Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 04:49:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 249530 пъти)

pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #510 -: април 05, 2016, 18:46:18 »

Ето и от мен лекция:
Една от най-смислените. Презентацията я има на този сайт http://www.cpcentresof-bg.com/?cid=71  , в едно зелено каренце, само кликате върху нея. Аз и преди съм писала за нея, сега видях, че е качена, точно тази, която аз гледах, че преди беше по-непълна.

Двигателна активност на кърмачето
(или как да не му пречим)
Доц. Иван Чавдаров (Център за работа с деца с церебрална парализа)

   Моториката на новороденото се развива спонтанно, по определени стъпала
   Неправилните занимания водят до деформации
   Кърмачето не е умалена форма на възрастния
Фактори на въздействие:
•   Примитивни рефлекси (временни са) – при недоносените бебета може да ги няма, да се появят по-късно
•   Реакции на изправяне
•   Заемане на различни позиции (ортогенетично заложени опорни точки) – детето трябва да ходи само, държането насила за ръцете променя центъра на опора
•   Движение на центъра на тежестта
•   Мускулен тонус
•   Мускулна дейност – различни посоки
•   Вътрешна потребност за придвижване
•   Схема на тялото и ориентация в простанството; Схема на тялото - когато детето си лапа ръцете, така ги открива. На 3м открива двете си ръце, а на 6м открива стъпалата); Ориентация е пространството – за знае, че може да мине под масата, но не и под стола
•   Тайминг – времето на поява на определени движени
•   Сензо-моторна опитност – придобива се стъпалавидно, на принципа проба-грешка, самостоятелно!
•   Проходилки –НЕ – лазенето е важно за разбитието
Стъпала на двигателно развиние – от презентацията, не бива да се избързват
1.   Повдигане 0-3м – вдига се от страничен лек
2.   Носене 0-6м (контрол на главата, контакт ръка-уста, контрол на ръката – посягане, контакт ръка-ръка); не трябва да даваме постоянно да ни стиска пръста, защото това е примитивен рефлекс, който трябва да е временен; не трябва да му виси главата на бебето, защото се преразтеглят шийните мускули; след 6м – стимулиране на равновесие, стимулиране на ориентация в простанството, контрол на ръката – посягане, синхрон на гръбна и коремна мускулатура)
3.   Позициониране – с помощ до 3м. Трябва да се върти по гръб и по корем. Когато започне да седи трябва да е с изправен гръб и опорната точка да е опашката – на 8-9м (много е грешно да се слага да седи на 4-5м) – самостоятелно позиониране. На 7м – четириопорен стоеж; 8м – започва да се завърта; 8-9м – седи
4.   Масаж – 4,5м, не се масажират дланите и стъпалата – това би стимулирало примитивните рефлекси
5.   Пасивни движения – до 3м се вдига от страничен лек, 4м – може да се повдига
6.   Предизвикани движения
Примитивни рефлекси (35бр)
Равновесни реакции
Локомоторен модел
Ходене с помощ – 11м – само да се подпира

Грешки:
•   Неправилно носене
•   Неправилно позициониране
•   Масаж на длани и ходила
•   Лоша литература
Отклнения – от презентацията в сайта.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #511 -: април 05, 2016, 18:58:42 »

Миме, стерилна урина Нат е описала как се дава.
Може да е от всичко.От това, че те болеше гърло или от течението.Няма страшно важно е да се види и да се лекува ако трябва.Хемоглобинът също ще се повлияе от хапчета, така че не се притеснявай.

Фери, много си сладка, супер си е миньончето.
.
Панде, Бамбук трябва да е мастер йога.Къде в това малко коремче се събра този голям мъж.Пу-пу много си хубава.

Моят преглед мина и пак нямаме 100 % гаранция, но каза че брадичка и твърдо небце са наред и не вижда цепки, което си е  yahoo.Бебето е с гръб и не пожела да се обърне, колкото и да го ръчкаха, така че много е трудно да се уцели в правилна позиция.Тежи 290 гр и всичко му е било наред.
Прегледът беше доста по-кратък от тези във Фемина, но явно там е така.Надявам се това да му е кусура, ако е видял всичко както трябва.
В заключение смятам,
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ

« Отговор #512 -: април 05, 2016, 19:05:51 »

