Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 11:27:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2016г. 3-та част
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
50
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част (Прочетена 249670 пъти)
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
Re:Очаквани бебета 2016г. 3-та част
«
Отговор #420 -:
март 24, 2016, 23:18:43 »
При нас истории за смях,колкото щеш
Приятелите на ММ го скъсаха с тоя тест,цяла седмица го бъзикат
Като заговорихте за хемоглобин,днес като си взех изследванията и лаборантката:Абе момиче,ма хемоглобина ви е много нисък...Аз им отговорих,да знам ,,имам анемия по рождение...Но тя продължи да се вайка и да ходи след мен със толкова укорителен тон,все едно бях запалила една кутия цигари....Голяма патица,,,изкара ми акъла.После звъннах на лекарката и тя каза,не се притеснявай ,ще го обсъдим като дойдеш.....Еййййй,,,малкия град е страшна работа,хич няма конфиденциалност или пък лекарска тайна,,,направо си обсъждат резултатите ,който свари.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #421 -:
март 25, 2016, 11:48:29 »
Нат,
няма ли препарат, които да спомогне усвояването на желязото? Сигурно сте направили каквото трябва де.
Пожелавам ти да спре да пада хемоглобина в оставащите две седмици до 9-я месец,за да може и ти и лекарите да сте по-спокойни.
Лоли,
много е неприятно това в малкия град,всеки знае всичко и обсъжда със всеки.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #422 -:
март 25, 2016, 11:55:45 »
Аз също съм на границата на анемията, откакто съм се родила.
Първата бременност я изкарах криво, ляво, започнах с 117 и приключих с 90.
Обаче втората бременност я започнах с 83 и докато вземат мерки, вече нямаше бременност. Казаха ми, че това не може да бъде причина за аборта само по себе си като показател, но и по никакъв начин не е помогнало за обратното.
След абортът направих едни курс на лечение с таблетки, някакви много специални. Но след един месец нямаше никакъв резултат. Тогава ми обясниха, че един определен процент от жените, не помня колко беше, не усвояват желязото по този начин, приема се от организма и после се изхвърля без усвояване.
Обясниха ми, че в този случай се прилага венозно вливане, което има много по-голям ефект. Много зависи обаче от медикамента, например тукашния, от последното лечение направи чудеса, цялата следваща бременност я изкарах с над 130, а това което ми приложиха, пак венозно, в България, след първото раждане, абсолютно не подейства.
Също така не е препоръчително да се прави при бременност, особено в първите седмици.
Така се оказа обаче, че аз съм била вече бременна, за трети път, когато са слагали последната доза, понеже курсът на лечение беше 4 седмици.
Като питах АГ това проблем ли е, отговорът беше, не е добре, но е по-малкото зло, в сравнение с това хемоглобинът да е 83.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #423 -:
март 26, 2016, 21:44:37 »
Аз си се радвам, че си помръдва, макар то вече място много да няма. Доста мудни движения...Но като натисне едновременно с главата долу пикочния мехур, а с краката десните ми ребра, направо виждам звездички от зор.
За хемоглобина моя док каза да не разчитам само на хранителна добавка като Билковата кръв. Не че я отрече, но ми предписа Феро Фолгама, защото моят както беше в граници, към 6-тия месец беше 102. За бременни долната граница е 110. Та, предписа ми желязо и след месец при ПКК излезе почти 130. Сега в началото на деветия пусках пак - около 120 е, ще удържа мисля до раждането с хемоглобин в норми.
Мисля че коремът ми се смъкна, защото гърдите ми вече не са едно цяло с него
Главичката е много долу, но се надявам да не раждам март месец. Някак си го представям през първата десетдневка на април, ха дано!
Ходих на първия запис на тонове в понеделник - нормални тонове и никакви контракции. Идния понеделник пак ще ходя на тонове, то реално това само ще правим вече.
А, и към 7-8 април док ме вика на преглед за разкритие и да види шийката, дали има наченки за скорошно раждане.
Това е накратко от нас
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #424 -:
март 26, 2016, 23:02:16 »
sunray
, звучиш много добре, дано стане, както искаш.
И аз си спомням, че имах такива желания първият път. Терминът ми беше 03.07 и аз стисках палци да не е края на юни.
Толкова съм стиснала, чак прекалено, роди се на 12.07 с предизвикване....
