Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 20:56:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2017г.
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
82
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2017г. (Прочетена 346584 пъти)
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Очаквани бебета 2017г.
«
Отговор #210 -:
декември 21, 2016, 23:47:07 »
Цитат на: marta_kalpazanka в декември 21, 2016, 22:23:23
Пожелавам ти момиче,
, ако не ще ти ги доведат отгледани
Не е лошо, тогава ТЕ ще са ми виновни, нали такава е тактиката,
Свекърва
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #211 -:
декември 22, 2016, 01:17:15 »
ех, че хубави резултати и настроение
Страхотни сте! Браво, бъдещи мамчета!
Аз утре следобяд ще съм на ултразвук. Да видим дали господина ще стане госпожица или ще си запази атрибута
Аз съм готова и за двата пола, толкова да няма значение за мен в момента тази подробност.
Нямам търпение да видя бебето
Момичета, с какви якета сте? Моето зимно яке ми е вече трудно да го закопчавам и трябва да купя друго. Тук сега си беше сух студ, -24С, сега е по-добре, но реално ние може да имаме сняг до средата на май.
Та се чудя, яке за бременни/мама и бебе или нормално по-голям номер яке?
Гледам тези 3 варианта:
1
,
2
,
3
Второто ще трябва да е поръчка от Китай.
«
Последна редакция: декември 22, 2016, 01:20:06 от Anichka
»
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #212 -:
декември 22, 2016, 12:26:06 »
И аз вчера бях на изследвания. Единствено не си знам резултата от цитонамазката, защото лекарят ми я предава на куриер, чакам и резултати от токсоплазмозата. Като гледам нещата са ОК в общи линии. Трудно ми е да ги преценя, защото референтните стойности са за небременни. Единствено хемоглобинът ме изненада че е 125, което за мен е направо ниско. Истината е, че скоро не съм правила и курс по назобване с желязосъдържащи храни. На мен от храна сравнително бързо ми се повлияват резултатите. Това да е - регулира се! Притесняваше ме единствено глюкозата, защото изследването ми го взеха в 3 следобед и не знам защо решиха, че е на гладно и жадно.
Вече се оплаках в месечната. Е, за след като обядвах пица, бях яла и сладко, излезе 5,7, което си е пак добре. Не е 4 и нещо, но все пак е моментно състояние.
Другата седмица ще гледам да отскоча до ХЕИ, че там Васерманът е безплатен, а и ми е близо до работа. Имам и ЕКГ да пускам при личната, но може и след Нова година да го оставим.
А ръката продължава зверски да ме боли - как попаднах на толкова некадърна сестра?!
Аничка, дано всичко да е наред
За яке не мога да ти помогна - и трите пъти не съм била с огромни кореми. При мен даже го има обратния проблем, че качвам само на корем и всички дрехи за бременни са ми като торби. Панталон е цяло чудо, ако намеря да не ми хлопа в бедрата и да го повдигам постоянно. Даже имах един, който го дадох на една позната. Ако е жив, ще ми го върне и ще го нося на шивачка - толкова ме дразнеше, че постоянно се свличаше. Карам с туники, рокли и клинове. Напролет ще е още по-лесно. Палтата - всички ми стават, че даже има и къде занапред да се събирам. При теб си е проблем с тия температури! Ако ще можеш после да продадеш якето - може да си избереш, каквото ти хареса.
Аз май съм единствената тук, дето хич не се интересува от пола - поне до април-май месец.
Пак съм си харесала количка в неутрални тонове. Само да убедя мъжо, че
това ще е
една от покупките и от това няма да пестя пари
Активен
always_and_forever
«
Отговор #213 -:
декември 22, 2016, 14:21:23 »
Хехе,
Мари
, с 3 момчета ще е още по- интересно.
Алексия
, честити сини гащи.
Ади
, близо си до щастливия момент.
Али
, и нашата количка щеше да е в неутрални цветове, ама баш синя си имаме.
Активен
Alichka
«
Отговор #214 -:
декември 22, 2016, 15:12:44 »
Хайде, да се оплача малко!
Изкарах няколко кошмарни часа с много силно главоболие, че чак ми се догажда. Добре, че татко дотича и ми донесе апарата им за кръвно. То бива с ниско кръвно да съм, ама моето съвсем е на изчезване.
Сега се налях с айрян и продължавам с кола. Долната граница ми е още ниска. Дано се осаферя скоро!
Като съм си вкъщи ми се иска да свърша една камара неща, а явно в същото време имам нужда от нищонеправене поне няколко дни подред. Може би и цялото напрежение от работа ми избива в дни, в които съм отпусната. И вчера, и днес не спряха да ми звънят!
Все по-често усещам бебчето и ми е хубаво! Другото ще го наглася някакси
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #215 -:
декември 22, 2016, 15:13:33 »
Цитат на: Marri в декември 21, 2016, 23:47:07
Не е лошо, тогава ТЕ ще са ми виновни, нали такава е тактиката,
Свекърва
То не бяха ли на
Свекърва
думите за отгледаните моми или се бъркам.
Важното е да е здраво както и ти другото са бели кахъри.
Алексия
, честии сини гащи, определено няма да скучаят младежите.
Али
, браво за резултатите.Аз пък всеки път бях много любопитна за пола
Ади
, спокойно с второто всичко е по лежерно.
Ани
, пожелавам ти от все сърце от тук нататък само хубави новини и за теб и за бебока
За якето , ако носиш бебето в слинг или раница по- добре си вземи от тези и за бебета.Ще можеш да го ползваш следващата зима.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #216 -:
декември 22, 2016, 15:22:55 »
Аничка, стискам палци всичко да е наред! За яке, като гледам колко студено става при вас и докога трае зимата май е добре да инвестираш в топло яке за бременни, със сигурност ще го износиш. При нас обикновено до края на февруари е кучия студ, ако изобщо има такъв и в началото на март омеква времето. Миналият път си бях преместила копчетата на старото палто и докато беше студено карая откопчавах последните две, сега нося едно яке, което по грешка купих два размера по-голямо. Голямо ми е ръцете, ама на корема ми е добре и засега има място още, дано да изкара до края на февруари, после моге и разкочано да го нося, а ако трябва ще купя яке...
Ади, леки финални метри
Който ще купува количка, каква мислите да вземете, а мамите, които са купували, имате ли препоръки? Ние предния път не сме купували, дадоха ни, но вече не става за ползване и трябва да купим. Имаме нова, но тя е лятна и за след 6 месеца, те ще трябва да купим. Хем не ми се дават много пари, хем гледам, че евтините бързо се разбрицват, а и няма много варианти. Изискванията ми са да не е танк като големина, да е маневрена и да се бута леко и да е съвместима с макси кози. Предишната ни беше Safety f1st, много съм доволна от нея, три бебета изгледа, но вече не се сгъва, на коша за новородено не му се закопчава покривалото и още куп неща, та ще трябва нова. Засега съм загледала едно Куини, което ми е в бюджета, реших да не даваме повече от 6-700€ за количка с всичките й салтанати.
Ооо, Али, и ти си с моя проблем с кръвното:( на мен също айран със сол или кола ми помага.
Марта, Миме, свекърва ( дано не пропускам някой), благодаря
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #217 -:
декември 22, 2016, 15:27:01 »
Марта
, това беше препратка към вчерашните вълнения на
Свекърва
, в месечната тема, понеже тя ме взе тука на подбив нещо
Али
, айрянът е ок, тук не ни разрешават да пием кола.
Ани
, стискам палци за добри новини днес. За дрехите не мога да дам съвет. Със Сами, понеже бях 7-8-9-ти месец зимата, си купих палто за бременни, но не беше особено добър избор.
Аз пък нещо посърнах днес. Имам пропуснати обаждания от гинеколожката и като върнах позвъняване ми се включи секретар с обяснение, че са почивка от днес следобед до 3-ти януари
Сега само предполагам какво е искала да ми каже и само се тревожа.
Друг път като е имало нещо ми е оставяла и гласови съобщения и писмени, обаче когато ми се обаждаха с лоши новини за БХС теста, въобще не пожелаха нищо да коментират по телефона, просто ме привикаха спешно на разговор.
Не знам и аз
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #218 -:
декември 22, 2016, 15:35:13 »
Мари
, съмнявам се , че ако има нещо ще чакат да минат две седмици.
Недей да се тревожиш и да го мислиш по празниците.Всичко ще бъде наред.
Активен
Alichka
«
Отговор #219 -:
декември 22, 2016, 15:48:50 »
Да си кажа - малко се стреснах от цялата работа, че то като идва - не пита. Хубаво, че се случи днес вкъщи. Колата я разреждам с вода и ми маха и гаденето. То и колко ли ще изпия - на гладен стомах
Мари, Марта е права
Едва ли току така ще те оставят без информация при положение, че се гонят седмиците за тези изследвания. Силно стискам палци всичко да е наред с изследванията!
Алексия, ние ползвахме на Хаук Малибу. Супер доволна съм от нея!
Много пъти съм я коментирала тук. Лека - имаме 10-тина стъпала до асансьора, а и тук къде има рампи за колички, къде - не, къде уж ги има, ама са екстремно стръмни. Маневрена - много важно качество в градски условия, а не в магазин на идеално равен под. Отделен зимен и летен кош - реално ползвах количката със зимния кош 6 месеца, а с летния - година и шест. Хубаво е летния кош да има дълбок сенник. Важна е материята - да не запарва излишно, да не остават петна, да съхне лесно при пране, да не избелява бързо...
Нашата количка си е ОК - има дребни забележки поради ползване. Много търсих на кого да я дам за тази една година, в която не я ползвах. Не исках да я продаваме. Причината да искам друга е, че излезе на Хаук - Малибу ХЛ.
