гаранция, че въпреки тях, няма да ми се случи друго, никой не може да ми даде.
Просто като с всяко друго нещо - различни хора, различни начини на мислене и гледни точки. Всеки възприема нещата според собствения си характер и разбиране. В тази дискусия никой няма да си смени гледната точка и да се убеди в правотата на другия, защото просто имаме различна гледна точка и различен опит, личен или косвен. В крайна сметка е важно да има щастливи родители и щастливи деца, пък другото са си празни приказки и различни пътища към постигане на тази цел. Така че аз мисля да спра изказванията по тази тема. Ще поживеем, ще видим.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #391 -:
юни 22, 2017, 11:12:27 »
Ами пак не е задължително- аз и брат ми сме гледани и спали в отделна стая от нашите. спяли сме на тихо.
Аз не мога да спя на шум, брат ми спи и на резачка пусната в двора.
Затова казвам че е до нервна система и дете. Не можеш да го "възпиташ" да е холерик, ако не е, примерно.
Но за навличането съм съгласна- наистина се изнежва детето.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #392 -:
юни 22, 2017, 11:18:41 »
Децата са различни, ние ставаме различни, живота е различен.Няма смисъл да си даваме примери!Особено хората без деца да обясняват на хората с деца как да си гледат децата.Вие виждате едно дете за определен период от време, не сте с него денонощно, не сте изморени до смърт, да не сте спали нормално от дни и да не помните какво сте яли преди 5 минути.Различно е!Не ви обвинявам, радвам ви се на розовите очила!
Ето ви съвсем лек пример от снощи.Аз съм строга, не давам своеволия и не търпя да ми се качват на главата.Моника решава че ще ляга да спи с два ластика сложени на пръстите, аз не давам, защото ги лапа и може да се задави.Тя ми казва ти си лоша майка, аз няма да си играя вече с теб и не те искам.Според вас как трябваше да постъпя, в 11 вечерта, когато душата ми вече спи и след няколко часа прекарани в обстановка на обяснение нон стоп на всичко ставащо около нея и посочване на правилно и грешно?Дали ме манипулира, много ясно!А дали аз имам сили да съм постоянно на 100 % застанала отсреща и даваща адекватен отпор?Няма такъв човек!Легна си с ластиците, колкото и да ми се спеше изчаках да заспи първо тя и ги махнах.Обяснявах, защо не казваме на мама и татко, че са лоши!
Аз съм спяла цял живот на шум до скоро.Вече не търпя никакъв шум, всичко ме събужда, а бяхме като малка 100 човека в една къща.Гледана съм на студено без парно, боледувах нон стоп, сестра ми е детето гледано на парно и няма една болест.Всичко е до човечето което родите, гените и характера.Да възпитанието има огромно значение, но ТО ще ви научи и покаже.
Мисля, че
свекърва
отгледала 2 предполагам по еднакъв начин, но с различен темперамент може да каже, как се настройваш с едното и другото.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #393 -:
юни 22, 2017, 11:27:18 »
Цитат на: магито в юни 22, 2017, 11:18:41
Децата са различни, ние ставаме различни, живота е различен.Няма смисъл да си даваме примери!Особено хората без деца да обясняват на хората с деца как да си гледат децата.Вие виждате едно дете за определен период от време, не сте с него денонощно, не сте изморени до смърт, да не сте спали нормално от дни и да не помните какво сте яли преди 5 минути.Различно е!Не ви обвинявам, радвам ви се на розовите очила!
Всичко е до човечето което родите, гените и характера.Да възпитанието има огромно значение, но ТО ще ви научи и покаже.
Темперамент-ген-семейна среда-социална среда.
Не пренебрегвайте нито един от факторите.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #394 -:
юни 22, 2017, 11:30:54 »
Привет!
Според мен дали имаш здрав сън зависи не на колко шумно са те принуждавали обстоятелствата да спиш(да не говорим, че физически не си в състояние да си починеш ефективно в такава среда), а какъв е вътрешният ти свят, твоят собствен душевен мир.
В тази връзка какъв родител ще бъдеш зависи от физическото ти и най-вече психическо здраве, не от тази или онази теория или този или онзи пример, които си видял, прочел, решил, че ще ползваш или избягваш.
Също зависи и от онова, което ти е заложено първично, т.е от примера на твоите родители. Свидетели сме, включително и аз самата се улавям в една или друга ситуация, на неща, които сме ненавиждали като деца, които нашите родители са прилагали като методи за възпитание и въпреки всичко, в определени ситуации постъпваме именно така....
В някои моменти ти се налага просто да оцеляваш и физически и психически.....
Затова и никой не може да предвиди как ще се развие той като родител или какви ще бъдат неговите деца.
Към всичко по-горе като добавим и житейските ситуации, в които неизбежно попадаме в именно този, най-активен период от живота си....картината става пълна и в същото време "още по-неизвестна".
С всичко това искам да кажа, че обобщения не могат да се правят, обвинения-също, можем единствено да се движим стъпка по стъпка и да се надяваме, че ако грешим, то поне не е непоправимо.
Честит втори рожден ден на Кико, да е жив и здрав и да е винаги повод за гордост във фамилията!!!
П.П Докато аз съм разтягала локуми,
Еми
го е обяснила в 4 думи
«
Последна редакция: юни 22, 2017, 11:34:03 от Marri
»
Активен
emmmmmy
«
Отговор #395 -:
юни 22, 2017, 11:33:33 »
Цитат на: Marri в юни 22, 2017, 11:30:54
П.П Докато аз съм разтягала локуми,
Еми
го е обяснила в 4 думи
Може би защото се опитвам едновременно да ви чета, да ям и да дигам хвърлени биберони ( нарочно ) от земята
.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #396 -:
юни 22, 2017, 11:36:34 »
Цитат на: emmmmmy в юни 22, 2017, 11:33:33
Може би защото се опитвам едновременно да ви чета, да ям и да дигам хвърлени биберони ( нарочно ) от земята
.
Аз само ям и чета/пиша, но явно не съм много гладна, щом мога да съм многословна
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #397 -:
юни 22, 2017, 11:42:04 »
За спането ще се включа - научих се да заспивам на всякакъв шум и почти във всякакви условия, след като станах студент, преди това имах лек сън и се будех лесно. Но пък сега съм свикнала на друго - вече не мога да заспивам сама, след като любимият е в командировка, вече четвърти ден си лягам по светло.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #398 -:
юни 22, 2017, 11:43:23 »
Крадешком за малко, хоп в темата...
Честит Рожден на Кико, да е все така любим и мечтан, не само за мама, а и за снахата (нали сме сватбен форум)
Сега, аз не се плаша лесно, но все съм имала вътрешни съмнения дали ще съм добър родител, ще успея ли да се справя и да възпитам добри хора. В момента будите всички тези съмнения в мен, тъкмо се бях навила и сега пак се чувствам несигурна в себе си
И аз нещо от личен опит, ако много го мислите и се вглеждате, нищо няма да направите. Пример мен от години се чувствам несигурна в себе си да бъда родител. И една от причините ми се изкристализира от този прекрасен диспут
Прекалено много се взирам в чуждите деца, как ги възпитават и какви са като поведение, уж за да извлека някакав опит
Практика му е майката май
Активен
emmmmmy
«
Отговор #399 -:
юни 22, 2017, 11:46:15 »
Мери ми, права си !
опитът на другите по гледането на децата им, може да ти помогне чак след като имаш дете. И то при условие че просто си открадваш идеи при отчаяние, от това че не иска да спи, да яде или да прави еди кво си. Но пак не е гаранция че ще действат.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #400 -:
юни 22, 2017, 11:54:22 »
Миленка
,страшното е преди...като се хвърлиш в боя, нямаш време да го мислиш
Даже в самото начало си в друга Вселена, опитваш се да задоволиш първични потребности, всичко останало е на заден план
Активен
emmmmmy
«
Отговор #401 -:
юни 22, 2017, 11:58:52 »
Цитат на: Marri в юни 22, 2017, 11:54:22
Миленка
,страшното е преди...като се хвърлиш в боя, нямаш време да го мислиш
Даже в самото начало си в друга Вселена, опитваш се да задоволиш първични потребности, всичко останало е на заден план
Мда, тип- дали сега да се изакам или да бъде след като го приспя, с опасността да изпусна момента
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #402 -:
юни 22, 2017, 12:20:40 »
Цитат на: emmmmmy в юни 22, 2017, 11:58:52
Мда, тип- дали сега да се изакам или да бъде след като го приспя, с опасността да изпусна момента
За пореден път,
Еми,
много те харесвам
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #403 -:
юни 22, 2017, 12:25:10 »
Цитат на: emmmmmy в юни 22, 2017, 11:58:52
Точно, да!
Обаче реших да не давам пример, че някои неща звучат плашещо, други.. преувеличени
Активен
emmmmmy
«
Отговор #404 -:
юни 22, 2017, 12:27:18 »
Цитат на: alexandrova_90 в юни 22, 2017, 12:20:40
За пореден път,
Еми,
много те харесвам
Реализмът е извор на забавления, стига да го приемем. Не винаги ми се отдава.
Между другото, нищо общо с темата, но не знаех че автобронзантите се делят на мъжки и женски
.
В момента доволно се клепам с Балеа мен и го намирам за чудесно домашно СПА
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28