Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 14:48:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2016г. 3-та част
Страници:
1
...
43
44
[
45
]
46
47
...
50
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част (Прочетена 249330 пъти)
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани бебета 2016г. 3-та част
«
Отговор #660 -:
април 12, 2016, 13:42:43 »
Фери
, та значи дай на госпожицата от малка да разбере, че Сашка не е хубаво и да си знае детето.
На мен също Сашка/Сашко не ми допадат.
Активен
Feribotka
«
Отговор #661 -:
април 12, 2016, 13:45:14 »
Да, и аз така си имам имена, които асоциирам с хора, това го асоциирам само с хубави хора
Цитат на: addicted_to_u в април 12, 2016, 13:37:24
Та няма как да се предвиди кой как ще съкрати замисленото с любов красиво име и затова гледайте на вас да ви хареса
Рони
, така си е това за името, най-вероятно ще е така момата, няма как да не уважа на бащата волята
Както каза ММ, ще я научим да се бие, ако някой ѝ каже Сашка, да разбере, че не е ОК
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #662 -:
април 12, 2016, 16:00:04 »
То Александрина производни колкото искаш има. Аз познавам две - едната е Ани, а другата - Анди (тя е канадка и има дъщеря Алекса)
Миме, моето е много активно. Постоянно усещам петички или коленца, не съм много сигурна. Та поне за това, че си шава съм спокойна.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #663 -:
април 12, 2016, 16:13:38 »
Цитат на: pandapanda в април 12, 2016, 16:00:04
То Александрина производни колкото искаш има. Аз познавам две - едната е Ани, а другата - Анди (тя е канадка и има дъщеря Алекса)
Леле, току виж, някоя баба и Ананди да го нарече
Имах една приятелка Жаклин, прабаба и не можеше да и запомни името и и казваше Лигнин
Активен
Feribotka
«
Отговор #664 -:
април 12, 2016, 16:30:51 »
Цитат на: svekarva в април 12, 2016, 16:13:38
Леле, току виж, някоя баба и Ананди да го нарече
Имах една приятелка Жаклин, прабаба и не можеше да и запомни името и и казваше Лигнин
Ахахахахх
Сакън моля те без Ананди-та
Активен
Alichka
«
Отговор #665 -:
април 12, 2016, 16:32:29 »
Имам братовчедка Александрина. Дали защото живеят в чужбина, но й казват Съни. Тя ми е като рекорд за най-дълги три имена.
Сънита има много около мен- коя била Станимира, коя Станислава...
Сашка не съм чула като обръщение в близките 10 години назад.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #666 -:
април 12, 2016, 22:35:59 »
Това как ще викат на детето за в бъдеще въобще не зависи от нас. Докато е малко е ясно всички ще му казват както и ние. Но после вече като пораснат децата се измислят всякакви прякори и производни на имен ата. Понякога дори и в съвсем случайни ситуации се раждат обръщенията. И аз не искам да казват на Никола Кольо примерно, но това не ме е спряло да го кръстя така.
Познавам 4 Александрини. Две от тях не са особено харесвани от моето обкръжение и съвсем умишлено им казваме Сашка, най вече зад гърба им и защото знаем че едната много се дразни. Факт. Но хората които са им близки не им казват така.
Всеки си извоюва как да му казват. И на най хубавото име може да се измисли някакво гадно обръщение.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #667 -:
април 13, 2016, 07:30:03 »
Аз като дете с изключително дълги три имена (Антоанета Александрова Александрова) и с първо с няколко производни.. През целия си живот съм попадала в ужасни ситуации.. Още като съм била бебе на една от консултациите, са казали на мама "Глуха е дори не си познава името".. Майка ми млада и зелена, изпада в ужас и се е разревала, а като ме е повикала "Тони, виж ме маме" и аз съм се озъбила и съм погледнала към нея.. :DANCE:Докторката рекла "Оф, ама вие така ли й викате, аз тука няколко пъти се обръщам към нея с Ани, не ме ли чувате да ме поправите".. След това заключение, че чувам каквото ми е изгодно
Много пъти в живота са ми викали Тони, Ани, Тоня!?, но рязко и точно давам да се разбере, че се обръщам само на Тони
Непрекъснато ми казваха Антония и полудявах.. Това винаги е било най-дразнещото за мен, като ми го кажат.. Кратките не толкова, ама това Антония
Да не говорим, че в нито една институция не ми побираха името в графата с клетки за букви.. И винаги коментари, ако се иска Име и Фамилия и аз ги кажа "Може ли бащиното, ако е по-кратко" И аз..