По-висока, с по-голям кош, по-големи колела. За височината особено ми е супер важно, защото количка с висока дръжка без да е в графа танк трудно се намира. Сега съм склонна да продадем на безценица сегашната, но да вземем по-новия модел. Хем ще си е нова и ще мога да разчитам на гаранция, хем пак (живот и здраве) две години сериозна експлоатация. Приемам го като да си харесваш марката и модела на колата и в един момент да я смениш за по-нова модификация. Само където тук говорим за няколко нули по-малко пари
Аз съм много капризна на количка - мразя да са претруфени. Предпочитам по-изчистени линии
Чисто визуално съм много капризна в това отношение. Ама... да стигнем до там! Мнооого време има да мисля за подобни неща.
В Англия обаче си имате друг аршин за мерене. Много удобни и популярни марки там не са наложени тук. Къде заради цена, къде заради градски условия, внос, обслужване и тн...
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #220 -:
декември 22, 2016, 16:03:14 »
Мари, според мен, ако имаше нещо много важно, нямаше да оставят така нещата, не се тревожи
Кола аз не съм питала дали може или не, пия от време на време за спасяване, но в ограничени количества.
Али, не съм в Англия, там имат сума ти марки различни. Тука има много варианти, но като цяло много скъпи. Аз имам горе долу същите изисквания като теб, като не ми е важно да е много лека, защото имаме асансьор. Иска ми се сега на намаленията след НГ да я вземем, заедно с кошчето за кола, че като гледах, си се връзва една цифра
Мисля да взема и инсърт за новородено за раничката и това са ми големите покупки, друго нямаме, дрехи е ясно, че пак ще понакупя
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #221 -:
декември 22, 2016, 16:07:37 »
Нашата е това. Покрива минимума от изисквания и като за тук е бюджетна, защото като изключим Hauk, всичко останало е от 1000 евро нагоре и разбира се супер качество.
Нашата я взехме с огромно намаление за 350 евро.
Мисля, че ще отгледа и второ бебе.
Но като за България например не става, най-вече заради улиците там.(казвам го за майките, които живеят там)
Да добавя, че имам впечатления и от Pegperego. Всичко им е много добро като качество, столчетата за кола също. Нямам представа обаче дали се вписват в бюджета ти. По спомен мисля, ако вземеш шасито с зимен кош и столчето, може би според тукашният стандарт ще си в този бюджет, за който говориш.
«
Последна редакция: декември 22, 2016, 16:13:01 от Marri
»
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #222 -:
декември 22, 2016, 16:09:05 »
Alleksia сега пускат страхотни намаления по ЮК сайтовете а и отделно в ebay има почти неползвани колички. Аз много харесвам Mutsy и Pegperego, на Mothercare моделите са също доста сполучливи и правят доста добри намаления. Аз сега съм с лятна Graco Mini Evo, много съм доволна, супер лека е 6кг и е в страхотен зелен цвят
https://www.amazon.co.uk/Graco-Evo-Mini-Pushchair-Limeade/dp/B00UGC37SO/ref=sr_1_3?s=baby&ie=UTF8&qid=1482415731&sr=1-3&keywords=graco+mini+evo
Активен
Alichka
«
Отговор #223 -:
декември 22, 2016, 16:18:56 »
Ха, тук ме изненада! Заблудила съм се значи къде сте.
Екс ландера също ги харесвам, но ми идват малко по-тежки. Аз лично държа на една количка - не искам да купувам отделно лятна.
Преди живеехме в Тракия - сравнително нов квартал. Три и четирилентови булеварди, тротоари с плочки или асфалт за по две коли даже, скосени бордюри, няма подлези... Сега минахме по-към централната градска част и положението е УАУ! Две плочки на едно ниво няма, корените на дърветата са надигнали и тротоари, и асфалт, скосяване на бордюри няма почти никъде. Подлезите по центъра са или с идеално гладки плочи като за пируети, или пък са на паваж - излъскан до блясък. И да - любимият паваж из града като цяло! Донякъде съм подготвена, защото все пак това е кварталът, в който съм израснала и го познавам с дупките и копките, но аз не се спрях две години с обиколките.
Другата голяма покупка при нас ще е матрак. Няма начин - сегашния е на доизживяване. Трябва само да вземем преграда за голямото легло и освобождаваме кошарата.
Дрехите са ясни - при нас сезоните няма да съвпаднат и ще има много малко за ползване от каката.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #224 -:
декември 22, 2016, 16:22:06 »
Аз направих голяма грешка с тежка количка, за това около годинката я продадох даже още в гаранция за смешни пари и си взех Гракото. Него го вдигаме с две ръце и го пренасяме с детето вътре. Това Чико Урбан мен много ме кефи, че е трансформиращо и няма два отделни коша, ама всички казват че не е за тук. Ох аз си умирам колички да купувам.... с едно дете минах през 4 колички
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...