Нещо натиснах....та тъй смятам , че във Фемина обясняват по подробно, но явно не могат да видят някой неща.Славкова каза, че меко небце не може да види, Марков каза, че може да се види до 28 седмица стига бебето да се обърне както трябва.Така че кой е крив и кой прав, май ще разбера след като се роди бебешора.Каза ми да отида до 28 седмицаза да пробваме да видим меко небце.Гаранция дали ще може няма, заради позицията на бебето.
На мен в сравнение с  прегледа във Фемина ми се стори по претупан прегледа и не така подробен, но както казах дано да е прав и това да му е кусура.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #513 -: април 05, 2016, 19:18:44 »

Марта, стискам палци, да видял правилно  good
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #514 -: април 05, 2016, 19:51:50 »

marta, много се радвам, че новините са добри, надявам се и след раждането всичко да е наред  Bravo

always_and_forever, не се притеснявай предварително за изследванията. Коментирай ги с АГ-то. Нормално е да има отклонение, ако си била болна или хремава. Пиши утре,  като се видиш с лекаря си.

Панди, Фери, много хубави коремчета имате  heart heart heart

Момичета много ценна информация споделяте и от опит и от лекции. В началото си мислех да посещавам училищата и лекциите за бременни, но за съжаление няма да успея и сега има моменти, в които се чудя какво ще правя с бебока като се роди - дори не зная как да хвана, да не говорим за кърмене, къпане и т.н.  blush

Да се отчета и аз - в петък бях на ФМ. Бебока е добре. Развива се симетрично и спрямо седмицата си. Беше буден и мърдаше. Добре го огледахме, имаме и снимки  heart
За съжаление, шийката ми продължава да се скъсява и вече въобще не мога да ставам от дивана/леглото освен до тоалетната. Предписаха ми и Утрогестан. Надявам се да задържим положението. На преглед съм чак след 3 седмици и ми е притеснено какво ще стане до тогава  huhhuh.gif
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #515 -: април 05, 2016, 20:27:21 »

Радвам се, че бебока е добре smile

Стискам палци за шийката, а ти стискай кълки! Много кофти, но какво да се прави! Кураж!
А ние ще те снабдяваме с информация от лекции Wink Пък и тук има хора с опит, дето могат да изнасят лекции Wink
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2042

Моят сватбен албум

« Отговор #516 -: април 05, 2016, 21:34:14 »

Еххх,че хубави тумбачета сте показали...пу-пу  heart

Радвам се за хубавите новини и мерки на бебоците,от сърце желая при всички да са така до финал,а и след това. give_rose

ma6ka_ и аз стискам силно палци за шийката.Щом се налага лежи и почивай,макар и да не е най-приятното нещо в предвид хубавото време,но щом е за бебче! heart

Покрай нас май няма нищо ново.В четвъртък бях на ЖК и в 34+2г.с. бебка е скромните 2020гр,но според док ще е финна девойка,а аз съм вече +14кг.Води,плацента са си в норми,НО матката ми била много чувствителна,което дефакто и аз усещам и док се притеснява от по-ранно раждане.Принципно датата ми за секцио трябва да е в първите дни на Май,но има голяма вероятност бебина да тръгне и по-рано и док рече да стискаме поне до към 20-25 Април,че да може бебка да увеличи теглото си и да мине поне 2.500гр...ииии те така!
Иначе безболезнени контракции си имам и само,докато си лежа спокойно,а да не говорим,ако тръгна на разходка! nea
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #517 -: април 05, 2016, 23:08:04 »

Ма какви хубави тумбачета имате,,,пу пу  yahoo Аз няма да се снимам край,от сега съм се подула като балон.На килограми съм  надолу,но видимо многоми личи,че съм бременна.Луда работа.
Марта радвам се ,че новините са добри ,браво kiss2
Аз не съм писала от доста време,понеже имах малко проблеми.Откриха ми  проблем с черния дроб,та бях доста уплашена и ядосана,но сега съм ок.Старая се да мисля позитивно.Надявам се,че попаднах на добри специалисти.След 6-тия месец ще се преместя в София,да ме следят по обстойно.Та така....
Сега добрите новини...Днес бях на БХС ,много беше вълнуващо,бебчето е добре,расте си нормално.Както предния път върви по напред с 5-6 дни вече.Броихме пръстчета,огледахме гръбнака,костичката и другите неща не ги запомних  tease
Разбрахме и пола  yahoo с огромна радост се присъединявам към Фери и останалите мамита на момиченца  stork-gurl baby_girl Love girl  Знам,че за момичета не е на 100 % сигурно и още е рано,но уж добре се видя девойката.Таткото е на седмото небе от щастие.Беше много странно,понеже докторката пита : Имате ли претенции към пола? И аз казах:Да,  искаме момиче...
Тя като прихна да се смее,вика леле как го каза, ми ако беше момче ,кво прайм???? Та тогава се усетих,как тъпо е прозвучало.Ма бременния ми мозък изстрелва мислите много бързо....
 heart
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #518 -: април 06, 2016, 07:21:21 »