Или пък "Ама колко са ви дъълги имената, не се побират" , е дали не знам, не си ги чувам за първи път егати?
Зарекла се бях детето ми да има кратко, точно и ясно име, без никакви производни.. Лошото е, че за момче е дългичко това, което харесвам.. Ама ха да му дойде времето..
«
Последна редакция: април 13, 2016, 07:34:21 от alexandrova_90
»
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #668 -:
април 13, 2016, 07:45:35 »
Тони, разбирам те за дългите имена. При мен поне няма много варианти за галето име. А Нети не са ли се опитвали да ти кажат?
И аз преди се дразнех как никъде не ми се събира името и нарая си сложих и фамилията на ММ с тире
е сега вече всички се сбъркват с името ми, а на мен ми е забавно. И Бамбук ще е с дълго име. Влече ме явно.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #669 -:
април 13, 2016, 07:50:10 »
Да, как забравих Нети
Едит: На мен ми казаха като попълвах документите "Тии нали не мислиш да си с тире?" И аз
Викам, ами не.. "И без това не сме сигурни дали може?!" .. Ако Илиян не държеше толкова много подсъзнателно.. Да приема неговата фамилия, със сигурност щях да се заяждам и да искам тирето!
«
Последна редакция: април 13, 2016, 07:52:53 от alexandrova_90
»
Активен
always_and_forever
«
Отговор #670 -:
април 13, 2016, 08:16:55 »
През нощта малко стресирах таткото. Схвана ми се прасеца и трябваше да го събудя да ми помага. Нали ми е футболист, знае как да помогне. Отвратителна болка. За първи път ми се случва от както съм бременна. После цялата се чувствах изтръпнала. Едва отидох до тоалетна. Трудно ми е да си намеря поза за спане. На всичкото отгоре нашия Беб не знам стресна ли се, но като започна едно подскачане след това. Стана ми мъчно, че не знам как да застана, за да му е добре.
Активен
Feribotka
«
Отговор #671 -:
април 13, 2016, 08:26:08 »
О,
Миме
, спокойно, това са крампи, аз вече няколко пъти имам такива среднощни преживявания, даже първият път ме държа няколко дена след това и накрая кумът (той е рехабилитатор) се включи със съвет за масаж, за да ме отпусне. Стреснал се е сигурно господинът, като и ти си подскочила, но няма нищо притеснително
Питай си АГ, аз пия магнезий по този повод
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #672 -:
април 13, 2016, 08:40:28 »
Миме, много кофти, ама само е неприятно. Нищо му няма да бебчо, сега му е пика на шаването. Питай доктора ти за магнезий (аз ти препоръчвам Диаспорал на сашета, 2х1).
Активен
always_and_forever
«
Отговор #673 -:
април 13, 2016, 09:10:33 »
Фери
, спомням си, че и ти беше писала за нещо такова, но не успях да открия къде точно.
Панди
, утре съм на ЖК и ще говоря с доктора.
Онзи ден четох, че е възможно да се появят такива неща и ето. Дано не съм го стресирало много бебчо.
Активен
Feribotka
«
Отговор #674 -:
април 13, 2016, 09:14:00 »
Да, това са мускулни крампи, не са страшни, появяват се заради липсата на магнезий в организма. Понеже сега Бебчо си дърпа каквото му трябва, за теб не остава достатъчно и трябва да приемаш допълнително (затова са и витамините). Неприятни са, но са бели кахъри
Аз пия Магнерич (българският вариант на Магнерот, иначе са с еднакъв състав и съществена разлика в цената) 2Х1.
Активен
Страници:
1
...
43
44
[
45
]
46
47
...