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #425 -:
март 27, 2016, 00:42:02 »
И аз първия път бях със система окситоцин. Не от стискане, но ми изтекоха водите, а нямах ни контракции, ни разкритие. Надявам се сега да постъпя с подобаващо разкритие, дай Боже всекиму!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #426 -:
март 27, 2016, 07:45:35 »
sunray
, давай на 9-ти направо, да ти се роди едно двойно овенче, като мен
. Дано и не се помотава много, да изхвърчи бързо и лесно
Активен
Alisa85
Любопитен
«
Отговор #427 -:
март 28, 2016, 12:06:22 »
sunray, дано стане както искаш!
Аз желязо приемам Сорбифер, но ще си купя и билкова кръв, пия и чай от коприва + мед+ лимон.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #428 -:
март 28, 2016, 17:14:11 »
sunray
, пожелавам ти бебето да се роди възможно най-близо до термина. Дано раждането да е бързо и лесно и да си гушкаш едно здраво и сладко бебче.
Активен
dodo23
«
Отговор #429 -:
март 28, 2016, 19:59:35 »
Мами, дайте съвет.
Знам, че много има изписано по темата, но нямам време да прочета и отсея информация.
Вчера забелязах, че зверски ми се бели кожата на корема.
Трябва ми " мазило" , отговарящо на следните критерии:
- да е растително;
- да не е толкова мазно и ароматно като зехтина;
- да е лесно за нанасяне.
Мразя мазила и не ползвам.С първата бременност не ползвах нищо и нямах необходимост.( Мажех за кратко масло от шеа, но ми беше неудобно, че трябва да се топи.)
Чудя се за кокосово масло, но не харесвам вкуса и аромата на кокоса.Много ли е наситен аромата?
Коремчето щръкна изведнъж и явно кожата не успява да се отпусне...
Активен
Feribotka
«
Отговор #430 -:
март 29, 2016, 08:40:22 »
Додо
, една колежка ми каза, че се маже с чисто какаово масло, под формата на калъп като сапун го купува и или си го разтапя предварително или от топлината на корема си се разтапя, но пак му е силна миризмата...Аз се мажа с каковото масло (крем) на Палмърс и ми харесва много, + масажното олио на Икаров - също ми харесва, растително е, добре попива, но пак има малко по-особена миризма. Имах мострички на Веледа, е неговата миризма вече трудно ми понасяше...Взимай нещо и се мажи, аз много рано започнах
Въпрос
: Една приятелка си свали всичките пръстени през бременността, за да не се налага да ги реже ако ѝ се подуят пръстите
Защото една друга ходи посред нощ в Пирогов да ѝ ги режат...вие ще ги сваляте ли? Аз засега не виждам промяна, ама може би още е рано?
Активен
always_and_forever
«
Отговор #431 -:
март 29, 2016, 09:03:23 »
Додо
, аз не знам какво да те посъветвам за мазането. В момента използвам Матернеа, но сега мисля да го сменя с нещо друго, защото и без това свършва. Важното е кожата ти да е постоянно хидратирана, не знам дали има значение с какво точно се мажеш. Ако си предразположена към цепене, не мисля, че има нещо, което помага на 100 %, въпросът е да не я оставяш суха.
Фери
, и аз засега нямам проблеми с пръстените и много се надявам да е все така, защото не искам да ми се налага да ги свалям.
Малко забавни комикси за трудностите ни в ежедневието по време на бременността.
http://www.highviewart.com/zabavni-komiksi-pokazvashti-ezhednevnite-trudnosti-na-bremennite-4188.html
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #432 -:
март 29, 2016, 09:09:19 »
Аз съм се мазала с Кокона и майка и друго не знам
Бързо попива, не оставя миризма, не е мазно...
И едно съобщение в онлайн магазина на Хиполенд има акция - доста намалени модели на комбинирани колички.
Активен
Alichka
«
Отговор #433 -:
март 29, 2016, 09:38:57 »
Фери, Миме, свалете ги. Аз не качих кой знае колко кг като бременна, но една сутрин доста ми бяха подути пръстите. После спаднаха, пак се подуха, пак спаднаха. При мен беше резултат от топлото време, но и от самата бременност може внезапно да се подуяд. Няма смисъл да рискувате. Идва топло време и не се знае как ще ви реагират организмите.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #434 -:
март 29, 2016, 10:03:57 »
Аз се мажа с олиото на Веледа. Малко по-скъпо е, но съм много доволна. От самото начало се мажа с него (от началото на 3ти месец) и съм изхабила 1 и 1/3. Имам и Палмърс, но много силно ми мирише. Имам и Павловича мас, тя ми помогне за сърбежите от фраксипарина, но хич не попива и много цапа.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...