Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 23:03:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Майски празници и делници :)
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
45
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Майски празници и делници :) (Прочетена 182574 пъти)
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Майски празници и делници :)
«
Отговор #390 -:
май 19, 2017, 08:30:45 »
Добро утро
Али,
много неприятна ситуация.. Дано бързо се разреши сега проблемът и скоро ти преведат парите.
Днес братовчед ми е на матура.... Стискам му палци, че като го знам, колко много не е учил последните години.. Още се чудя на пробната матура, как изкара 4,75.. уж без да преписва. Аз сигурно се вълнувам повече от него.. Ама какви мерки за сигурност.. 3 модула, предаваш и само тогава имаш право да излезеш. Какво ще правят децата, които не могат да стискат по 60-60-120мин?
Дори темата няма да кажат преди 12ч. Толкова ми е интересно по кое произведение ще пишат.. Мисля си, че ще е някое стихотворение.. Бях много добра по литература, но писането на разсъждения върху стихотворения никога не са ми били любими.. Предпочитах да е повече текст, за да има на къде да разтягам локумите..
Ние довечера отиваме във Враца, направо нямам търпение.. Утре му предстои важен макс с Левски, аз съм им талисман на отбора
Хубав петъчен ден!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #391 -:
май 19, 2017, 08:46:38 »
Добро утро.
Като грее слънце и ми е кеф.
Тони, приятно изкарване.
Али, успех с боренето с Нои, пиши им.
От мен цветен поздрав
«
Последна редакция: май 19, 2017, 08:48:18 от emmmmmy
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #392 -:
май 19, 2017, 08:49:48 »
Привет!Аз тая седмица съм яко на метлата.Толкова не са ме ядосвали отдавна.Просто хората не искат да работят, мързи ги да мислят и само си търсят виновен.
Ние събота и неделя не знам какво ще правим.Имаме да търсим лампи за кухнята и спалнята.Баща ми извика моя мъж да ходят да садят домати, а и с Моника да излезем да се разходим трябва.Ще е динамично.Мен ако ме питате искам да легна да спя.Толкова ме измори тая седмица, че нямам сили да мисля.И като се замисля, че понеделник не бях на работа, а все едно не съм почивала поне 2 седмици.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #393 -:
май 19, 2017, 09:35:30 »
Добро утро!
И брат ми днес има матура. Ще му стискам палци. Вчера беше седнал да учи.
Тони
, същият е и моят.
Бях се сетила да пиша за кръстниците - кумове. При нас кумовете ни със сигурност няма да са кръстници на Алекс. Малко ни е трудно при избора, защото не можем да почувстваме никой достатъчно близък, за да е кръстник на Алекс, но ще решим. В документа се пише името на един човек, а не на двамата.
Дано да е хубаво времето почивните дни, защото ММ все се оплаква, че когато почива, все вали. И е прав де.
Хубав ден!
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #394 -:
май 19, 2017, 10:36:10 »
Привет
много е хубаво да ви чета. Трябва багаж да събирам и да излезем след 13:00ч, но сега ми остана малко време да се поровя
Успех на всички на матурите.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #395 -:
май 19, 2017, 10:40:01 »
Здравейте
Успех на зрелостниците и от нас!
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #396 -:
май 19, 2017, 10:42:49 »
Добър ден!
Маги, петък е и уикенда ще се заредиш с добро настроение
, а друтага седмица е 4 дни.
Миме, много е сложно това с кръстнициге и ние сме в подобна дилема. Изберете си няколко, излизайте с тях и вижте кой ще ви допадне най-много. При нас единия вариант не иска да пипа бебета- умира си от страх, вчера й дадох да пипне Ники тя се дърпа и трепери
Али, дано бързо се управиш с НОИ
Тони, весело прекарвяне. Много готино, че си талисман на отбора, дано има снимки
Успех на всички, които са на матури. Добре, че вече никой не познавам да има такива. Миналата година братовчедка ми рева и не говори с никого защото имаше 5,20, а не над 5,50 по БЕЛ
Оф, имам 100 неща още, ама шефа не сътрудничи
дано успея да приготвя всичко на време.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #397 -:
май 19, 2017, 10:54:21 »
Излязъл е братовчед ми, уж се справил.. Много доволен от себе си за втория модул. В третия модул им се паднало да пишат за Албена на Йовков, много изписал, благодатна била темата.. Ще го видим.. После ми заключи, че трябва да е олигофрен да не изкара 23 точки поне за 3.. Щях да падна.. как само 23 точки.. По мое време, ако нямаш 50% направена матура ти се пишеше 2-ка, а сега 23 точки от 100 възможни ти стигат за 3-ка.. Да ги махнат по-добре, то това е излагация
ЕДИТ: Даже, то критериите за оценка се определят, след като проверят 100% от работите, та ако има много хора с резултати, които са слаби, ще занижат още критериите..
«
Последна редакция: май 19, 2017, 10:57:20 от alexandrova_90
»
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #398 -:
май 19, 2017, 11:09:32 »
Цитат на: alexandrova_90 в май 19, 2017, 10:54:21
ЕДИТ: Даже, то критериите за оценка се определят, след като проверят 100% от работите, та ако има много хора с резултати, които са слаби, ще занижат още критериите..
Така е и защото(но не само) има разминаване между подготовката на учениците през всичките години и критериите на изпитване и оценяване и това, което се очаква от тях на зрелостните изпити.
Този проблем си стои така от години.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #399 -:
май 19, 2017, 11:34:02 »
Добър ден!
