Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 21:59:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2016г. 3-та част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
50
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част (Прочетена 249858 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани бебета 2016г. 3-та част
«
Отговор #285 -:
март 12, 2016, 15:03:02 »
sunray, с едно детенце съм. Първата ни дъщеричка почина при раждането, защото се роди преждевременно и много мъничка.
Джоси, на мен ми помагаха маслините, препечена филия с кашкавал и колкото и абсурдно да звучи - Кока Кола разредена с минерална вода 50:50. С нея естествено не прекалявах, просто за вкус. Домати и сирене ми беше най-вкусното нещо на света.
Маги, с тоя рибена чорба изби рибата
Марта, силно стискам палци за най-добрите възможни резултати.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #286 -:
март 12, 2016, 15:08:07 »
Али, колата изобщо не звучи абсурдно, на мен личната лекарка ми я беше препоръчала, но на много малки глътки, през определен интервал от време.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #287 -:
март 12, 2016, 15:33:35 »
Ето ме и мен след прегледа.
Почакахме си доста, защото извикали доктора на спешно секцио и в крайна сметка влязох с 2 часа и 20 мин. закъснение.
Потвърдиха ни пола - чакаме си момченце.
Пишле и тестиси на място.
Най-важното е, че бебчо е добре. Развива се нормално за седмицата, в която съм. Добре му огледа всички органи - сърчице, гръбначен стълб, бъбреци, пикочен мехур, жлъчка, главичка, крайници и т.н. Не установи никакви аномалии.
Тежи 422 гр., дължина около 25 см.
Имаме си малък срамежливко, защото си криеше лицето с ръчичките. И на всичкото отгоре поспаланко, защото на няколко пъти се прозяваше. Просто ни разтопи сърцето, докато го гледахме.
Има като моя нос, хихи. Влади е много щастлив, защото иска да прилича на мен външно, а по душа на него.
Много е скромен.
На мен плацентата ми е вече задна, околоплодните води са в нормално количество. Потвърди, че и беб е с главичката надолу. В документа с големи букви пише - пол МЪЖКИ.
Поплаках си отново, докато му слушах сърцето и го гледах как си шава.
Влади както винаги беше много развълнуван и само ахкаше при вида на малкото човече.
Този път вкарах и майка ми в кабинета, която също много се развълнува.
Имам време да мисля за другата ФМ. Засега ми се иска да отида и на нея.
Щастливи сме и много, много емоционални в момента.
Росит
, това с хълцането ми звучи много мило. Искам и аз да го усетя, но не знам какво е чувството.
Сънрай
, дано каката да не изпитва ревност, а да се радва на малкото човече, когато то се появи. Дори и да не е така, предполагам няма да е за дълго.
Много обичам кола, но гледам да я избягвам.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #288 -:
март 12, 2016, 16:05:14 »
Али, аз такова нещо не ядях докато не забременях. Но както всички казват вкусовете се променят.Виж любимата ми пилешка супа и сега я недолюбвам, толкова лошо ми ставаше само от миризмата и.
Активен
Alichka
«
Отговор #289 -:
март 12, 2016, 17:09:21 »
Маги, и аз сега трудно ям пилешко. Мирише ми. Вкусовете се променят, да. Така например на мен ми се повдига от аромат на лук. Странно, ама като бременна не ми пречеше чак толкова.
По принцип супите ги препоръчват за повръщащи бременни. Аз съм скарана с тях от детската градина и не ги предпочитах.
Мари, аз за варена кола знам, че е за раздразнено гърло.
Миме, много се радвам за теб! Хълцането са слаби, равномерни, ритмични подбутвания. Ще ги усетиш по-нататък, когато вече свикнеш с постоянните движения на бебето. Започваш да разпознаваш детайлно всяко шавване.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #290 -:
март 12, 2016, 21:26:10 »
Миме, браво за хубавите новини!
Аз хълцането започнах да го разпознавам към средата на 6 месец, когато вече беше по-едър.
Джоси, няма универсален илач. Всеки различно се спасява, но трябва да намери от какво не й става лошо и не й се гади. Примерно, аз от 9-10г.с. започнах с гадене и повръщане, откарах до към 20г.с. редовно, след това намаля и изчезна. До тогава живеех на геврек и ябълки, чай, малко кола...Не можех абсолютно нищо друго да погледна или помириша, ММ се хранеше преди да се прибере и някои храни му бяха забранени за консумация, защото ги усещах дълго след като се е хранил с тях. Някакъв ад изживях, това от краставица да ти се гади, а преди да си живял буквално на салати и млечни, не си е работа.
Маги, направо ме разби с тая чорбица! Аз няма да казвам какво проядох, че да не му се прияде на някой.
