Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 06:43:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета 2016г. 3-та част
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
50
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част (Прочетена 250062 пъти)
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
Re:Очаквани бебета 2016г. 3-та част
«
Отговор #150 -:
февруари 29, 2016, 15:25:15 »
Маги
, една приятелка си купи навремето тази количка, ползва я и с второтои винаги е казвала, че ако и се наложи пак би си купила.Страшно доволна е.
За ерго раничките, мисля че повечето майки бяха доволни, аз ползвах слинг, само в началото изглежда сложно.
Иначе да по хубаво е такива неща да се вземат втора употреба, защото няма смисъл според мен да се забиват толкова пари за ново. Това разбира се е мое мнение.
Миме
, другият вариант е например за шезлонг някоя приятелка да ти даде да ползваш и да видите дали ще му хареса и дали ще стои и ако му хареса да си поръчате.
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #151 -:
февруари 29, 2016, 18:05:13 »
На мен ми е интересно какво точно представлява тази ерго раничка? Видях сега снимки, но ме интересува какви са предимствата й пред кенгуруто, например.
И слинговете ми харесват, но наистина на пръв поглед изглеждат сложни за употреба. Сигурно е до свикване.
Момичета, пак не разбрах каква е марката на количката?
Марта
, и това съм го мислила като вариант, само че засега не се сещам някоя приятелка да има шезлонг.
Активен
dodo23
«
Отговор #152 -:
февруари 29, 2016, 18:58:05 »
Цитат на: магито в февруари 29, 2016, 14:59:43
Количката е
Mutsy 4rider
, аз съм доволна.
Мами, много ви е разсеян понеделника
.Маги два пъти написа името на количката...
always
скрин, шкаф и гардероб на веднъж няма да ти трябват.На моята кукла до годинка дрехите се събираха в едно чекмедже на скрина.Друг е въпроса, ако обзавеждаш детска стая, че е по- добре всичко да е комплект.
И аз подкрепям покупката на шезлонг и нещо за носене.На мен слинга не ми се получи, но ползвах за кратко кенгуру.
Купих хубава и скъпа кошара, в която детето е спало максимум 10 нощи
Нямах повивалник и не усетих потребност от такъв.Докато беше малка я преобличах върху скрина, на който постилах непромокаем протектор, а като започна да шава, протектора си го постилах на леглото.
Тези протектори ми бяха от голяма полза.
Лолитка
добре дошла!
«
Последна редакция: февруари 29, 2016, 18:59:57 от dodo23
»
Активен
always_and_forever
«
Отговор #153 -:
февруари 29, 2016, 19:14:48 »
Додо
, гледам, че Маги и двата пъти си е променила постовета, така че предполагам тогава е допълнила и за количката. Затова не съм видяла.
Мерси, че ме светна. Най-после видях.
За скрин, шкаф и гардероб имах предвид едно или две от тях, а не всички накуп.
Хаха аз и да искам няма да има къде да сложа всички мебели.
Активен
dodo23
«
Отговор #154 -:
февруари 29, 2016, 19:38:32 »
Пожелавам ти нов дом тогава, за да имаш много място....
Направо цял етаж дрешник
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #155 -:
февруари 29, 2016, 19:42:39 »
Миме
, разликата между слинга, раницата и кенгуруто, е че при първите две няма натоварване на кръста.
Девойката не искаше да седи в кенгуру, но и за малкото време което е била кръстта много ме болеше.Освен това аз съм ниска и тя идваше много ниско и въобще не беше удобно.А всъщност най-голямата разлика, е че май кенгуруто не е така съобразено както слинга и раницата и може да се получи някакво изкривяване и го отричаха.Трябва да потърся забравила съм точно какво беше.И кенгуруто не може да се ползва от раждането, а след втория или третия месец заради гръбнака.При първите две може от раждането.
http://blog.roshavo.com/%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%83-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/
Активен
always_and_forever
«
Отговор #156 -:
февруари 29, 2016, 19:49:54 »
Додо
, благодаря ти за пожеланието. Охо цял етаж..ще разглезим Беб.
Ти записа ли си час за ФМ (не си спомням дали си писала)?
Марта
, благодаря за разяснението.
Аз съм носила едно бебе в кенгуру и си спомням, че ми беше удобно, но пък не съм имала никаква база за сравнение.
Малко ме стряска, когато видя малките крачета така разтворени, но явно това е правилната позиция.
Активен
dodo23
«
Отговор #157 -:
февруари 29, 2016, 20:01:14 »
Точно разтворени трябва да са крачетата, като на жабче
Не съм записала час за ФМ.С каката не правих, сигурно и сега няма да правя.
В дилема съм за БХС- АГ- то ми каза, да реша до следваща консултация.Той смята, че не е нужно и аз споделям мнението му.
Но случайно попаднах на един роман, в който се разказва за бавноразвиващо се дете и сега се чудя дали това не е знак на съдбата...
Активен
always_and_forever
«
Отговор #158 -:
февруари 29, 2016, 20:09:45 »
Не знам какви са причините да не искаш да я правиш. Разбира се, сама преценяваш. Аз след ФМ се чувствам по-спокойна, защото на ЖК не получавам толкова подробна информация. Чудех се след първата ФМ дали да правя БХС, но така и не пуснах тези изследвания. Сега не знам също дали да го правя.
И аз съм така, все знаци от съдбата около мен.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #159 -:
февруари 29, 2016, 21:22:34 »
Ето за бебеносенето
https://www.youtube.com/playlist?list=PLQ1u160gWWR2XJXkd2Q9ZOiZbSJS-0SAN
Аз мисля от тук да си купя ерго раничка, но след като се роди бебо, за да идем да ни покажат как се слага правилно.
http://estestveni-idei.com/shop/babywearing/
Активен
dodo23
«
Отговор #160 -:
февруари 29, 2016, 21:35:59 »
Цитат на: always_and_forever в февруари 29, 2016, 20:09:45
Не знам какви са причините да не искаш да я правиш. Разбира се, сама преценяваш.
Както е модерно да се каже- информиран избор( или не беше такъв израза.Кукувица ми е изпила мозъка).
estestveni-idei.com
Тази мацка от " Естествени идеи" много ме кефи. Има из нета нейн разказ как след две раждания секцио и с показания за трето такова, ражда по естестве път в хотелска стая. Честно малко режисирано ми се вижда, че е имало акушерка при нея.Обаче е много готин разказа.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #161 -:
февруари 29, 2016, 21:36:53 »
Ерго раницата, по-нагоре добре е обяснено плюсове и минуси.Аз се родих с нея.СЛучвало ми се е да бутам празната количка и да нося МОника в раницата.Просто ревеше в количката в един момент.А да буташ количка и носиш бебе е ужасно.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #162 -:
февруари 29, 2016, 22:00:12 »
Днес тотално ви изтървах момичета, не съм ви чела, до колкото видях по подготовката сте започнали да мислите...., сериозни теми започвате вече
И двата поста на
Додо
ми привлякоха вниманието.
Първо, ако позволиш да споделя лично мнение относто ФМ и БХС, аз бих избрала да направя ФМ и бих пропуснала БХС.
Второ, за тази мацка аз имам малко по-различно мнение, защото имам информация от първа ръка за това раждане и впечатленията никак не са добри.
Не е преувеличено, имало е акушерска с нея, мисля бразилка беше, възрастна жена с много опит, факт е това.
Но те са пътували и са имали организирани мероприятия на различни места и съвсем случайно раждането се случва във Велико Търново.
Моята позната, която за малко е била там също е акушерка и е била доста притеснена да присъства, защото в България, медицински лица не могат да присъстват на неболнични раждания.
Мацката през цялото време се е притеснявала за това, че раждането няма да бъде снимано, мисля от БТВ, така както е било първоначално замислено...., доста странни притеснения, при все, че раждаш в хотел.....
Въобще, разказа звучи супер, но действителността е била малко по-друга.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #163 -:
февруари 29, 2016, 22:11:59 »
Мамчета, напредвате с подготовката. Мога да споделя моите наблюдения дано са от полза.
Шезлонгът за мен си е направо задължителен. Много улеснява майките, създава разнообразие за детето, като мине 4, 5 месеца то вече иска да участва по активно в семейния живот и като е в шезлонга вижда всичко. Едното ми дете не обичаше вибрации, другото ги обожава и веднага заспива.
За кошарите- живея в къща на 2 етажа и имам подвижна долу и креватче горе. Дървено креватче е много по удобно. Вземете си люлеещо, по време на зъбоникнене това ме спасяваше. Премесваемите кошари не са толкова комфортни. Ако планирате второ дете си вземете с подвижна преграда. Защото на мен ми бяха забранили с втората бременост да вдигам тежко и някой идваше да слага и вдига баткото всеки път.
За количките , мнения много. Пробвайте в магазина да повозите, вижте как завива. Една цяла дръжка е по удобно. С по големи гуми.питайте някоя майка за мнение. Големият багажник е от полза , както и чувалче ако има.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #164 -:
март 01, 2016, 01:48:50 »
Ние май сме готови с покупките. Днес взехме коритце, кофа и подложка за къпането.
Останаха само памперси и лосиона на Веледа за масажите след баня.
Кошарата е сглобена, имам си два спални комплекта, а обиколниците са още от Ели.
Шезлонгът не го ползвах почти с първото дете, ще видим сега как ще е. Ще караме само с дървена кошара тоя път, а повивалника ще е отгоре й. Предния път като сменях памперси на нашето легло бях останала без кръст, сега си имам обеца на ухото.
Трябва някакъв органайзер да си взема, за закачане на кошарата - да слагам вътре памперсите и козметиката.
Тази седмица почвам и прането. А към средата на март, когато влизам в деветия, ще стегна и сака.
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...