Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 17:22:45
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2017г.
Страници:
1
...
60
61
[
62
]
63
64
...
82
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2017г. (Прочетена 346500 пъти)
Lupercola
Гост
Re:Очаквани бебета 2017г.
«
Отговор #915 -:
юли 07, 2017, 09:15:19 »
Я го сподели този сьвет. Никога не е кьсно да се научи нещо полезно
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #916 -:
юли 07, 2017, 10:07:10 »
А аз прочетох само една книга за кърменето.И ходих на няколко лекции за кърмене(по-точно 2).Това четиво, плюс лекциите ми бяха изключително полезни за кърменето!
Нямах време, а и не ми беше интересно.Освен това на това училище какво показват, как се развива бебето?Казват ли колко много може да реве в началото-не мисля?!Най-големия ужас аз лично преживях с постоянно ревяща Моника на 40 дни.Тя не млъкваше освен ако не е на ръце.И някой да ми беше казал вземи си слинг, добре че чета и имам приятелки, та се сдобих с раничка и само там се успокояваше до към 7-8 месечна възраст.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #917 -:
юли 07, 2017, 10:29:21 »
Ой влизам винаги на време в тази тема
Как ги учите да спят?
Маги, Моника за снаха ще я взимам за 31. Еднакви!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #918 -:
юли 07, 2017, 10:36:39 »
Киви,
проблеми нямаш ама от сега казвам много е вироглава.Малко е "Говори си не ми пречиш!".
Аз мога да дам само един съвет на бъдещите майки:Не сравнявайте децата, водете се по тях, гушкайте, носете, целувайте.Това, че на съседката детето спяло от раждането по цяла нощ, а вашето се дере като магаре е нормално.Нормални са много неща!Нямайте очаквания, че ще се разбият на пух и прах!
И аз искам да знам как ги учите да спят.При нас започна да спи като хората след 2 годишна възраст!
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #919 -:
юли 07, 2017, 12:07:50 »
Цитат на: магито в юли 07, 2017, 10:36:39
Киви,
проблеми нямаш ама от сега казвам много е вироглава.Малко е "Говори си не ми пречиш!".
Аз мога да дам само един съвет на бъдещите майки:Не сравнявайте децата, водете се по тях, гушкайте, носете, целувайте.Това, че на съседката детето спяло от раждането по цяла нощ, а вашето се дере като магаре е нормално.Нормални са много неща!Нямайте очаквания, че ще се разбият на пух и прах!
И аз искам да знам как ги учите да спят.При нас започна да спи като хората след 2 годишна възраст!
Аз в момента чета само книги за желаното естествено раждане (и най-вече такова след цезарово сечение) -
как да направиш правилния избор спрямо личните ти разбирания, съставянето на план за раждане, упражнения за наместване на бебето, ако не е в правилна позиция и ей такива разни. Тъй като съм с второ, вече знам, че това което Маги казва е на 100% така и нямам нужда от нова информация в този раздел
Разбира се чета и книги за детската психология и възпитание, те са ми интересни, а и полезни, все пак Ария е на няма и 3 г. и имам още доста какво да попрочета, осмисля и преценя кое най-подхожда на нас като родители в съвкупност с интуицията, разбира се.
Мари
, много се надявам все пак да започне раждането при теб.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #920 -:
юли 07, 2017, 12:13:18 »
Мари, влизам да видя какво се случва с вас. Радвам се, че сте добре.
Аз също не четох книги за бременността, но за нормално раждане изчетох и изгледах всичко, което намерих. Последните два месеца ходих на училище за родители и ми беше много интересно. Най-полезни ми бяха лекциите при Елена Симеонова и Надежда Стаменова за раждане и дишане. А като изгубено време отчитам лекции при Диди Димова - много противоречива информация и говорене против неонатолога в Щерев. Лошо впечатление ми направи тази жена, иначе се разхожда с осанка на кралица
«
Последна редакция: юли 07, 2017, 12:27:51 от ma6ka_
»
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #921 -:
юли 07, 2017, 12:21:30 »
Цитат на: ma6ka_ в юли 07, 2017, 12:13:18
А като изгубено време отчитам лекци при Диди Димова - много противоречива информация и говорене против неонатолога в Щерев. Лошо впечатление ми направи тази жена, иначе се разхожда с осанка на кралица
Олееее, напълно съм съгласна,
Машка
! Ние също бяхме на курс при нея по препоръка на моята билколечителка тогава (тя самата била имала вземане даване с нея преди години и силно ми препоръча да отида, за да се науча на движенията за естествено раждане). Та голяма загуба на пари и време беше това. Почти нищо от нейните съвети не съм ползвала никога... на всичкото отгоре имаше домашна визита от нея след раждането и се опитваше да ме убеди, че нямало как да кърмя без изкуствени зърна. Не я послушах. Кърмих близо 3 г
На всичкото отгоре по нейн съвет се записах да раждам в Щерев при Савова и до ден днешен не знам дали беше правилният избор, но минало. Сега съм доста по-осъзната и трудно биха ме подвели, знам какво и как го искам, та дано и се стекат правилно обстоятелствата.