Активен
Feribotka
«
Отговор #291 -:
март 14, 2016, 09:59:21 »
Ох
Мимееееее
Размечтах се и аз за утрешната ФМ, и ние ще водим и мама
Толкова, толкова хубаво, много се радвам, че всичко е наред
Аз за хълцането знам, че е като да си усещаш пулса на корема
Аз пък нямам още такива храни, които ми се прияждат или да ми се гади...единственото, което забелязах, е че ако имам избор ще хапна солено при всички случаи
Тая рибена чорба...изби рибата верно
Искам да ви кажа, че изпитвам ужас при мисълта за преждевременно раждане, понеже и аз и мама сме родени по-рано и ме е страх да не е генетично или наследствено
Много, много искам да се разнасяме до термин с госпожицата
Сънрей
, много хубаво си описала как се чувстваш по отношение на първото дете
Активен
always_and_forever
«
Отговор #292 -:
март 14, 2016, 10:19:59 »
И аз нямам определени храни, които ми се ядат, нито такива, от които ми се гади. В началото все солено и кисело търсех, а напоследък все по-често се сещам и за нещо сладичко.
Фери
, хайде утре и вие ще си видите бебка.
Вече ще е по-голяма и ще се вижда още по-добре.
Нощта преди прегледа сънувах сън с бебчо. Сънувах раждането, че е момче и дори датата, на която се случва. Беше доста странно.
Активен
Feribotka
«
Отговор #293 -:
март 14, 2016, 10:32:37 »
Да се пльосна с един въпрос: Мога ли да ходя на концерти (харесала съм си за 15ти април в един клуб да направя подарък на ММ)...как се отразява на госпожицата? Четох, че не е препоръчително заради вибрациите, ще питам и лекарката ама да ви питам и вас
Миме
, и аз имах подобен сън наскоро, ама датата не сънувах
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
март 14, 2016, 10:40:00 »
Фери, на мен от силна музика ми ставаше лошо, докато бях бременна. Както и от задушни, наблъскани с хора места. Но то си е индивидуално. Само внимавай да не ти ударят коремчето, ако е навалица.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #295 -:
март 14, 2016, 14:09:22 »
Тъй, тъй, включвам се и аз.Оказа се, че не съм реално на втора ФМ ( тя пак е такава де), а е извънредна.Имам записан час за 21 седмица и тя ще е решаващата и окончателна, ако бебока позволи.
Гледахме мишана, няма никакви външни индикации за проблем, доста го въртяхме и накрая все пак се оказа, че може би ще има някаква дупка( не е много правилна думата ) на част от небцето, но не се знае каква ще бъде и колко голяма, защото вкостяването още не е приключило.Това ще се разбере след 5 седмици, когато ме искат пак.Иначе сърце, плацента пикочен мехур, главичка са в норма, но още е малък и трябва окончателно да се гледат към 21 седмица, когато всичко ще е приключило като формиране.Почти не можаме да го видим защото постоянно му се вглеждахме в челюстта, но за това има време.Иначе е 153 грама, долната челюст си е нормална и така.
Много , много благодаря на всички за положителната енергия и за подкрепата.
Миме, девойката хълцаше много и няма как да се сбърка, наистина са едни ритмични пулсации на корема.Тя и до днес хълцаше много , младежът пък въобще .
Фери,
на мен силната музика също не ми понасяше много , точно вибрациите ме дразнеха, но наистина е много индивидуално.
Активен
Feribotka
«
Отговор #296 -:
март 14, 2016, 14:26:52 »
Марта
Цял ден си мисля за теб
Аз си знаех, че тази ФМ ти е допълнителна, заради устичката, но хубаво, че по-рано са те успокоили
Дано на следващата вече окончателно ти отхвърлят притесненията!
Благодаря ви за отговорите, но май ще взема билети, пък ако АГ каже не, ще пратя ММ с кума да се кефят и аз ще слушам разкази
Активен
always_and_forever
«
Отговор #297 -:
март 14, 2016, 14:52:12 »
Марта
, и аз чаках да се включиш. Много се надявам на следващия преглед да получиш само хубави новини.
Фери
, ние имаме билети за мач на 20 май. Не знам как ще се чувствам тогава и дали ще отида, но все пак има вариант да сме там. Притеснява ме лудницата, но ще го мисля като наближи.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #298 -:
март 14, 2016, 15:05:35 »
Аз да се изкажа по темата с концерта. Бях на концерт около 40 дни преди да родя, чувствах се страхотно. Няма ли вариант да идеш пък ако почувстваш неразположение да се прибереш?
Марта и Миме, радвам се за хубавите новини!
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #299 -:
март 14, 2016, 15:41:04 »
Марта и аз те мислих и ти пращах положителна енергия. Радвам се, че новините са добри. Въпреки ,че рядко пиша, ви чета редовно.Миме браво и за вашия юнак хубав
Нямам търпение и аз за следващия преглед. Вчера, за първи път от месец ми беше добре, без гадене и проблем с кръвното и така се притесних дали всичко е наред, че не можах да спя. Но днес пак сме на същото положение и съм по-спокойна. .. Луда работа сме жените
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...