Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 06:33:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2016г. 3-та част
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
50
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част (Прочетена 250054 пъти)
nansita
Баш Майстор
Re:Очаквани бебета 2016г. 3-та част
«
Отговор #165 -:
март 01, 2016, 10:01:18 »
Честита Баба Марта, бъдещи и настоящи мами!
Друго предимство на ерго раничките и слинговете пред кенгуруто е позицията на тазобедрените стави на бебето. При кенгурото крачетата просто увисват надолу, докато при раничките и слинговете се запазва естествената поза "жабче". Идеята е, че дупето и част от бедрата трябва да са хубаво обхванати, за да не увисват.
Пробвах слинг в събота с един манекен бебе 3кг- единствено коремчо ми пречеше, за да ми е изцяло удобно. Като го вързах по най-простия начин с кръстосване отпред. Но определено ерго раничката е по-удобна за дълги разходки, например в планината- по-лесно са слага и сваля, ако трябва да преоблечеш детето.
Тъй като БХС е малко стъкмистика,аз бих направила първата ФМ и ако има някакви съмнения там, веднага ще пусна и БХС.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #166 -:
март 01, 2016, 10:30:42 »
Прекрасни Мами
Да сте здрави, щастливи с бели бебета с червени бузки
Още не съм се интересувала за раница/слинг/кенгуру, но от коментари и клипчета клоня или към раница или към слинг
В кенгурутата ми изглеждат много странно как им висят крачетата
И аз залагам повече на ФМ, а БХС го пуснах просто така за да си имам всички изследвания, пък и вече се поема от ЗК
Сънрей, браво на вас, вече сте почти готови
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #167 -:
март 01, 2016, 10:44:52 »
Честита Баба Марта!
Аз май започнах дискусия За или Против БХС и ФМ, не ми е това целта, само споделих мнение.
Всеки си преценява.
Споменах го само, защото втората бременност малко си изпатих с това БХС и за себе си щях да съм много по-добре, ако не го бях правила и във финансов и в емоционален план.
Относно подготовката, бих ви посъветвала да купувате предварително минималното. Не се обграждайте с излишни вещи и не си харчете напразно парите.
В раждането на бебето ще се ориентирате много по-правилно какво ви е нужно и ще можете да си го набавите.
Казвам го, защото с първата бременност исках да се снабдя с всичко, което еветуално би ми потрябвало, за всеки случай. Имаше излишни неща, не много, но все пак...
С втората бременност постъпих по сходен начин, защото нямах/или поне така си мислех/, вариант бързо да отреагирам, ако ми потрябва нещо.
Пак се оказах с излишни вещи и разходи.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #168 -:
март 01, 2016, 10:59:02 »
Честита Баба Марта!
Аз също не бих правила БХС, но беше включено и затова иначе съм ЗА ФМ.
Днес ми е малко криво и не ми се говори много.
Активен
dodo23
«
Отговор #169 -:
март 01, 2016, 11:02:12 »
Цитат на: Marri в март 01, 2016, 10:44:52
Честита Баба Марта!
Аз май започнах дискусия За или Против БХС и ФМ, не ми е това целта, само споделих мнение.
Всеки си преценява.
Споменах го само, защото втората бременност малко си изпатих с това БХС и за себе си щях да съм много по-добре, ако не го бях правила и във финансов и в емоционален план.
Мари, би ли споделила повече подробности. Ако не е твърде лично или натоварващо за теб, разбира се.
Аз точно за да не предизвиквам полемика не коментирах доводите си.Право на избор.
Марта, как криво.Бързо се усмихни на първо- мартенския ден и се заради с хубави емоции.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #170 -:
март 01, 2016, 11:02:48 »
Марта
, има такива дни, горе главата, ще мине!
Активен
always_and_forever
«
Отговор #171 -:
март 01, 2016, 11:18:39 »
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, румени и засмени!
Дано темата се напълни с още хубави новини.
Изкушавам се да кача и едни много сладки мартенички.
Добре, че сте вие за да си "сверявам" часовника. Като гледам добре се ориентирам, макар да знам, че всяко нещо е личен избор.
ФМ ми дава ценна информация, БХС не съм правила, но си мисля, че повече биха ме стреснали някакви числа, отколкото да ме успокоят. Ако ми бяха казали, че е желателно или, ако резултатите от ФМ не бяха добри, може би нямаше да се замисля.
Като за начало ще се постарая да не купувам излишни неща, ще наблегна на най-необходимото.
Като ви чета мненията, пък и от разни статии, явно ще изключа кенгуруто и бих заложила на такава ерго раничка. Шезлонгът и на мен ми се струва разумна покупка, зависи от бебето в последствие.
За леглото - основното ще е дървено, пък за преносима кошара ще мисля в последствие. Дървените ми харесват много, изглеждат ми и по-сигурни. Повивалникът ще е или към самото легълце или върхи скрина. Зависи от обзавеждането. Със сигурност, обаче, такъв трябва да имаме, защото съм сигурна, че на кръста ми няма да му е много добре, ако се преобличаме върху леглото.
Сънрай
, браво, напредвате скоростно с покупките.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #172 -:
март 01, 2016, 11:55:42 »
Не, не ми е проблем да говоря.
Резултатите показаха за един от показателите висок риск 1:70 от увреждане и понеже има възможност за кръвен тест, който да постави диагноза точно за това бебе, а не да дава вероятност, ми предложиха да направя такъв.
Общо взето ми поставиха въпроса, ако точно това бебе е болно, какво бих решила на този етап от бременността и понеже отговорът ми беше, че ще е я прекъсна, решението за изследването беше ясно.
Две седмици не знаех на кой свят се намирам, докато излязат резултатите.
Слава Богу, оказа се здраво детето, а аз си се разделих с 900 евро и си причиних много отрицателни емоции, нещо което щях да спестя, ако не бях правила БХС.
При това резултатите от ФМ бяха супер, но ме предупредиха, че това не изключва вероятността от увреждания, за проблеми които не могат да се забележат при такъв тип преглед.
Та така с моето БХС.
Първият път нямах проблеми, но тогава бях и на 28 години.... и някак друго беше.
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #173 -:
март 01, 2016, 12:04:34 »
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти преглеждаше тази тема.
Лелеее колко сте изписали момичета
чууудно, с голям интерес ви чета вечер...и много интересни теми сте подхванали
По темата за БХС аз правих и двата пъти. Както много от вас са писали, въпрос на личен избор. Аз съм леко хипохондричка и макар да съм с ясното съзнание, че в голямата си част този тест е теория на вероятностите, реших да се възползвам от всичко, което съвременната медицина предлага като превенция ( с примерен риск разбира се). С първата бременност ходих и на 3те ФМ (за БГ), а сега в предвид системата в Германия ще бъде само 1. Чакам с нетърпение началото на април и много се вълнувам
Относно обзавеждането – смятам, че имаме всичко от баткото. Количката ни е супер и готова за нови приключения
, легло за първите 6-7 месеца имаме (babybett), скринове, повивалници, общо взето не се очертават разходи по тази част
Единствено, когато се премести малкото в стаята на баткото, ще трябва да купим ново легло за големият. Но има поне година дотогава.
По въпроса с леглото- и ние сме с дървено, което си е в неговата стая и винаги там си е спял. Живеем в къща (еднооетажна) и въпреки разтоянията от детската до дневната винаги за сън съм го оставяла в неговото си легло (след 7 месечна възраст). Съображенията ми бяха, че е важно от малък да знае, че това е мястото за сън и там се спи. Получи ни се чудесно
Додо
, аз втората бременност ясно започнах да я усещам в 14 седмица.
И в заключение, честита баба Марта за вас и вашите семейства.
Активен
Feribotka
«
Отговор #174 -:
март 01, 2016, 12:26:16 »
Да кажа малко за моята госпожица (засега)...през деня почти нищо не усещам, даже се чудя наред ли е всичко, но имам чувството, че е по-активна през нощта...много неспокойно спя и в просъница имам усещането, че нещо се мести в корема ми + го усещам една идея по-твърд
Зачестиха ми рязко ходенията до вц, досега не съм ставала през нощта, отскоро се прибави и тази екстра
Следобед ще се организирам да ви пусна и каквито записки направих на академията за родители
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #175 -:
март 01, 2016, 12:43:57 »
Честита Баба Марта!