Иначе сега съм се решила да идем на
курса
, който организират акушерките ми заедно със сдружение "Естествено" ежемесечно.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #922 -:
юли 07, 2017, 12:49:44 »
Цитат на: магито в юли 07, 2017, 10:36:39
Избягвам да сравнявам с другите деца и винаги имам едно наум. Омръзнало ми е от непоискани съвети. Всеки сам преценява как да си гледа детето и кое е най-добро за него. Достатъчно достъпна информация има за всичко и всеки сам може да прецени в какво да се вслуша. Опитът, който се трупа с всеки изминал ден е безценен.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #923 -:
юли 07, 2017, 14:30:10 »
Аз ходех на най-различни училища, организирани от списания, където канеха различни специалисти. Най-полезни ми бяха тези на Хедра, на кинезитерапевта д-р Иван Чавдаров, на ортопеда д-р Иван Геров, на една педиатърката от Св Лазар (от нея научих, че бебето рефе, киха, кашля, обрива се и всички физиологични състояния), както и на главната акушерка на Тина Киркова. Имаше и много не особено полезни, но там се чувствах сред свои.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #924 -:
юли 07, 2017, 14:45:52 »
40 г.с и 2 дни...
+20 кг, отличничка в другите резултати, плацента и води-перфектни, оперативната рана "държи", тонове на бебето - отлични.
То си има всичко, аз нямам нерви и търпение.
Новото-ще ме чакат до +10 дни, при това състояние и наблюдение през два дни, нямало риск за бебето.
То е неизвестно колко голямо, продължава да е високо.
И така, чакането продължава.... Симеон има Рд на12-ти,като нищо да го нацели, а леля му на 15-ти...
Малко съм като
и на вид и на настроение.
П. П Киви, не им се сърдя на хората, безкрайно са мили и тези прегледи ми се отразяват много добре на психиката.
Ей, това дете ще ме измъчи като за последно...
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #925 -:
юли 07, 2017, 14:57:13 »
Мари, стискай зъби още малко има. Я й пусни едно официално предизвестие на девойката, ме е времв да напуска квартирата. Като мина моето предположение сега залагам на 11. Мари, колко нощувки оставал в болница след раждането? Стискам палци скоро да се гушкате вече, важното е двете да сте живи и здрави.
Аз харесвах приложението прегнанси+, имаше си за всяка седмица описание, колко е голямо на ръст и грамове, даже и в коя седмица като кое плодче е.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #926 -:
юли 07, 2017, 15:07:36 »
За секцио е 6 дни, за спонтанно 3, но няма нищо задължително, можеш да си тръгнеш и по-рано. Но според мен при операция и в предвид на грижите в болницата, е по-добре да се остане. Вкъщи е лудница, особено, ако не е първо дете.
Иначе има акушерка, която трябва да направи 10 домашни визити след раждането, от които се приспадат престоя в болницата. Замерва и преглежда бебето, както и майката.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #927 -:
юли 07, 2017, 15:19:12 »
Мари..
като каза, че Симеон е роден на 12-ти. Братовчед ми, който ми е като брат е роден на 11-ти и леля ми беше бременна, когато той беше на 4 годинки.. Никога няма да забравя, как преносваше и той явно е бил толкова афектиран, че дори на сън повтаряше "Не ми кради рождения ден".. Постоянно й повтаряше да не ражда на неговата дата, защото бебето ще му открадне рождения ден.. Леля ми роди точно на 11-ти, съвсем нормално и от само себе си, точно преди да дойдат децата за рождения ден, вуйчо ми я закара в болницата..
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #928 -:
юли 07, 2017, 15:25:11 »
Мари
, вторият ми опит е неделя (9-ти), в неделя се раждат късметлиите и щастливците (казвам го от личен опит
).
Тони
, много яко
На мен едната ми братовчедка и дъщеря й са в един и същ ден
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #929 -:
юли 07, 2017, 15:27:09 »
Симеон иска да е на неговият рожден ден(сега така говори), казва,че ще му е като подарък, но подозирам, че после ще размисли. Той е свикнал на неговият рожден ден да е като крал, той само да е важен и в детската градина в този дух го отбелязват.
А днес като излизах за часа си за болницата ми казва:"И се надявам, някой ден, скоро, моята сестричка да се роди..... най-после.... "
Активен
Страници:
1
...
60
61
[
62
]
63
64
...