Тони
, и по наше време беше така като се проверят работите, тогава се точкуваше и според това кой най-много правилни отговори има на тия точки беше 6-цата. Тогава въвеждаха матурите като предния набор бяха с много по-лесни въпроси и идеята беше да се докаже пред обществото, че образованието е на ниво и пред Европата, че не сме толкова зле и не ни дават пари на вятъра. Виж за 50% не помня дали е било, защото мен ме интересуваше къде е 6-цата. Ех, няма да забравя пък като преподавах на зрелостници каква тръпка беше докато излязат и кажат какво са направили. За моята матура толкова не се притеснявах, колкото за тях. Успех на двамата младежи!
На нас Враца ни се размина, но пък утре е нощта на музеите, та си имаме занимание. Взехме билетите за концерта и за самолета и така направихме една спонтанна чужбина и тая година. Да видим дали ще ни хареса и тази дестинация.
Али
, много е хубаво, когато има някой, който наистина е искал това да учи и работи. Още по-хубаво е, когато има кой да го въведе. Аз докато бях на наблюдение имаше едно момиче на моята възраст учителка и я бяха сложили на 4-та група, защото предишната учителка се пенсионирала по средата на годината, а другата учителка също беше пред пенсия. Колежката обаче не беше склонна да споделя опита си и момичето се измъчваше, понякога не можеше да наложи авторитета си, абе въобщее тънкост си е. Много се радвам на възрастни кадри, които умеят да предават умения и опит и да подкрепят, но не знам защо по-често срещам такива, които смятат, че някой е отишъл да им вземе работата и започват да се крият и да затрудняват процеса.
Ох, дано се задържи топличко времето. Миналата седмица в Казанлък пръхтяхме от жега и в края на деня имахме чувството, че сме били на морето на плаж. Такива рязки скачания много ме скапват, та дано постепенно си достигнем летните градуси.
Хайде хубав Петъък
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #400 -:
май 19, 2017, 11:39:20 »
Привет привет
Тони, Миме
стискам им палци!
Аз съм вкъщи днес, зверчето ми е с гнойна ангина... не съм мигнала цяла вечер... ей как стана тая глупост за нула време... пак е на антибиотик, взех и онзи зеления спрей , чакам го да се събуди да го пръсна
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #401 -:
май 19, 2017, 11:55:03 »
Булче, съвет от препатила с ангини покрай Моника.Компрес с извара на гърлото най-малко по 8 часа, и мазане с гранофорин.Много течности, чай, но не топли, направо студени си му давай.То с АБ бързо ще падне Т ако е имал и ще започне да се подобрява, после е трудно възстановяването след АБ и да не повтори ангината, че организма много отслабва.Само за справка първата година на ясла Моника ми направи 5 гнойни ангини, не всичките ги лекувахме с АБ, но аз си познавам детето.Тази година има само 1! Но мисля, че моята профилактика и навременно хващане на най-малките симптоми, както и бабините илачи много помогнаха.Отделно, че те израстват и не боледуват толкова често.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #402 -:
май 19, 2017, 12:18:54 »
Булче,
кураж и да се оправя бързо малкия.. Най-гадното ми преживяване по болници е след гнойна ангина... Не искам и да чувам даже.. Дано мине бързо
Рони
, спомням си го много добре, какви бяха изискванията. И мен ме интересуваха 6-ците.. Аз след матурата като прегледах отговорите, видях къде ми е грешката.. Знаех си, че ще имам близо 6, оцениха ме на 5,96.. Мисля просто, че е несериозно да се пише 3 на човек, който не е покрил кажи речи нищо от желаното...
На кого сте на концерт?
Искам да гледам някоя от трите постановка на Народния театър. За края на сезона правят по няколко представления отвън пред театъра.. Мисля, да купя билети за 6-7 юли
http://new.nationaltheatre.bg/bg/news/item/717-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #403 -:
май 19, 2017, 12:34:09 »
Извинявам се за последователните постове, за тези от вас, които не сте на работа на 24.05 и сте в София.. Ето един мой любимец -
https://www.jenatadnes.com/knigi/novata-balgarska-literatura-poema-s-hiparski-van-na-turne/
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #404 -:
май 19, 2017, 12:43:24 »
Хаха, аз имах 5,95. Хич не обичам да си гледам грешките след тест и учителката ми много ми се дразнеше, че на никой изпит след това не гледах. Помня след 7 клас как в Тази сутрин гледах отговорите по математика и като взех да се чудя така ли съм го написала, не съм ли, ей майка хвана връзки да ми кажат резултата по-рано, че се поболях. От тогава не гледам следварително, каквото съм направила не мога да променя. В гимназията след контролно излизах от стаята като си говореха кой какво направил, пък написал. "Пцихиката" ми не издържа
За 3-ката съм съгласна, ама нали трябва да замажат очите на обществото, а като напишат много двойки няма да стане. То и без това от година на година както и да го мислят двойките се увеличават. Сменят системи на оценяване, ама начините на преподаване са си същите, особено в горните класове.
Уф, и аз все мисля да взема билети за театър и забравям... не на нещо конкретно, че ММ предния път беше очарован от Сако от велур и пак поиска да ходим. Жалко, че може би на тези дати няма да сме в София иначе би било супер.
Ще ходим на Rolling Stones в Барселона. ММ когато пътувахме към почивката, на която ми предложи брак четеше биографията на Кийт Ричърдс, концертът е около датата, на която ми предложи, а той им е страхотен фен. Винаги казва, че ако види и тях ще е гледал всички, които някога е мечтал, но са много стари и сигурно няма да успее да ги гледа. Като прочетох за европейското им турне му казах и той на следващия ден взе билети. Много се радвам, че ще му осъществим мечтата, пък и за мен ще има някоя друга разходка в Барселоната.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...