Активен
Alichka
«
Отговор #176 -:
март 01, 2016, 13:15:50 »
Фери, нормално е да усещаш вечер повече бебето. Докато се движиш, го полюшваш и приспиваш. Затова първият месец е най-труден след раждането, че бебето е с обърнат режим, ако въобще може да се говори за режим.
И аз държах детето ми да знае къде е мястото за сън и къде за игра. Вечер махахме играчки, въртележки и др, за да е скучно и да се знае, че е време за сън.
Дървена кошара е по-лесна за почистване, освен всичко друго. Поне нашата кокона много повръщаше в началото.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #177 -:
март 01, 2016, 16:28:21 »
За мен тези раждания в къщи или в хотел, без информирана болница в момента в БГ са много опасни.Не може човек който няма медицинско образование т.е. майката да вземе такова решение за себе си и детето без да разгледа всички аспекти.Да по света го има, но е с много строги правила, линейки, местоположение на болници, акушерка задължително и т.н.Ние много избирателно гледаме нещата.А и отделно има доста смъртни случаи, та не мерси съм.
За БХС и ФМ и аз съм като Мари.ФМ, за мен в съвременния свят е абсолютно задължително.Дава много информация, показва много неща.Защо трябва да отричаме напредъка на медицината?Все пак благодарение на него точно е намалял драстично процента на деца починали сред раждането, на деца с увреждания и много и много.Отделно, че ФМ те подготвя теб родителя за евентуален проблем с плода, ти можеш да предприемеш някакви мерки преди раждането.
Запознах се с майка чието дете се е родило с вълча устна.Това се вижда на второто ФМ, но нейния лекар не го е видял, голям специалист е бил ама айде.Тя самата казва, ако знаех щях да имам шишета, да съм говорила с лекари, раждането щеше да е на друго място.
Изписах всичко това за да ви кажа мислете с главите си, защото носите отговорност и за бебето, тук вече не става на въпрос само и единствено за вас и вашия комфорт!
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #178 -:
март 01, 2016, 16:58:05 »
Маги
, моето дете е с така наречената вълча уста или цепка на небцето.На ФМ - втората видяха, че долната челюст е по назад и не е така развита, но дотам.
Сега с третото понеже аз казах че сме имали такъв слувай, видяха още на първата ФМ ( и с първата и втората и сега с тази бременност ходя на едно и също място), че ще има някаква цепка, но по подробно ще се види на втората ФМ.Извикаха ме малко по-рано 16-17 г.с. явно докато бебето не е пораснало достатъчно.
Отклоних се, но исках да кажа , че се вижда нюно може да го пропуснат, както на приятелка пропуснаха да видят проблем с разширено бъбречно легенче.Има някакъв процент при които може и дане видят проблем.
Но въпреки всичко за мен е хубаво да се ходи на ФМ, защото могат да се предотвратят други непоправими неща.
Активен
dodo23
«
Отговор #179 -:
март 01, 2016, 18:11:41 »
Съгласна съм с теб, Мари, относно раждането на тази жена.На мен ми се струва режисирано това, че в 9 м е тръгнала да обикаля и се е оказала с акушерка в точния момент.Притесненията й- да, неадекватни!
Аз подкрепям раждането извън болница.Бих родила удома с доверена акушерка, ако беше регламентирано. Предпочитам за това да имаше ясни правила, а не забрана, която не се спазва. Преди няколко години имаше случай, в който в болница отива родила жена и обяснява, че съпругът й е помагал за раждането, защото се случило твърде бързо.А лекари коментираха, че е получила твърде професионално обгрижване и ако открият акушерката, която е помагала ще я осъдят.
Мисълта ми е, че домашни раждания има и би било по- добре да има правила за тях.
Тони
, загуби се, сигурно нямаш време да пишеш.
Честита Баба Марта на всички!
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14