Честити розови гащета, Лоли kiss2 Сигурна бях, че е момиче  good Дано всичко е наред до края и нямаш други проблеми и болежки smile

Миме, стискам палци всичко да е наред  heart

Марта, поздравления за хубавите резултати, стискам палци да се потвърди и при теб хубавата новина  give_rose
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ

« Отговор #519 -: април 06, 2016, 08:29:04 »

Ма6ка, стискай още малко.Сигурно не ти е приятно, но повечето време е минало.Предполагам, че в 9-я ще ти дадат зелена светлина.Така ще имаш време за много четене и информация.

Роси, нямаш ли възможност и ти да минеш на щадящ и лежаш режим за 10-15 дни.Пази се, при теб съвсем не е останало време.Нека да порасне още малко девойката.Въпреки че ехографите не са верни на 100%.

Лоли, честита девойка.Пожелавам ти да си намерила твоите специалисти и всичко да е наред.

Тони,Панди, благодаря момичета.Вярвам, че от толкова положителна енергия нещата се подреждат. give_rose give_rose
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #520 -: април 06, 2016, 09:02:33 »

Ооооо много хубави новини са се събрали!
Много се радвам за всички  heart
Марта, стискам палци и силно се надявам да са видели всичко както трябва и малчо да е добре  give_rose
Ма6ка, почивай си, каузата си заслужава  smile
Роси, стискай здраво да порастне още малко госпожицата  heart
Лоли, знаех си за малката госпожица, че ще ви се покаже рано-рано  heart Ще те чакам в София да ви видя  give_rose

При нас няма нищо ново, утре сме на ЖК и изследвания и нямам търпение да я видим  Girl_hide Днес в обедната ще се пуснем до Тина Киркова да разгледаме болницата и да съберем впечатления Wink

Хубав и слънчев ден на всички!
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ

« Отговор #521 -: април 06, 2016, 09:08:45 »

Фери, ще чакам да споделиш мнение.И аз утре съм на ЖК, но само ще ми запише кг, защото последните няколко пъти все съм преди или след ФМ, и тя си спазва срока от 3 седмици между ехографите.

Нат, ако може и ти, когато ти е удобно.Влюбена съм във ваничката. smile
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #522 -: април 06, 2016, 09:11:22 »

Марте, стискам палци да няма грешки и да са видели всичко правилно! Много хубаво звучат новините!   heart

Машка, не се шашкай, всичко ще се оправи накрая. Аз също го минах това и с упоритост и позитивизъм всичко се оправя (повтарях си "оммм, нищо ми няма"  crazy). Супер е досадно лежането, но е за добро. Friend Стискам палци скоро да ти кажат " имаш зелена светлина за разходки". Но си в добри ръце! Wink

Лоли, честити розови гащи! Беше време да ошарим малко бебетата, че основен цвят е синьото тази година. smile smile

Роси, почивка, моме! ОСтави снахата на мира, има нужда още да стои на ол инклузив и спа процедури Wink Пък после ще се роди една красавица (като за г-н Почти-три-кила-ако-не-ги-е-минал-вече). heart

Марте, аз не въм влизала в Киркова. Минах покрай нея и ме втрещиха просто...2ма лекари се караха на някаква тумба роми, имаше цяла манифестация за изписване на едно бебе ромче...само каляската и духовия оркестър липсваха. А на метри от там е друг свят, аз пред Щерев такова чудо не въм видяла и затова гледах като луда!
« Последна редакция: април 06, 2016, 09:14:17 от nansita » Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #523 -: април 06, 2016, 09:20:25 »

На изписването на кръщелницата ми бяхме единствените бели хора, сред маса от 50тина човека... Имаше музика дори  Oh my ... crazy Тая Тина Киркова ми е просто едно голямо черно (буквално и с извинение) петно  girl_impossible girl_impossible girl_impossible
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #524 -: април 06, 2016, 09:23:11 »

Оооооох и аз за там такива неща съм чувала...ама нищо засилила съм се днес, ще ходя да я проверя  Wink
Активен
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: