Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 26, 2024, 06:32:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 249553 пъти)

nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #480 -: април 04, 2016, 15:35:49 »

Някъде четох, че не правели клизми, а давали очистващи препарати. Ама ми е малко Х,ако не си с планово секцио и отидеш с 6-7см разкритие кога точно ще подействат тия очистителни. smile
Хрис, имаше и други помпи, но не си им обърнала внимание.

За втория ден:
Мен конкретно много ме интересуваше проблемът с алергиите през бременността и после при децата, та там имам записки и въпроси. Наблегнаха основно на атопичния дерматит при децата и как може да се "избегне" - като не живее в стерилна среда след проявата.
симптоми:
явно неспокойствие, зачервявания, нарушения на съня, плач, превъзбуда, сърбеж.
Говориха много и за бебета и деца с астма. В много случаи родителите не разбират,че бебето има астма, а и тестовете при тях са затруднени. Пуснаха клипче на бебе с асматичен пристъп. Не е страшно, повече е неприятно да се случи. По време на пристъпа бебетата обикновено са активни,махат с ръчички и крачета, но се чува характерно "свирене" от опитите за поемане на въздух. Да не му се случва на човек.
Ако се развие алергия по време на бременността е много вероятно после и бебето да е алергично към същото. Аз лично много се интересувах по тая тема и си поговорих с доктора. Освен да се избягва алергенът,друго не ми препоръча. Евентуално изследване след раждането. Та малкият шеф ще е алергичен към кивита явно. Също така, през бременността не е препоръчително да се правят тестове за алергии,защото не са 100% коректни резултатите.
Котките са най-големия алерген при деца и възрастни, следвани от домашен прах, кучета.. Но не си гонете любимците smile Котешкият алерген бил много летлив и дори да нямате котка,може да развиете алергия към нея.
След това говориха за хранителния режим при децата и подрастващите, проблемът със затлъстяването у децата и генетично ли е. В заключение казаха, че не е генетично предавано (о,чудо!) и всичко зависи от режима на храненето (нищо ново). Ако детето спортува,има нужда от повече калории от неспортуващото дете, както и че дори и да са близнаци, децата нямат нужда от еднакво количество храна.
Завършиха с хигиена на зъбките при децата.
Опорни точки-
почистване на устната кухина на детето още преди появата на първото зъбче
след появата на първото зъбче да се почистват венците с масажиращи накрайници
след появата на 5-6 зъбчета да се използва четка с мек косъм, шарена (за да привлича вниманието), удобна за хващане дръжка. Идеята е бебето да се подготви и да знае, че с нея се чистят зъбките
Пастата за зъби не се използва за малки бебета или ако се използва, да е специализирана детска, защото я гълтат. Да не съдържа оцветители, флуор, парабени, натриев лауриол сулфат, подходящ подсладител е клиситол, може да съдържа екстракти (лайка,липа, копър), да не е със силен и натрапващ вкус и аромат;
хубаво е още с появата на първото зъбче да се направи консулт с детски стоматолог. Ама детски, не кой да е. smile

Накрая завършиха с томбола. И тук сега да ви споделя колко зле им беше организацията:
1. изискваше се онлайн регистрация за събитието, а никой не проследи кой има регистрация, кой няма
2. за да участваш в томболата с награди от спонсорите, трябваше да си попълниш данните и да ги пуснеш в урна. За какво ми беше тая онлайн регистрация тогава?
3. липсваше контрол кой колко пъти участва в томболата. Получи се куриоз- изтеглиха едни и същи имена по 100 пъти (буквално), като някои дори бяха поредни. Във форума имаше над 1000 човека, представете си какъв е шансът да се изтегли едно и също име 5 поредни пъти, а преди и след това да го изтеглят пак.
4. печелившите можеха да получат наградата си само,ако са в залата. За какво им беше телефон за връзка тогава? Все пак това е форум-събитие за бременни и майки с деца в целодневен формат от 10:30 до 17ч. Малко безумно ми се видя това правило, което дори не беше обявено някъде предварително.
5. организаторите се бяха погрижили за кетъринг- нагледах се на българщината в най-разноцветния й мащаб. Предвиденото количество храна беше предостатъчно за всички посетители и щеше да стигне за всеки, ако хората не правеха камари в чиниите си, а после да изхвърлят остатъка,който очевидно не можеха да погълнат. smile Ама нали е на аванта-събирай!

Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #481 -: април 04, 2016, 16:17:26 »

На мен клизма не са ми правили нито преди първото, нито преди второто раждане. Първият път нямаше време, вторият път- казаха, че който се е изходил няма проблем. Мисля, че е от особено значение с каква анестезия е родилката. Под пълна анестезия тялото се освобождава само от всичко излишно и застрашаващо. С други думи затова слагат катетър. Най-опасно е повръщането. В безсъзнание това е също честа реакция. Със спинална тези реакции са сведени до минимум.
Помпа за кърма и столче за кола са двете задължителни първи покупки. Ако нямате кърма, така имитирате сукане, търсене, и стимулирате, а ако имате много- това ще даде мечтаното облекчение. Казвам го като преродена дойка от средновековието. След секцио не тръгвала кърма... Дрън-дрън! Да ме бяха видели двата пъти...
Допълвам: очистващи свещички има, дето една позната каза, че едва сварила да стигне до wc-то преди раждането.
« Последна редакция: април 04, 2016, 16:26:58 от Alichka » Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #482 -: април 04, 2016, 16:35:00 »

Здравейте smile

Аз днес бях на преглед. Бамбук вече е 3400 гр, главата - 9,7 см. Четири пъти я мери, по-малко не можа да я изкара. Почти 10см, но пък за един месец е порастнала само 0.3см. За сега все още сме оставили на него да избере кога да се появи, но в понеделник пак ще го гледаме. Заел е стартова позиция, аз нямам никакви контракции.

Марта, стискам ти палци  good

Фери, Нат мерси за инфото. Аз имам още лекции, трябва да взема да ги пусна, че съм забравила.

Аз имам ръчна помпа на Авент.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #483 -: април 04, 2016, 16:37:44 »

Ах, да пропуснах другите помпи, ама явно тези са ми направили впечатление...
Марта, тази на Медела (механичната) определено се натискаше много по-леко, някак си самия механизъм беше по-различен, така че я виж в някой магазин наживо и ще видиш разликите между двете smile

На лекцията вчера за кърменето точно това попита лекторката, колко от вас си мислят, че няма да имат кърма и после веднага пита, а защо, вие да не би да не сте бозайници? Няма как да нямаш кърма Миме  heart

Нат, много ми хареса обобщението за кетъринга и томболата lol

Мисля все пак да си взема помпа (Панди, ще те чакам да дадеш отзиви за тази на Авент), пък ако не я използвам ще я продам Wink Ех, че голям този Бамбук!
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #484 -: април 04, 2016, 16:44:00 »

За помпата за кърма, на мен ми беше нужна само в началото. Всичко зависи от вашите очаквания и подготовка, както и от политиката в болницата.Аз бях решила, че ще опитам, след секциото нямах и капка коластра, но не спирах да слагам бебето на 3 часа на гърда, след което още по 10 минути с помпата да стимулирам гърдите.На 4-тия ден след раждането малката беше само на кърма.

За алергиите, много е вероятно в началото детето да няма никакви индикации.Повечето алергии се проявяват, чак след захранването или в процеса му.При нас ягодата се оказа неподходящ плод и още се обрива от дори минимално наличие.Дерматита се отключи към година и половина на малката.Не е до хигиена, а до наследственост, кожа и местоживеене.Поради горните причини препоръчвам ако имате и най-малка предпоставка за дерматит да заложите на качествени козметики за малкото човече.

За астмата, излизайте сред природата, поне веднъж годишно на планина с чист въздух, изкарвайте ги при подходящи климатични условия, изберете си добър педиатър, който да лекува не с АБ за всеки случай!За съжаление от неправилно лечение покрай нас няколко деца са с бронхиални астми който май отиват към астма.

Панде, стискаме палци!
« Последна редакция: април 04, 2016, 16:45:40 от магито » Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #485 -: април 04, 2016, 17:00:53 »

Нат, благодаря за информацията.
Това с пълненето на чиниите..винаги ужасно ме е дразнело.

Панде, браво на вас.Стискаме палци да мине всичко както трябва.

Фери, моята помпа е електрическа, но може да помпа и ръчно.С ръчното имах чувството, че по- бързо се изпразват гърдите, но много те болят ръцете после.Електрическата е по щадяща.Аз за електрическа мисля, че няма да имам време.Казват, че има два режима на работа, единият е стимулиращ, а другият изцежда.Работила много тихо и бързо.Дай боже да не ми се налага.

Миме, сетих се, че Албенчик си беше взимала свещички за в къщи, защото се притесняваше.

Благодаря за подкрепата, нямам търпение вече.
« Последна редакция: април 04, 2016, 17:04:22 от marta_kalpazanka » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #486 -: април 04, 2016, 17:08:27 »

Какво е епизиотомия?
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #487 -: април 04, 2016, 19:13:12 »

Ина, това е хирургически разрез,който правят към перинеума,ако главичката е прекалено голяма, а кожата-нееластична или по някаква друга причина. Прави се с цел по-голям отвор на влагалището и предотвратяване на повече разкъсвания. След това се правят шевове с обезболяване по време на процедурата.

Маги, за АД също препоръчват планински разходки и ваканции.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #488 -: април 04, 2016, 21:37:56 »

Относно помпите първите дни, препоръчвам, ако е за стимулация, да слагате бебето, колкото се може по-често на гърда, да се гушкате, то е най-добрият стимул по много причини.
Ако говорим за облекчаване на гърдите, тогава трябва да сте много внимателни, за да не предизвикате обратния ефект. Гърдите не се изпразват, само леко се облекчават.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #489 -: април 04, 2016, 21:41:33 »

Да и аз така знам.
Чудно, че е в третия етап - периодьт след раждането и даже по ред е след пьрвите грижи за бебето  crazy

Трети етап
* периодът след раждането
* раждане на плацентата (не е болезнено)
* преглед и възстановяване на жената
* първи грижи за бебето
* ако се наложи (макар че ни увериха, че тази практика се избягва, освен ако не е наложително) епизиотомия
* жената остава 2 часа под наблюдения в реанимация
* престой в болницата минимум 3 дни

Мари, сьгласна сьм с теб.
3 часа чакане между две слагания на гьрда ми се вижда огромен период от време в пьрвите дни. Особено пьрвата седмица... Тогава стомахьт на бебето е колкото орех и си трябва често слагане на гьрда.

А кьрмата не е казано, че слиза моментално. Предполагам има и такива случаи, но 4 дена след раждане е нормален период за идване на кьрмата. Преди това е коластра и ненапразно й казват "течното злато"  good
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #490 -: април 05, 2016, 07:57:09 »

Това все пак са записки, всеки подбира какво е важно за него. Тогава е зашиването, вероятно са уточнявали защо се прави и по тази причина е изместено обяснението за епизиотомия.
Панди, къде го криеш това голямо бебе?
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #491 -: април 05, 2016, 08:17:02 »

И аз като Свекс, се чудя къде е това голямо бебе, Панде. На снимките цялата ми изглеждаш по-слаба от преди да забременееш, с изключение на коремчето, ама и то е не е много голямо.. Страхотна бременна си и много ти отива!!  give_rose heart
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #492 -: април 05, 2016, 08:21:41 »

Да, и аз сега се зачудих защо епизиотомоята е тук...ама както казах, писала съм ги тези неща преди повече от месец smile

Точно за изцеждането казаха, че не трябва да се изпразва гърдата, а само да се облекчи и че ако всичко е наред, помпата е необходима само първите 6-7 седмици когато е много малко на бебето стомахчето smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #493 -: април 05, 2016, 08:42:26 »

Аз бях от тези, които чакаха да им се регулира по естествен начин.
Сьс слизането на кьрмата при Марта вьобще не бях подготвена нито психически, нито физически. Беше кошмарно. Вдигнах и температура и в следродиланата мьгла си помислих, че сигурно имам инфекция, че ще ме вземат в болница и ще ми вземат бебето и рееев... Сега като се сетя ми е смешно  girl_haha

А сьс София бях подготвена поне психически и пак за малко да рева, защото много ме болеше, а тя не искаше да цока, но трая малко. Общо взето бьрзо минава това чудо. Обаче при мен с тоя силен рефлекс на изхвьрляне, имаше мляко навскякьде. Бяхме окьпани денонощно (даже сьм споменавала как капеше от носа на бебето).

Затова за всеки случай, не забравяйте подпльнките за кьрма  good

Помпите започнах да ги използвам като трьгнах на стаж. Имам електрическа (Ардо) и рьчна (Авент) и двете си имат предимства и недостатьци. А с Марта за 2,5год кьрмене не сьм цедила нито ведньж, но мнението ми че, цеденето зависи от ритьма, начина на живот на жената и организацията, която й се налага.
« Последна редакция: април 05, 2016, 08:43:58 от inaxastra » Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #494 -: април 05, 2016, 08:54:11 »

Както Ина е писала всичко с кърменето зависи от физиологията на жената и от млякото как ще слезе.В стаята в която бях и двете жени който раждаха имаха коластра ама ви казвам течеше като река.Сещайте се аз дето нямах и капка при стискане как се чувствах.Моника пък беше много поспаливо бебе, което будех трудно и постоянно и давах да суче, ако тя не сучеше аз дърпах с помпа.До втория месец се хранехме по 40-50 минути, беше ужасно сега като се сетя, но аз бях решила че ще устискам.Много майки тук някъде се отказват и минават на АМ.
Моята кърма тръгна силно и започна да тече като река след 3-тия месец, тогава при мен беше регулацията. Имахме период в който я хранех в поза конче, за да не се дави, толкова беше силна струята.

Подплънките за кърма са едно прекрасно изобретение и много полезно, иначе целите ставате в мляко.
Активен
Страници: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: